Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΤΡIΚYΜΙΑ ΣΕ ΦΛIΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ


Πανικός μαθαίνουμε γίνεται στο Πεντάγωνο μετά από το δημοσίευμα που είχε το Παρόν και αποκάλυπτε τη νέα φασαρία που προκαλεί το ΓΕΕΘΑ με αφορμή το …που θα πρέπει να κατατάσσονται οι ναύτες!!!
“Πύραυλος” ο Κωσταράκος με τους ναύτες και δόγμα …l’ armee c’ est moi!
Τα τηλέφωνα έχουν πάρει φωτιά και από το ΓΕΕΘΑ ως συνήθως σ΄ αυτές τις περιπτώσεις απειλούν …Θεους Δαίμονες, αρχηγούς και δημοσιογράφους. Εξαιρούνται οι δυο καλοί κύριοι που σχεδόν κάθε Κυριακή γράφουν ύμνους για τον αρχηγό και περιέργως για μια συγκεκριμένη υπηρεσία του ΓΕΕΘΑ . Κάτι θα σημαίνει αυτό.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τους ναύτες; Ότι ο Κωσταράκος ως απόδειξη ότι έφερε την διακλαδικότητα στο στράτευμα τους είχε βάλει να παρουσιάζονται στην Τρίπολη μαζί με πεζικάριους και αεροπόρους. Ποιος ασχολείται θα πείτε, σιγά το θέμα. Προέκυψαν όμως δυο θεματάκια που ήθελαν συζήτηση.Πρωτον ότι οι ναύτες δεν έπαιρναν…μυρουδιά από τη θάλασσα. Και δεύτερον ότι η κατάταξη κάθε ναυτη μας κοστίζει κοντά στα 100 ευρώ παραπάνω. Ο καθένας!!!
Είπαν λοιπόν οι ναυταίοι να το ξαναδούμε το θέμα και ποιος δεν είδε τον Κωσταράκο και δεν το φοβήθηκε. Θα καταρρεύσει λέει …η διαδκλαδικότητα! Επειδή οι ναύτες θα παρουσιάζονται  στον Κανελλόπουλο κι όχι …στην Τρίπολη.

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Πήδαγαν από τα παράθυρα, έπεφταν στο έδαφος και οι ναζί τους αποτελείωναν!


ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Πήδαγαν από τα παράθυρα, έπεφταν στο έδαφος και οι ναζί τους αποτελείωναν!
Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε περιέχει ιδιαίτερα σκληρές σκηνές και στο You Tube έχει επισημανθεί ως… ακατάλληλο.
Καταγράφει, μοναδικό ντοκουμέντο, τη στιγμή που οι φιλορώσοι πηδάνε από τα παράθυρα του κτιρίου των συνδικάτων στην Οδησσό, το οποίο φλέγεται, για να γλιτώσουν από βέβαιο θάνατο.
Οι άνθρωποι πηδάνε στο κενό και καταλήγουν στο έδαφος, σωριασμένοι, βαριά τραυματισμένοι από την πτώση.
Εκεί τους περιμένουν οι Ουκρανοί ακροδεξιοί ναζί οπλισμένοι με ρόπαλα και τους χτυπούν αλύπητα, να τους αποτελειώσουν! Να το ξαναγράψουμε για να γίνει κατανοητό: Τα ναζιστικά καθάρματα χτύπαγαν όσους έπεφταν από τα παράθυρα, για να γλιτώσουν από τις φλόγες, και κατέληγαν στο έδαφος βαριά τραυματίες…

Το Άουσβιτς «μετακόμισε» στην Κόρινθο

Του Πάνου Δαμέλου
ΚόρινθοςΣτα πενήντα μέτρα από το σπίτι μου βρίσκεται η μάντρα ενός στρατοπέδου συγκέντρωσης. Το γράφω και μου φαίνεται σαν ψέμα, ή μάλλον θα ήθελα να είναι ψέμα. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει, ούτε το στρατόπεδο, ούτε και οι συνθήκες στις οποίες επιβιώνουν –εκτός «απροόπτου»- εκατοντάδες άνθρωποι μέσα σε αυτό τα τελευταία δύο χρόνια, ώστε μην έχει λόγο ύπαρξης κι αυτό το άρθρο. Όμως υπάρχουν, είναι πραγματικά, ανυπόφορα πραγματικά, και αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση πρέπει να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

Ληγμένες.. “απειλές” στην 31η Μ/Κ Ταξ. Πεζικού: Πώς η διοίκηση χειρίστηκε το θέμα των ληγμένων βουτύρων της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε.

Πριν από περίπου ένα μήνα , το Δίκτυο Σπάρτακος δέχεται μία καταγγελία από τους οπλίτες του τάγματος 535 του στρατοπέδου Βογιατζή,Φερρών , για ληγμένα βούτυρα-μαργαρίνες σε ατομικές μερίδες, τα οποία τους σέρβιραν για πρωινό. Μαζί με την καταγγελία υπήρχε και μία φωτογραφία που απεικόνιζε δύο βουτυρα “Sunmel” της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε η οποία προμηθεύει όλες τις ατομικές μερίδες για το πρωινό των φαντάρων πλην –πια- του βουτύρου το οποίο αντικαταστήθηκε μόνιμα με άλλη εταιρία. (Χωριό , Μινέρβα).

Τα περί φωτογραφίας :
Η παρακάτω φωτογραφία , απεικονίζει δύο ατομικές μερίδες Sunmel. Στην αναποδογυρισμένη μπορεί κανείς να διακρίνει την ημερομηνία λήξης , 27.10.2013 (σα να λέμε.. πριν καν μπει η 329η σειρά στα κέντρα εκπαίδευσης).

Αντιδράσεις :

Το θέατρο του παραλόγου ξεκινά όταν οι υπεύθυνοι μαθαίνουν για την ανάρτηση στο δίκτυο. Πρώτη

Νέα επέμβαση των Ουκρανών στο Σλοβιάντσκ – Μάχες στα περίχωρα (βίντεο)

Νέα επέμβαση των Ουκρανών στο Σλοβιάντσκ – Μάχες στα περίχωρα (βίντεο)
Νέα επέμβαση του στρατού της Ουκρανίας στο Σλοβιάντσκ είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα.

Σύμφωνα με την επιτροπή των Ρώσων αυτονομιστών γίνονται μάχες στα σημεία ελέγχου που έχουν δημιουργηθεί στα περίχωρα της πόλης.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς Δείτε το βίντεο με τις κινήσεις του ουκρανικού στρατού πριν ξεσπάσουν οι μάχες:
http://www.tribune.gr/world/news/article/29265/nea-epemvasi-ton-oukranon-sto-sloviantsk-maches-sta-perichora-vinteo.html

Πηγαίνετε πίσω στο Κίεβο, φασίστες!

donetsk Πηγαίνετε πίσω στο Κίεβο, φασίστες! (video)
Εξοργισμένοι κάτοικοι διώχνουν τα ουκρανικά στρατεύματα

CIA και FBI δίνουν συμβουλές στους νεοναζί της Ουκρανίας!

Δεκάδες ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών και της ομοσπονδιακής αστυνομίας των ΗΠΑ παρέχουν συμβουλές στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουκρανίας, αποκαλύπτει σήμερα η κυριακάτικη έκδοση της καθημερινής εφημερίδαςBild.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: ΘΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΣΑΤΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ;

Στο χείλος του εμφυλίου παραμένει η ΟυκρανίαΣύμφωνα με την αρθρογραφία, σε ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί ο ουκρανικός Στρατός και πιο συγκεκριμένα στη δέκατη έβδομη ερώτηση, οι στρατιώτες υποχρεώνονται να απαντήσουν εάν είναι έτοιμοι να πυροβολήσουν ακόμα κι γυναίκες!
Είναι εμφανές ότι επειδή ο ουκρανικός Στρατός είναι πολυεθνικός και ένα μεγάλο μέρος του είναι Ρώσοι, οι νεοναζί του Κιέβου προσπαθούν να τον εκκαθαρίσουν και να επιλέξουν αυτούς που είναι αποφασισμένοι να βάλλουν κατά αμάχων.
Όσοι δεν απαντούν την αισχρή αυτή ερώτηση, που προδικάζει την αποστολή που αναλαμβάνουν, πάνε στα μετόπισθεν.

Νεοναζί βουλευτές Κιέβου: «Μπράβο σας! Κάηκαν σαν σουβλάκια!»

Συγκλονίζει το μίσος στην Ουκρανία… Το μίσος που νιώθουν και δε διστάζουν να εξαπολύσουν Ουκρανοί Νεοναζί κατά των Ουκρανών που τάσσονται υπέρ της απόσχισης της ανατολικής Ουκρανίας και επιθυμούν συνένωση με τη Ρωσία.
Χαρακτηριστικά είναι όσα μεταδίδει ο Θανάσης Αυγερινός από τη Μόσχα. Όπως έγραψε ο γνωστός ανταποκριτής στο Twitter, σε πολιτική εκπομπή στο Κίεβο, το κοινό άρχισε να χειροκροτά όταν ο ανταποκριτής του καναλιού στην Οδησσό μετέδωσε πως διαλύθηκε η …κατασκήνωση των ρωσόφωνων αυτονομιστών και …"δυστυχώς κάποιοι κάηκαν"… στο Μέγαρο των Συνδικάτων!
Το εθνικιστικό παραλήρημα είχε και συνέχεια. Νεοναζί βουλευτές και πολιτικοί πανηγύριζαν για τη "νίκη" και έδιναν συγχαρητήρια όσους "έψησαν μαγιάτικα σουβλάκια", ενώ κάλεσαν το στρατό να μιμηθεί τον... Δεξιό Τομέα. Η Μαρίνα Φαριόν, Νεοναζί βουλευτής δε δίστασε να πει... μπράβο σε όσους ευθύνονται για το μακελειό της Παρασκευής. «Ας καούν οι διάβολοι στην πυρά του Άδη. Έτσι να συνεχίσουμε. Μπράβο!», είπε.

Η Νέα Ουκρανία του Ομπάμα

 Ένα ρωσοφοβικό αποτυχημένο κράτος, διοικούμενο από φασίστες.
Η νέα Ουκρανία του Ομπάμα

(του MIKE WHITNEY)
 " Ενώ η Ρωσία έχει κάνει προσπάθειες για την αποκλιμάκωση και την επίλυση της κρίσης , το καθεστώς του Κιέβου, έχει επιλέξει να ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές στις ειρηνικές κατοικημένες περιοχές , καταστρέφοντας  κυριολεκτικά την τελευταία ελπίδα για τη διατήρηση των συμφωνιών της Γενεύης . " ανακοίνωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ , εκπρόσωπος του Πούτιν

"ΕΘΝΟΣ", ΟΠΑΔΟΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΑΠΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;


Βίντεο: Ακροδεξιός πυροβολεί στο φλεγόμενο κτίριο της Οδησσού

Νέο βίντεο για τη νεοναζιστική σφαγή στο κτίριο των συνδικάτων της Οδησσού κάνει το γύρο του διαδικτύου.Ο άνδρας που διακρίνεται στο βίντεο φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο και πυροβολεί  προς το φλεγόμενο κτίριο όπου σκοτώθηκαν δεκάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές την Παρασκευή:- See more at: http://left.gr/news/vinteo-akrodexios-pyrovolei-sto-flegomeno-ktirio-tis-odissoy#sthash.QnqLQim9.mP7ftfLN.dpuf

ΟΠΩΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ (;) ΤΟ "ΕΘΝΟΣ" η Τιμοσένκο ευχαριστεί για τα ΦΙΛΑΘΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ τους όσους έκαψαν και έδειραν άοπλους στην Οδησσό!


Το σχόλιο από τον Chatzistefanou Panagiotis:

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ¨ΕΘΝΟΣ¨ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑ ΟΠΑΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ;

Bmo3XmJIIAAf5z6

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨ΕΘΝΟΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ... ΝΑΙ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΦΥΣΣΑ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΑΘΗΚΑΙΚΟΣ...

Αυτόπτες μάρτυρες: Πώς ξεκίνησε η τραγωδία στην Οδησσό
ΑΦΟΡΜΗ ΕΝΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Αυτόπτες μάρτυρες: Πώς ξεκίνησε η τραγωδία στην Οδησσό

Η φωτιά που προκάλεσε τον θάνατο την Παρασκευή στην Οδησσό δεκάδων φιλορώσων οφείλεται στην εκδίκηση των χιλιάδων οπαδών του ποδοσφαίρου και διαδηλωτών υπέρ της Ουκρανίας, οργισμένων για την επίθεση που είχε δεχθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα η πομπή τους προς το γήπεδο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ImageΛΟΓΟΣ; H ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΠ.ΟΠ., Η ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ KAI TO ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!
Τελικά, η φράση του Ηράκλειτου «τα πάντα ρει», γίνεται από τα κόμματα εξουσίας «τα πάντα ρει και ξανά ρει», καθώς ανατρέπουν τις ίδιες τις αποφάσεις τους, με τη μαχητικότητα και τη βεβαιότητα που οι ίδιοι τις είχαν προηγουμένως επιβάλλει.  Είναι ενδεικτικά τα όσα συμβαίνουν στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου στα εντελώς ξαφνικά, διαπιστώνεται ότι απαιτείται «επιστροφή στην ναυτική εκπαίδευση για τους στρατεύσιμους του Πολεμικού Ναυτικού». Οι ανάγκες συμμετοχής στις ιμπεριαλιστικές αποστολές του Π.Ν. στο πλαίσιο των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του πελατειακού κράτους που δρα επιπλέον ως ψηφοθηρικός μηχανισμός, αναθεωρούν τους όποιους σχεδιασμούς με αποτέλεσμα να ανοίξει ξανά το ΚΕΝ Ναυτικού στον Πόρο. Που είναι η οικονομία κύριε Δ.Αβραμόπουλε, οέο… 

Να βγει ο στρατηγός με τη ΧΑ να πληρώσει και τα κοινόχρηστα…


Να βγει ο στρατηγός με τη ΧΑ να πληρώσει και τα κοινόχρηστα…
Ποιοι παρακαλάνε να βγει ευρωβουλευτής ο στρατηγός Συναδινός κι ας μην είναι χρυσαυγίτες; Οι ένοικοι της πολυκατοικίας που μένει! Κι αυτό γιατί μ΄ όλα αυτά τα στριμώγματα και τις περικοπές σε σύνταξη και μέρισμα τον κάνουν “ασυνεπή” με τα κοινόχρηστα.Εφτά ευρώ μέρισμα πήραν οι στρατηγοί την τελευταία φορά που δόθηκε. Τέσσερις μήνες μέσα είναι ο στρατηγός. Τώρα ειναι δικαιολογια μόνο το οικονομικό στρίμωγμα για να πας να μπλέξεις με την Χρυσή Αυγή; Όχι βέβαια. Αλλά αυτό θα είναι η δικαιολογία όσων έμπλεξαν ή θα μπλέξουν με την ΧΑ.  http://armynews.gr/?p=20903

Τιμούν το Στράτευμα οι... Επιτήδειοι; Ένα άρθρο που θέτει θέμα "απόταξής" τους


ImageΤου Κωνσταντίνου Ζούλα*

Δικηγόρε, που είσαι κι έμπειρος! Για πες στους άλλους ότι εδώ ισχύουν οι στρατιωτικοί νόμοι και όχι οι απλοί κανόνες που εφαρμόζονται εκεί έξω». Στον Στρατό ως γνωστόν είσαι και ό,τι σε δηλώσουν. Και κάπως έτσι ο ανθυπασπιστής στον Αραξο με αναβάθμισε από φοιτητή της Νομικής σε φτασμένο δικηγόρο και αξίωσε να επιβεβαιώσω αυτό που ήθελε να μας διδάξει. Οτι ο Στρατός είναι πρωτίστως θεματοφύλακας του πολιτεύματος κι επομένως η συμπεριφορά όσων τον υπηρετούν οφείλει να παραδειγματίζει τους πάντες.

«Στον Στρατό ακόμη και μια απρέπεια έναντι του νόμου τιμωρείται παραδειγματικά», μας έλεγε, προτρέποντάς μας να διαβάσουμε τον νόμο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμήθηκα τις νουθεσίες του ανθυπασπιστή, που τότε μου φαίνονταν τυπικά στρατοδιδάγματα, διαβάζοντας τις δηλώσεις των δύο απόστρατων που κατεβαίνουν υποψήφιοι με το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται για απλούς αξιωματικούς, αλλά για κοτζάμ αντιστράτηγους. 

"Οι στρατιωτικοί δεν πρόκεται ποτέ να βρεθούν απέναντι στους πολίτες" - Συνέντευξη Τσουκαράκη

“Κόκκινο” στον κοινωνικό αυτοματισμό άναψε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης. Μιλώντας στον δημοσιογράφο Γιώργο Φιλιππάκη και στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ OPEN, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ επανέλαβε ότι οι στρατιωτικοί ήταν και είναι διατεθειμένοι το κοινωνικό μέρισμα να δοθεί σε κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγαλύτερα προβλήματα και ανάγκες. Και αναφέρθηκε σε συγκεκριμένο παράδειγμα. Απάντησε και σε ερωτήσεις σχετικά με όσα αποκάλυψε ο Επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης στο Onalert για χρήση των ΕΔ σε άλλου είδους αποστολές. Ακούστε τι είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ.

Κεντ, Οχάιο, ΗΠΑ, 4 Μάη 1970. Η Εθνοφρουρά δολοφονεί φοιτητές


Κεντ, Οχάιο, ΗΠΑ, 4 Μάη 1970. Η Εθνοφρουρά δολοφονεί φοιτητές«Οι τενεκεδένιοι στρατιώτες και ο Νίξον έρχονται
Είμαστε επιτέλους μόνοι μας
Αυτό το καλοκαίρι ακούω τα τύμπανα να χτυπάνε
Τέσσερις νεκροί στο Οχάιο».
Στις 4 Μαϊου του 1970 η Εθνοφρουρά δολοφόνησε τέσσερις φοιτητές στο πανεπιστήμιο του Κέντ στην πολιτεία του Οχάιο. Λίγες μέρες αργότερα, ο Neil Young έγραψε τους παραπάνω στίχους.
Η 4η Μάη του 1970 ήταν η τέταρτη μέρα μιας σειράς κινητοποιήσεων στο πανεπιστήμιο του Κέντ (και σε όλη τη χώρα) ενάντια στην απόφαση του προέδρου Νίξον να κλιμακώσει τον πόλεμο με επιχειρήσεις στη γειτονική με το Βιετνάμ Καμπότζη. Ο Νίξον είχε εκλεγεί πρόεδρος, ένα χρόνο πριν, υποσχόμενος ότι θα σταματήσει τον πόλεμο. Εχοντας βομβαρδίσει συστηματικά τις βάσεις των Βιετ Κονγκ στην Καμπότζη, οι ΗΠΑ προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα στέλνοντας επίγειες δυνάμεις για να στηρίξουν τη μαριονέτα τους, τον Λον Νολ που εκθρόνισε με πραξικόπημα το βασιλιά Σιχανούκ. Ο Σιχανούκ άφηνε τους μεν Βιετκονγκ να έχουν βάσεις στην Καμπότζη, τους δε αμερικάνους να τις βομβαρδίζουν.

MAP: How Ukraine and Russia are moving toward war

(Gene Thorp / The Washington Post)
With Ukrainian troops launching a major assault on a rebel stronghold Friday, just a day after Russian President Vladimir Putin warned Kiev to withdraw its troops from the east and south of the country, it looks like the Ukraine crisis is entering a new stage.

Επικίνδυνη ελληνική στρατιωτική εμπλοκή στην ουκρανική κρίση- Ελληνικά μαχητικά στη νατοϊκή άσκηση «Jawtex» που στοχεύει Ρωσία!

Ενώ παρακολουθούμε με ανείπωτη θλίψη τα φρικιαστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που συμβαίνουν στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία, με πρωταγωνιστές τους ΝΑΖΙ, τον Ουκρανικό Στρατό και τους ξένους μισθοφόρους. Η κρίση εντείνεται, καθώς καταγράφεται μεταφορά στρατευμάτων και διοργάνωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων τόσο από τη μεριά της Ρωσίας, που συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική, όσο και από τη μεριά του ΝΑΤΟ, που εκμεταλλεύεται τα δραματικά γεγονότα για να ενισχύσει την παρουσία του στις χώρες που συνορεύουν με τη χώρα του Πούτιν. Εξάλλου, ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσαν οι πρόσφατες δηλώσεις του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Alexander  Vershbow, σύμφωνα με τις οποίες η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο, σύμφωνα με το Associated Press. Ο 61χρονος πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στη Ρωσία φέρεται να είπε σε δημοσιογράφους ότι ο ρόλος της Μόσχας στη συνεχιζόμενη κρίση στην Ουκρανία, ανάγκασε το ΝΑΤΟ να αναθεωρήσει τη γνώμη της Συμμαχίας για τη Ρωσία και ότι επιπλέον στρατεύματα θα κινητοποιηθούν σύντομα στην περιοχή, όσο οι ταραχές επιδεινώνονται.

Νεοναζιστική τρομοκρατία στην Οδησσό: πάνω από 40 δολοφονήθηκσν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν

paronΣτις 2 Μαΐου, με το πρόσχημα της λεγόμενης πορείας «για την ενότητα της Ουκρανίας» (η οποία χρονολογείται πριν ποδοσφαιρικό αγώνα «Chernomorets» – «Μέταλιστ») – οι παραστρατιωτικές ομάδες και ουκρανοί εθνικιστές συγκεντρώθηκαν στην Οδησσό από όλη τον χώρα. Έφτασαν με λεωφορεία και με τρένα. Από την αρχή – μόλις άρχισαν να συγκεντρώνονται στην πλατεία «Sobornaya» – μεταξύ των απλών ακροδεξιών οπαδών θα μπορούσε κανείς να δει πάρα πολλούς καλά εξοπλισμένους παραστρατιωτικούς. Είχαν ασπίδες, κράνη, ρόπαλα, και άλλο εξοπλισμό μάχης. Ήταν κυρίως – άνδρες περίπου 30-40 ετών, οι οποίοι προφανώς δεν ήταν οπαδοί του ποδοσφαίρου. Κάποιοι από αυτούς είχαν ασπίδες, όπου ήταν γραμμένο: ’1400 φρουρά του Μαϊντάν». Αυτές οι εθνικιστικές παραστρατιωτικές ομάδες έγιναν η κύρια δύναμη κρούσης της αιματηρής σφαγής των κατοίκων της Οδησσού στην πλατεία «Kulikovo».

Δεκάδες τραυματίες από την επίθεση των Ουκρανών στην Κονσταντίνοβκα (βίντεο)

Βροχή πυροβολισμών ακούγονται στην Κονσταντίνοβκα καθώς είναι σε εξέλιξη η προέλαση των Ουκρανών στην πόλη. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των Ρώσων υπάρχουν αναφορές για δεκάδες τραυματίες στα σημεία ελέγχου στα περίχωρα της πόλης που δέχονται επίθεση.
http://www.tribune.gr/world/news/article/29174/dekades-travmaties-apo-tin-epithesi-ton-oukranon-stin-konstantinovka-vinteo.html

Επίθεση των Ουκρανών και στην Κονσταντίνοβκα

Επίθεση των Ουκρανών και στην ΚονσταντίνοβκαΣε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μάχη στην πόλη Κονσταντίνοβκα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ουκρανικά τεθωρακισμένα έφτασαν στα πρώτα οδοφράγματα που έχουν στήσει οι Ρώσοι στα περίχωρα της πόλης και υπάρχουν αναφορές για ανταλλαγές πυρών.
Όπως θα δείτε και στον χάρτη η Κονσταντίνοβκα είναι πόλη – κλειδί για την άμυνα της πρωτεύουσαςΝτονέτσκ. Οι Ουκρανοί θέλουν να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους προκειμένου να εξαπολύσουν επίθεση στο Ντονέτσκ ώστε να καταστείλουν την εξέγερση των Ρώσων.
http://www.tribune.gr/world/news/article/29166/epithesi-ton-oukranon-ke-stin-konstantinovka.html

Επίθεση του ουκρανικού στρατού με 11 άρματα μάχης στη Μαριούπολη. Αγριες μάχες

Επίθεση του ουκρανικού στρατού με 11 άρματα μάχης στη ΜαριούποληΌπως διαβάζουμε στο twitter, η επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Μαριούπολη της ανατολικήςΟυκρανίας γίνεται από τον ουκρανικό στρατό με τη βοήθεια ναζιστικών ταγμάτων εφόδου.
Αναφέρεται ότι έντεκα άρματα μάχης και ελικόπτερα επιχειρούν στη στρατηγική πόλη – λιμάνι.


View image on Twitter

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ναζιστικά τάγματα εφόδου χτυπάνε στη Μαριούπολη

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ναζιστικά τάγματα εφόδου χτυπάνε στη ΜαριούποληΣύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται μέσω twitter, ώρα 22.31 Ελλάδας, ναζιστικά τάγματα εφόδου πιστά στη Χούντα του Κιέβου ετοιμάζονται να χτυπήσουν στη Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η Μαριούπολη είναι και μια ελληνική πόλη, αφού εκεί κατοικεί η συντριπτική πλειοψηφία των 150.000 ομογενών μας στην Ουκρανία.