Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΠΗΞΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ...ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΡΡΗΚΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!!!

Παρουσία ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

O Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρέστη σήμερα στη δοξολογία που τελέστηκε στην Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στα πλαίσια του εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος(Ι) Ευάγγελος Τουρνάς και ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς, εκπρόσωποι κομμάτων, ανώτατα και ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, πρώην Αρχηγοί και Υπαρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, απόστρατοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Ακόλουθοι ξένων Πρεσβειών.
Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στην Αλεξανδρούπολη η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
Το πρόγραμμα του εορτασμού ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευης 21 Νοέμβριου 2014 με επίσημη έπαρση της σημαίας στο προαύλιο της Μεραρχίας με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος και στρατιωτικής μουσικής και την παρουσία των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων , ακολούθως τελέσθηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμου.

Φωτό από τον εορτασμό των ΕΔ στη Λαμία


Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων η σημερινή και όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στην πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις. Στις 8.00 το πρωί έγινε η επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα και απόδοση τιμών από τιμητικό άγημα του Στρατού και τη Φιλαρμονική του Δήμου Λαμιέων. Ακολούθησε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Φωτό από τον εορτασμό της ημέρας των ΕΔ στην Καρδίτσα

Ακολούθησε ομιλία από τον  πρόεδρο εφέδρων αξιωματικών νομού Καρδίτσας έφεδρο ταγματάρχη  Ντενησίωτη Ιωάννη οποίος υπογράμμισε τον άρρηκτο δεσμό της Ορθόδοξης Πίστης και ιδιαίτερα της Μεγαλόχαρης με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας.

φωτό από τον εορτασμό της ημέρας των ΕΔ στη Βέροια


Παρουσία του υφυπουργού μεταφορών και υποδομών κ.Μιχάλη Παπαδόπουλου, η Βέροια τίμησε την διπλή γιορτή, των Εισοδίων της Θεοτόκου και της ημέρας των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Το πρωί της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ι.Ν Αγίου Αντωνίου, χοροστατούντος του π. Σωσίπατρου Πιτούλα, Παραβρέθηκαν ο βουλευτής Ημαθίας κ.Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης κ.Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας κ.Βοργιαζίδης, ο διοικητής της ΙΜΠ, Υπγος κ.Νομικός, ο υποδιοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ.Μπόλος, ο διοικητής της ΠΥΒ κ.Κουβακάς, ο διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας κ.Κούγκας,  η περιφερειακή σύμβουλος κ.Καρατζιούλα,εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωπο αποστράτων αξιωματικών και πλήθος κόσμου.Τον (λαμπρό, συγκινητικό και πατριωτικό) πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Ταγματάρχης κ.Καρακώνης.

ΧΑΝΙΑ: Μουσική εκδήλωση για την ημέρα των ΕΔ

Την 21 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην πόλη των Χανίων ο εορτασμός της πολιούχου Παναγίας και ο εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.Το βράδυ η Ιερά Μητρόπολη  Κυδωνίας και Αποκορώνου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και οι  Ένοπλες Δυνάμεις οργάνωσαν μουσική Εκδήλωση . Στην εκδήλωση συμμετείχε η καταξιωμένη μουσικός και ιεροψάλτης Νεκταρία Καραντζή καθώς και η Στρατιωτική Μουσική της 5ης Ταξιαρχίας Πεζικού. ​

εκδηλώσεις για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μυτιλήνη 

Με λαμπρότητα και επισημότητα εορτάστηκε και στην Κω η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων γιορτάζεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Πολιτείας για να υπομνησθεί και να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη. Ο εορτασμός καθιερώθηκε μετά τη Μεταπολίτευση το 1975.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου