Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΔΕΝΔΙΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ-ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΤΟ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΕΦΟΡΜΗΣΗΣ ΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ;

Όπως αποκαλύπτουν σημερινά δημοσιεύματα θα πραγματοποιηθεί «Μεταστάθμευση 18 αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F 16, τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα. Τα αμερικανικά αεροσκάφη θα μετασταθμεύσουν σε ελληνική βάση με πιθανότερη αυτή τη στιγμή την Ανδραβίδα. Το προσωπικό που θα τα πετά και θα τα υποστηρίζει σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι περίπου 300 άτομα! Ο μανδύας της μεταστάθμευσης θα είναι σίγουρα κάποια ελληνοαμερικανική άσκηση. Μόνο που όπως επεσήμανε σε ενημερωτικό μέσο πηγή της ΠΑ “θα πρόκειται για κάτι παραπάνω αφού το αίτημα για την παραμονή των 18 αεροσκαφών σε ελληνικό έδαφος ξεπερνά τις 30 ημέρες. Επιπλέον η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν είναι συνηθισμένο να γίνονται τέτοιου είδους συνεκπαίδευσης μέσα στον χειμώνα με καιρικές συνθήκες δύσκολες και απρόβλεπτες. Δεν έχει αποφασιστεί σε ποια αεροπορική βάση θα φιλοξενηθούν τα 18 αμερικανικά F 16 αλλά η ελληνική πλευρά προτείνει ως καλύτερη λύση αυτή της Ανδραβίδας».
Η παραπάνω κίνηση έρχεται να συνδυαστεί με το αμερικανικό αίτημα που διατυπώθηκε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των ΗΠΑ προς τους Α.Σαμαρά και τον πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο για  μεταστάθμευση μεγάλου αριθμού αμερικανικών uav’s στην Κρήτη, στις βάσεις Σούδα-Τυμπάκι, βάζοντας στο στόχαστρο τους λαούς της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.
Είναι δεδομένο ότι οι ΗΠΑ εντείνουν την παρουσία τους στην περιοχή εκμεταλλευόμενοι την παράμετρο των ακραίων φονταμενταλιστών του ISIS, στην άνδρωση και εξάπλωση του οποίου συνέβαλαν τα μέγιστα προσφέροντας χρήμα, στρατιωτική εκπαίδευση και εξοπλισμό. Όπως επίσης έπραξαν με τους ακραίους μουσουλμάνους στη Λιβύη, μια επίσης κατεστραμμένη χώρα από την επέμβαση της Συμμαχίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών, για την οποία πυκνώνουν οι απαιτήσεις νέας επέμβασης.
Άραγε πόσο τυχαία είναι τα δημοσιεύματα και στον ελληνικό τύπο που αναφέρουν ότι οι φονταμενταλιστές έφτασαν 200 μίλια απέναντι από την Κρήτη, σε συνδυασμό με τον καλλιεργούμενο φόβο και καχυποψία για τους δυστυχείς μετανάστες, οι οποίοι προβάλλονται ως συνεχές των «μουσουλμάνων τρομοκρατών» και αντιμετωπίζονται ως Ασύμμετρες Απειλές;
Είναι λοιπόν η καθεστωτική προπαγάνδα που ήδη έχει ενεργοποιηθεί για να δικαιολογήσει τα ολοκληρωτικά μέτρα του ελληνικού κράτους, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, που διεξάγουν έναν συστηματικό πόλεμο κατά των προσφύγων,  αποτέλεσμα των δικών τους επεμβατικών πολιτικών. Είναι μια ακόμη διαδρομή της αστικής πολιτικής για να απαιτήσει «εθνική συμφιλίωση» και ενσωμάτωση του κόσμου της εργασίας στα Μεγαλοϊδεατικά αστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια για την ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοιτάσματα και την αναβάθμιση του ρόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο.  
Για να υλοποιηθούν επομένως αυτά τα σχέδια απαιτείται η απόλυτη πρόσδεση του ελληνικού κράτους και των Ενόπλων Δυνάμεων του στις βάρβαρες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., η ενδυνάμωση της πολεμικής συνεργασίας με το Κράτος Φονιά Ισραήλ, ώστε να υλοποιηθούν τα κοινά εξάλλου σχέδια τους. Απαιτούνται νέοι εξοπλισμοί –είναι άραγε τυχαία η επιλογή ολοένα περισσότερων αμερικανικών οπλικών συστημάτων και η εκκαθάριση των ευρωπαίων ανταγωνιστών μέσω των αποκαλύψεων της διαφθοράς-μίζας των Καρατζαφέρη-ΛΑΟΣ;-  η πρόσληψη νέων Μισθοφόρων –ιδιαίτερα στις Ειδικές Δυνάμεις-, η προβολή της ανάγκης μετατροπής της χώρας σε Ισραήλ των Βαλκανίων με Στράτευση στα 18, Ανδρών και Γυναικών.
Καλούμε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, φαντάρους και μόνιμους να Αρνηθούν την παροχή οποιαδήποτε υπηρεσίας στα δολοφονικά και ιμπεριαλιστικά αυτά σχέδια. Το εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να λάβει συγκεκριμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες ενάντια σε όλους αυτούς τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς αμφισβητώντας έμπρακτα το κλίμα εθνικής ενότητας. Κομβικό σημείο των κοινωνικών αντιδράσεων είναι η πραγματοποίηση μεγάλης αντιπολεμικής–αντιμπεριαλιστικής–αντικυβερνητικής κινητοποίησης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου