Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Μια από τις μεγαλύτερες ιταλικές διαδηλώσεις κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Ρέντσι

Χιλιάδες Ιταλοί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, Cgil, και ξεχύθηκαν στους δρόμους της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές δαπανών στις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις, που προωθεί ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι. Το συνδικάτο μετέφερε τα μέλη του στην Ρώμη χρησιμοποιώντας, μεταξύ των άλλων, 2.500 λεωφορεία, ένα πλοίο, δέκα τρένα και ένα αεροπλάνο. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν αντιπροσωπείες εργαζομένων από όλες τις μεγαλύτερες ιταλικές επιχειρήσεις στις οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες, λόγω απολύσεων που έχουν εξαγγελθεί.

«Από τον Ρέντσι ζητάμε θέσεις εργασίας, επενδύσεις, περισσότερα χρήματα για την επιστημονική έρευνα και τις υποτροφίες των νέων και να μην αλλάξει, προς το χειρότερο, την εργασιακή νομοθεσία» δήλωσε η επικεφαλής του Cgil Σουζάνα Καμούσο.
Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη διαδήλωση συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας έπειτα από εκείνη του 2002 κατά της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, στην οποία είχαν λάβει μέρος τρία εκατομμύρια Ιταλοί.
Μαζικές ήταν και οι χθεσινές κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα. Προβλήματα προκάλεσαν οι στάσεις εργασίας στα δρομολόγια των τρένων και των λεωφορείων, ενώ η αεροπορική εταιρεία EasyJet προειδοποίησε για ενδεχόμενες ακυρώσεις πτήσεων. 
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα στελέχη της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί υποβιβάζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και δεν κάνουν τίποτα για να αντιμετωπίσουν τα βαθύτερα αίτια της οικονομικής στασιμότητας που διαρκεί πλέον δεκαετίες.
Επίσης μεγάλη είναι και η δυσφορία για τις πολιτικές λιτότητας, περιλαμβανομένων των μεγάλων περικοπών των δαπανών στον δημόσιο τομέα.
http://tvxs.gr/news/kosmos/stoys-dromoys-oi-italoi-kata-ton-ergasiakon-metarrythmiseon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου