Σάββατο 26 Απριλίου 2014

ΥΠΟΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ;

Image
Κουρελόχαρτο έγινε το Πόρισμα των Επιτελείων για τη μηδενική διείσδυση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κορυφαίο στέλεχος των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού, που αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου και είχε διατελέσει διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικών Δυνάμεων είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή!  Πρόκειται για τον απόστρατο αντιστράτηγο Ελευθέριο Συναδινό.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΟΥΣ της ΤΟΥΡΚΙΑΣ

να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις δολοφονίες της νεολαίας
να κρατήσουμε ζωντανή τη μνήμη του Berkin Elvan και του Αλέξη Γρηγορόπουλου
ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΒERKIN
Σάββατο 3 Μάη από τις 18.00
στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου
Τζαβέλλα & Μεσολογγίου, Εξάρχεια
συμμετέχουν: μουσικό συγκρότημα του Κέντρου Αγωνιστικής και Πολιτιστικής ΑλλΗλεγγύης (ΚΑΠΑ), 
ΚΡΑΤΑΡΑΜMΕΝΟ ΣΤΟΜΑ, Mindwire, Process of Decay, Spinners, Thebeist   
Επιτροπή Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Κρατούμενους
στην Τουρκία και το Κουρδιστάν

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΑΡΧΑΙΝΤ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ-Understand the Israeli – Palestinian Apartheid In 11 Images

120213-apartheid-roads
All the graphics are from the site Visualizing Palestine, a site dedicated to creating informative and impactful graphics about the troubled region. Check out many more of these images on their site

ΒΙΝΤΕΟ: Ο βομβαρδισμός της Γκουέρνικα


Image26 Απριλίου 1937. Γερμανικά και Ιταλικά αεροσκάφη εκτελούν μία αποστολή για λογαριασμό του Φράνκο,επεμβαίνοντας ενεργά στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο. Ο βομβαρδισμός της Γκουέρνικα, ήταν μια πραγματική σφαγή. Η φρίκη του βομβαρδισμού συγκίνησε τον Πικάσο ,ο οποίος ζωγράφισε τον ομώνυμο πίνακα.
Η αεροπορική δύναμη Κόνδωρ έσπευσε να σώσει τον Φράνκο που παρά την υπεροπλία του δεν μπορούσε να καταλάβει τη Μαδρίτη. Οι ναζί έσπευσαν να κάνουν αυτό που ήξεραν να κάνουν πολύ καλά. Να βομβαρδίζουν αμάχους! Επέλεξαν τη Γκουέρνικα μια πόλη των Βάσκων για να δοκιμάσουν τις βόμβες που λίγο αργότερα θα χρησιμοποιούσαν κατά όλης της Ευρώπης. Η απεροπορία του απατεώνα Γκαίρινγκ, αρχηγού του γερμανικής αεροπορίας που την ίδια ώρα πούλαγε όπλα -χωρίς να φαίνεται βέβαια- στους δημοκρατικούς της Ισπανίας διέλυσε μια πόλη που δεν είχε ούτε έναν στρατιωτικό στόχο!

Δείτε το σπαρακτικό βίντεο από το έγκλημα που έγινε στη Γκουέρνικα.

Σκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστή

Σκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστήΣκότωσαν στρατιωτικό-βασανιστή
Ένας πρώην συνταγματάρχης του στρατού της Βραζιλίας ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι βασάνισε και σκότωσε πολιτικούς κρατούμενους την περίοδο της δικτατορίας μέχρι τη δεκαετία του 1980, βρέθηκε νεκρός. Ο 76χρονος Πάουλο Μαλάες δολοφονήθηκε από τρεις άνδρες που εισήλθαν στο σπίτι του έξω από το Ρίο ντε Τζανέιρο χθες, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία. Τον περασμένο μήνα ο Μαλάες είχε δηλώσει ότι ουδέποτε λυπήθηκε που σκότωσε "τόσους πολλούς ανθρώπους, όσους ήταν επιβεβλημένο" και που βασάνισε "πολλούς" κρατούμενους.

Με χρηματοδότηση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης» το φασιστικό καθεστώς της Ουκρανίας φτιάχνει τεράστιο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης για Ρωσόφωνους!



Αυτή η «Ευρωπαϊκή Ένωση» δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το τέρας του ναζισμού!

Ποιος 
θα μπορούσε να φανταστεί, αφού τα ΜΜΕ κι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων αποκρύβουν σε διατεταγμένη αποστολή την αλήθεια, ότι...


Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το ίδιο συμβαίνει και με την υποστήριξη των τρομοκρατών μισθοφόρων στη Συρία, αλλά όχι τόσο απροκάλυπτα.

26η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 23.05 μ.μ.    
          

Θέμα: «Συνάδελφοι, Μόνο με τις διεκδικήσεις μας, σε Μονάδες και Φρουραρχεία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα Δωρεάν Εισιτήρια, στα οποία έχουμε ανάγκη και δικαίωμα»

Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26/4

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί τόσο τους συναδέλφους της Σειράς Μαίου 2014, όσο και τους φαντάρους που υπηρετούν ήδη, για να οργανώσουμε την πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα και έξω από τον Στρατό.
Η επίθεση που δέχονται οι φαντάροι αλλά και το σύνολο του κόσμου της εργασίας είναι ταξική, πρωτόγνωρα βάναυση και δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού.
Μας φορτώνουν το κόστος της θητείας, εκμεταλλεύονται στυγνά την εργατική μας δύναμη, μας εκπαιδεύουν να αναλάβουμε την καταστολή των κοινωνικών αγώνων και να συμβάλλουμε στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.  
Αυτή είναι η υποχρεωτική στράτευση. Καλούμε λοιπόν κάθε στρατιώτη να συζητήσει μαζί μας, να οργανώσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις.  Σύσκεψη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, το Σαββάτο 26/4, στις 19.00 μ.μ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

ΑΡΧΗΓΕ ΓΕΣ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ F4;


Πόσο θα μας κοστίσει η “πλακίτσα” με το F -4 που παραλίγο να πέσει στην Καλαμάτα;
Όλα καλά με την υπόθεση του F 4 που παραλίγο να συντριβεί στ΄ ανοιχτά της Καλαμάτας, την ώρα που οι χειριστές του το πετούσαν …στα 50 πόδια! Ο ένας εκ των δύο χειριστών που ήταν και υποδιοικητής της μονάδας του, πήρε μετάθεση για την ΔΑΥ και το θέμα φαίνεται ότι …κλείνει. Τόσο απλά. Ο χειρισμός του ΓΕΑ στην συγκεκριμένη υπόθεση λένε εμπειρότατοι αξιωματικοί της ΠΑ ήταν τελείως λάθος. Κι αυτό γιατί από την πρώτη στιγμή αντί να βγει και να καυτηριάσει το λάθος ενός πιλότου , προσπάθησε να τον καλύψει με ψέμματα ότι δήθεν…τράκαρε με πουλί. Και μετά ήταν εμφανές ότι προσπάθησε να κλείσει το θέμα άρον άρον . “Αυτά φέρνουν ατυχήματα” ,λένε βετεράνοι αεροπόροι .Και τελικά δεν μας έχουν ακόμη πει από το ΓΕΑ πότε το αεροπλάνο θα ξαναπετάξει και πόσο θα μας κοστίσει η “πλακίτσα” πάνω από τα κύματα.

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΑ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΤΡΥΠΙΕΣ ΑΡΒΥΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΛΛΑ Δίνουν πτητικό σε πιλότους που τα αεροπλάνα που πετούσαν έχουν…αποσυρθεί!!!


Δίνουν πτητικό σε πιλότους που τα αεροπλάνα που πετούσαν έχουν…αποσυρθεί!!!
Είναι αλήθεια ότι ακόμη και τώρα μέσα στη κρίση αξιωματικοί από το εξωτερικό που υπηρετούν σε πρεσβείες έρχονται για να κάνουν …συντήρηση στα πτητικά τους; Ποιος επιβαρύνεται με τα αεροπορικά εισιτήρια για να κάνουν πτήση…ως επιβάτες με C -130 (!!!) και να εισπράττουν από 5000 ευρώ και πάνω; Αν πράγματι έρχονταν και πετούσαν άντε και να το δέχονταν οι υπόλοιποι στρατιωτικοί που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Αλλά εδώ μας λένε ότι έρχονται να κάνουν συντήρηση αξιωματικοί οι οποίοι πετούσαν αεροπλάνα που πλέον …έχουν αποσυρθεί!!! Θα μας τρελάνουν τελείως εκεί στο Πεντάγωνο; Λεπτομέρειες προσεχώς…http://armynews.gr/?p=20391

ΚΛΕΙΝΕΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΕΤΑΕΙ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ COSTA NAVARINO-Ψάχνουν να βρουν …το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό σε “πριβέ τσιμπούσι”

Ψάχνουν να βρουν …το ελικόπτερο που μετέφερε τον υπουργό σε “πριβέ τσιμπούσι”
Με ποιου το ελικόπτερο πήγε στο Costa Navarino -350 ευρώ η βραδιά το…απλό δωμάτιο- ο υπουργός της κυβέρνησης μετά της συζύγου του για “πριβέ” πασχαλιάτικο τσιμπούσι; Αυτό αναζητούν στην κυβέρνηση που βέβαια κάνει τον ψόφιο κοριό. Το κακό είναι ότι ανάμεσα στα 40 άτομα υπήρχε και επιχειρηματίας ο οποίος έχει σχέση με τον χώρο ευθύνης του υπουργού. Κι αν κρίνουμε από το “καλλιτεχνικό πρόγραμμα” που είχε επιλεγεί για το τσιμπούσι μάλλον είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην διοργάνωσή του και συνεπώς και στις προσκλήσεις. Που για τον υπουργό η αποδοχή της αποτελεί πρόκληση. Τέτοια περίοδο τέτοιες επαφές και μετακινήσεις ελικοπτεράτες…προκαλούν επικίνδυνα το κοινό αίσθημα. Ειδικά απ΄ όσους παραδίδουν μαθήματα και …κλαίγονται ότι δεν έχουν να πληρώσουν τα χαράτσια που η κυβέρνηση στην οποία συμμετέχουν έχει αποφασίσει.http://armynews.gr/?p=20454

Το απόλυτο χάος: Αυτονομία ζητούν οι Πολωνοί σε Ουκρανία;

Και ξαφνικά οι Πολωνοί της Ουκρανίας ζητούν και αυτοί την αυτονομία τους! Η απίστευτη αυτή πληροφορία που μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ – και άρα πρέπει να προσεγγιστεί με σκεπτικισμό – εάν ισχύει είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει αφορμή για πανηγυρισμούς στο Κρεμλίνο, καθώς η Δύση από αλλού το περίμενε και από αλλού δέχεται τελικά ένα σοβαρό πλήγμα που δυνητικά θα μπορούσε ακόμα και να υπονομεύει – περαιτέρω – την ακεραιότητα της Ουκρανίας.

ΟΙ ΗΠΑ ΠΟΥΛΟΥΝ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ Σ.ΑΡΑΒΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ!

Την ανάληψη παραγγελίας ύψους 750 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ (542 εκατ. ευρώ) για κατευθυνόμενα αντιαρματικά βλήματα TOW (Tube Launched, Optically Tracked, Wire-guided) από μη κατονομαζόμενο πελάτη εξωτερικού ανακοίνωσε η κατασκευάστρια Raytheon. Ο πελάτης είναι η Εθνοφρουρά της Σαουδικής Αραβίας, ενώ την ίδια στιγμή δημοσιεύματα εμπλέκουν τη χώρα στην «προσφορά» αντιαρματικών στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας, προφανώς παλαιότερης τεχνολογίας…

CIA-Ουκρανία: Από γκάφα σε γκάφα… εγκεφαλικό Μπρέναν!

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες για τον εκρηκτικό χαρακτήρα του σημερινού διευθυντή της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), Τζον Μπρέναν, τότε οι φωνές του από το Λάνγκλεϊ ίσως ακούγονται μέχρι την Ουάσιγκτον… αν όχι το Κίεβο και τη Μόσχα. Ο δε Πούτιν που διαθέτει την ανάλογη «τριβή» με το αντικείμενο, θα πρέπει τουλάχιστον να χαμογελά… Του Παντελή Καρύκα

"Σουρωτήρι" ο εναέριος χώρος της Ουκρανίας από τη ρωσική αεροπορία


Image
Ρωσικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ουκρανικό εναέριο χώρο σε αρκετές περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με όσα είπε εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου.
Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο κάλεσε τη Μόσχα να «λάβει άμεσα μέτρα για την αποκλιμάκωση της κατάστασης» στην Ουκρανία.

Στο μεταξύ, οι ηγέτες της G7 συμφώνησαν να κινηθούν γρήγορα στην επιβολή περαιτέρω κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Ένας ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε ότι κάθε χώρα της G7 θα αποφασίσει ποιες θα είναι οι στοχευμένες κυρώσεις όπως και η εφαρμογή τους, διευκρινίζοντας ότι ενώ τα μέτρα θα πρέπει να είναι συντονισμένα δεν θα είναι κατ 'ανάγκη ταυτόσημα.



"Μαύρη επέτειος" του Τσερνομπίλ - 'Ενα σοκαριστικό βίντεο


ImageΣτις 26 Απριλίου, στη 01.23.40, η καρδιά της Ευρώπης σταμάτησε να χτυπά. Στην Ουκρανική πόλη Τσερνομπίλ, (Πρίπριατ) ο πυρηνικός αντιδραστήρας εκρήγνυται. Ασύλληπτες ποσότητες ραδιενέργειας σαρώνουν την γηραιά ήπειρο από βορά σε νότο και από ανατολή σε δύση.

Η Σοβιετική Ένωση είναι ανίκανη να αντιδράσει, να προλάβει να συμμαζέψει...
Χιλιάδες άνθρωποι πεθαίνουν τις πρώτες ημέρες στην Ουκρανική πόλη, χωριά εκκενώνονται, ο στρατός προσπαθεί να σώσει ότι σώζεται. Η ραδιενέργεια όμως δεν είναι ένας εχθρός που μπορείς να δεις, να τον βάλεις στο στόχαστρο και να τον πυροβολήσεις. Η ραδιενέργεια χτυπά ύπουλα, χτυπά εκ των έσω και αργά η γρήγορα σε σκοτώνει.

Έχουν γραφτεί χιλιάδες, εκατομμύρια αράδες για το “τις πταίει”. Έχουν χυθεί τόνοι μελάνι για τους αθώους ανθρώπους που πέθαναν τους επόμενους μήνες. Έχει τονιστεί η προσπάθεια των ηρώων στρατιωτών που από αέρα και ξηρά, μπήκαν στη μάχη για να βουλώσουν τις τρύπες του αντιδραστήρα,και να τον σφραγίσουν, με μοναδικό τους εφόδιο μια πλαστική στολή, τα φτυάρια τους και μια ...αντιασφυξιογόνα μάσκα στην καλύτερη περίπτωση, ή μάσκες χειρουργού στην πλέον συνηθησμένη.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Πως και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα!


Μαύρη επέτειος του Τσέρνομπιλ σήμερα. Όποιος πιστεύει ότι η χώρα μας ήταν σχετικά ασφαλής από το ραδιενεργό νέφος, λόγω απόστασης, από την έκρηξη στο Τσερνομπίλ, πλανάται. Η χώρα μας δέχτηκε ποσότητες ραδιενέργειας η οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην κλίμακα μέτρησης, άγγιζαν και το κόκκινο.
ImageΤο onalert σας παρουσιάζει  ένα διαδραστικό χάρτη που εξέδωσε το Ινστιτούτο Προστασίας Ραδιενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας,(IRSN) ο οποίος δείχνει μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, πώς εξαπλώθηκε η ραδιενέργεια πάνω από την Ευρώπη. Ο χάρτης καταγράφει την ραδιενέργεια από την 26η Απριλίου 1986 – ημέρα της έκρηξης - μέχρι και την 9η Μαΐου του ιδίου έτους, δηλαδή για δύο εβδομάδες.
Με κίτρινο χρώμα απεικονίζεται το σύννεφο που έχει μικρή ποσότητα ραδιενέργειας. Όσο το χρώμα αλλάζει και γίνεται σκούρο κίτρινο, πορτοκαλί, σκούρο πορτοκαλί και κόκκινο, τόσο τα επίπεδα ραδιενέργειας αυξάνονται.

«Τα παιδιά των τάνκς»: Σαράντα χρόνια από την επανάσταση των γαρυφάλλων

1441444_472501606209089_1643681611_n
Φωτογραφίες από το άλμπουμ που εξέδωσε φέτος ο Δήμος Λισσαβώνας
Το τραγούδι-σύνθημα της επανάστασης Grandola vila morena,, από έναν από τους καλύτερους τραγουδοποιούς της χώρας, γνωστό αριστερό, Zeca Afonso

Οι Ζαπατίστας - Μια ματιά στην ιστορία τους-Ο πυρήνας των ανταρτών - Οι Ζαπατίστας - Μια ματιά στην ιστορία τους

Του Raul Romero (Μετάφραση: Κρυσταλένια Αμπρέου Τσιτσιρίκου)
«… Η ανθρώπινη φύση… έχει μια πεισματική τάση προς την κακή συμπεριφορά… Εκεί όπου αναμένεται λιγότερο, η επανάσταση ξεπηδά και η αξιοπρέπεια ανακαταλαμβάνει το έδαφος. Στα βουνά του Chiapas, για παράδειγμα. Για πολύ καιρό οι αυτόχθονες κάτοικοι του πληθυσμού των Mayaπαρέμεναν σιωπηλοί. Ο πολιτισμός των Maya είναι μια κουλτούρα υπομονής, ξέρουν να περιμένουν. Μπορεί οι Ζαπατίστας να βρίσκονται στο Chiapas, αλλά είναι παντού. Μπορεί να είναι λίγοι, αλλά έχουν πολλούς πρεσβευτές. Αφού κανείς δε διορίζει τους πρεσβευτές αυτούς, κανείς δεν μπορεί και να τους διώξει. Αφού κανείς δεν τους πληρώνει, κανείς δεν μπορεί και να τους μετρήσει. Μα ούτε και να τους εξαγοράσει.»
«Η Πρόκληση»,
του Eduardo Galeano

Η Αντίσταση της Πολιτοφυλακής - Οι Ζαπατίστας - Μια ματιά στην ιστορία τους

Του Raul Romero (Μετάφραση: Κρυσταλένια Αμπρέου Τσιτσιρίκου)
«Στην Επιτροπή συζητούσαμε όλο το απόγευμα.
Αναζητούσαμε τη λέξη για να μπορέσει να πει η γλώσσα ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ, αλλά δεν τη βρήκαμε.
Δεν έχει ανάλογη μετάφραση στη διάλεκτο Tzotzil ή στην Tzeltal.
Κανείς δε θυμάται πια ότι η λέξη υπάρχει στη διάλεκτο Tojolabal ή στην Chol.»
 «Η λέξη ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ δεν υφίσταται στην πραγματική γλώσσα», του Υποδιοικητή Marcos
 Μέρος 2ο: Η Αντίσταση της Πολιτοφυλακής

Δυνατότητα Επιλογής στις Εξαθλιωμένες Μάζες - Οι Ζαπατίστας - Μια ματιά στην ιστορία τους

Του Raul Romero (Μετάφραση: Κρυσταλένια Αμπρέου Τσιτσιρίκου)
Μέρος 3ο: Δυνατότητα Επιλογής στις Εξαθλιωμένες Μάζες
Ο ρόλος της Θεολογίας της Απελευθέρωσης
Κατά τη διάρκεια του πολέμου της κατάκτησης και τη διαδικασία του αποικισμού, υπήρχαν άνθρωποι που κατήγγειλαν τις ωμότητες που διαπράχθηκαν από τους εκπροσώπους του ισπανικού στέμματος σε βάρος των ιθαγενών. Αυτές οι φωνές βρήκαν σημαντική απήχηση στους κόλπους της Καθολικής Εκκλησίας. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι εκείνη του Μοναχού Bartolomé de las Casas. Αιώνες αργότερα, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Ανεξαρτησίας, δύο ιερείς, και πάλι, διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο: ο Miguel Hidalgo y Costilla και ο José María Morelos y Pavón. Ωστόσο, μόλις κατά το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα, ο ρόλος της εκκλησίας και ορισμένων εκπροσώπων της ως αρωγοί στην πορεία κοινωνικών κινημάτων, αναλύθηκε σε βάθος.

Η Επανάσταση των Γαρυφάλλων

 Στρατιωτικό κίνημα αριστερών αξιωματικών στην Πορτογαλία, που οδήγησε στην κατάλυση της δικτατορίας και την επαναφορά της Δημοκρατίας, μετά 48 χρόνια. Εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες της 25ης Απριλίου 1974 και ήταν σχεδόν αναίμακτο, με τέσσερις μόνο νεκρούς. Έμεινε στην ιστορία ως «Επανάσταση των Γαρυφάλλων» («Revolucao dos Cravos» στα πορτογαλικά), επειδή πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες είχαν τοποθετήσει στις κάννες των όπλων τους γαρύφαλλα, με την προτροπή των εξεγερμένων κατοίκων.

Την Κυριακή η Κρήτη υπερασπίζεται την θάλασσά της


Αναδημοσίευση από www.ekriti.gr

Απομένουν μόλις 4 εικοσιτετράωρα για να ξεκινήσει το εφιαλτικό πείραμα της Μεσογείου: χημικοί παράγοντες που σε ελάχιστες ποσότητες προκαλούν χιλιάδες ανθρώπινα θύματα έρχονται κατά τόνους στα δυτικά της Κρήτης να "ξεπλυθούν" σε μία αμφίβολη επιστημονικά διαδικασία υδρόλυσης, που θα γίνει για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά. Οι συντονιστές της επιχείρησης δεν έχουν απάντηση για το τι ζημιά θα προκληθεί στη Μεσόγειο αν κάτι δεν πάει καλά. Δεν έχουν -όπως οι ίδιοι παραδέχονται- εκτιμήσεις ρίσκου για άνθρωπο και θάλασσα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΤΕΡΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ..

euro500Μας μετατρέπουν όλους σε «ενοικιαζόμενους εργαζομένους» των 500 € – Οι αλλαγές



Το μοντέλο του ενοικιαζόμενου εργαζομένου των 500 ευρώ στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα επιβάλλεται με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, στο οποίο συμπεριλήφθηκε η τελευταία -μέχρι την επόμενη- συμφωνία τρόικας και κυβέρνησης.

«Ασύλληπτο έγκλημα» το λουκέτο στο 18 ANΩ

Οι γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους χάρη στο δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης διηγούνται την ιστορία της ζωής τους στην «Εφ.Συν.» και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο του ΨΝΑ.
Οι γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους χάρη στο δημόσιο πρόγραμμα απεξάρτησης διηγούνται την ιστορία της ζωής τους στην «Εφ.Συν.» και προειδοποιούν για τις επιπτώσεις από το κλείσιμο του ΨΝΑ