Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ποιο άρωμα της Οδησσού; Εκεί, που χθες, πυρπόλησαν ανθρώπους;

munch
Το Περιοδικό - Kοινωνία + Κινήματα - 03/05/2014
Οι εικόνες είναι αποτρόπαιες και η είδηση ανατριχιαστική, τρομερή, εξοργιστική. Στην Οδησσό στις 2 του Μάη πυρπόλησαν το «Σπίτι των Συνδικάτων». Εκεί, όπου είχαν καταφύγει ρωσόφωνοι κάτοικοι της πόλης. Σαράντα, σύμφωνα με τις τρέχουσες πληροφορίες, από αυτούς έχασαν τη ζωή τους,κάηκαν ζωντανοί ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου. Ανάμεσα τους και νέα παιδιά, μέλη αντιφασιστικών και αριστερών οργανώσεων, όπως ο Andrew Brazhevsky, που διάβαζε λογοτεχνία και μαρξισμό, δούλευε ως προγραμματιστής  με σπουδές στην πληροφορική (σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις των δικών του ανθρώπων) και είχε όνειρα σαν τα δικά μας.

Διαταξεις - πλυντήριο για εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα εξοπλισμών! Έρχονται αποφυλακίσεις


ImageΌσοι κράταγαν μικρό καλάθι ακούγοντας τις διαβεβαιώσεις ότι αυτή τη φορά το μαχαίρι θα φθάσει μέχρι κόκκαλο στις υποθέσεις εξοπλισμών αισθάνονται δικαιωμένοι. Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας αντέχει το μαχαίρι μόνο στα λόγια. Γι΄ αυτό κα με χαριστικές διατάξεις που ψηφίστηκαν στο πολυσυζητημένο πολυνομοσχέδιο “καθαρίζουν” αρκετούς απ΄ όσους είχαν θέματα με την διερεύνηση εξοπλιστικών προγραμμάτων . Πρώτος και καλύτερος ο Σωτήρης Εμμανουήλ των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ο οποίος επικαλούμενος τις διατάξεις που ψηφίστηκαν έχει καταθέσει αίτηση αποφυλάκισης!

Στη Βουλή το θέμα της φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ - Κανέλλη και Παφίλης ζητούν απαντήσεις


Image
Ερώτηση στη Βουλή για το επεισόδιο ανοιχτά του Ισραήλ με την φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και Θανάσης Παφίλης.
Το θέμα που είχε αποκαλύψει το Onalert επί της ουσίας απαντήθηκε με μισόλογα.
Στην ερώτηση τονίζεται ότι “το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει επισημάνει τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χώρας μας” σε κοινές ασκήσεις με ΗΠΑ και Ισραήλ και επισημαίνεται:
Σύμφωνα με δημοσίευματα Τύπο η φρεγάτα “Σαλαμίς” που συμμετείχε στην άσκηση Noble Dina κινδύνεψε από ισραηλινό κατευθυνόμενο βλήμα που πέρασε σε μικρή απόσταση από τη πλώρη της. Οι εξηγήσεις που δόθηκαν από το υπουργείο όχι μόνο δεν είναι πειστικές αλλά ενισχύουν τις ανησυχίες για τους κινδύνους από τη συμμετοχή της χωρας μας στα ΝΑΤΟϊκά σχέδια και τη στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ”.

Neo-Nazi terror in Odessa: more than 40 killed, hundreds injured

 On May 2, under the pretext of the so-called march ‘For unity of Ukraine’ (that was dated to football match ‘Chernomorets’ – ‘Metallist’) – the paramilitary squads of Ukrainian nationalist were brought together to Odessa from all over the country. They arrived by buses and by trains. From the very beginning – when they just started to gather on ‘Sobornaya’ square – among ordinary ultra-right fans too many well-equipped paramilitaries could be seen. They had shields, helmets, bats, traumatic and service weapons. Mostly - men about 30-40 years old who were evidently not football fans. Some of them had shields where it was written: ’14-th hundred of Maidan self-guard’. And these nationalist paramilitaries became the main striking force of bloody massacre of Odessa residents on ‘Kulikovo pole’ square.

ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΗΠΑ-Ε.Ε.: ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

Η φρίκη του εμφυλίου σαρώνει την Ουκρανία – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ μέσα από το κτίριο που πυρπολήθηκε στην Οδησσό

- Άνθρωποι πηδούσαν από τα παράθυρα του φλεγόμενου κτιρίου των συνδικάτων στηνΟδησσό της ανατολικής Ουκρανίας 
- Σοκαριστικές εικόνες με απανθρακωμένα πτώματα
- Απίστευτες οι περιγραφές όσων επέζησαν και βγήκαν ζωντανοί από το κτίριο: Έπρεπε να πατήσουμε επί πτωμάτων για να ξεφύγουμε!
- Αλληλοκατηγορούνται για το μακελειό Κίεβο και Μόσχα
- Μάχες σώμα με σώμα στο Καταμαρόσκ και το Σλαβιάνσκ 

Γκολ στην πολιτική – Ομάδες και εξουσία

image002
Του Στέλιου Ελληνιάδη – «Δρόμος της Αριστεράς»

Εβλεπα προχτές τους ημιτελικούς αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ξαναγύριζα στα παιδικά μου χρόνια, στη μεγάλη αλάνα ανάμεσα στο σπίτι μας στα Ταταύλα και την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου παίζαμε μπάλα με τα Τουρκάκια, που περίμεναν με λαχτάρα έξω από την πόρτα μας γιατί εμείς είχαμε τη δερμάτινη μπάλα• αυτά παίζανε με αυτοσχέδιες χάρτινες και πάνινες. Μας σέβονταν που τη μοιραζόμαστε μαζί τους, αλλά κι εμείς ήμασταν κερδισμένοι, γιατί ήταν οι πρώτοι και καλύτεροι δάσκαλοι μας στα τούρκικα, των απαραίτητων βωμολοχιών συμπεριλαμβανομένων.
Μετά, ταξίδεψα νοερά στα εφηβικά μας χρόνια που παίζαμε σχεδόν καθημερινά στη μεγάλη τσιμενταρισμένη αυλή του Η” Γυμνασίου, στην Κολιάτσου, στο γρασίδι της πλατείας Καλλιγά στη γειτονιά μας ή στην πελώρια χωματένια αλάνα , ανάμεσα στη Σχολή Ευελπίδων και το Πεδίον του Άρεως. Μέχρι ομάδα είχαμε στη γειτονιά, με στρογγυλή σφραγίδα και κανονικές εμφανίσεις, φανέλα, σορτσάκι και κάλτσες! Μπλε και κόκκινο τα χρώματά μας, σαν του Πανιωνίου, αλλά Αθλητική Ένωση Καλλιγά η ονομασία μας, δηλαδή ΑΕΚ!

Αυτά τα «αθώα» κοριτσάκια έφτιαξαν τις μολότοφ που έκαψαν ζωντανούς 46 ανθρώπους στην Οδησσό!

Αυτά τα «αθώα» κοριτσάκια έφτιαξαν τις μολότοφ που έκαψαν ζωντανούς 46 ανθρώπους στην Οδησσό!
Στο βίντεο βλέπετε «αθώα» ναζιστικά κοριτσάκια, Ουκρανές φυσικά, να παρασκευάζουν τις βόμβες μολότοφ που αργότερα χρησιμοποιήθηκαν για να κάψουν ζωντανούς 46 ανθρώπους στην Οδησσό.

Ουκρανοί ναζί εκτέλεσαν εν ψυχρώ 10 ρωσόφωνους χωρικούς (σκληρό βίντεο)

Καταγγελία για 10 νεκρούς και 40 τραυματίες όταν μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης «Δεξιός Τομέας» άνοιξαν πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών έκανε ο δήμαρχος της πόλης Σλοβιάντσκ.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Νέα Συρία η Ουκρανία! Έκαψαν ζωντανούς ανθρώπους στην Οδησσό – Το Κίεβο σκοτώνει αμάχους στο Κραματόρσκ λένε οι φιλορώσοι – ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

- Εικόνες φρίκης μέσα από το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό που πυρπολήθηκε χθες 

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

ImageΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ-ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΩΤΙΚΑ ΕΡΓOΣΤΑΣΙΑ -ΤΟ OUTSOURCING ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΚΕΡΔΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ!
Σύμφωνα με ανάρτηση του onalert.gr «το ΓΕΣ απαντά σ΄ όσα καταγγέλλει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων για τις επιστροφές όλων των ειδών ένδυσης από τους στρατιώτες που απολύονται. Διευκρινίζει πρώτα απ΄ όλα ότι εντολή του Α/ΓΕΣ είναι όλοι οι στρατιώτες να παραλαμβάνουν καινούργια είδη ένδυσης και σε καμία περίπτωση μεταχειρισμένα. Επισημαίνει ότι η παράδοση του ρουχισμού που έχει ζητηθεί δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τις ΕΣΣΟ που θα παρουσιαστούν. Απλά τα “καλύτερα μεταχειρισμένα” ρούχα θα αποθηκευτούν σε μονάδες επιστρατεύσεως και θα αντικατασταθούν κι αυτά με νέα ρούχα μόλις “τρέξουν” οι σχετικές διαδικασίες προμήθειας».
Καταρχήν κατανοούμε πλήρως την αγωνία του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για το πολιτικό κόστος της απόφασης να ντύνει τους νεοσύλλεκτους συναδέλφους με μεταχειρισμένα είδη και τον σχεδιασμό κλεισίματος των Στρατιωτικών Εργοστασίων, με συνέπεια την  απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων. 

26η ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5


ΚΑΘΕ ΣΑΒΒΑΤΟ στις 23.05 μ.μ.       Θέμα: «Συνάδελφοι, Μόνο με τις διεκδικήσεις μας, σε Μονάδες και Φρουραρχεία, μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα Δωρεάν Εισιτήρια, στα οποία έχουμε ανάγκη και δικαίωμα»
Συνάδελφοι μόνο με την συλλογική διεκδίκηση, την καθημερινή Συνδικαλιστική πάλη, τη δημοσιοποίηση των καταγγελιών μπορούμε να βελτιώσουμε την χακί καθημερινότητα για όλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
diktiospartakos.blogspot.com

ΖΗΤΩ Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: ΓΙΑ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΥΝΘΗΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΓΛΥΦΕΙΣ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ!


“Εκπτώσεις” στο επίπεδο αγγλικών για να πάει αξιωματικός – βύσμα εξωτερικό;
ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑ 
ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΛΟΙΕΣ
ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Οι αξιωματικοί που πάνε στο εξωτερικό και μάλιστα σε θέσεις σοβαρές πρέπει να μιλάνει αγγλικά τουλάχιστον σαν να είναι η μητρική τους γλώσσα. Το “μαϊ νεϊμ ις” και το “χάου ντου γιου ντου”, δεν αρκεί. Γι΄ αυτό και είναι τουλάχιστον παράξενο ότι όπως μαθαίνουμε σε Γενικό Επιτελείο έκαναν εκπτώσεις στα κριτήρια της ξένης γλώσσας, για να πάει σε σοβαρή θέση του εξωτερικού, αξιωματικός για τον οποίο ενδιαφέρεται πρώην Αρχηγός

ΚΑΛΗ ΠΡΟΙΚΑ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ-Πόσα θα παίρνουν οι “στρατηγοί” της ΧΑ;

Ο “εθνικισμός” πλωρώνει καλά! Πόσα θα παίρνουν οι “στρατηγοί” της ΧΑ;
"Για τι καλό της πατρίδας..."
Πάντα τα βύσματα των ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κατάφερναν να συνδυάζουν άριστα την καριέρα, τους παχυλούς μισθούς, με τα μεγάλα λόγια για αξιοκρατία, εθνική άμυνα κλπ. κλπ. κλπ.
Και τώρα που το ΠΑΣΟΚ μας τελείωσε βρήκαν τη δολοφονική ναζιστική συμμορία για να πουλήσουν εθνικισμό.
Οι Αδιάφθοροι... Οι Ακομμάτιστοι...Αυτοί που δεν ήξεραν, δεν είχαν ακούσει τίποτε, ποτέ δεν αντέδρασαν σε οτιδήποτε...
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΙ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ. ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ. ΠΑΝΤΑ ΚΑΒΑΤΖΩΜΕΝΟΙ. ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΜΥΝΑΣ, ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΟΙ ΣΕ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ . ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ!

Τουρκία: Δραματικές αλλαγές στις ΕΔ, στο επίκεντρο το Ναυτικό

Αλλαγές μεγίστης σημασίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις αποφασίστηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του τουρκικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο συγκλήθηκε υπό τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ. Οι αλλαγές είναι πολύ τολμηρές και είναι βέβαιο ότι θα τεθούν στο μικροσκόπιο του ελληνικού, αλλά και άλλων Γενικών Επιτελείων, όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή…

Οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αποφασίστηκαν, κατόπιν αξιολόγησης των περιφερικών κυρίως απειλών για την Τουρκία, αλλά και απειλών που απειλούν την εθνική τα ασφάλεια – με όποια ερμηνεία μπορεί να επιδέχεται η δήλωση αυτή – αφορούν την ενοποίηση της διοίκησης του Στρατού, του Ναυτικού και των Πεζοναυτών, υπό το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, ώστε να εξαλειφθούν στεγανά και να υπάρχει καλύτερη διακλαδική συνεργασία.

Ακύρωσαν οι Ιρανοί πετρελαϊκή συμφωνία με τους Κινέζους…

Ισχυρές εντυπώσεις και δεύτερες σκέψεις προκαλούνται από την είδηση της ακύρωσης κολοσσιαίας συμφωνίας ανάμεσα στο Ιράν και την Κίνα για την αξιοποίηση μεγάλου πετρελαϊκού κοιτάσματος στον Κόλπο.
Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η Τεχεράνη ακύρωσε συμφωνία ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων με την κινεζική China National Petroleum για την αξιοποίηση γιγαντιαίου κοιτάσματος. Η Κίνα αποτελούσε για το Ιράν την εναλλακτική λύση στο εμπάργκο που αντιμετώπιζε από τη Δύση, αποκλείοντας την πρόσβαση στην τεχνολογία των δυτικών κολοσσών του τομέα της ενέργειας.

Ο Αλέκος Παναγούλης σε μια συνέντευξη ντοκουμέντο - ΒΙΝΤΕΟ


ImageΗ επέτειος του θανάτου του Αλέξανδρου Παναγούλη, ήταν προχθές. Δεν την ξεχάσαμε. Προτιμήσαμε να παρουσιάσουμε σήμερα Σάββατο που ο χρόνος δεν πιέζει τόσο πολύ, όσουςακόμη έχουν εργασία, μια εξαιρετική εκπομπή αφιέρωμα η οποία περιλαμβάνει συνέντευξη που παραχώρησε, με κάθε μυστικότητα, στον Ιταλό δημοσιογράφο SILVANO AGOSTI λίγες μέρες μετά την αμνήστευση που απένειμε το καθεστώς των συνταγματαρχών στους πολιτικούς κρατουμένους στις 21/8/1973. To πολύτιμο αυτό ντοκουμέντο παραχωρήθηκε από τον S. AGOSTI στην ΕΡΤ. Η οποία δεν υπάρχει πια.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Η στιγμή μιας μεγάλης απόφασης για έναν πολεμικό ανταποκριτή - Ημέρα Τύπου


Image
Ένα εκατοστό του δευτερoλέπτου - όπου πρέπει κάποια στιγμή στη ζωή του να διαλέξει καθένας από μας....να ενεργήσει με τη ψυχή του ή με το μυαλό του και τη λογική .....να βοηθήσει τον άλλο ή να κάνει τη δουλειά του καλά .....και αν διαλέξει το μυαλό ....η ψυχή του εκδικείται....με τις τύψεις .... Για αυτό είμαστε άνθρωποι....Ένα πραγματικά συγκλονιστικό βίντεο που θα πρέπει να το δουν όσοι μιλάνε για πόλεμο λες και πρόκειται για παιχνίδι. Πολιτικοί,δημοσιογράφοι και άλλοι πολλοί…Για την σημερινή ημέρα Ελευθερίας του Τύπου. Ένα βίντεο που δείχνει πόσο δύσκολες αποφάσεις καλούνται να πάρουν κάποιες στιγμές οι δημοσιογράφοι. Και δεν είναι πάντα οι σωστές.

Η Ουκρανία προμηθεύει με όπλα τα τελευταία 3 χρόνια τους μαχητές της Συρίας, αναφέρει το γερμανικό Spiegel


ΤΕΧΕΡΑΝΗ ( FNA ) - H Ουκρανία προμήθευε με όπλα τους αντάρτες στη Συρία τα τελευταία τρία χρόνια ,αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Ο ουκρανικός κρατικός όμιλος Ukroboronprom έστελνε όπλα μέσω Γερμανίας προς τη Συρία .
Ωστόσο , το γερμανικό υπουργείο εξωτερικών αρνήθηκε την αποκάλυψη με μια δήλωση λέγοντας " Δεν είναι σαφές , σε ποιά τοποθεσία στη Γερμανία μεταφέρονται τα όπλα".

Τραγωδία στην Οδησσό – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί (βίντεο)

Τραγωδία στην Οδησσό – Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί (βίντεο)Αυτό που συνέβη σήμερα στην Οδησσό είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ουκρανοί ακροδεξιοί – χούλιγκανς πυρπόλησαν κτίριο στο οποίο είχαν καταφύγει Ρώσοι αυτονομιστές.
Πάνω από 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και εκαντοντάδες τραυματίστηκαν.
Οι περισσότεροι πέθαναν από ασφυξία, αρκετοί κάηκαν και άλλοι σκοτώθηκαν πέφτοντας από το κτίριο για να σωθούν.
Στο πρώτο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα τα απανθρακωμένα πτώματα.
Στο δεύτερο βίντεο είναι σοκαριστικός ο τρόπος που μεταχειρίζονται τους ρώσους τραυματίες οι Ουκρανοί.

Εκατό χρόνια από τη σφαγή του Λάντλοου

 Ένοπλοι εργάτες στο Κολοράντο - Ακούστε το τραγούδι του Γούντι Γκάθρι «The Ludlow Massacre» 

Το 1914, στο Κολοράντο του αμερικανικού νότου, γράφτηκε μία από τις πιο ηρωικές σελίδες στην ιστορία του αμερικανικού εργατικού κινήματος.
Το «άγριο» νότιο Κολοράντο εκείνη την εποχή εξελισσόταν στην αμερικανική πρωτεύουσα του άνθρακα. Εργάτες από όλον τον κόσμο, Ιταλοί, Μεξικάνοι, Έλληνες, Σλάβοι, Κινέζοι έφταναν στις ΗΠΑ με υποσχέσεις από τους δουλεμπόρους ότι θα τους οδηγούσαν στη «γη της επαγγελίας». Στη συνέχεια, τους έφερναν στα ανθρακωρυχεία των Ροκφέλερ και των Λαμόντ για να δουλέψουν -και πολύ συχνά να πεθάνουν- στις μαύρες στοές των ορυχείων.

Οι Χρυσοί Όρχεις του Περικλή


Τις προάλλες βρέθηκα τυχαία στο καφέ του Μουσείου της Ακρόπολης, στο μπαλκόνι, διαβάζοντας στο tablet μου Θουκυδίδη. Τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Οι Μήλιοι παρέμεναν ουδέτεροι στον Πόλεμο που είχε ξεσπάσει μεταξύ Σπάρτης και Αθήνας και δεν ήθελαν να ενταχθούν στην Αθηναϊκή Συμμαχία. Η Αθηναϊκή Συμμαχία ήταν μία πολιτική και στρατιωτική ένωση περίπου 150 αρχαίων ελληνικών πόλεων-κρατών, υπό την κηδεμονία της πόλης των Αθηνών, που είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της περσικής απειλής. 

Ντίλι-ντίλι-ντίλι του Φασίστα το Καντήλι


Ο ρόλος της Athens Voice

Σήμερα (29-12-2013) κάποιος fb φίλος πόσταρε ένα άρθρο της Athens Voice με φωτογραφίες του Δημήτρη Μπούρα. Το άρθρο έχει ημερομηνία 3-11-2013 και αρθρογράφος είναι ο Δημήτρης Καραθάνος. Τίτλος του άρθρου "Η πρέζα, όπως είναι".

Γύρω στις 19:30 έγραψα αυτό το σχόλιο στον τοίχο μου στο fb:

"για πρώτη φορά θα ποστάρω άρθρο της Athens Voice για να καταλάβουν και οι πλέον ανόητοι το ρόλο της :
Άρθρο για την πρέζα, 43 φωτογραφίες με πρεζάκια να βαράνε στα χέρια στα μπούτια στα γεννητικά όργανα, και όπου έχει απομείνει φλέβα, σπασμένες φλέβες, μολυσμένες πληγές, και τσούπ ο επίλογος:

Σφοδρές μάχες στο Σλαβιάνσκ

Με ανθρώπινες αλυσίδες απαντούν οι ρωσόφωνοι διαδηλωτές στο σφοδρό σφυροκόπημα του ουκρανικού στρατού. Συνεχίζονται οι μάχες στην πόλη της ανατολικής Ουκρανίας
Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες στο Σλάβιανσκ, ενώ πολίτες δημιουργούν ανθρώπινες αλυσίδες για τον τερματισμό τους.
Οι συγκρούσεις έχουν ξεκινήσει από νωρίς την Παρασκευή. Δύο Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, καθώς τα δύο ελικόπτερα MI-24 στα οποία επέβαιναν κατερρίφθησαν με φορητούς εκτοξευτήρες ρουκετών. Πληροφορίες έκαναν λόγο για πολλούς τραυματίες. 

Το θανατηφόρο τίμημα της μόδας

Πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την κατάρρευση του οκταόροφου εργοστασίου υφασμάτων Rana Plaza στη Ντάκα του Μπαγκλαντές, με τελικό απολογισμό πάνω από 1.100 νεκρούς και 2.500 τραυματίες. Τα περισσότερα θύματα ήταν γυναίκες.
Το θανατηφόρο τίμημα της μόδας
Στο κτίριο του Rana Plaza στεγάζονταν και διαμερίσματα, μία τράπεζα και εμπορικά καταστήματα. Η διαφορά είναι ότι η τράπεζα και τα περισσότερα καταστήματα έκλεισαν αμέσως μετά την αναφορά ρωγμών που είχαν παρατηρηθεί στο κτίριο. Ωστόσο, οι υπεύθυνοι και ιδιοκτήτες των εργοστασίων υφαντουργίας αγνόησαν κάθε προειδοποίηση.
Στα χαλάσματα του Rana Plaza, βρέθηκαν ετικέτες των παρακάτω brands: Adler Modemärkte, Ascena Retail, Auchan, Benetton, Bonmarché, Camaïeu, Carrefour, Cato Fashions, The Children’s Place, El Corte Inglés, Inditex, J.C. Penney, Joe Fresh, KiK, LPP S.A, Mango, Manifattura Corona, Mascot, Matalan, N Bown Group, NKD, Premiere Clothing, Primark, PWT, Walmart, Yes Zee.

Έκτακτη είδηση: Οι Ουκρανοί μπήκαν στο Κραματόρτσκ – Δεκάδες νεκροί από την επίθεση (βίντεο)


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επίθεση των Ουκρανών στην πόλη Κραματόρτσκπου βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρώσων αυτονομιστών.
Έκτακτη είδηση: Οι Ουκρανοί μπήκαν στο Κραματόρτσκ – Δεκάδες νεκροί από την  επίθεση (βίντεο)Όπως αναφέρουν οι ομάδες αυτοάμυνας στο πρακτορείο Ρία Νοβόστι υπάρχουν δεκάδες νεκροί και πολλοί τραυματίες από τις επιθέσεις των Ουκρανών στα φυλάκια περιμετρικά της πόλης.
Δείτε τα βίντεο:





Σε κατάσταση Εμφυλίου η Ουκρανία - Στους 41 οι νεκροί στην Οδησσό, τουλάχιστον 9 στο Σλαβιάνσκ - Στρατό συγκεντρώνει η Ρωσία

Συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - 10.000 Ρώσοι στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία

(upd5)Σε ρυθμούς Εμφυλίου πολέμου κινούνται πολλές περιοχές στη Νότια και Ανατολική Ουκρανία, με την κατάσταση να έχει τεθεί εκτός ελέγχου.
Σε κατάσταση Εμφυλίου η Ουκρανία - Στους 41 οι νεκροί στην Οδησσό, τουλάχιστον 9 στο Σλαβιάνσκ - Στρατό συγκεντρώνει η ΡωσίαΣτις ανατολικές επαρχίες της χώρας, τα ουκρανικά στρατεύματα επιχειρούν εναντίον των ρωσόφωνων αυτονομιστών, προκαλώντας τα σοβαρότερα επεισόδια από την έναρξη των συγκρούσεων.
Τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για 9 νεκρούς από τις μάχες στο Σλαβιάνσκ, ενώ οι πολύνεκρες συγκρούσεις στην Οδησσό έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 41 ανθρώπους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στην Οδησσό τουλάχιστον 38 άτομα έχασαν τη ζωή τους, καθώς παγιδεύτηκαν σε φλεγόμενο κτίριο. H τοπική αστυνομία υποστηρίζει πως η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ ρωσόφωνων διαδηλωτών και υποστηρικτών της ουκρανικής κυβέρνησης. Το δυστύχημα έλαβε χώρα σε κτίριο της εμπορικής ένωσης της πόλης, δίχως ωστόσο να διευκρινίζονται τα αίτια.