Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ 107 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΧΑΤΖΗΠΕΝΤΗ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ-ΒΡΩΜΙΚΕΣ 

Πολλοί καραβανάδες, μαζί με όλο το φασισταριό που έχει μαζευτεί τώρα τελευταία αρέσκονται να υποστηρίζουν ότι το μόνο που λειτουργεί είναι ο στρατός και πόσο πολύ εκτιμά η κοινωνία τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στην παρακάτω όμως επιστολή των συναδέλφων φαντάρων αποκαλύπτεται όλη η ουσία της υποχρεωτικής στράτευσης: σύγχρονη δουλεία, με μπόλικο θέατρο του παραλόγου από τον πιο άχρηστο κρατικό μηχανισμό, με επιθεωρήσεις σκέτη θεατρική παράσταση για να φτιάχνουν οι διοικητές καριέρα και να χώνονται οι φαντάροι. Οι ίδιοι οι διοικητές που βαράνε προσοχή σε ΓΕΣ και Υπουργό φέρονται εντελώς σαδιστικά στους συναδέλφους.

Μόνη λύση ο Ελεύεθρος Συνδικαλισμός των Φαντάρων.

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΦΟ ΒΟΥΝΟ ΕΒΡΟΥ

«Είμαστε φαντάροι από την 107 στο στρατόπεδο Χατζηπεντή στο μακρινό Κουφό Βουνό Έβρου. Στέλνουμε αυτό το γράμμα γιατί πραγματικά η υπομονή μας εξαντλήθηκε παρόλο που κάναμε μέχρι στιγμής μεγάλη προσπάθεια (κακώς όπως αποδεικνύεται) να δούμε τα πράγματα με τα δεδομένα τις εποχής.

Το τελευταίο διάστημα ζούμε με το μπαμπούλα του ΓΕΠΣ και την επικείμενη επιθεώρηση. Για όσους δεν το ξέρουν ακόμη έχουμε να πούμε ότι οι επιθεωρήσεις είναι μια μεγάλη απάτη. Προφανώς και στο Πεντάγωνο έχουν εικόνα για τα χάλια των περισσοτέρων στρατοπέδων. Έτσι κι αλλιώς μας θεωρούν τόσο αναλώσιμους που το μόνο που τους νοιάζει είναι η κατάσταση των όπλων. Κάθε επιθεώρηση είναι η ευκαιρία για να εντατικοποιήσουν τις αγγαρείες, να βαθύνουν την εκμετάλλευση και να ξεζουμίσουν τους φαντάρους. Στον ιδρώτα και τα ξενύχτια μας χτίζουν οι διοικητές τις καριέρες τους. Ενώ βέβαια έχουμε βάψει όλο το στρατόπεδο η κατάσταση στις τουαλέτες παραμένει απαράδεκτη. Από τις οκτώ, οι τρείς είναι εκτός λειτουργίας, ενώ και αυτές που λειτουργούν δύσκολα πλησιάζονται από τη βρώμα. Επιθεωρήσεις έγιναν και επιθεωρητές θα ξαναέρθουν. Από τη δικιά τους ευαισθησία δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα.

Το κακό είναι ότι όχι μόνο πρέπει να δουλεύουμε τσάμπα αλλά πρέπει να κοστίζουμε και λιγότερο. Δε μας φτάνει η φτώχεια μας έχουμε και τις περικοπές τους. Συχνά στις εξόδους καθόμαστε μέσα στο στρατόπεδο γιατί δεν έχουμε φράγκο να περάσουμε τη μέρα έξω. Δε σέβονται την ανέχεια μας και ακόμη και στον χρόνο που θα μπορούσαμε να είμαστε έξω μας τραβολογάνε για αγγαρείες. Σκεφτήκαμε να βγαίνουμε έξω έστω για να καθόμαστε σε ένα παγκάκι. Το προέβλεψαν όμως και αυτό και μας μείωσαν τις κινήσεις που μας μεταφέρουν στον ‘πολιτισμό’ και το ταξί είναι πανάκριβο, οπότε πάλι καθόμαστε μέσα και κρυβόμαστε.

Αυτό που όμως κοντεύει να μας τρελάνει τις τελευταίες μέρες είναι το γεγονός ότι το πετρέλαιο θέρμανσης φτάνει μέχρι το Δεκέμβριο. Αυτό μας ανακοίνωσε έτσι απλά ο διοικητής μας αντισυνταγματάρχης Κυριαζής. Προφανώς νομίζει ότι ο ρόλος είναι υπεράνω ευθυνών και για όλα φταίνε οι γενικότερες περικοπές. Κάτι που μέχρι ένα σημείο είναι σωστό, αλλά και εμείς δε θα γίνουμε μπαλάκι ανάμεσα στον διοικητή και την κυβέρνηση. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στο στρατόπεδο χωρίς θέρμανση και με θερμοκρασίες -20! Αν δε βρούνε λύση δε θα επιστρέψουμε  στο στρατόπεδο μετά τις άδειες των εορτών. Ήδη μας έχουν στριμώξει σε 2 μόνο κτήρια για οικονομία.

Εκεί που θα περίμενε κανείς με όλα αυτά τα βάσανα μια πιο ανθρώπινη συμπεριφορά συμβαίνει το αντίθετο. Όλη την ώρα φωνές, πίεση και κατσάδες. Μας καθυστερούν στις εξόδους, ενώ ο ίδιος ο διοικητής μας απείλησε ότι δε θα βγαίνει κανείς και ας τον βγάλουμε στις εφημερίδες. Αν έδειχνε τόση πυγμή και στο θέμα του πετρελαίου…»

Όλοι στο κράτος και στην κυβέρνηση εκβιάζουν με τη «σωτήρια» δόση, που θα ξεπληρώσει τους τοκογλύφους και θα επιβάλλει καθεστώς δουλείας για πάντα. Μάλιστα, θέλουν να μετατρέψουν τον Στρατό σε δύναμη Καταστολή κατά του αγωνιζόμενου λαού.

ΕΜΕΙΣ ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΧΑΚΙ ΜΑΚΕΛΑΡΗΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, Ε.Ε., ΔΝΤ, ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ!

Ανάγκη όσο ποτέ η ανάπτηξη ενός μαζικού κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Τηλ. Επικ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

20 σχόλια:

  1. ΠΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΡΕ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ -20 ΣΤΟ ΚΟΥΦΟΒΟΥΝΟ ΦΕΤΟΣ;ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΣΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ!!ΒΛΕΠΕΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΝΤΩΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ.ΤΟ "Κουφόβουνο" ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ"ΚΟΥΦΟ ΒΟΥΝΟ"ΓΙΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ,ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΨΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ;ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 107 ,ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΔΚΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΔΚΤΗΣ ΣΑΣ,ΘΑ ΣΑΣ ΕΒΑΖΑ ΝΑ ΜΕΝΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΕ ΣΚΗΝΑΚΙΑ ΕΞΩ!!



    ΕΝΑΣ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΞΥΛΟΣΟΜΠΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μουνί της μάνας σου μαλακα καραβανά !!! ανθρωποι είμαστε ρε μουνόπανο !! Πού ακούστηκε 100 και μέρες φυλάκιο ? που ακούστηκε 3 μήνες εμπλοκή? ακομα και στισ ειδικές δυνάμεις 5-1 τουσ πάει βλάκα !! και ξέρω γιατί η μισή μου παρέα υπηρετεί Ε.Δ. στη Νάουσα !! Άρα καταλήγουμε στο να βγάλεις καρκίνο σε όλο σου το σώμα !!1 Ποτάνας γιε Τούρκε !!! Που μόνο να μαζεεις πατατες ξέρεις !!! Έχουμε και λέμε !!! Έχομαι η κορη σου να παντρευτεί Τουρκο και ο γιος σου να πεθάνει απο καρ΄κινο !! Υ.Σ. Πού εχεισ ακούσει Αοπλο να κάνει όρυγμα? Πού εχεισ δει ι3 άοπλο να του δίνουν όπλο? Να πουλάν το δεκατιανό? !! Ποθυτανας γιε καραβανά !!!!

      Διαγραφή
  2. Κύριε διοικητά, καλησπέρα.
    Μήπως είναι ώρα να αλλάξετα μυαλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ.......... ΖΗΤΩ ΤΑ SOVIET ΚΑΙ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΑΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ!!!!! ΚΡΥΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ....... ΚΥΡΙΕ ΔΚΤΑ ΒΓΑΛΤΟΥΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντροπη στους αμορφωτους και απαιδευτους (με ολη την σημασια της λεξης) που κανουν σχολια χωρις να σκεφτουν οτι δεν ειναι κατι που το επιλεξαμε (οι στρατιωτες) αλλα κατι που μας επιβληθηκε απο νομο. Τολμανε να βαζουν και στο στομα τους το ονομα του Θεου! Στελεχη - ανοητοι κρυμμενα πισω απο την λεξη "Ανώνυμος".

    Προς γνωση και συμμορφωση λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. σωπα ρε φιλε θιχτικες κιολας για τον τοπο σου και για την μοναδα που υπηρετησες και εσυ πριν πολλα χρονια και εγω πριν λιγο καιρο.... να δω αν διοικητες σαν τον κυριαζη (διαμαντια δηλαδη) οπως λες θα θες και για τα δικα σου τα παιδια ..... εγω προσωπικα δεν θελω και αν θες τον κυριαζη για διαμαντι να τον παρεις για κοσμημα στο σπιτι σου για διοικητης ειναι επικινδυνος... εχουμε και ζωες που πανε μερα με την μερα και χειρωτερα για να ασχολουμαστε και με αυτα... βαζεις και στο στομα σου τον Θεο... ελεος πραγματικα για αυτο δεν παει τιποτα σωστα σε αυτο τον τοπο....

    ενας παλιος στρατιωτης της 107.... 316 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ο ΚΥΡΙΑΖΗΣ μονο απο τοστ και σουβλακια ξερει....κοινο μυστικο ολων στη μοναδα περα απο τα τσιρακια του που ηταν ειναι και παρμαενουν τρισαθλιοι γλυφτες...ολοι συνηγορουν να τον τρελανουν με μαλακιεσ και να τον δουλευουν πισω απο τη πλατη του....2 φορεσ συριζα γλιτωσε το χαρο....η 3η λενε κανει δουλεια! Σκατα και τοτε σκατα και τωρα! 9 μηνεσ ειναι το εργακι μετα γεια σασ....ο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. οσο για τις απειλες που ανεφερε καποιος...ασ ηταν ο εν λογω καραγκιοζης σε καμια θεσ/νικη και πιο κατω και θα σου ελεγα ποση μαγκια εχει...ναι αμαξι ναι τιποτα δεν θα εμενε ορθιο μεχρι και το τζιπ τησ υπηρεσιας θα καιγοταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπηρέτησα και εγω στην 107 Α/Κ ΜΜΠ-ΠΕΠ! Η άποψη σας για τον Δκτή της και τον κάθε Δκτή της (όπως και κάθε μονάδος δκτή) είναι περίσια! Μετά τις 18-20-25 μέρες που κάτσατε στο κέντρο ορκιστήκατε στην πατρίδα! Ο όρκος αυτός που είπατε περιλαμβάνει και το:
    "...Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου,
    Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των..."
    Δηλαδή ρε "μάγκες" αμα γίνει πόλεμος (μην πείτε την γνωστή καραμέλα "σιγά μη γίνει πόλεμος", όλοι βλέπουμε προς τα που το πάνε τα μεμέτια) τι θα κάνετε; Θα ζητήσετε απο τον Δκτή της μοναδος σας καλοριφέρ ή σόμπες?
    Και επειδή τυχαίνει να είμαι και απο την γύρω περιοχή ο καιρός ειναι ΑΡΙΣΤΟΣ για την εποχή (15 οC μεσα Νοεμβρίου;; Περσυ στα μέσα Οκτωβρίου είχε χιονίσει.)

    Οπότε μην πολυ μιλάτε. Ρωτήστε και τα παλικάρια στις Ε.Δ απο πότε έχουν να κάνουν μπάνιο με ζεστό νερο.

    Και για να λέμε αλήθειες δεν φταίει αυτός που οι "κύριοι" που κυβερνούν την ΕΛΛΑΔΑ χτυπούν το στράτευμα αλύπιτα και δεν έχει να βάλει πετρέλαιο στις δεξαμενές και να επισκευάσει τον λέβητα.

    Φιλικά,

    ΕΦ. ΑΝΘΛΓΟΣ που υπηρέτησε στην 107 Α/Κ ΜΜΠ-ΠΕΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΦ. ΑΝΘΛΓΕ κόβω το κεφάλι οτι ήδη ξερω ποιος 18χρονος και γλυφτης του εισαι....επειδη εισαι μικροσ και δεν εχεις κανει και πολλα στη ζωη σου απ'οτι φαινετε και απο το κολλημα με το χακι....εισαι αναξιον ακομη και αυτου του σχολιου μια μερα θα μεγαλωσεις και ισως μαθεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. O KOS KYRIAZHS EINAI POLY KALOS DOIHKHTHS KAI EXO NA PO S OLOYS AYTOYS TOYS STRATIOTES POY KLAIGONTAI EINAI POLOI TYXEROI POY TON EXOYN KAI ENDIAFERETAI GI AYTOYS ALLA EPREPE NA EIXAN YPHRETHSEI SE ALLES EPOXES TOTE POY OI STRATIOTES DEN TOLMOYSAN NA DOYN TON DIOIKHTH STA MATIA GIATI FOBONTOYSAN.ANTE GIATI EXOUME GINEI LYKEIO THILEON.KAI DEN NOMIZO NA KRYOSATE MEXRI STIGMIS;KANO LATHOS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8 Δεκεμβρίου 2012 11:04 π.μ.
    O KOS KYRIAZHS EINAI POLY KALOS DOIHKHTHS KAI EXO NA PO S OLOYS AYTOYS TOYS STRATIOTES POY KLAIGONTAI EINAI POLOI TYXEROI POY TON EXOYN KAI ENDIAFERETAI GI AYTOYS

    an matheis ti gnwmi exoun oi amesa anwteroi tou tha klapseis...esu pou ton glufeis ton kalo malaka sou....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. o kiriazis ine mia xara anthropos alla ine ta kathikia eki mesa

      Διαγραφή
    2. το μουνί της παλιοπουτάνας της μάνας σου ψυχανώμαλε, θα πήξεις για το υπόλοιπο της ζωής σου ρε κακομοίρη!!!! Αφού δεν φάγατε ξύλο από τους φαντάρους εκείνη την ημέρα, τυχεροί είσασταν! Μαλάκες κωλοεπόπια, ανάπηροι της ζωής.

      Διαγραφή
    3. ελεος!ειπα να κρατηθω.....δεν γινετε!!!324 50 τυπ εδω.....θυμαστε στριμωγμενοι χεζαμε στις τουαλετες
      ,70 ατομα 107-50 τυπ σε 4 τουαλετες και ηταν διανα να πετυχαινες να δουλευουν σωστα!ο κυριαζης τους ειχε γραμμενους κανονικα ολους αυτους!σαν χθες θυμαμαι την ερωτηση στην αναφορα μοιρας!ποιος εχει καποιο προβλημα να ερθει στα πυροβολα?ο στρ μπ... ος ειπε εχω την μεση μου και εφαγε 10 μερες φυλακη!!αισχος...σωπατε καραβαναδες,εσεις πληρωνεστε,εμεις τσαμπα ερχομασταν..κακως που ηρθαμε μεσα σε αυτο το 'κομμα' σας.....σκατα στα μουτρα σας!

      Διαγραφή
  12. o kiriazis ine mia xara anthropos alla ine ta zoa eki mesa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Την εποχή που γράφτηκε αυτό εδώ ήμουν στο ΤΥΠ και μας μετέφεραν στην 107. Πέραν από το στρίμωγμα και την βρώμα -δεν έδιναν καθαριστικά οι ανώτεροι μιας και έλεγαν ότι δεν είχαν- είχαμε να αντιμετωπίσουμε και τα κόμπλεξ των στελεχών της 107. Είναι απελπιστικά ΓΕΛΟΙΟ να έρχετε ανθυπολοχαγός παιδάκι σε μένα που είμαι 28 χρονών επιστήμονας με πτυχία εξωτερικού και να μου κάνει τον μάγκα. Τέτοιους για τον ΠΟΥΤΣΟ ανίκανους επαγγελματίες έχει ο στρατός. Για να μην πω για τους ακόμα χειρότερους ΕΠΟΠ τεμπέληδες και τελειωμένους της ζωής που σήκωσαν τα χέρια και μπήκαν μονιμάδες... Όσο για τον Κυριαζή ένας άρρωστος ήταν και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ του...
    8 μήνες παίδες εκεί πέρα, γράφτε τους στα αρχίδια σας και βγείτε έξω να πολεμήσετε στην κανονική ζωή, εκεί μετράνε πόσα κιλά τα έχετε. Να πάτε να γαμηθείτε κωλογκατζόλια βύσματα, μόνο στον στρατό θα μπορούσατε να δουλέψετε ρε! Θα πήζει η μούνα σας και θα σας διατάζουν μια ζωή, ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. γαμιεται ο καραμπουναρλης. στην 107 οι ντοπιοι εποπ-βυσματα έχουν στην ουσία πιο πολύ εξουσία από τους περαστικούς λοχαγούς και αντισυνταγματάρχες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ξερω μαγκες ειναι ζορι... κι εγω στην 107 ιταν τελη του 2010 με χιονι και -20 χωρις θερμανση... χωρις ζεστο νερο γιατι τοτε το ενα και μοναδικο θερμοσιφωνο δεν εφτανε για ολους.... με τα εισοθερμικα ρουχα να μην βγαινουν ποτε... οι πνευμονιες να πανε συννεφο και το αναρωτηριο να ειναι ο μονος παραδεισος...... τοτε επι εποχες Χανιωτη.... Με τον ΜΑΛΑΚΑ τον Λαστιωτη μας ειχε ζαλισει τα παπαρια 20-20 στην πρωινη αναφορα.... αλλα επιβιωσαμε... υπομονή κι εγώ στα 26 μου πήγα και μου ηταν ζορι με τους συνομιλικους... και μικροτερους γαλοναδες.... αλλα ο στρατος τα εχει αυτα.... οσο για τις τουαλετες... μην παραπονιεστε καθολου στο αριστερο κτηριο ηταν κλειστες για χρονια και μπικαμε μεσα με πιεστικο... τελος παντων υπομονή υπομονή υπομονή... μακαρι αυτο να ειναι το μεγαλυτερο σας βασανο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. υπηρετησα στην 107 τους τελευταιους μηνες του περιβοητου Κυριαζη... πολυ χωσε στο ονομα της σημαιας, για να γυαλισουμε τα αστερακια και τη φλογα, ωστε να παρει τη μεταθεση του στην Αθηνα. Τουλαχιστον αυτο ενιωσα οτι γινονταν. ΑΛΛΑ... μετα απο καποιο διαστημα και με καποιες υπηρεσιες που εκανα με ΑΥΔΜ τον Λαστιωτη που αναφερθηκε καταλαβα 1 πραγμα. Το ζορι που τραβουσα εγω και οι υπολοιποι στρατιωτες ηταν αποτελεσμα μη τηρησης αρκετων προβλεπομενων κομματιων του προγραμματος. Υπηρξαν αρκετες μεσοβδομαδες μερες που απο το τοσο τρεξιμο που ριχναμε δεν σκεφτοταν καποιος να μας αφησει να φαμε, να ξεκουραστουμε το μεσημερι για 2 ωρες κλπ... 1η φορα και 2η και 3η και μονο με τον Λαστιωτη εφαγα, ξεκουραστηκα, εκανα την υπηρεσια μου, καθαρισα και χαλαρωσα μαζι με τους υπολοιπους. Δεν ξερω τι επρεπε να κανουν καποια στελεχη και ειδικοτερα εποπ, αλλα σιγουρα ΠΟΛΛΑ χαμαλικια τα φορτωνονταν οι φανταροι. Δεν λεω οτι δεν θα εβαζα και εγω τα χερια μου μπροστα για να βοηθησω οποια εργασια χρειαζονταν να γινει, αλλα οταν ηταν 10 εποπ, 3 αξιωματικοι και 4 στρατιωτες για την εξοπλιση των πυροβολων με πυρομαχικα 12 φορτηγα κατα 70% τα γεμισα και τα ξεφωρτωσα εγω και αλλοι 3. Καθε 10 βληματα που μετεφερα 2 μετεφεραν οι αλλοι 10. Μονο στην παρουσια του τοτε ΥΠΔΚ ολοι εστρωναν τον κολο τους...

    Ολα αυτα τελειωσαν βεβαια τωρα και ηταν ενα μεγαλο σχολειο για μενα αυτο που εζησα. Οι ελληνες στα σκατα δενομαστε πολυ, αλλα και την ιδια στιγμη οταν κατι μπορουμε να το φορτωσουμε στον αλλο το κανουμε, εκτος και αν υπαρχει πελεκυς πανω απο το κεφαλι μας και μας φοβιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή