Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τεράστια Νίκη των φαντάρων η επιστροφή των καταστάσεων επιβίβασης-δωρεάν εισιτήρια από παραμεθόριο

Mε σημερινό δημοσίευμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ που έχει τίτλο «Έξοδα Κίνησης Ε.Δ.» τα έξοδα κίνησης όλων των μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, εφόσον ταξιδεύουν με άδεια τουλάχιστον τεσσάρων ημερών», θα καλύπτονται από την υπηρεσία, αναφέρεται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Στο στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο «οι καταστάσεις επιβίβασης χορηγούνται για την  κίνηση του στην Ελλάδα και την επάνοδο του στην Κύπρο». Επίσης, όσοι μεταβαίνουν σε άδεια στο εξωτερικό και δικαιούνται κατάσταση επιβίβασης, αυτή θα χορηγείται μέχρι τον τελευταίο ελληνικό σταθμό ή λιμένα». 
Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση είχε προβλεφθεί αρχικά στο ν/σ για τους φάρους που ρύθμιζε σειρά στρατιωτικών θεμάτων, για να αποσυρθεί αργότερα από τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο, όταν κρίθηκε «ακριβή», προκαλώντας τα δυσμενή σχόλια των στρατιωτικών συντακτών, την οργισμένη αντίδραση των φαντάρων, των λαικών οικογενειών και του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. 
Εξάλλου από τη πρώτη στιγμή η κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, ένα μέτρο σκληρό, άδικο και ταξικό, αφού ουσιαστικά μεταφέρει ένα σημαντικό τμήμα του κόστους της υποχρεωτικής στράτευσης στο φαντάρο που αμείβεται με 8,7 ευρώ μηνιαίως και τις πιο φτωχές οικογένειες, είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.
Τόσο τα κόμματα της Αριστεράς, όσο και οι φαντάροι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταδίκασαν και αμφισβήτησαν αυτή την αντιλαική πολιτική απόφαση. Με δεκάδες ανακοινώσεις μας, πολλές εκ των οποίων μοιράστηκαν σε εξορμήσεις μας σε νεολαιίστικους χώρους και έξω από τα στρατόπεδα, εξηγούσαμε τι σημαίνει αυτή η απόφαση και τις δραματικές συνέπειες στους συναδέλφους φαντάρους, αφού λόγω οικονομικής αδυναμίας αδυνατούσαν να κάνουν χρήση ακόμη και της πολυπόθητης αδείας τους.
 Σε ανακοίνωσή μας μεταξύ άλλων αναφέραμε:
“...Αφού κύριε Υπουργέ Παναγιωτόπουλε μας στέλνετε ένα εξάμηνο στον Έβρο, στα νησιά και στην Κύπρο-εκεί τις περισσότερες φορές παράνομα καθώς συστηματικά αδιαφορείτε για την άρνηση μας να αποδεχτούμε τη μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ- πρέπει να μας εξασφαλίσετε ότι θα λαμβάνουμε άδειες και με συστηματικό τρόπο θα επιστρέφουμε στα σπίτια μας. Αυτό κύριε Π.Παναγιωτόπουλε σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τουλάχιστον (3) καταστάσεις επιβίβασης, με αεροπορικά εισιτήρια, για να μην τρώμε την άδεια στο δρόμο! Με την απόφαση σας όμως κύριε Υπουργέ να κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, να τις περιορίσετε σε (1), καταργώντας τα αεροπορικά εισιτήρια ουσιαστικά μας στερείτε την άδεια. Αναρωτηθήκατε κύριε υπουργέ ποια λαϊκή οικογένεια σήμερα μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων στην Κύπρο; Ή μήπως επιχειρείται να πατσίσετε με το πετσοκομμένο ποσό που λαμβάνουν όσοι υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ για να αντιμετωπίσουν το υψηλότερο κόστος ζωής της Κύπρου; Είναι μια κανιβαλική απόφαση, αφού γνωρίζετε την σημασία που έχει η έξοδος και η άδεια για τον φαντάρο. Πληροφορείστε όμως ότι εξαιτίας της δικής σας πολιτικής και των μέτρων που ψηφίζετε, δε βγαίνουμε έξοδο αφού λεφτά δεν υπάρχουν, καθώς καταφέρατε οι γονείς μας να δυστυχούν, είτε εργάζονται, είτε είναι άνεργοι. Με το να μας κόψετε τις καταστάσεις επιβίβασης, δηλαδή να μας καταργήσετε την άδεια, αποδεικνύεται ότι είσαστε άδικος και επιτρέψτε μας να πούμε ανάλγητος. Γιατί γνωρίζετε ότι στην παραμεθόριο υπηρετούμε εμείς, οι πιο φτωχοί. Οι πλούσιοι και οι άνθρωποι του θεάματος, τα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ έχουν βολευτεί μια χαρά. Γνωρίζετε εξάλλου καλύτερα από εμάς ποιοι υπηρετούν στο Πεντάγωνο».
Σε πολλές περιπτώσεις οι αδειούχοι συνάδελφοι ακολούθησαν το αγωνιστικό μας κάλεσμα και πήγαν στα Φρουραρχεία απαιτώντας να καλύψει η υπηρεσία το κόστος της επιστροφής τους στις μονάδες. Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου αξιόλογοι διοικητές και τα Φρουραρχεία κάλυψαν το κόστος μετακίνησης, ενώ υπήρξαν όμως και αξιωματικοί που έδειξαν το χειρότερο εαυτό τους και απείλησαν να βγάλουν τους στρατιώτες λιποτάκτες αν δεν έβρισκαν τα χρήματα να γυρίσουν πίσω. Για  να δώσουν τελικά τη λύση οι συγγενείς, οι γείτονες…
Εκεί μας έχουν οδηγήσει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα Μνημόνια Ε.Ε.-ΔΝΤ και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος…
Σήμερα η κυβέρνηση, που φαίνεται να έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική τροχιά και υπολογίζοντας το σημαντικό πολιτικό κόστος από τις βάρβαρες επιλογές της, με θύματα συχνά τους στρατιώτες αλλά και το σύνολο του προσωπικού, κάνει πίσω και επαναφέρει τις καταστάσεις επιβίβασης. Εξάλλου, μια προσεκτική ματιά σε όσα έχουν προηγηθεί, αποκαλύπτει, ότι η κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης είναι ένα αντιλαικό μέτρο που αποσύρεται και  επανέρχεται ανάλογα τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις.
Και αυτό πρέπει να κρατήσουμε συνάδελφοι.
Όσοι λένε ότι δεν αλλάζει τίποτε, ότι στον στρατό πρέπει να φυλάγεσαι και να αφήσεις το χρόνο να περάσει ήσυχα, είναι Κότες και Βύσματα. ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ!
«Φτιαγμένοι» από την οικογένεια που με αναξιοπρέπεια έχει φυλήσει κατουρημένες ποδιές και εξαγοραστεί από το κόμμα εξουσίας, που κυνηγά τους ψήφους.
Εμείς συνάδελφοι αποδεικνύουμε ότι μόνο αγωνιζόμενοι συλλογικά, μόνο αμφισβητώντας μαχητικά την ιεραρχία και την αυθαιρεσία, μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
Στους αγώνες μας και μόνο συνάδελφοι οφείλεται ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει ακόμη τα όποια είδη ένδυσης-υπόδησης στους νεοσύλλεκτους φαντάρους. Αν δε φωνάζαμε θα τα είχαν καταργήσει.  
Οι τιμές των ιδιωτικών ΚΨΜ στη Θήβα μειώθηκαν γιατί εμείς διαμαρτυρηθήκαμε και συνεχίζουμε να απαιτούμε να πεταχτούν οι αφοι Κομπατσιάρη.
Οι όποιες βελτιώσεις στις συνθήκες, στην υγιεινή, στο φαγητό, στην αντιμετώπιση, είναι αποτέλεσμα της συνεπούς και συνεχούς πάλης για τα δικαιώματα των φαντάρων.
Έτσι λοιπόν συνάδελφοι πρέπει να συνεχίσουμε, με μαχητικότητα και αλληλεγγύη, διεκδικώντας τον Ελεύθερο Συνδικαλισμό, δυναμώνοντας το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.   
Συνάδελφοι να βγείτε παραπονούμενοι στην Αναφορά κάθε φορά που θίγονται τα δικαιώματα σας.
Γράψτε Επιστολές Καταγγελίας, ώστε να δημοσιοποιούνται οι παρανομίες τους και το ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ να υποχρεώνεται να πάρει θέση.
Γονείς, αφήστε κατά μέρος τα βυσματικά τηλέφωνα στον πολιτικό και τον υπουργό.
Σπάστε τα τηλέφωνα του διοικητή και του ΓΕΣ κάθε φορά που θίγεται το παιδί σας και τα υπόλοιπα παιδιά που έντυσαν υποχρεωτικά στα χακί. Και αυτά δικά σας παιδιά είναι!
Μόνοι Ενωμένοι, μόνο Αγωνιζόμενοι μπορούμε να βρούμε το δίκιο μας. Μπορούμε και Πρέπει να Αλλάξουμε τα πράγματα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου