Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τι προκάλεσε τις αερομαχίες στο Αιγαίο: Ο Αμερικανός Αεροπορικός Ακόλουθος στη Λήμνο


ImageΟ  Αεροπορικός Ακόλουθος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα προσγειώθηκε και διανικτέρευσε στην Λήμνο την Μεγάλη Τρίτη. Την Λήμνο που οι Τούρκοι κρατούν με επιμονή εκτός νατοϊκών σχεδιασμών και προσπαθούν με κάθε τρόπο να την “σβήσουν” από τους χάρτες της Συμμαχίας . Και σ΄ αυτή τη προσπάθεια είχαν “σύμμαχο” την σταθερή αμερικανική ουδετερότητα, για να το πούμε κομψά. Η κίνηση του Colonel Adam B. Kavlick, που πρόσφατα ανέλαβε τα καθήκοντά του ,να επισκεφθεί τη Λήμνο έχει λοιπόν τη σημασία της. Και εξηγεί και την προκλητική επιθετικότητα που έδειξαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο , με την εμφάνιση οπλισμένων F - 16 στην περιοχή και τις εμπλοκές που ακολούθησαν.
Ο αμερικανός Αεροπορικός Ακόλουθος δεν πήγε μόνο στην Λήμνο. Την Μεγάλη Δευτέρα προσγειώθηκε με αμερικανικό αεροπλάνο στην Λάρισα συνοδευόμενος από τους ακολούθους της Σερβίας και της Ρουμανίας. Συναντήθηκε με τον Αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας Χρήστο Βαϊτση και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 110 ΠΜ. Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την αεροπορική βάση της Καλαμάτας. Να υπενθυμίσουμε ότι κατάτη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει διερευνητική συζήτηση με τον αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χέϊγκελ, για το ενδεχόμενο μεταστάθμευσης uav’s από την Ιταλία στην Καλαμάτα.
Τρίτος και σημαντικότερος σταθμός του αμερικανού ακολούθου ήταν η Λήμνος. Επίσκεψη που είναι βέβαιο ότι προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία .


Τι έγραψαν οι Τούρκοι για τις παραβιάσεις


Στην ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News, με τίτλο «Τούρκικα και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη σε πρώτη αερομαχία μετά από 27 μήνες», καταχωρίζεται ανταπόκριση από την Αθήνα όπου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, τούρκικα και ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν δυο φορές χθες σε αερομαχία στο Αιγαίο, για πρώτη φορά από τον Ιανουάριο του 2012.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται η περιγραφή των εμπλοκών και η περιοχή.
Στην επίσημη ιστοσελίδα του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου δεν καταγράφονται παραβιάσεις ( σ.σ εννοείται του χώρου της ...Τουρκίας) για την εν λόγω ημερομηνία (15 Απριλίου).
ΠΗΓΗ ONALERT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου