Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Λιβύη: Σκληρό Εμφύλιο και όχι Δημοκρατία έφεραν οι Ιμπεριαλιστές-Τουλάχιστον 16 νεκροί σε συγκρούσεις

Λιβύη: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε συγκρούσειςΔεκαέξι άνθρωποι, κυρίως στρατιώτες, σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις μεταξύ του στρατού και ομάδων ισλαμιστών πολιτοφυλάκων στη Βεγγάζη της ανατολικής Λιβύης όπως ανέφεραν ιατρικές και στρατιωτικές πηγές.

«Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες είναι στρατιώτες. Τρεις άμαχοι, ανάμεσα στους οποίους και ένας αιγύπτιος πολίτης σκοτώθηκαν ότανμ μια ρουκέτα έπληξε το σπίτι τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μια νοσοκομειακή πηγή ζητώντας να μην κατονομαστεί. Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους οι φονικές συγκρούσεις ξέσπασαν μετά από επίθεση μιας συμμαχίας ισλαμιστών και τζιχαντιστών πολιτοφυλακών εναντίον στρατοπέδου. 
Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν στην επίθεση, η οποία συνεχίστηκε με βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των ειδικών δυνάμεων του στρατού και των παραστρατιωτικών ισλαμικών ομάδων που ελέγχουν τη Βεγγάζη, πρωτεύουσα της ανατολικής Λιβύης, μετά την πτώση του καθεστώτος Μουαμάρ Καντάφι το 2011.

Η Βεγγάζη είναι σχεδόν καθημερινά πεδίο συγκρούσεων ανάμεσα στο στρατό και τις ριζοσπαστικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και η Ανσάρ Αραρίγια που χαρακτηρίζεται από την Ουάσιγκτον ως τρομοκρατική οργάνωση. 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=316865&catid=7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου