Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Παλιά μας περίσσευαν λεφτά και τα πετούσαμε τώρα μας περισσεύουν αεροπλάνα που δεν πετούν!


ImageΜετά από τα μεταγωγικά αεροσκάφη C 27 για τα οποία αποφασίσαμε να μην παραλάβουμε τα τέσσερα τελευταία αεροσκάφη γιατί “μας περίσσευαν” αρχικά τα λεφτά και μετά τα αεροπλάνα, τώρα έχουμε “περίσσευμα” και στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ 6.
Η τεχνική υποστήριξη των ακριβοπληρωμένων εκπαιδευτικών αεροσκαφών περιλαμβάνεται στα προγράμματα που θα περάσουν από την Βουλή στις 30 Ιουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η συμφωνία τεχνικής υποστήριξης θα αφορά τα 20 από τα 45 αεροσκάφη που έχουμε . Κι αυτό γιατί όπως λένε τώρα από το ΓΕΑ , τα 20 αεροσκάφη είναι υπέρ αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες των Ικάρων αφού οι “σειρές” που αποφοιτούν πια έχουν υποστεί κι αυτές περικοπές.
Το εύλογο ερώτημα είναι τι θα κανουμε τα υπολοιπα 25 Τ 6! Θα φθάσουμε στο σημείο να χρησιμοποιήσουμε 25 αεροσκάφη που οι φορολογούμενοι πλήρωσαν για …ανταλλακτικά; 
Το πιο λογικό σενάριο είναι αυτά τα αεροσκάφη με κάποιο τρόπο να πουληθούν αν πραγματικά δεν μας χρειάζονται. Το πρόβλημα της έλλεψης νομικής “φόρμουλας” για την πώληση υλικού των ΕΔ είναι γνωστό από την εποχή που υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος που τότε ήθελε να πουλήσει τα υποβρύχιά μας! Ψάχνοντας για πελάτες ανακάλυψε το νομικό κενό το οποιο μέχρι και σήμερα δεν έχει καλυφθεί.

Ωστόσο αυτό αποτελεί μάλλον δικαιολογία . Και πάντως θα είναι αδιανόητο να δούμε 25 αεροσκάφη τα οποία δεν έχουν πετάξει και πολύ να μετατρέπονται σε ερείπια και να χρησιμοποιούνται ως ανταλλακτικά. 

Αν για τα C 27 βρέθηκε μια -συζητήσιμη ως προς το πόσο συμφέρουσα θα αποδειχτεί- λύση για τα τέσσερα αεροσκάφη, θα μπορεί να βρεθεί και για τα T 6.
http://www.onalert.gr/stories/palia-mas-perisseyan-lefta-kai-ta-petousame

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου