Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Το Ξυπόλυτο Τάγμα παρουσιάζεται στο ΚΕΝ Άρτας

141110---ken-artas---comic
65 συντρόφισσες και σύντροφοι, από την Άρτα και τα Γιάννενα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ξυπόλυτου Τάγματος για την πραγματοποίηση αντιμιλιταριστικής παρέμβασης έξω από το Κέντρο Νεοσυλλέτων Άρτας, τη δευτέρα 10/11/2014.
Ανάμεσα στους εκατοντάδες που είχανε κληθεί προς στράτευση ήταν και ο σύντροφος Κ. Σακκάς, ο οποίος ήδη από το Μάρτιο του 2014 είχε δηλώσει με δημόσιο κείμενο τους λόγους που τον οδήγησαν στην ολική άρνηση στράτευσης. Παρά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του απέναντι στο στρατό, οι καραβανάδες του ξαναστείλανε φύλλο κατάταξης. Προφανώς και υποχρέωση του συντρόφου ήταν να το επιστρέψει στους πολεμοκάπηλους αποστολείς του.
Η παρέμβαση διήρκησε περίπου 40′ και σίγουρα αναστάτωσε την κανονικότητα του στρατοπέδου. Η διαρκής ανάγνωση κειμένων με ντουντούκα, τα συνθήματα, τα κείμενα και τα φειγβολάν έδωσαν έναν άλλο τόνο στην πρώτη πράξη της υποταγής που σηματοδοτεί η άφιξη στο κέντρο νεοσυλλέκτων. Μαζί με το κείμενο της άρνησης του συντρόφου Σακκά, μοιραζότανε το παρακάτω επεξηγηματικό κείμενο:
ΔΕΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ! ΤΙ ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;;;
Όταν τους καλέσατε για πρώτη φορά να παρουσιαστούν, το Μάρτιο του 2014, οι σύντροφοι Σακκάς και Μανίτσας, σας το είπαν όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται: δεν υπηρετούν ούτε με σφαίρες. Αντί αυτού επιλέξανε συνειδητά την ολική άρνηση στράτευσης, προσήλθαν μάλιστα οικειοθελώς στην στρατολογία Κομοτηνής στις 1/9/14 και στην στρατολογία Ιωαννίνων στις 4/9/14 για να παραδώσουν αυτοπροσώπως και με τη στήριξη δεκάδων συντροφισσών και συντρόφων την δημόσια δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης, αφού πρώτα είχαν πράξει το ίδιο εντός του στρατοδικείου ΡΟΥΦ στις 20 Ιουνίου, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον ολικό αρνητή στράτευσης Χ. Ρίτσιο, που δικαζόταν εκείνη την ημέρα.

Προφανώς και δεν θέλετε να το καταλάβετε, για αυτό και καλέσατε ξανά το σύντροφο Κ. Σακκά προς στράτευση στις 10/11 στο ΚΕΝ Άρτας. Έτσι αποδεικνύεται η εκδικητική σας συμπεριφορά απέναντι στους ολικούς αρνητές στράτευσης. Μέσω των επαναλαμβανόμενων διώξεων, διοικητικών προστίμων των έξι χιλιάδων ευρώ και των αυτοφώρων. Μόλις πρόσφατα ο αναρχικός Δ. Χατζηβασιλειάδης συνελήφθη για ακόμα μια φορά και κρατήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, πληρώνοντας το τίμημα για τη συνεχή, συνεπή και αταλάντευτη αντιμιλιταριστική του δράση.

Δε μας ξεγελάτε, γνωρίζουμε ότι έχετε βάλει σε άτυπη επιφυλακή το στράτευμα και κάνετε σχεδιασμούς με τους έφεδρους και την επιστράτευση, διότι ο ενδοκαπιταλιστικός ανταγωνισμός έχει χτυπήσει κόκκινο με αφορμή τα συμφέροντα σας στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Όμως εμείς δεν τρώμε το κουτόχορτο του εθνικισμού και της θυσίας για τη μαμά πατρίδα, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να μας νεκροφιλήσει η μάνα μας, ενώ θα μας διατάζετε να πολεμήσουμε για τα συμφέροντα σας και των συμμάχων σας.

Ανάμεσα, λοιπόν, στο έγκλημα του πολέμου και στο αδίκημα της ανυποταξίας, επιλέγουμε συνειδητά το δεύτερο.

Και αν δε θέλετε να το καταλάβετε, θα μας βρίσκετε συνέχεια απέναντι σας, μέχρι να το χωνέψει ακόμα και ο νέος υπουργός άμυνας φασίστας Δένδιας.

Είμαστε προλετάριοι δε πάμε στο στρατό, δεν υπηρετούμε τον ταξικό εχθρό…

Ξυπόλυτο Τάγμα / συντρόφισσες και σύντροφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου