Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΗΠΑ-ΕΛΛΑΔΑΣ

Τεράστια ευθύνη των μελών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συνεκπαιδεύονται με το Ισραήλ
Η ελληνική άρχουσα τάξη χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό (καθώς στρέφεται απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν και τους λαούς Αφρικής-Μ.Ανατολής) και το οικονομικό κόστος (απαιτώντας νέες θυσίες από το λαό μας που του καταργεί εργασιακά-ασφαλιστικά-δημοκρατικά δικαιώματα, προχωρώντας σε νέες πολεμικές προμήθειες και μεγαλύτερη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ), εντείνει την στρατιωτική της συνεργασία με τις ΗΠΑ. Η μετατροπή της βάσης της Σούδας και της Καλαμάτας σε ορμητήριο των αμερικανικών μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών UAV για να εφορμούν κατά των λαών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι η κορυφή του παγόβουνου. 

Είναι ενδεικτικό ότι συνεκπαίδευση αγκαλιάζει και τους Ευέλπιδες των δύο χωρών καθώς στο πεδίο ασκήσεων Λιτοχώρου Πιερίας πραγματοποιείται η θερινή στρατιωτική εκπαίδευση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (28 Ιουνίου με 25 Ιουλίου), στην οποία συμμετέχουν και 33 σπουδαστές από στρατιωτικές ακαδημίες των ΗΠΑ. Η εκπαίδευση επιπέδου Ομάδας-Διμοιρίας περιλαμβάνει αγώνα εντός κατοικημένων περιοχών, επιθετικές-αμυντικές επιχειρήσεις, αλλά και με αμφίβια μέσα.
Ακόμη όμως μεγαλύτερη σημασία έχει η νέα συνεκπαίδευση αεροπορικών μονάδων Ελλάδας και ΗΠΑ στον ελληνικό εναέριο χώρο, με κέντρο την Κρήτη, που προγραμματίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, 9 με 23 Αυγούστου, 18 αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη «F-16 Βlock 50» της 480 Μοίρας Μαχητικών (επονομαζόμενη ως «Γεράκια του Πολέμου» - «Warhawks») της Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης των ΗΠΑ (USAFE) και 250 άτομα προσωπικό της Μοίρας, διαφόρων ειδικοτήτων, ερχόμενοι από την αεροπορική τους βάση στο Spangdahlem της Γερμανίας, θα μετεγκατασταθούν στη Σούδα. Σκοπός τους η συνεκπαίδευση με τα «F-16 Block 52 plus» της 340 Μοίρας της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπως και με άλλους τύπους μαχητικών αεροσκαφών από άλλες πολεμικές Μοίρες. Στρατιωτικοί συντάκτες υποστηρίζουν ότι Αμερικανοί και Έλληνες πιλότοι θα εκπαιδευτούν από κοινού σε αερομαχίες, πλήξη στόχων στο έδαφος και Σύνθετες Αεροπορικές Επιχειρήσεις (τα αποκαλούμενα COMAO - Composite Air Operation). Πεδίο δράσης το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου, πάνω από την Πελοπόννησο, νότια της Κρήτης και μέχρι την ΑΟΖ της Κύπρου. Ανώνυμες-πάντα- πηγές του Πενταγώνου διαρρέουν ότι θα λάβει μέρος και η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ με τα ιπτάμενα ραντάρ «EMB-145H», ενώ οι Αμερικανοί θα στείλουν στη Σούδα και ιπτάμενο τάνκερ («KC-135») για εκπαίδευση και στον εναέριο ανεφοδιασμό, πτυχή της άσκησης που προϊδεάζει για ετοιμότητα συμμετοχής σε αποστολές των ελληνικών μαχητικών μακριά από τις βάσεις ανεφοδιασμού τους και για σκοπούς που υπερβαίνουν κατά πολύ τα ιδεολογήματα και την καθεστωτική προπαγάνδα περί «εθνικής άμυνας και υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαίων της χώρας»!
Το γεγονός επομένως είναι ότι η ελληνική αστική τάξη, με όχημα τη νέα Μ.Ιδέα των ενεργειακών κοιτασμάτων και την συμβολή της στην ευόδωση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, επιδιώκει με κάθε τρόπο την γεωστρατηγική αναβάθμιση του ρόλου της στην Ανατολή Μεσόγειο, ενώ οξύνεται φυσικά η τεράστια ιμπεριαλιστική σύγκρουση σε Ουκρανία-Εύξεινο Πόντο και συνεχίζεται η σφαγή του λαού της Παλαιστίνης, περιπτώσεις τις οποίες η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ταυτίζεται τόσο με την κυβέρνηση των Ουκρανών ΝΑΖΙ, όσο και με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.
Αξίζει να δεν κανείς ότι μέσα στο 2014 έχουμε μια τεράστια ένταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ ΗΠΑ-Ελλάδας, με την εμπλοκή των πιο σημαντικών και ετοιμοπόλεμων μονάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αρχές Φεβρουαρίου 2014 ήταν ο ΑΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς που ανήγγειλε τη συνέχιση των κοινών ασκήσεων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις Αμερικανές, στο πλαίσιο της βαθύτερης εμπλοκής τους στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Μιλώντας στο 2ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος (διοργανώθηκε από το Κέντρο Αεροπορικής Τακτικής, υπό την αιγίδα του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας) ξεκαθάρισε ότι και το 2014 θα έχουμε «συνέχιση των Διεθνών συνεργασιών με ξένες Πολεμικές Αεροπορίες, ξεκινώντας τον επόμενο μήνα με δώδεκα (12) αεροσκάφη F-15 της United States Air Forces in Europe (USAFE)». Παράλληλα, ο αρχηγός ΓΕΑ προανήγγειλε για το 2014 την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» με «διευρυμένη συμμετοχή, και διάρκεια, καθώς επίσης αναβαθμισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά και απαιτήσεις σχεδίασης». Επίσης, την άσκηση «ΚΡΑΝΕΑ», με «αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων προσβολής στόχων, με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτουμε στο οπλοστάσιό μας».
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΤΟ Α’ ΕΞΑΜΗΝΟ 2014
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014
Ø  Από 7 έως 17 Γενάρη διεξήχθη από το ΓΕΑ η διμερής άσκηση «Cascade Gambit». Συγκεκριμένα, μεταξύ τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων και των τριών Κλάδων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, και κομάντος και μέσων της σμηναρχίας 352 Special Operations Group, Ειδική μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, εξοπλισμένη με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει για την πραγματοποίηση ειδικών επιχειρήσεων, έχουσα λάβει μέρος στην υποστήριξη επιχειρήσεων στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και αλλού. Οι δραστηριότητες της άσκησης απλώθηκαν στον όρμο της Ελευσίνας, στην περιοχή των Μεγάρων και στο πεδίο βολής «Καράβια». Κατά στρατιωτικές πηγές, στο πλαίσιο της άσκησης «Πυρπολητής 1/14» ενεργοποιήθηκε τμήμα των Αεροπορικών Δυνάμεων της λεγόμενης Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης με σκοπό την προσβολή ναυτικής δύναμης σε περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου.
Ø  Σύμφωνα εξάλλου με το ΓΕΝ, το διάστημα 28 - 30/1 εκτελέστηκε προγραμματισμένη επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Στόλου, με τη διεξαγωγή της τεχνικής άσκησης «ΑΣΤΡΑΠΗ 1/14», σε περιοχές του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου, με συμμετοχή φρεγατών, πλοίων γενικής υποστήριξης, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων, προσωπικού της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών και αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014
Ø  Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ, από Σάββατο 1/2 έως και το Σάββατο 15/2, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Ερευνας - Διάσωσης (ΜΕΕΔ, βρίσκεται στην 112 Πτέρυγα Μάχης, στην Ελευσίνα) με την 37 Airlift Squadron της 86 Airlift Wing των ΗΠΑ, η οποία εδρεύει στην αεροπορική βάση του Ramstein, στη Γερμανία. «Σκοπός της συνεργασίας είναι η κοινή εκπαίδευση σε ρίψεις αλεξιπτωτιστών με άλματα στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης, καθώς και σε ρίψεις λέμβων», τονίζεται στην ανακοίνωση.
Ø  Από το Γραφείο Τύπου ΓΕΕΘΑ ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση κοινής άσκησης ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων, έχοντας ως πεδίο δράσης Αιγαίο και Νότια Ελλάδα, με χρήση διάφορων τύπων όπλων και εμπλοκή μονάδων του στόλου. Επίκεντρο της άσκησης ήταν η 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση της Σούδας στην Κρήτη. Από πλευράς της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας Ευρώπης (USAFE) συμμετείχαν 12 μαχητικά αεροσκάφη F - 15E Super Eagle της 494 Μοίρας Μαχητικών (494th Fighter Squadron), που εδρεύει στην Αεροπορική Βάση του Lakenheath της Βρετανίας, καθώς και 258 άτομα, προσωπικό της Μοίρας, διάφορων ειδικοτήτων. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν όλοι οι τύποι μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, απ' όλες σχεδόν τις πολεμικές Μοίρες του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, μεταξύ των οποίων και η 380 Μοίρα ΑΣΕΠΕ με τα ελληνικά «ιπτάμενα ραντάρ» ΕΜΒ - 145H. Κατά την άσκηση αυτή πραγματοποιήθηκαν διάφορες αποστολές, όπως προσβολή στόχων εδάφους (air - to - ground) και αποστολές εναέριου ανεφοδιασμού με τη χρήση αεροσκαφών τάνκερ της USAFE. Οι συντάκτες αποκαλύπτουν ότι είχε συμφωνηθεί όλες οι επιμέρους εκπαιδεύσεις να ήταν ημερήσιες και στη διάρκειά τους, αναλόγως του επιχειρησιακού σεναρίου, θα πραγματοποιούνταν βολές με «αδρανή όπλα» (κανονικά όπλα χωρίς όμως την εκρηκτική τους γόμωση). Ενεπλάκησαν και μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς το σενάριο της άσκησης προέβλεπε φρεγάτες να κάνουν αποκλεισμούς περιοχών με αντιαεροπορική ομπρέλα από την οποία τα αεροσκάφη επιχειρούσαν να περάσουν αλώβητα.
Σημειωτέον, Ελληνες πιλότοι από την 340 Μοίρα είχαν συνεκπαιδευτεί με Αμερικανούς και στην πρόσφατη διεθνή άσκηση «Blue Flag 2013», που διοργάνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ στην αεροπορική βάση Ouvda στα νότια του Ισραήλ.
ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
«Ενημερωτική επίσκεψη» στην 115 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας στη Σούδα έκαναν ανώτατοι Αμερικανοί αξιωματικοί. Όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το ΓΕΑ: «Ανώτατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, οι οποίοι παρακολουθούν το Capstone General and Flag Officer's course του National Defense University (σ.σ. κορυφαίο αμερικανικό ίδρυμα στρατιωτικής εκπαίδευσης, τελεί υπό την εποπτεία του αρχηγού του αμερικανικού ΓΕΕΘΑ) επισκέφθηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ), όπου τους υποδέχθηκε ο Διοικητής». Το ανακοινωθέν του ΓΕΑ συνεχίζει: «Το πρόγραμμα της επίσκεψης περιελάμβανε ενημέρωση για το έργο και την αποστολή της Μονάδας, ξενάγηση στις 340 και 343 Μοίρες (σ.σ. συναποτελούν τη δύναμη της 115 ΠΜ) και παρουσίαση του αεροσκάφους F-16 Block 52+», ο τύπος αεροσκάφους με τον οποίο επιχειρούν οι δύο Μοίρες.
Οι επισκέψεις δεν είναι άσχετες από την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στην ευρύτερη περιοχή. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται και ως χορηγοί της «τεχνογνωσίας»: Στην Αλεξανδρούπολη εκπαιδευτές αξιωματικοί της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ», ξεκίνησαν την εκπαίδευση 100 αξιωματικών και υπαξιωματικών από το Κατάρ!
ΜΑΡΤΙΟΣ 2014  
Στον Πειραιά κατέπλευσε, εν μέσω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «George HW Bush», ερχόμενο από τα Στενά του Γιβραλτάρ, επισήμως τουλάχιστον για αποστολή στη Μεσόγειο και την Αραβική Θάλασσα. Το μήκους 332,8 μέτρων αεροπλανοφόρο αγκυροβόλησε στον Φαληρικό όρμο, ενώ στο αγκυροβόλιο του Πειραιά κατέπλευσε και το αμερικανικό καταδρομικό «USS Philippine Sea». Συνοδευόμενο από ομάδα σκαφών, που συνθέτουν την «Carrier Strike Group», απέπλευσε από τη Ναυτική Βάση του Νόρφολκ στη Βιρτζίνια στις 15 Φλεβάρη και εκτελεί τη δεύτερη επιχειρησιακή του αποστολή στην περιοχή ευθύνης του 5ου και 6ου Αμερικανικού Στόλου. Επισήμως, μεταξύ των καθηκόντων του θα είναι και η υποστήριξη της επιχείρησης «Διαρκής Ελευθερία», που εξελίσσεται στο Αφγανιστάν.
Παράλληλα με τους παραπάνω ελλιμενισμούς αμερικανικών πολεμικών πλοίων και καθώς η ελληνική κυβέρνηση συμμετέχει ενεργά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό της ντόπιας αστικής τάξης, στην Ελλάδα βρέθηκε και ο διοικητής της Διοίκησης Αμερικανικών Αεροπορικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (United States Air Forces in Europe - USAFE, Air Forces Africa - AFAFRICA), πτέραρχος Frank Gorenc. Συναντήθηκε στην Αθήνα με τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ενώ ακολούθως επισκέφτηκε την 115 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση στη Σούδα, στο πλαίσιο «συνεκπαίδευσης» με την ελληνική Πολεμική Αεροπορία που διήρκεσε από τις 13/2 ως τις 4/3.
ΙΟΥΛΙΟΣ 2014: ΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΕ ΠΛΟΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΑΖΑ
Καθώς ο νους και η καρδιά μας βαραίνει από τις εικόνες ολέθρου που έρχονται από τη βομβαρδιζόμενη Γάζα, με κομματιασμένα παιδιά και εκατοντάδες νεκρούς αμάχους, δε μπορούμε να μην σκεφτούμε την τεράστια ευθύνη που βαραίνει την ελληνική κυβέρνηση αλλά και το σύνολο του προσωπικού του Πολεμικού Ναυτικού, μόνιμους και Έφεδρους, που συμμετείχαν σε συνεκπαιδεύσεις με τους φονιάδες του Ισραήλ. Γιατί τα πληρώματα αυτών των ισραηλινών πλοίων, που συμμετείχαν σε κοινές ασκήσεις με το Πολεμικό Ναυτικό, σήμερα διαπράττουν μαζικά Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.
Και δε μπορούν οι ναύτες και οι μόνιμοι να χρησιμοποιούν ως δικαιολογία ότι «Αυτή τη διαταγή είχαμε»…
Είχατε και έχετε την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΤΑΙ    
Θυμίζουμε την εκτέλεση συνεκπαίδευσης εν πλω των πολεμικών πλοίων του Ισραήλ «INSSUFA» και «INSKIDON» με μονάδες του Στόλου του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Μυρτώου. Τα πολεμικά πλοία του Ισραήλ ναυλούχησαν στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου τα πληρώματα εκπαιδεύτηκαν προηγούμενα σε αντικείμενα ελέγχου βλαβών. Επίσης, έχουν προηγηθεί και άλλες τέτοιες ασκήσεις, π.χ. στις αρχές Απρίλη διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή Κρήτης και Ανατολικής Μεσογείου η άσκηση «Noble Dina 14», με συμμετοχή μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της Ελλάδας, των ΗΠΑ και του Ισραήλ.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΝΑΤΟΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ ΜΑΧΗΤΗΣ
Και ξαφνικά, όπως σημειώνουν έμπειροι στρατιωτικοί συντάκτες  με πλήρη ...''σιγή ασυρμάτου'' - δηλαδή χωρίς ανακοίνωση - αναχώρησε η ελληνική κανονιοφόρος ''Μαχητής''  από τον  Ναύσταθμο, έφθασε στη Μαύρη Θάλασσα και συμμετέχει ήδη από τις 4 Ιουλίου στην πολυεθνική ναυτική άσκηση BREEZE 2014 που διοργανώνει η Βουλγαρία  και στην οποία συμμετέχουν επίσης πλοία από την  Τουρκία, την Βουλγαρία, τις ΗΠΑ, την Ρουμανία και την Ιταλία καθώς και μια μόνιμη δύναμη του ΝΑΤΟ για ναρκαλιεία (SNMCG2) με 4 σκάφη διαφόρων χωρών, καθιστώντας την έτσι ουσιαστικά μια ''Συμμαχική'' άσκηση. 
ImageΗ ελληνική συμμετοχή σε παρόμοια άσκηση είχε επαναληφθεί και στο παρελθόν αρκετές φορές, ωστόσο πέρυσι (2013) δεν είχε συμμετάσχει στην εν λόγω άσκηση παρόλο που συμμετείχαν 15 (Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ). Όπως είναι ολοφάνερο φέτος πολλές από τις χώρες που συμμετείχαν πέρυσι απέφυγαν να πάρουν μέρος-λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, την ένταση που επικρατεί μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ αλλά και την έκφραση δυσφορία της Μόσχας για την πραγματοποίηση τέτοιων ασκήσεων στην περιοχή αυτή. 
Η ελληνική κυβέρνηση που από την πρώτη στιγμή στήριξε την είσοδο του ΔΝΤ και της Ε.Ε. στην Ουκρανία, αναγνώρισε την κυβέρνηση της Ουκρανίας με τους ΝΑΖΙ να έχουν αναλάβει κρίσιμα πόστα, αποδέχτηκε την κτηνώδη πολιτική διώξεων κατά της Αριστεράς, των κοινωνικών αγωνιστών και των μειονοτήτων, ενώ στήριξε μαζί με τις ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ τον εμφύλιο πόλεμο που διεξάγει κατά των τμημάτων του πληθυσμού που αντιστέκονται, αναγκαστικά πατά σε δύο βάρκες. Ο ελληνικός αστικός κόσμος επιδιώκει να διατηρήσει τις καλές οικονομικές σχέσεις με την Ρωσία-π.χ. δεν πρέπει να ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα από την Ρωσία λόγω των κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσίας- αλλά αντικειμενικά βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση Πούτιν εξαιτίας των ιδιαίτερων συμφερόντων του και των στρατηγικών του συμμαχιών με την Ε.Ε., τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση, παρά την αναμενόμενη ενόχληση της Ρωσίας από την συγκέντρωση τόσων πλοίων του ΝΑΤΟ εκεί,  έσπευσε  μεν να στείλει μια κανονιοφόρο υποβαθμίζοντας την συμμετοχή της  (αντί φρεγάτας που είχε στείλει στο παρελθόν), ωστόσο απέφυγε και αυτή την φορά να το ανακοινώσει, κρατώντας χαμηλούς τόνους. Την συμπεριφορά «του κατεργαράκου», την τακτική της ''ήπιας'' συμμετοχής, τήρησε πρόσφατα και σε δυο άλλες αεροπορικές ασκήσεις στην Βουλγαρία, αποφεύγοντας να βγάλει τα αεροσκάφη που έστειλε στην Μαύρη Θάλασσα. Θυμίζουμε ότι 29/5 με 4/6 διεξήχθη η αεροπορική άσκηση «Thracian Star 2014», εντός του FIR Σόφιας, που ενώνεται με το FIR της Συμφερόπολης, το οποίο καλύπτει Κριμαία και Νοτιοανατολική Ουκρανία. Συμμετείχαν με προσωπικό και μέσα Βουλγαρία, Ελλάδα, ΗΠΑ και Ρουμανία.
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΑΤΟΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ-ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Η ναυτική άσκηση του ΝΑΤΟ «Sea Breeze 2014» που πραγματοποιείται το διάστημα 4/ με 13/7 στη Μαύρη Θάλασσα απλώνεται στα βουλγαρικά χωρικά ύδατα και σε διεθνή νερά, σηματοδοτώντας την παραπέρα συγκέντρωση ΝΑΤΟικών δυνάμεων στο νότιο υπογάστριο της Ρωσίας, σε μια περιοχή διακύβευμα για το ΝΑΤΟ που ήδη σημαδεύτηκε από την πολεμική σύγκρουση Γεωργίας-Ρωσίας, ενόσω μάλιστα οξύνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση για την Ουκρανία, αλλά και σύνολο αντιθέσεων μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας.
ΑΝΑΓΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ «ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ» ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΛΑΙΣΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ
Έξω όλοι οι Ιμπεριαλιστές. Να κλείσουν όλες οι βάσεις και να μπλοκαριστούν τα εξοπλιστικά προγράμματα. Να καταργηθεί η στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συμφωνία με το κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που μας κάνει συνένοχους-συμμέτοχους στα τρομερά του εγκλήματα. Να επιστρέψουν όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό και να συμβάλλουμε στην αποδέσμευση από ΝΑΤΟ-ΕΕ.
Ανάγκη όσο πότε για κοινό εργατικό διεθνιστικό αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση που φέρνει ο καπιταλισμός των Ε.Ε.-ΔΝΤ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά και ο εναλλακτικός καπιταλιστικός δρόμος του Πούτιν. Ταξικό καθήκον των εργαζόμενων στη χώρα μας δεν είναι μόνο να μπλοκάρουν την ελληνική πολεμική συμμετοχή στις εκστρατείες και ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, αλλά και να ανατρέψει την κυβέρνηση της άγριας αντεργατικής πολιτικής, του στυγνού κρατικού αυταρχισμού και του πολεμικού τυχοδιωκτισμού.
Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου που στηρίζει τον ουκρανικό στρατό και τις ναζιστικές πολιτοφυλακές να σφάζουν και να βομβαρδίζουν αμάχους σε πόλεις, αλλά και το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ που αφανίζει το λαό της Παλαιστίνης, είναι η ίδια που φτιάχνει τις εθνικιστικές Λέσχες Εφέδρων, που με το σύνολο των μηχανισμών του κράτους διαρκούς έκτακτης ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού –ΜΑΤ, ΣΤΡΑΤΟ, δικαστές, φασίστες, ΜΜΕ- επιδιώκει τη δουλοποίηση των εργαζομένων, την Απαγόρευση της Οικονομικής και Πολιτικής Πάλης του κόσμου της εργασίας.  ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου