Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

GazaUnderAttack: 502 οι νεκροί και 4.000+ τραυματίες


GazaUnderAttack: 502 οι νεκροί και 4.000+ τραυματίες

Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 502 νεκρούς.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης Ασράφ αλ-Κούντρα αναθεώρησε προηγούμενη εκτίμηση του για τον αριθμό των θυμάτων αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 82 από την Κυριακή το πρωί, όταν ξέσπασαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις στη Shujaiyeh, μια τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και τα ισραηλινά σύνορα.

Σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 παλαιστίνιοι τραυματίες δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος εκπρόσωπος. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 502 νεκρούς.
Στο μεταξύ, τη «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας εξέφρασε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας την έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών. Σε ανακοίνωση που αναγνώσθηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από  δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν τον σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων».
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος της Ιορδανίας, μετά τον τον χθεσινό βομβαρδισμό της συνοικίας Σετζάγια.
[με πληροφορίες από efsyn.grleft.gr και twitter]
GAZAUNDERATTACK-502 palestinians killed - more than 4.000 injured
http://www.jodigraphics.net/?p=4393

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου