Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΟΜΗΡΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ

http://www.iefimerida.gr/sites/default/files/naypigia-1.jpg

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ-ΟΜΗΡΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Ως ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ έχουμε παρέμβει στο ζήτημα των Ναυπηγείων Ελευσίνας-Σύρου αναδεικνύοντας το ζήτημα της στενής πολιτικής σχέσης του επιχειρηματία Ταβουλάρη με τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τα δεινά της ιδιωτικοποίησης των ναυπηγείων τόσο για τον αγρίως φορολογούμενο εργαζόμενο-άνεργο λαό μας, όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων που βιώνουν ένα απάνθρωπο καθεστώς ομηρείας, απλήρωτοι για μήνες. 
Πρόσφατα μάλιστα τονίσαμε τις εξαιρετικά χαριστικές ρυθμίσεις προς τον επιχειρηματία:

1.      “Νερό στο κρασί της” βάζει η κυβέρνηση στο θέμα των Ναυπηγείων Ελευσίνας προσπαθώντας να δώσει μια διέξοδο στο αδιέξοδο που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert η κυβέρνηση προσανατολίζεται να μην διεκδικήσει τις ρήτρες ύψους 6 εκατομμυρίων ευρώ που μπορεί να επιβληθούν στα Ναυπηγεία Ελευσίνας λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων στην παράδοση της πυραυλακάτου ΡΙΤΣΟΣ και δύο ακόμη Super Vita».


2.      Σε άσχετο νομοσχέδιο για την «καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας», το τότε οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πέρασε άσχετη τροπολογία που εξαιρεί τα Ναυπηγεία Σύρου από την υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες και επιπλέον αναστέλλει κάθε καταδιωκτικό μέτρο εναντίον των υπευθύνων για όλες τις ναυπηγικές επιχειρήσεις (Ελευσίνας, Σκαραμαγκά, Σύρου κ.α) για οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων Ελευσίνας και Σύρου; Μα ο Νίκος Ταβουλάρης, προσωπικός φίλος και πρώην στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, τόσο στενός που τον είχε διευθυντή στην Πολιτική Άνοιξη!

3.      Διαβάζουμε στο armynews.gr: «Πριν από περίπου ένα χρόνο στις 4 Ιουνίου 2013 με άλλη τροπολογία που είχε φτιάξει ο Μπαλτάκος είχαν δοθεί 25 εκατομμύρια για “αναπροσαρμογές εργασιών”, με την υποχρέωση να παραδώσει την πέμπτη πυραυλάκατο από τις επτά που είχαν παραγγελθεί μέχρι 31.5.2014. Η πυραυλάκατος δεν έχει παραδοθεί. Κι επειδή όπως και στην υπόθεση του Σκαραμαγκά όλοι βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους. Tους οποίους αφήνουν απλήρωτους!

Συνέπεια αυτών μας των παρεμβάσεων ήταν και η αποστολή προς εμάς της παρακάτω επιστολής  από εργαζόμενο των Ναυπηγείων Ελευσίνας, που προκαλεί εύλογα ερωτήματα:

Είμαι Εργαζόμενος στα ναυπηγεία Ελευσίνας, εδώ και μήνες παραμένω απλήρωτος ερχόμενος από έναν αγώνα επιβίωσης 4 χρόνων που πάλι για πολλούς μήνες παρέμενα απλήρωτος και προσπαθούσα να ζήσω την οικογένειά μου με 150 που μας έδινε ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων.

Τα προβλήματα που μας έχουν δημιουργηθεί εδώ και 4 χρόνια τεράστια,  οι περισσότεροι τα γνωρίζετε  οι υπόλοιποι μπορείτε να τα καταλάβετε.

Την Εβδομάδα που πέρασε όλα τα κανάλια και πολλοί δημοσιογράφοι περάσανε από τα Ναυπηγεία και είδαν τον πόνο μας και τα προβλήματά μας.

Μετά από σχεδόν  5 μέρες που παρέμεινα στα Ναυπηγεία  αποφάσισα να πάω στην οικογένειά μου να ξεκουραστώ κάποιες ώρες και να δώ την Γυναίκα μου και τα Παιδιά μου ….

Μπαίνοντας λοιπόν για λίγο στο ιντερνετ δυστυχώς διαπιστώνω ότι υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που σίγουρα παίζουν το δικό τους παιχνίδι… και αυτοί με την σειρά τους συμπληρώνουν την τριάδα  Ταβουλάρης–ΥΠΕΘΑ  οι οποίοι δουλεύουν τους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου Ελευσίνας (και όχι μόνο).

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το άρθρο του κ. Καρβουνόπουλου στην ιστοσελίδα onalert.gr με τήτλο ("Νερό στο κρασί της" βάζει η κυβέρνηση για ρήτρες 6 εκατομμυρίων κατά Ναυπηγείων Ελευσίνας ) που μετά αναδημοσιεύτηκε σε πολλές ιστοσελίδες  και μπλοκ .

 

Διάβασα το συγκεκριμένο άρθρο με πολύ προσοχή , πουθενά δεν είδα την δημοσιογραφική  έρευνα που υπεύθυνα οφείλει να κάνει ο δημοσιογράφος για να έχουν βάση τα γραφόμενα του.

 

Θα μπορούσα αναλυτικά παράγραφο παράγραφο να σχολιάσω το δημοσίευμα αυτό αλλά το ζήτημά μου είναι να μπορέσω να προφυλαχτώ εγώ οι συνάδελφοί μου από τέτοια δημοσιεύματα που όποιον και αν εξυπηρετούν  κάνουν κακό στους Εργαζόμενους των Ναυπηγείων γιατί δεν λένε την αλήθεια ή καλύτερα λένε την μισή αλήθεια …..

 

Δεν είναι ποτέ δυνατόν κ. Καρβουνόπουλε  κάποιος που δεν χρωστάει (στην συγκεκριμένη περίπτωση το ΥΠΕΘΑ) να κάθεται επί  9 μήνες και να διαπραγματεύεται με κάποιον που χρωστάει (συγκεκριμένη περίπτωση Ταβουλάρης). Το σωστό είναι ότι και οι 2 πλευρές δουλεύουν τους Εργαζόμενους του Ναυπηγείου Ελευσίνας και οι 2 πλευρές χρωστάνε στους Εργαζόμενους….

 

Μιλάτε κ. Καρβουνόπουλε για την λύση Σκαραμαγκά … Ποια είναι αυτή η λύση Σκαραμαγκά γιατί δεν γράφετε…. Γιατί αρνείστε να κάνετε σωστά το λειτούργημά σας; 

 

Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ  και κάποιοι θέλετε να εφαρμοστεί και στην ΕΛΕΥΣΙΝΑ  έχει τις εξής επιπτώσεις  στους Εργαζομένους:  Ότι απλήρωτα δεδουλευμένα χάνονται…  Οι μισθοί πέφτουν κοντά στο 40% με 45%….  Είναι ανασφάλιστοι…. Και μόλις τελειώσουν τα έργα του Πολεμικού Ναυτικού (δηλαδή σε ένα χρόνο το πολύ) τα Ναυπηγεία κλείνουν και μένουν χωρίς δουλειά οι Εργαζόμενοι.

 

Πείτε μου τώρα ποιο νοήμων όν σε αυτόν τον Γαλαξία θα δεχόταν τέτοια λύση και προπαντός όταν μιλάμε για ένα ναυπηγείο που έχει ιδιοκτήτη και δεν είναι σαν τον Σκαραμαγκά που ο ιδιοκτήτης είναι εξαφανισμένος ……

 

Λοιπόν κ.Καρβουνόπουλε και όσοι έχετε σκοπό να απαλλάξετε κάποιον από τις ευθύνες του , εάν δεν μπορείτε να στηρίξετε αυτά που γράφετε μην τα γράφετε γιατί κάνετε κακό σε 600 απλήρωτους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ή εκτός αν για αυτό πληρώνεστε .

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ

600 ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΜΠΑΛΑΚΙ ΜΕΤΑΞΥ – ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΚΑΙ ΥΠΕΘΑ - 

ΖΗΤΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ  ΠΟΙΟ ΑΠΛΟ, ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΟΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ !!! 

ΔΕΝ ΝΟΗΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ , ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ . 

 

Αν μπορείτε να στηρίξετε αυτά που γράφετε δείξε και τα στοιχεία που έχετε…. 

 

Εμείς επαναλαμβάνουμε: Μόνη λύση για τα Ναυπηγεία Σύρου-Ελευσίνας-Σκαραμαγκά να περάσουν στον έλεγχο του δημοσίου, να τα διαχειριστούν οι εργαζόμενοι απαλλαγμένοι από τους διαφθαρμένους κρατικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, τσιράκια των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και των αφεντικών, προσανατολίζοντας την παραγωγή σε ειρηνικούς σκοπούς.

 


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου