Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΔΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΦΥΓΩ

Στρατός
www.omhroi.gr

Γεια σας. Ήμουν αξιωματικός από παραγωγική σχολή, απόφοιτος ΣΥΔ και μόλις αποστρατεύτηκα αφού δήλωσα παραίτηση με 6 χρόνια υπηρεσίας.

Έχω να πω ότι πιο σάπιο σύστημα από το το σύστημα του στρατού δεν υπάρχει. Ανέξω στην κοινωνία ισχύει το ρουσφέτι και η μίζα, στο στρατό ισχύει στο δεκαπλάσιο.

Μ' έστειλαν δυο χρόνια Τρίπολη, λέγοντας και καλά ότι είναι "υποχρεωτικό" να καθήσεις εκεί δυο χρόνια, ενώ οι μισοί συνάδελφοι βρίσκοντας τα λεγόμενα βύσματα κατάφεραν να φύγουν.

Ούτε με προσωπική αναφορά δεν κατάφερα να φύγω από αυτήν την απάνθρωπη μονάδα, αφού δεν υπήρχε ωράριο και προσωπική ζωή.

Δυστυχώς αναγκάστηκα για να πάρω τη μετάθεση να βρω κι εγώ κάποιο "βύσμα", αλλά ένιωσα πολύ άσχημα για αυτό. Επιπλέον ήταν μία βοήθεια περιστασιακή, δηλ κάθε φορά που είναι να θες μία μετάθεση πρέπει να κάνεις το ίδιο;

Η απάντηση είναι ναι. Αλλιώς δεν επιβιώνεις. Αλλιώς δεν έχεις αξία.

Η εργατικότητα, η τιμιότητα, η προθυμία δε μετράνε καθόλου, αλλά μετράει το πόσο γερό βύσμα έχεις. Αδικήθηκα πολλές φορές, είδα πολλά και έτσι αποφάσισα να φύγω. Δεν είμαι ηλίθιος, έβγαλα 19.5 απολυτήριο λυκείου.

Ευτυχώς είμαι ακόμα νέος και μπορώ να σπουδάσω κάτι άλλο, να εκμεταλευτώ το μυαλό μου κάπως διαφορετικά πό το να πλησιάζω ανώτερους, να τους γλύφω για ναπάρω καμια καλή μετάθεση.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!

2 σχόλια:

  1. με τετοιο απολυτηριο πραγματικα μπορεις να επιλεξεις οποια μα οποια σχολη θελεις,..
    ευτυχως που το καταλαβε το παλικαρι και σηκωθηκε και εφυγε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θεμα δεν ειναι το απολυτηριο αλλα τα μορια που συγκεντρωσε. Οπως επισης δεν ειναι και μετρο συγκρισης εξυπναδας, δεν λεω οτι ειναι ηλιθιο το παιδι ισα ισα. Πρεπει να ξαναδωσει πανελληνιες και να κανει αυτο που πραγματικα θελει... Μπραβο του παντως που αποφασισε εστω και λιγο καθυστερημενα (6 χρονια ειναι πολλα) να την κανει για αλλα μερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή