Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ του 747 ΕΤΜΧ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ

Στοιχεία για το εντυπωσιακό έργο του 717ου Ειδικού Τάγματος Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ), της μονάδας με την οποία το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) συνδράμει τους κατοίκους στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες σεισμικές ακολουθίες στο όμορφο νησί του Ιονίου, έγιναν γνωστά.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», το 747 ΕΤΜΧ άμεσα ανταποκρινόμενο σε διαταγή του ΓΕΣ, απέστειλε στην Κεφαλλονιά τα παρακάτω μέσα με το ανάλογο προσωπικό:


α). Με αεροσκάφος τακτικών μεταφορών C-130H Hercules της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) από την αεροπορική βάση της Ελευσίνας, ένα μικροφορτωτή τύπου BOBCAT.
β). Με Αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) από το Ναύσταθμο της Σαλαμίνας:
>έναν προωθητή γαιών (Π/Θ) τύπου CATERPILLAR
>έναν φορτωτή γαιών (Φ/Τ) τύπου VOLVO
>έναν εκσκαφέα τάφρων (E/T) τύπου VOLVO EW140
>έναν μικροεκσκαφέα τάφρων τύπου KOBELCO
>ένα ρυμουλκό (Ρ/Μ) Steyr 33Μ41/S41 6×6 μετά ρυμουλκούμενου
>ένα όχημα Steyr 680M με ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος (Η/Ζ) 330 KWA ικανό να
ηλεκτροδοτήσει οικισμό 5000 κατοίκων.
> ένα όχημα γενικής χρήσης Mercedes Benz MB-290GD με φωτιστικό πύργο με δυνατότητα αυτόνομου φωτισμού περιοχής 75 μέτρων.

γ). Με οχηματαγωγό από την Κυλλήνη τρία οχήματα τύπου Steyr.
Επίσης το 747 ΕΤΜΧ έχει την ετοιμότητα αποστολής ενός συστήματος εξυγίανσης ύδατος τύπου KARCHER δυνατότητας παροχής νερού 40.000 λίτρων ημερησίως καθώς και άλλων μηχανημάτων ΜΧ τα οποία πιθανά θα χρειασθούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Σε ότι αφορά το έργο που πραγματοποιήθηκε από τις 3 Φεβρουαρίου 2014 που ξεκίνησε η υπόψη επιχείρηση, μέχρι και τις 17 Φεβρουαρίου 2014, το 747 ΕΤΜΧ έχει εκτελέσει τις παρακάτω εργασίες:

α). Καταυλισμός Σεισμοπλήκτων: συνδρομή στην μεταφορά του σκηνικού υλικού, στην δημιουργία του καταυλισμού στο γήπεδο Ληξουρίου καθώς και στη διάστρωση αδρανών υλικών περιμετρικά αυτού.
β). Περιοχή Πετανών Δήμου Ληξουρίου:
>Διάνοιξη αποκλεισμένης οδού μήκους 60 μέτρων από κατολισθήσεις.
>Φόρτωση και απομάκρυνση αδρανών υλικών 300 κυβικών μέτρων από κατολισθήσεις στην επαρχιακή οδό Ληξουρίου – χωρίου Σχινέα.
>Εκσκαφή – φόρτωση και μεταφορά 360 κυβικών μέτρων αδρανών υλικών από την περιοχή Πετανών στο καταυλισμό του Γηπέδου Ληξουρίου.

γ). Επαρχιακή οδός χωρίου Σχινέα, Δήμου Ληξουρίου:
>Διάνοιξη αποκλεισμένης οδού μήκους 500 μέτρων από κατολισθήσεις.
>Φόρτωση και απομάκρυνση υλικών από κατολισθήσεις σε μήκος οδού 1.350 μέτρων.
>Απόθεση και διάστρωση υλικών σε τμήμα της υπόψη οδού που υπέστη καθίζηση σε μήκος 250 μέτρων και διαπλάτυνση του οδοστρώματος.
>Κατεδάφιση κτιρίου που κατέρρευσε και φόρτωση προϊόντων κατεδάφισης.
>Επιχωμάτωση τμήματος οδού μήκους 300 μέτρων με αδρανή υλικά από κατολισθήσεις για τη δημιουργία παρακαμπτηρίου οδού.
>Διάστρωση τμήματος οδού μήκους 300 μέτρων με αδρανή υλικά και διαπλάτυνση οδοστρώματος.

δ). Επαρχιακή Οδός Λειβάδι – Πετανοί Δήμου Ληξουρίου: διάνοιξη οδού μήκους 200 μέτρων.
ε). Οδός Ματζαβινάτα – Βουνί: μεταφορά αδρανών υλικών 100 κυβικών μέτρων και διάστρωση τμήματος οδού μήκους 80 μέτρων για την αποκατάσταση βατότητας της οδού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου