Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Κέλτικος σταυρός μέσα σε αστυνομικό τμήμα στο Μιλάνο 
Milano, la croce celtica nel commissariato
http://milano.repubblica.it/cronaca/2011/05/03/foto/milano_la_croce_celtica_nel_commissariato-15731496/1/

Τη φωτογραφία τράβηξε στις αρχές Μαίου, περαστικός, καθώς από τα δρόμο είναι ευδιάκριτη η σημαία με τον κέλτικο σταυρό, στο γραφείου του πολιτικού κομισάριου της 
Ιταλικής Αστυνομίας της περιοχής, που βρίσκεται στο 2ο όροφο.

40 maps that explain the Middle East

These maps are crucial for understanding the region's history, its present, and some of the most important stories there today.
VOX.COM by Max Fisher on May 5, 2014

Εγκληματική οργάνωση με πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος η ΧΑ

Ως εγκληματική οργάνωση με «πολιτικό και επιχειρησιακό σκέλος» περιγράφουν οι ανακρίτριες τη Χρυσή Αυγή, σημειώνοντας ότι η εν λόγω κλειστή ολιγάριθμη ομάδα ιδεολογικής επιμόρφωσης ναζιστών του 1987 «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό υπό την αυτή επωνυμία “Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή”» με την ίδια ιδεολογική κατεύθυνση, κατά τα πρότυπα του κόμματος του Αδόλφου Χίτλερ.
Οι δύο εφέτες ανακρίτριες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου, στα κατηγορητήρια που συνέταξαν σε βάρος των τεσσάρων νέων κατηγορούμενων βουλευτών του κόμματος που τη Δευτέρα έλαβαν προθεσμίες για τις απολογίες τους για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, αναφέρονται στη «Χρυσή Αυγή» του 1987 και τη «μετεξέλιξή της σε “Λαϊκό Σύνδεσμο-Χρυσή Αυγή».

Οι ανακρίτριας επισημαίνουν ότι στην εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» εντάχθηκαν σταδιακά όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση «από το 1987 και εφεξής».

Μηχανάκι κρεμασμένο στο λαιμό των υπαλλήλων…βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ

ergasia32
«Οι πωλητές του μήνα», ή αλλιώς «Πήραν φωτιά τα μηχανάκια μου

Ένα ιδιότυπο σκανάρισμα φαίνεται να λαμβάνει χώρα τους τελευταίους δύο μήνες στην «αλυσίδα πολιτισμού ΙΑΝΟΣ»: συνάδελφοι και συναδέλφισσες κυνηγούν τα βιβλία που πωλούν στους πελάτες προκειμένου να τα «σκανάρουν», με τα μηχανάκια που έχουν κρεμασμένα στο λαιμό τους. Μόνο που αυτό το σκανάρισμα δεν είναι ακριβώς «καταγραφή», όπως ενημερώνεται ο απορημένος και ανυποψίαστος πελάτης. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα νέο ευφάνταστο μέτρο της εργοδοσίας προκειμένου -μέσα από τα μηχανάκια, που φοράει ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά- να καταγράφονται οι ατομικές του πωλήσεις.

«Μπλόκο» με κατάληψη αντιφασιστών στην «Ελληνική Αυγή» -


Αντιφασίστες και οπαδοί, κατέλαβαν το κτήριο όπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την «Ελληνική Αυγή» στις 7 με θέμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση των Προσφυγικών.   Απάντηση σε χρόνο dt… Αντιφασίστες και οπαδοί, κατέλαβαν το κτήριο όπου είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την «Ελληνική Αυγή» στις 7 με θέμα το γήπεδο του Παναθηναϊκού και την ανάπλαση των Προσφυγικών.

Στην εκδήλωση επρόκειτο να μιλήσουν οι Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος αλλά και ο πρώην γνωστός συνδεσμίτης του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καλτσάς, ο οποίος κατεβαίνει ως υποψήφιος με την «Ελληνική Αυγή».

Η πτώση του Ντιεν Μπιεν Φου (Βιετνάμ 1954)

Εφέτος στις 7 Μαΐου συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη νίκη του βιετναμέζικου λαού πάνω στον γαλλικό ιμπεριαλισμό. Το κείμενο που ακολουθεί, γραμμένο από τον Gerhard Feldbauer, γερμανό ιστορικό και δημοσιογράφο, ο οποίος εργάστηκε για πολλά χρόνια στην Ιταλία και την Ινδοκίνα ως ανταποκριτής εξωτερικού, αναφέρεται στην τελευταία σκληρή μάχη που δόθηκε και κερδήθηκε από τους Βιετναμέζους στο εξοπλισμένο σαν αστακό φρούριο Ντιεν Μπιεν Φου. 

ΣΕΙΣΜΟΣ, ΣΕΙΣΜΟΣ, ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ....ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ...

Ο Κωσταράκος διατάσσει για αγήματα επίδειξης σ΄όλες τις στρατιωτικές σχολές!!!

ΑΡΒΥΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΓΗΜΑΤΑ...
Ο Κωσταράκος διατάσσει για αγήματα επίδειξης σ΄όλες τις στρατιωτικές σχολές!!!
Έρχεται σήμα Κωσταράκου για την δημιουργία αγημάτων επίδειξης σ΄ όλες τις στρατιωτικές σχολές!!! Μετά από τα παράσημα στα κοστούμια των αποστράτων, τα αγήματα με τις ιδιόρρυθμες στολές, τα εθνόσημα και τα γαλόνια ήρθε η ώρα των αγημάτων επιδειξης! Όλα τα ΄χαμε τα αγήματα επίδειξης μας έλειπαν.

Κίεβο: Πάνω από 30 φιλορώσοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ

Κίεβο: Πάνω από 30 φιλορώσοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ
Περισσότεροι από 30 φιλορώσοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις κοντά στην πόλη Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Αρσέν Αβάκοφ.

“Υπολογίζουμε ότι οι τρομοκράτες έχασαν περισσότερους από 30 ανθρώπους”, έγραψε στη σελίδα του στο Facebook.
Ένοπλοι έστησαν χθες ενέδρα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις προκαλώντας σφοδρές συγκρούσεις κοντά στο Σλαβιάνσκ, κατά τη διάρκεια των οποίων τέσσερις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν.

Η Ρωσία θα ενισχύσει τον στόλο της στην Μαύρη Θάλασσα


ImageΗ Ρωσία θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα με νέα υποβρύχια και πολεμικά πλοία μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου .
Νέες μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας και πεζοναυτών θα αναπτυχθούν επίσης στις βάσεις του στόλου, μεταξύ τους η Σεβαστούπολη στην Κριμαία.
"Νέα υποβρύχια θα ενταχθούν φέτος στο στόλο της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και πλοία επιφανείας νέας γενιάς. Όλο αυτό απαιτεί μεγάλη προσοχή από εμάς", δήλωσε ο Σόιγκου στο πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.
Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι ο στόλος θα λάβει χρηματοδότηση 86,7 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (2,43 δισεκατομμυρίων δολαρίων) μέχρι το 2020.

Ρωσικά βομβαρδιστικά πάνω απο την Καλιφόρνια!


ImageΣύμφωνα με το πρακτορείο Reuters και όπως ανέφερε ο επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στον Ειρηνικό η εμπλοκή της Ρωσίας στην Ουκρανία εχει φέρει μαζί της και την αυξημένη δραστηριότητα της Μόσχας στην περιοχή του Ειρηνικού και της Ασίας.  

Όπως αναφέρει το Reuters, o στρατηγός Χέρμπερτ Καρλάισλ υποστηρίζει ότι στην αυξημένη δραστηριότητα της Μόσχας που καταγράφηκε στην περιοχή Ασίας Ειρηνικού, συμπεριλαμβάνονται και πτήσεις πάνω από τις ακτές της Καλιφόρνια και το αμερικανικό νησί Γκουάμ. 
Ο Αμερικανός στρατηγός τόνισε επίσης ότι, οι πτήσεις ρωσικών αεροσκαφών κυρίως πάνω από τα νησιά της Ιαπωνίας έχουν αυξηθεί σημαντικά τις τελευταίες ώρες. 

Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί: «Χαμένος ο αγνός οπαδισμός, νικητές οι μπάτσοι, το κράτος και η καγκουριά»

Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί: «Χαμένος ο αγνός οπαδισμός, νικητές οι μπάτσοι, το κράτος και η καγκουριά»Πραγματικά χαμένος ο αγνός οπαδισμός, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Αντιφασίστες Παναθηναϊκοί» για τα προχθεσινά επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στο περιθώριο του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για τα πλέι οφ της Super League. 

Οι Νεοναζί πρώτα βίασαν, στραγγάλισαν και δολοφόνησαν στο κτίριο του συνδικάτου. Η φωτιά μπήκε για κάλυψη


Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την θηριωδία στην Οδησσό και στο κτίριο του  συνδικάτου, όπου δολοφονήθηκαν από τους νεοναζί, περίπου 42 άτομα. Με βάσει, ρώσικο δημοσίευμα όπου έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, νέες λεπτομέρειες και αποκαλύψεις, έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα.  Διαβάστε επίσης ΕΔΩ, τις μαρτυρίες μιάς γυναίκας που επέζησε!
Από το δημοσίευμα φαίνεται πως, οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και  τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω με βάσει της φωτογραφίες και τα βίντεο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι μέσα στα γραφεία του συνδικάτου, βιάστηκαν, στραγγαλίστηκαν, και πυροβολήθηκανΣτο τέλος του άρθρου φαίνονται βίντεο με τους φασίστες να βρίσκονται στο εντός του συνδικάτου πριν βάλουν φωτιά κρατώντας ρόπαλα και μεταλλικές αλυσίδες.Τα βίντεο αυτά αφήνουν καθαρά να εννοηθεί πως οτι ο θάνατός τους, δεν προκλήθηκε από την πυρκαγιά, αλλά οτι πρώτα δολοφονήθηκαν.
Το κείμενο συγκεκριμένα ξεκινάει με

Στον πάτο του Αιγαίου…


BOB-AN.TUMBLR.COM|ΑΠΟ PETER VIDANI

Ληγμένες.. “απειλές” στην 31η Μ/Κ Ταξ. Πεζικού: Πώς η διοίκηση χειρίστηκε το θέμα των ληγμένων βουτύρων της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε.

Πριν από περίπου ένα μήνα , το Δίκτυο Σπάρτακος δέχεται μία καταγγελία από τους οπλίτες του τάγματος 535 του στρατοπέδου Βογιατζή,Φερρών , για ληγμένα βούτυρα-μαργαρίνες σε ατομικές μερίδες, τα οποία τους σέρβιραν για πρωινό. Μαζί με την καταγγελία υπήρχε και μία φωτογραφία που απεικόνιζε δύο βουτυρα “Sunmel” της εταιρίας Μελετιάδης Α.Ε η οποία προμηθεύει όλες τις ατομικές μερίδες για το πρωινό των φαντάρων πλην –πια- του βουτύρου το οποίο αντικαταστήθηκε μόνιμα με άλλη εταιρία. (Χωριό , Μινέρβα).
Τα περί φωτογραφίας : Η παρακάτω φωτογραφία , απεικονίζει δύο ατομικές μερίδες Sunmel. Στην αναποδογυρισμένη μπορεί κανείς να διακρίνει την ημερομηνία λήξης , 27.10.2013 (σα να λέμε.. πριν καν μπει η 329η σειρά στα κέντρα εκπαίδευσης).

Συμπαράσταση στον Ουκρανικό Λαό – Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τρίτη 6/5 στα γραφεία της ΕΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΗΠΑ-Ε.Ε.

Το δράμα που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία και κορυφώθηκε με τη σφαγή στην Οδησσό μας αφορά όλους και όλες. Η κυβέρνηση των ΝΑΖΙ που επέβαλαν στη χώρα η ΕΕ και οι ΗΠΑ προχωρά σε αληθινά ολοκαυτώματα χρησιμοποιώντας τα ναζιστικά τάγματα εφόδου, τον Ουκρανικό Στρατό και τους ξένους μισθοφόρους. Σπρώχνει τη χώρα στον εμφύλιο πόλεμο με ανυπολόγιστες συνέπειες και για τον λαό της Ουκρανίας αλλά και για την ειρήνη σε όλη την περιοχή. Η κρίση εντείνεται, καθώς καταγράφεται μεταφορά στρατευμάτων και διοργάνωση μεγάλης κλίμακας στρατιωτικών ασκήσεων τόσο από τη μεριά της Ρωσίας, που συνεχίζει την επεκτατική της πολιτική, όσο και από τη μεριά του ΝΑΤΟ, που εκμεταλλεύεται τα δραματικά γεγονότα για να ενισχύσει την παρουσία του στις χώρες που συνορεύουν με τη χώρα του Πούτιν. Ο αναπληρωτής γγ του ΝΑΤΟ Alexander  Vershbow, δηλώνει ότι η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο.

‘They need only blood’: Slavyansk woman killed by sniper fire on her balcony (GRAPHIC)

Nazister
A 30-year-old civilian woman died after being shot in the head by sniper fire while standing on her balcony in Slavyansk. RT’s Paula Slier visited..
A 30-year-old civilian woman died after being shot in the head by sniper fire while standing on her balcony in Slavyansk. RT’s Paula Slier visited shocked relatives of the victim, who say a Ukrainian army sniper is responsible, though they don't know why.
Slier arrived to the small Slavyansk apartment just hours after Irina was murdered, a large pool of blood still marking the floor of the balcony. A hospital nurse earlier confirmed that the woman died of a gunshot wound to her head.

Άτομο με αναπηρία σκίζει το προεκλογικό φυλλάδιο υποψηφίου με τη Χρυσή Αυγή μπροστά του


Η κοινωνική λειτουργός και επιστημονική υπεύθυνος του Οικοτροφείου «ΣΕΜΕΛΗ» της οργάνωσης «Κλίμακα», Κατερίνα Γουργουρίνη γραφεί στο λογαριασμό της στο facebook το παρακάτω άκρως ενδιαφέρον στατούς:
Ένοικοι και προσωπικό του οικοτροφείου μας είναι έξω για καφέ....όταν υποψήφιος της Χρυσής Αυγής έρχεται να τους μοιράσει προεκλογικά φυλλάδια...Ρωτάει λοιπόν ο υποψήφιος: 
- "Θα με στηρίξετε";; 
Ένας από τους ενοίκους κοιτάει το φυλλάδιο και απαντάει:
- "ΒΕΒΑΙΩΣ!!" 
ενώ ταυτόχρονα σκίζει μπροστά του το φυλλάδιο...Εντάξει...RESPECT!!!

Ελληνικός Στρατός: Μεταχειρισμένες αρβύλες, αλλά με ανατομικούς πάτους


Δανεικά και μεταχειρισμένα θα είναι στο εξής τα ρούχα που θα φορούν οι φαντάροι, σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος. Μάλιστα με σχετική απόφαση φαίνεται πως ανοίγουν και οι δουλειές για ορισμένους ιδιώτες καθώς ο στρατός θα προμηθεύεται την ένδυση και την υπόδηση των φαντάρων από μεταποιητικές επιχειρήσεις. 
Όπως αναφέρει το Δίκτυο Σπάρτακος εδώ και καιρό με υπουργική απόφαση ο Στρατός έχει σταματήσει να χορηγεί δύο ζευγάρια αρβύλες στους φαντάρους, όπως συνέβαινε για χρόνια, ωστόσο στο εξής ακόμη και το ένα ζευγάρι θα είναι μεταχειρισμένο καθώς οι φαντάροι θα καλούνται να επιστρέφουν τις αρβύλες τους. «Τώρα κάνουν σύστημα τη χορήγηση μεταχειρισμένων ειδών. Για αυτό και παραγγέλνουν δεκάδες χιλιάδες ανατομικούς πάτους για αρβύλες», τονίζεται στην καταγγελία.

O ΕΡΓΑΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ!

b2ap3_thumbnail_August-1936.jpg
 13 Ιουνίου, 1936
Εργάτες στο ναυπηγείο Blohm & Voss στο Αμβούργο χαιρετούν ναζιστικά, μετά την ολοκλήρωση των έργων για το πολεμικό πλοίο Horst Wessel.
Ο Φύρερ τους εξέπληξε με την ξαφνική εμφάνισή του και οι εργάτες έσπευσαν να τον τιμήσουν. Όλοι; Όχι.
Ένας άντρας στάθηκε ακίνητος με σταυρωμένα τα χέρια, χωρίς να συμμετέχει στους εορτασμούς.
Το όνομά του ήταν Ογκούστ Λαντμέσερ και ήταν παντρεμένος με Εβραία.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΩΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑΣ!

"Ακριβή μου διακλαδικότητα" - Το παρασκήνιο της σύγκρουσης Α/ΓΕΕΘΑ με τον Α/ΓΕΝ

ImageΗ προσπάθεια τόνωσης της διακλαδικότητας στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Πάντα προκαλούσε εντάσεις και συγκρούσεις μεταξύ των Γενικών Επιτελείων. Ήταν θέμα χρόνου και σ΄ αυτή την τελευταία προσπάθεια που γίνεται, η σύγκρουση. 

Αναμενόμενη, γιατί εκτός όλων των άλλων η προσπάθεια έχει τελείως λάθος στόχους. Το Onalert αποκαλύπτει σήμερα όλο το παρασκήνιο των διαφωνιών που υπάρχουν μεταξύ ΓΕΕΘΑ και ΓΕΝ για το ζήτημα της εκπαίδευσης των στρατευσίμων του ΠΝ. Και φωτίζει όλα όσα πραγματικά προκαλούν το πρόβλημα αλλά …δεν λέγονται.

Και οι γυναίκες πήραν τα όπλα ενάντια στους ναζί του Κιέβου

Και οι γυναίκες πήραν τα όπλα ενάντια στους ναζί του Κιέβου
Η φωτογραφία είναι από το Σλοβιάντσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπου νωρίτερα τη Δευτέρα έγινε μάχη μεταξύ ρωσόφωνων πολιτοφυλακών και δυνάμεων πιστών στη Χούντα του Κιέβου.
Μια γυναίκα ξεχώρισε, την ώρα της μάχης, η ρωσόφωνη που βλέπετε στην εικόνα, που πήρε το όπλο της και βγήκε στο δρόμο να αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς εισβολείς. http://www.tribune.gr/world/news/article/29520/ke-ginekes-piran-ta-opla-enantia-stous-nazi-tou-kievou.html

Παιδιά στρατιωτικών σε υγειονομικό "Καιάδα" - Γιατί δεν έχουν πια περίθαλψη!


Διασφάλιση της λειτουργίας των στρατιωτικών νοσοκομείωνΣε υγειονομικό “Καιάδα” παιδιά στρατιωτικών. Ένα από τα πολλά άλυτα αλλά σημαντικά ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο προβλήματα των στρατιωτικών οικογενειών είναι η ανυπαρξία υγειονομικής περίθαλψης για συγκεκριμένη κατηγορία παιδιών στρατιωτικών. Το πρόβλημα αφορά όσους έχουν αγόρια τα οποία είναι φοιτητές!
Τι έχει συμβεί;
Τα άγαμα αγόρια,φοιτητές ,παιδιά στρατιωτικών από το 1983 ΔΕΝ δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη πέραν του 21ου έτους της ηλικίας τους από το ΥΠΕΘΑ παρά μόνον συμπληρωματική περίθαλψη .

"Εκκαθαρίσεις" στον τουρκικό στρατό κάνει ο Ερντογάν - Ποιους "αποκεφαλίζει"

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Image
Σχέδιο για ‘'εκκαθάριση’' της λεγόμενης ''παράλληλης δομής'', όπως ονομάζει η κυβέρνηση Ερντογάν τους οπαδούς του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φ.Γκιουλέν (Fetthullah Gullen) φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη, αν και το Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας το διέψευσε .

Το θεμα ξεκίνησε η εφημερίδα Sabah που ανέφερε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας φέρεται να ‘'πάτησε το κουμπί’' για την εκκαθάριση της λεγόμενης ''παράλληλης δομής στον στρατό,.τονίζοντας ότι στη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου (ΑΣΣ) τον Αύγουστο θα αποφασισθεί η απομάκρυνση των φερόμενων ως μελών της ''παράλληλης δομής'', που υπηρετούν στον Τουρκικό στρατό. 

«Χτυπάει στα ίσια» η Ιαπωνία την Κίνα στην Αφρική…

Στην Αφρική βρίσκεται ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών, σε μια προσπάθεια να μην αφήσει αναπάντητο το ταξίδι του Κινέζου πρωθυπουργού στην ήπειρο. Σε συνάντηση που είχε με Αφρικανούς ηγέτες στο Καμερούν, ο Φούμιο Κισίντα προέβη σε σημαντικές ανακοινώσεις…

Η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα εμείνει στην εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος ύψους 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει εξαγγείλει για τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως δεσμεύθηκε το 2013. Η επένδυση αυτή, αυξάνει θεαματικά, υπέρ-τριπλασιάζει το ποσό που επενδύθηκε στη Μαύρη Ήπειρο την περίοδο 2008-2012, που κυμάνθηκε στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφρική: Με αύξηση της βοήθειας απαντά η Κίνα στα «αγκάθια»

Ο Κινέζος πρωθυπουργός που πραγματοποιεί περιοδεία σε αφρικανικές χώρες (Αιθιοπία, Νιγηρία, Αγκόλα και Κένυα, 4-11 Μαΐου) δεσμεύθηκε να αυξηθεί η βοήθεια που προσφέρει η χώρα του στην Αφρική κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια τουλάχιστον, ενώ άλλα 10 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν σε δάνεια με προνομιακούς όρους.
Παράλληλα, η Κίνα δεσμεύθηκε να μοιραστεί την τεχνολογία που διαθέτει για τη δημιουργία σιδηροδρομικής σύνδεσης με σύγχρονα τρένα υψηλών ταχυτήτων. Ο Κινέζος πρωθυπουργός, με τον τρόπο αυτό προσπαθεί να προστατεύσει την εικόνα της χώρας του στη Μαύρη Ήπειρο, καθώς έχουν ανακύψει σοβαρές διενέξεις με αφορμή επενδυτικά προγράμματα τα οποία υλοποιεί.

Στρατοδικείο αθώωσε στρατιώτες που κατηγορούνταν για ομαδικούς βιασμούς

Στρατοδικείο αθώωσε στρατιώτες που κατηγορούνταν για ομαδικούς βιασμούςΣτρατοδικείο της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αθώωσε σχεδόν όλους τους στρατιώτες που κατηγορούνταν για ομαδικούς βιασμούς που διαπράχθηκαν τον Νοέμβριο του 2012 στην Μίνοβα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.



Στη δίκη αυτή, την οποία παρακολουθούσε στενά η κοινή γνώμη στην ΛΔ Κονγκό και η διεθνής κοινότητα, το στρατοδικείο του Βορείου Κίβου εξέδωσε μόνον δύο καταδίκες για βιασμό, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν παρών στην ανάγνωση της ετυμηγορίας: σε βάρος ενός αντισυνταγματάρχη, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, και ενός δεκανέα που καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών.
Ένας υπαξιωματικός καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο. Αυτός κατηγορείτο επίσης για βιασμό, αλλά απηλλάγη της συγκεκριμένης κατηγορίας. Άλλοι 22 υπαξιωματικοί ή στρατιώτες απηλλάγησαν των κατηγοριών για βιασμούς που είχαν απαγγελθεί εναντίον τους, αλλά καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 10 ή 20 ετών για "παράβαση των διαταγών, λεηλασίες και σπατάλη πυρομαχικών". http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=287507&catid=7

Να καίγεσαι στην Σάμο, να πνίγεσαι στην Οδησσό.

Έξω έχει αυτή τη στιγμή μουντό ουρανό. Και σκέφτομαι ότι αν έξω αυτή τη στιγμή είχε λιακάδα, δεν θα είχαμε απλώς ένα διαφορετικό καιρικό φαινόμενο, αλλά μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Ότι δηλαδή το τι ακριβώς παίζει στον ουρανό, δεν συνιστά απλώς περιβάλλον, δεν περιβάλλει απλώς την πραγματικότητά μας, αλλά σε μεγάλο βαθμό την καθορίζει. Πράγματα συμβαίνουν ή δεν συμβαίνουν αυτή τη στιγμή και διαθέσεις επηρεάζονται έτσι ή αλλιώς, επειδή η πραγματικότητα αυτής της στιγμής είναι η πραγματικότητα του μουντού ουρανού.
Μιλάω προφανώς για αυτή τη στιγμή κατά την οποία γράφω αυτές τις λέξεις. Η στιγμή κατά την οποία εσύ θα τις διαβάσεις θα είναι μια άλλη στιγμή, ενώ και ο ουρανός κάτω από τον οποίο εσύ βρίσκεσαι θα είναι πιθανώς ένας άλλος ουρανός. Εκτός λοιπόν από την πραγματικότητα της ηλιοφάνειας και την πραγματικότητα της έλλειψής της, υπάρχει και η πραγματικότητα της λέξης όταν γράφεται και η πραγματικότητα της λέξης όταν διαβάζεται, η πραγματικότητα του πομπού και η πραγματικότητα του δέκτη.
Αλλά ο καθένας μας λογοδοτεί μόνο για τις δικές του στιγμές, για το δικό του χρόνο και χώρο, για τις δικές του λέξεις.
Ή μήπως πάλι όχι; 

οι μαρτυρίες τριών συντρόφων για τα γεγονότα στο Χάρκοβο στις 13 Απριλίου

Τα γεγονότα στο Χάρκοβο στις 13 Απριλίου βάζουν επιτακτικά το ζήτημα της ανάλυσης της ουκρανικής πραγματικότητας εκ νέου,καθώς το δυναμικό κίνημα του Αντιμαϊντάν φαίνεται ακόμα πιο αντιφατικό από το Μαϊντάν. Επιπρόσθετα υπαγορεύει ότι η ανάλυση μας πρέπει οπωσδήποτε να έχει ως κεντρικό της ζήτημα, την σχετικοποίηση των πολιτικών εννοιών και συμβολισμών. Αυτό σημαίνει ότι οι έννοιες και τα σύμβολα δεν έχουν ένα εγγενές νόημα, αλλά αυτό διαμορφώνεται από την ιστορική διαδικασία, και γίνεται αντιληπτό μέσα σε συγκεκριμένες ιστορικά συνθήκες, όπως το κοινωνικό στρώμα, το φύλο, οι ιδεολογικές και πρακτικές κατηγοριοποιήσεις του κράτους, ο ρόλος του κτλ. Το περιβάλλον της πρώην Σοβιετικής ένωσης όπου εκεί η ανάπτυξη του καπιταλισμού και σχέση κεφαλαίου/κράτους/εργατικής τάξης πέρασε μέσα από τη μορφή του εργατικού κράτους, αλλάζει τα δεδομένα όπως τα ξέρουμε. Συνεπώς οφείλουμε να τα επανεξετάσουμε.

Υπερδνειστερία: Ένα άγνωστο ευρωπαϊκό «κράτος» - πλυντήριο

imageΓράφει η Χριστιάννα Λούπα
Ως μια περιοχή «παγωμένης διαμάχης» αναγνωρίζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, τη μακρόστενη λωρίδα γης, εκτάσεως 4.163 τετραγωνικών χιλιομέτρων και πληθυσμού 553.347 κατοίκων, (για να καταλάβετε, πρόκειται για έκταση αρκετά μικρότερη του Ν. Φθιώτιδας), που εκτείνεται ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Μολδαβία. Στην ουσία, το μόρφωμα αυτό είναι περιοχή της Μολδαβίας που ανεξαρτητοποιήθηκε απ’ αυτήν το 1990, κατά τον πόλεμο της Υπερδνειστερίας, όταν με τη βοήθεια Ρώσων, Κοζάκων, Ουκρανών εθελοντών και της 14ης Ρωσικής (πρώην Σοβιετικής) Στρατιάς, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις. Ο ρωσικός στρατός δεν έφυγε βέβαια από εκεί, αντιθέτως μάλιστα, εγκαταστάθηκε μόνιμα για να «διαφυλάσσει την ειρήνη»(!) στην περιοχή. Επιπλέον, οι κάτοικοί της, σε δημοψήφισμα του 2006, ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία.