Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΘΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ΚΗΔΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΟΥ 1974 ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-ΚΑΤΟΧΗ

Το θράσος του αστικού κόσμου είναι απύθμενο. Χαρακτηριστική η πρόκληση στην ιστορική μνήμη ενός ολόκληρου λαού που βούλιαξαν στον πόλεμο, στην προσφυγιά, στην ατελείωτη κατοχή.
Γράφει ο Φρίξος Δαλίτης: «Σαράντα χρόνια μετά, θα γίνει ομαδική κηδεία για τους πεσόντες καταδρομείς κατά την ημέρα του πραξικοπήματος, οι οποίοι βρίσκονταν θαμμένοι στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία. Πρόκειται για τους καταδρομείς, οι οποίοι ευρισκόμενοι σε διατεταγμένη αποστολή έλαβαν μέρος σε διάφορες μάχες την ημέρα εκδήλωσης του πραξικοπήματος.

Η ομαδική εκταφή πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο και η ταυτοποίηση των οστών τους ολοκληρώθηκε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα. Ακολούθως ενημερώθηκαν οι συγγενείς τους για την ταυτοποίηση των οστών τους και κάποιοι εξ αυτών προτίμησαν να προχωρήσουν σε ταφή των οστών του δικού τους, τελώντας την κηδεία τους. Για τους υπόλοιπους δώδεκα, αποφασίστηκε να γίνει ομαδική κηδεία και ταφή και να τους αποδοθούν οι ανάλογες στρατιωτικές τιμές. Η κηδεία των δώδεκα καταδρομέων θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο στον ιερό ναό της Αγίας Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο και ώρα 11 το πρωί. Τα οστά των καταδρομέων θα συνοδεύονται από στρατιωτικά οχήματα και θα τα υποδεχθεί στρατιωτικό άγημα που θα τους αποδώσει στρατιωτικές τιμές. Σύμφωνα με την επίσημη πρόσκληση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, τον επικήδειο θα εκφωνήσει ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.
ΠΗΓΗ: http://www.philenews.com/el-gr/koinonia-eidiseis/160/224647/katadromeis-apo-omadiko-tafo-se-omadiki-kideia
Ώστε λοιπόν η συμμετοχή σε Πραξικόπημα ονομάζεται διατεταγμένη υπηρεσία; 
Οι Ελληνικές Μοίρες Καταδρομών που φέρθηκαν ως Στρατός Κατοχής στην Κύπρο και πυροδότησαν τον εμφύλιο πρέπει να τιμηθούν ή να καταδικαστούν για τον άθλιο ρόλο τους;
Και η συμμετοχή σε αυτό το διαρκές έγκλημα πρέπει να τιμηθεί με στρατιωτικές τιμές;
Με την παρουσία του Κύπριου υπουργού εσωτερικών;
Αλήθεια, πότε θα ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου;
Και γιατί το αστικό κατεστημένο το διατηρεί εν κρυπτώ τόσες δεκαετίες;

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου