Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τρίτη 22 Ιουλίου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ για τη Γάζα

Να τερματιστεί τώρα η πολιορκία της Γάζας και η φονική επιδρομή κατά αμάχων! -Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση – Νίκη στην Ιντιφάντα!
Τρίτη 22 Ιουλίου Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς τα γραφεία της ΕΕ για τη ΓάζαH σφαγή δεν έχει τέλος. Μόνο χθες 55 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 16 παιδιά έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής  στη Λωρίδα της Γάζας, στη μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο. Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης, πριν από 14 ημέρες, έχουν σκοτωθεί συνολικά 532 Παλαιστίνιοι, έχουν τραυματιστεί βαρύτατα 3500 και περίπου 100.000 αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το τρομοκρατικό κράτος του Ισραήλ με τους συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς που ποτέ δεν έπαψαν και  τη διεξαγωγή των χερσαίων επιχειρήσεων διαπράττει ένα συστηματικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας στοχοποιώντας-δολοφονώντας παιδιά και αμάχους, χρησιμοποιώντας όπλα απαγορευμένα –απεμπλουτισμένου ουρανίου, φωσφόρου, βόμβες διασποράς-, καταστρέφοντας υποδομές, χτυπώντας νοσοκομεία.
Το μένος του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ πυροδοτεί η αδυναμία των στρατιωτικών δυνάμεων να καταβάλλουν την Παλαιστινιακή Αντίσταση, να  πατάξουν την ακλόνητη πίστη ενός υπερήφανου λαού στα δίκαια ιστορικά αιτήματα, στον πόθο για λευτεριά και κοινωνική δικαιοσύνη. Τα θύματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς οι στόχοι του νέου βάρβαρου πολέμου δεν επιτυγχάνονται:
Ø  ένας πόλεμος που πυροδοτήθηκε από την στιγμή που οι Παλαιστίνιοι σταμάτησαν να αλληλοσκοτώνονται και ενώθηκαν στην προοπτική της κοινής διεκδίκησης ενάντια στην Ισραηλινή Κατοχή και τους Εποικισμούς, αλλά και στην εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων στα χωρικά ύδατα της Γάζας.
Ø  Όταν το Κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ θεώρησε ότι δύναται να αναθεωρηθεί ο ρόλος χωροφύλακα της περιοχής εξαιτίας της σύγκλισης ΗΠΑ-Ιράν. Ένα κράτος που αποτελεί σημαντικό κρίκο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή, που πυροδοτούν-ενισχύουν εμφυλίους προκαλώντας κατακερματισμό κρατών με ενεργό ρόλο των μουσουλμάνων μισθοφόρων, ιδανικών συμμάχων της ιμπεριαλιστικής Δύσης και ιδανικό εχθρό την επόμενη μέρα για να δικαιολογηθεί ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας και οι νέες επεμβάσεις.
Ø  Σε  μια περιοχή που συγκρούονται τα γεωστρατηγικά συμφέροντα του συνόλου των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με τον ανταγωνισμό τους να κλιμακώνεται από την Ουκρανία έως την Συρία, τη Παλαιστίνη, το Ιράκ, τον Εύξεινο Πόντο, τη Βαλτική και τον Ειρηνικό.
Ø  Σε ένα περιβάλλον εντεινόμενης καπιταλιστικής κρίσης που βρίσκει τη διέξοδο του εθνικισμού και του φυλετικού-θρησκευτικού μίσους για να εκτονώσει-αποπροσανατολίσει τις κοινωνικές αντιθέσεις, ενώ ο πόλεμος και η καταστροφή φαντάζουν για μια ακόμη φορά οι ιδιαίτερες μέθοδοι για το ξεπέρασμα της κρίσης και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας μέσω της βιομηχανίας πολέμου-ασφάλειας, την Ανοικοδόμηση, το ξαναμοίρασμα των πηγών-δρόμων ενέργειας, αλλά κυρίως των μεριδίων της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Για όλους αυτούς τους λόγους επιτίθενται λυσσαλέα το Ισραήλ απολαμβάνοντας την στήριξη ΗΠΑ-Ε.Ε. αλλά και των πραξικοπηματιών της Αιγύπτου που συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του Αποκλεισμού της Γλαζας!  Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνυπεύθυνη έχοντας αναδείξει το Ισραήλ σε «στρατηγικό εταίρο», διατηρώντας άριστη συνεργασία με το κράτος τρομοκράτη, συνεκπαιδεύοντας τις στρατιωτικές του δυνάμεις του σφάζουν παιδιά.
Όμως, οι λαοί, από την Αθήνα και το Λονδίνο μέχρι το Παρίσι, τη Ν. Υόρκη και το Κάιρο, αισθάνονται διαφορετικά, στέκονται με αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους Παλαιστίνιους και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται μαζί τους με κάθε τρόπο.
Στο ίδιο το Ισραήλ το αντιπολεμικό κίνημα βρέθηκε απέναντι στον εθνικισμό και τους φασίστες, ενώ δεκάδες έφεδροι της ΓΕΣ ΒΟΥΛ-ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΟΡΙΟ αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στο βάρβαρο πόλεμο.
 Καταδικάζουμε την απάνθρωπη βία και τους κτηνώδεις βομβαρδισμούς  που στοχεύουν στη διαιώνιση της Κατοχής και της υποδούλωσης του Παλαιστινιακού λαού. Καταδικάζουμε την συνένοχη διεθνή ιμπεριαλιστική κοινότητα, τις ΗΠΑ-Ε.Ε. που πάντα στήριξαν το βάρβαρο ισραηλινό κατακτητή και ορθώνουν νέα φονικά τείχη στους μετανάστες για να υπερασπίσουν την Ευρώπη Φρούριο. Καταδικάζουμε την στρατηγού χαρακτήρα συνεργασία του ελληνικού κράτους και αστικού κατεστημένου με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ. Αυτούς που κλείνουν δουλειές με το αίμα των λαών.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον υπερήφανο Παλαιστινιακό λαό που βιώνει διπλή κατοχή και αγωνίζεται χωρίς σταματημό για την ικανοποίηση των ιστορικών του δικαίων.
ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ-Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ-  ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου