Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κύπρος:Πόλεμος στον Άσαντ απο τις βρετανικές βάσεις!‏

 Η Αγγλικη εφημερίδα Times σε δημοσίευμα της την Κυριακή αναφέρει ότι οι βρετανικές βάσεις παρέχουν μυστικες πληροφορίες σε αντάρτες της Συρίας.

Αν αυτό αληθεύει, οι πληροφορίες πιθανότατα προέρχονται από την βάση Αγιου Νικολαου -.gr σταθμός παρακολούθησης του δικτύου κατασκοπείας ECHELON.

Σύμφωνα με την Κυπριακη εφημεριδα Καθημερινη, κυβερνητική πηγή δήλωσε στην εφημερίδα Τimes ότι λόγω του δημοσιεύματος δημιουργείται ανησυχία ότι οι βρετανικές βάσεις στη Κύπρο είναι τώρα περισσότερο εκτεθειμένες να δεχθούν επίθεση σε μια γενικότερη ανάφλεξη.

Η Μυστική βάση, η οποία περιλαμβάνει χώρους διαμονής για τους Βρετανούς στρατιώτες και τις οικογένειές τους, βρίσκεται κοντά στην πράσινη γραμμή, δύο μίλια ανατολικά της πόλης της Αμμοχώστου και 15 χιλιόμετρα βόρεια της Αγίας Νάπας και ειναι περικυκλωμένη απο δορυφόρους, ραντάρ και ραδιοφωνικους ιστούς.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Φιλελευθερος γραφει οτι Σύρος αξιωματούχος της αντιπολίτευσης, ανέφερε ότι οι βρετανικές αρχές «γνωρίζουν και εγκρίνουν 100%» τις μυστικές πληροφορίες, οι οποίες αποστέλλονται απο τις βάσεις στη Κύπρο και διοχετεύονται, μέσω Τουρκίας, στους επαναστάτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.

Η JSSU, παρέχει τόσο στις Αγγλικές Ενοπλες Δυνάμεις οσο και στα Ηνωμένα Εθνη υποστήριξη ηλεκτρονικού πολέμου (electronic warfare) και συστήματα χειρισμού και ελέγχου.

Τέλος σε συνέχεια του δημοσιεύματος η εφημερίδα Times επιβεβαιώσε, επικαλούμενη Σύρους ακτιβιστές ότι «δυτικές κυβερνήσεις» παρέχουν μυστικές πληροφορίες στους αντικαθεστωτικούς
onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου