Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ- Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

Καζάνι που βράζει είναι για ακόμα μια φορά το ναυπηγείο του Νεωρίου με τις σχέσεις των εργαζομένων και της διοίκησης να είναι και πάλι τεταμένες. Η αιτία δεν είναι άλλη από την μη καταβολή των παλιών οφειλομένων που παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν, δεν έχει προχωρήσει.
Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί βρέθηκαν στην πύλη του Νεωρίου οι εργαζόμενοι του Ναυπηγείου, απλά αυτή την φορά από ότι φαίνεται δύσκολα θα κάνουν πίσω, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, τα δεδουλευμένα τους (τουλάχιστον τον 50%). Όπως σας αναφέραμε πρώτοι, οι συσσωρευμένες οφειλές προς την ΔΕΗ, είχαν ως αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στο ναυπηγείου του Νεωρίου.

Όταν το facebook πληρώνει για την ίδρυση αστυνομικών τμημάτων σε γειτονιές πλουσίων

ΤΕΡΑΤΑ..."Ουκρανία: Ναζί κρέμασαν αντιφασίστα και το δημοσιοποίησαν

Ucrania: Nazis ahorcan a un antifascista y lo exhiben (+18)

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ. Μέλη του γνωστού "Δεξιού Τομέα", δηλαδή των νεοναζιστικών συμμοριών που περιφέρονται τώρα στην Ουκρανία και σπέρνουν την φρίκη και τον τρόμο στο πέρασμά τους, κρέμασαν έναν Ουκρανό αντιφασίστα και δημοσιοποίησαν το βίντεο.

Η 9η ΜΑΙΟΥ ΤΟΥ ΤΑΣΟΥ ΚΑΚΟΥ...

 
Μέλος της Hasta La Victoria Siempre, δραστήριος ακτιβιστής για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, επέλεξε την 9η Μαΐου, ημέρα της αντιφασιστικής νίκης, για να κλείσει μια μεγάλη σελίδα και να ανοίξει μια καινούργια… Και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως  μόνο τυχαία δεν ήταν.    Της Αλέκας Ζουμή

Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ- ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΠΟΛΗ


Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις στη Μαριούπολη. Ανάμεσα στους νεκρούς και εκπρόσωποι του Τύπου. ΠΡΟΣΟΧΗ. ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε σε βίντεο τις άγριες οδομαχίες στη Μαριούπολη


Δείτε σε βίντεο τις άγριες οδομαχίες στη Μαριούπολη
Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη και σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν νεκροί και τραυματίες. Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν έφτασε στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν οκτώ άτομα, ενώ υπάρχουν και τραυματίες. Νεώτερες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε 20.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ EZLN ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ REALIDAD. 1 ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 15 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ.

la-realidad-701x431
Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΖΑΠΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΚΟΛ 1 ΤΗΣ REALIDAD.

Ένοπλη επίθεση δέχθηκαν οι βάσεις στήριξης του EZLN της κοινότητας της Realidad, έδρα του καρακόλ 1, από μέλη της παραστρατιωτικής οργάνωσης CIOAC – HISTORICA (Ανεξάρτητο Κέντρο Εργατών Γης και Αγροτών – Ιστορικό *,) και των κομμάτων PVEM (Πράσινο Οικολογικό Κόμμα του Μεξικού) και PAN (Κόμμα Εθνικής Δράσης). Από την επίθεση δολοφονήθηκε ένας σύντροφος ζαπατίστας, δάσκαλος του «μικρού σχολείου για την ελευθερία σύμφωνα με τους/τις ζαπατίστας», και τραυματίστηκαν άλλοι 15.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΛΗΤΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ-ΚΟΚΚΑΛΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΠΛΑ! Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες!

Αχρήστευαν εξοπλιστικά για να παίρνουν πιο πολλές μίζες!
Ενώ οι μίζες έρεαν σαν τη βροχή τη «χρυσή» δεκαετία των εξοπλιστικών, από το 1997 έως το 2005, όπως προκύπτει από την κατάθεση του προέδρου της επιτροπής διαπραγματεύσεων για το σύστημα ΕΡΜΗΣ, Διονυσίου Φραγκιουδάκη, το κόστος για το πρόγραμμα μειώθηκε, αλλά «πήραμε ένα μη λειτουργικό πρόγραμμα, καθώς αφαιρέθηκαν υλικά και χωρίς αυτά δεν μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα».

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΤΑΞΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ! “Κατέβα από τη βάρκα ν΄ανέβω εγώ είμαι ανώτερος”! Απίστευτη ιστορία


“Κατέβα από τη βάρκα ν΄ανέβω εγώ είμαι ανώτερος”! Απίστευτη ιστορία
Ο πιλότος που πέταγε το Φάντομ στα 50 πόδια ανοιχτά της Καλαμάτας και τελικά έκανε…σκι στα κύματα, μετατέθηκε από την θέση του στην Ανδραβίδα . Το πιο παράδοξο είναι ότι ο πιλότος -που θεωρείτε γάτος- είχε πέσει με διθέσιο αεροσκάφος της ΠΑ και είχε προλάβει να εγκαταλείψει με το εκτινασσόμενο κάθισμα, πεφτοντας στη θάλασσα.
Τώρα το πιο ωραίο. Η φουσκωτή βάρκα του άνοιξε κανονικά κάτι που δεν έγινε στον ανώτερό του αξιωματικό ο οποίος είχε “προσθαλασσωθεί” λίγα μέτρα πιο πέρα. Κολυμπώντας έφθασε στη βάρκα και είπε στον πιο νέο χειριστή: “Κατέβα ν΄ ανέβω εγώ είμαι ανώτερος”! Και ο νεαρός τότε πιλότος εκτέλεσε την εντολή, γιατί είναι και καλός κολυμβητής. Σε αντίθεση με τον ανώτερό του που …τα ΄θελε τα μπρατσάκια του.

What was the police doing on the 2nd of May, in Odessa?

2
How come nobody was saved.Every day we do recieve more and more interesting fact about events in Odessa. A lot of people still have a question - where was the police?
Here it is. Captured information from the place of events have raised interest around one fact - police was wearing same red bandages as separatist's did. 
How is the police interconnected with separatists? 
After this article, it is obvious, that police was one of the main provocateurs. They have dressed into civil clothes to be perceived as separatist. 

Why the police remained silent about people shooting behind their back? Because exactly police has instructed them.



Δύση και Κόλπος στέλνουν μαζικά σύγχρονα οπλικά συστήματα στη συριακή αντιπολίτευση

Idlib BmzFe5pIgAERTc9.jpg-large
 
Από πέρυσι, οπότε με παρέμβαση της Ρωσίας και της Κίνας, οι ΗΠΑ έκαναν πίσω στην πρόθεσή τους να πλήξουν το καθεστώς Ασσαντ –κίνηση που σιγόνταραν η Βρετανία και η Γαλλία- φάνηκε ότι μπορεί να υπάρξει ένα φώς στο αιματοβαμμένο τούνελ του συριακού εμφυλίου πολέμου.

ΤΕΛΙΚΑ, ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...Αστυνομικός εξέδιδε τη σύζυγό του στο ίντερνετ - Τα αμαρτωλά ραντεβού γίνονταν στο σπίτι του ζευγαριού

Αστυνομικός εξέδιδε τη σύζυγό του στο ίντερνετ - Τα αμαρτωλά ραντεβού γίνονταν στο σπίτι του ζευγαριού
Ο 45χρονος αστυνομικός, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ήταν αρχηγός κυκλώματος που προωθούσε γυναίκες στην πορνεία

Στο Κίεβο δεν γιορτάζουν την ήττα του ναζισμού

Φασίστες και νεοναζί στο Κίεβο
Η Ημέρα της Νίκης, η επέτειος της ήττας της ναζιστικής Γερμανίας κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ανέκαθεν μεγαλοπρεπής γιορτή για όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες. Φέτος στο Κίεβο, η ατμόσφαιρα δεν είναι εορταστική

Στην Κριμαία ο Πούτιν, στη Μαριούπολη μακελειό με 20 νεκρούς – Video σοκ από τις οδομαχίες

Στην Κριμαία ο Πούτιν, στη Μαριούπολη μακελειό με 20 νεκρούς – Video σοκ από τις οδομαχίες
Την ώρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν πατούσε (κυριολεκτικά) πόδι στην Κριμαία, στην πρώτη του επίσκεψη μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία, στην Μαριούπολη της Ουκρανίας γινόταν ακόμη ένα λουτρό αίματος ανάμεσα σε Ουκρανούς στρατιώτες και φιλορώσους αντάρτες.

Αίμα! Τιμή!! Λε-ξο-τα-νίλ!!!




Το ΔΝΤ θα διαμελίσει την Ουκρανία το χειμώνα

 Του Χρυσόστομου Λουκά    
Στην περίπτωση που η κίνηση Πούτιν να καλέσει τους αυτονομιστές στην Ουκρανία να αναβάλλουν τα δημοψηφίσματα δεν έγινε απολύτως κατανοητή-οι μαριονέττες στο Κίεβο σίγουρα δεν την κατάλαβαν- πρέπει να σημειωθεί ότι επρόκειτο για κίνηση ματ στην ουκρανική κρίση, η έκβαση της οποίας οριστικοποιήθηκε.

Στην σκακιέρα της Ουκρανίας πρέπει να θυμόμαστε ότι οι μεγάλες δυνάμεις που καθορίζουν την δυναμική των εξελίξεων, έχουν όλες διασφαλίσει τα μεγάλα τους συμφέροντα.
Οι αμερικανοί πήραν το Κίεβο στην σφαίρα επιρροής τους. Οι ρώσοι πήραν την Κριμαία και την πρόσβαση του στόλου τους στην Μαύρη Θάλασσα. Οι γερμανοί διασφάλισαν έστω και καθυστερημένα το ρωσικό φυσικό αέριο που παίρνουν μέσω Ουκρανίας, ό,τι και αν συμβεί στη χώρα.

Βίντεο σόκ: Πυροβολώντας γύρω από τα πόδια, απομακρύνουν φιλορώσους διαδηλωτές Προφανώς στην αμφιβόλου νομιμότητας «κυβέρνηση» του Κιέβου, έχουν χάσει κάθε ίχνος λογικής και ψυχραιμίας. Δεν εξηγείται διαφορετικά ότι έχουν δώσει εντολές στους στρατιώτες να πυροβολούν γύρω από τα πόδια με τα καλάσνικωφ, μπας και απομακρύνουν τους διαδηλωτές.

oukrania31-700x457

ΝΑΤΟ: ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ

ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΥΣ
Πολεμική Ένταση και αύξηση της Στρατιωτικοποίησης από τον Καύκασο έως τη Βαλτική

Αδιάψευστος μάρτυρας των σύγχρονων δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας και του νέου ρόλου του ΝΑΤΟ, αποτελούν τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Οι στρατιωτικές δυνάμεις όλων των εμπλεκόμενων μερών στρέφονται με τον πλέον κτηνώδη τρόπο εναντίον του κόσμου της εργασίας και λαμβάνουν θέσεις μάχης στον νέο γύρο όξυνσης των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Με τον Ουκρανικό λαό να βυθίζεται στη δίνη του εμφυλίου, να αντιμετωπίζει ως δίλημμα «τα Μνημόνια Ε.Ε. και ΔΝΤ ή τις Οικονομικές Ζώνες τεράστιας εργασιακής εκμετάλλευσης» του Πούτιν. Ενώ κανείς δε μπορεί να παραβλέπει το ρόλο των φασιστών, που είτε ως ορδές τραμπούκων, είτε ως τμήμα των επίσημων στρατιωτικών-αστυνομικών δυνάμεων και των ιδιωτικών στρατών, λαμβάνουν μέρος στην επιχείρηση επιβολής των πιο ακραίων εκμεταλλευτικών και καταπιεστικών σχεδίων, αδίστακτων μερίδων της άρχουσας τάξης και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ρωσίας.
Από αυτή την σκοπιά διαβάζουμε με ιδιαίτερη αγωνία την  «Έκκληση των ανθρακωρύχων του Ντονμπάς προς τους ανθρακωρύχους της Ε.Ε.», στους οποίους γράφουν (28.04.2014, Ηλεκτρονική εφημερίδα "Μαριουπολίτικη Ζωή ...έτσι όπως είναι" πηγή Сайт города Мариуполя: последние новости, события, происшествия, слухи. Μετάφραση Μαρίνα Παπαδημητρίου):

Πάνε για λουκέτο και τα στρατιωτικά εργοστάσια ιματισμού - Παραγγελίες σε ιδιώτες

ImageΠρος πλήρη απαξίωση τα στρατιωτικά εργοστάσια που μπορούσαν και θα μπορούσαν να εφοδιάζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις με ιματισμό. Όπως φαίνεται και αυτό περνά στα χέρια ιδιωτών!
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων εντόπισε στον ημερήσιο Τύπο την εξής είδηση:

Maurizio Lazzarato-Το χρέος ως τεχνική διακυβέρνησης

Η συνέντευξη έγινε από τον Θανάση Γιαλκέτση
Αρχική δημοσίευση:http://www.efsyn.gr/?p=194612


Κυκλοφόρησε πρόσφατα και στη γλώσσα μας το βιβλίο του Ιταλού κοινωνιολόγου, φιλοσόφου και ακτιβιστή Μαουρίτσιο Λατσαράτο «Η κατασκευή του χρεωμένου ανθρώπου» (εκδόσεις «Αλεξάνδρεια», μετάφραση Γιώργος Καράμπελας). Η συνέντευξη του Μαουρίτσιο Λατσαράτο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Il Manifesto».

Αυτή είναι η κυβερνητική “εκδίκηση” στους στρατιωτικούς για την απόφαση του ΣτΕ! Τι θ΄ αλλάξουν


Αυτή είναι η κυβερνητική “εκδίκηση” για την απόφαση του ΣτΕ! Τι θ΄  αλλάξουνΈρχονται αλλαγές του Νόμου 3883/2010 που αφορούν τους στρατιωτικούς κι αυτή θα ΄ναι η “εκδίκηση” της κυβέρνησης που δεν μπορεί να “χωνέψει” το χουνέρι που έχει πάθει με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Την οποία και είναι αποφασισμένη να μην εφαρμόσει όπως προκύπτει από τα στοιχεία του μεσοπρόθεσμου που κατέθεσε ο Σταϊκούρας.
Ο οποίος σε κάθε ευκαιρία αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν ισοδύναμα. Ποια θα είναι αυτά; Οι αλλαγές στην εξέλιξη των αξιωματικών αλλά και η κατάργηση οργανικών θέσεων!
Σύμφωνα με όσα κυκλοφορούν οι αλλαγές που θα γίνουν στον νόμο 3883/2010 θα προβλέπουν:

Η Παλαιστίνη στη μέση των τουρκο- ισραηλινών σχέσεων

 
ImageΈνα άτυπο ''πάρε-δώσε'' μέσω και του τύπου και δημόσιων δηλώσεων για να μείνει ανοιχτή η προοπτική αποκατάστασης των σχέσεων τους διεξάγουν Τουρκία και Ισραήλ, με το Ισραήλ να εμφανίζεται πιο συγκρατημένο.
Ενα από τα σκέλη που έχει το θέμα - εξ ίσου σημαντικό με το γνωστό ενεργειακό όπου εμπλέκονται και ιδιωτικές εταιρίες- είναι το Παλαιστινιακό. Με αυτό συνδέεται ηθικά και υλικά και η υπόθεση της αποζημίωσης που θα καταβληθεί από το Ισραήλ στους συγγενείς των Τούρκων θυμάτων της επίθεσης στο πλοίο Mavi Marmara το 2010.όπου ισραηλινοί κομάντος είχαν σκοτώσει 9 Τούρκους ακτιβιστές που πήγαιναν βοήθεια στην Γάζα.

ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΜΦΥΛΙΟ...ΧΥΝΕΤΑΙ ΑΙΜΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ενδιαφέροντα είναι τα στοιχεία που έχει δώσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στην κυβέρνηση της χώρας, αναφορικά με τις απώλειες της χώρας από τον εν εξελίξει εμφύλιο στη Συρία, στον οποίο βέβαια η Τουρκία έχει συγκεκαλυμμένη εμπλοκή…
Όπως αποκάλυψε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, 74 συνολικά Τούρκοι πολίτες έχουν σκοτωθεί σε περιστατικά που συνδέονται με τον συριακό εμφύλιο και «αδέσποτα» (;) πυρά που από το συριακό έδαφος περνούν σε κατοικημένες τουρκικές περιοχές. Την ίδια στιγμή, οι τραυματίες φθάνουν τους 337 πολίτες.
Η απάντηση δόθηκε με αφορμή ερώτηση που κατέθεσε στο Κοινοβούλιο το αντιπολιτευόμενοΡεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP).

Αποφυλακίστηκαν τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι που είχαν κρατηθεί χωρίς δίκη επί 8 χρόνια

Αποφυλακίστηκαν τρεις Τούρκοι δημοσιογράφοι που είχαν κρατηθεί χωρίς δίκη επί 8 χρόνιαΤρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και η ιδρύτρια και διευθύντρια του εναλλακτικού ραδιοφωνικού σταθμού Özgür Radyo, οι οποίοι παρέμειναν προφυλακισμένοι επί σχεδόν οκτώ χρόνια εν αναμονή της δίκης τους με την κατηγορία της τρομοκρατίας, αφέθηκαν σήμερα ελεύθεροι, σε εφαρμογή ενός νέου νόμου που θέτει ως ανώτατο όριο της προσωρινής κράτησης ενός κατηγορουμένου τα 5 χρόνια.
Πρόκειται για την Φισούν Ερντογάν, η οποία έχει την τουρκική και την ολλανδική υπηκοότητα, τον Μπαϊράμ Ναμάζ, χρονογράφο στην εβδομαδιαία εφημερίδα Atilim και τον Αρίφ Τσελεμπί, δημοσιογράφο του ίδιου εντύπου, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο των Τούρκων δημοσιογράφων TGS.

1945 η παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία - Βίντεο ντοκουμέντο



ImageΩς Ανατολικό Μέτωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου περιγράφεται το σύνολο των πολεμικών γεγονότων που έλαβαν χώρα ανάμεσα στη Σοβιετική Ένωση και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις του Άξονα κατά τα έτη 1941 έως 1945, στα πλαίσια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αποτελεί το σπουδαιότερο πολεμικό γεγονός της σοβιετικής ιστορίας και ένα από τα σπουδαιότερα της παγκόσμιας. Στη ρωσική ιστοριογραφία αναφέρεται συνήθως ως Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος - ο εν λόγω όρος πρωτοχρησιμοποιήθηκε από την εφημερίδα Πράβντα την επομένη της γερμανικής εισβολής, σε ένα άρθρο που καλούσε τους σοβιετικούς πολίτες να επαναλάβουν το θρίαμβο του Πατριωτικού Πολέμου (η νίκη της Παλαιάς Ρωσίας επί του Ναπολέοντα).

Ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο - Σπάνιο κινηματογραφικό υλικό και φωτογραφίες



ImageΗμέρα της Νίκης στη Μόσχα σήμερα . Νίκης κατά τον «Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», εναντίον της Ναζιστικής Γερμανίας και των συμμάχων της στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μιας νίκης που δεν ήρθε εύκολα αλλά ήταν σαρωτική.
Ο στρατός της Σοβιετικής Ένωσης που βρέθηκε να αμύνεται στις γερμανικές ορδές,παλεύοντας για την επιβίωση της χώρας,κατόρθωσε όχι μόνο να σηκώσει κεφάλι,αλλά να κυνηγήσει τον εισβολέα μέχρι το “σπίτι” του και να μπει στο Βερολίνο πριν τις συμμαχικές δυνάμεις της Δύσης.
Το εκπληκτικό κινηματογραφικό υλικό που θα παρακολουθήσετε είναι από εκείνες τις ημέρες της τελευταίας μάχης στο Βερολίνο. Από εκεί και οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες.

Σήμερα το κοινωνικό μέρισμα αλλά όχι για οικογενειάρχες στρατιωτικούς

 
Image73.000 ένστολοι λένε από το υπουργείο Οικονομικών θα δούν σήμερα να μπαίνουν χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Πρόκειται για προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
Υπενθυμίζουμε ότι από το κοινωνικό μέρισμα θα πάρουν είτε ολόκληρο το 500άρικο είτε μέρος αυτού,όσοι έχουν μικτές αποδοχές από 1500 ευρώ και κάτω. Το κριτήριο αυτό έχει προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια αφού τελικά οι μόνοι που έχουν να περιμένουν σήμερα κάτι να πάρουν είναι τα χαμηλόβαθμα στελέχη που δεν έχουν οικογένεια και παιδιά!
Παρά την επισήμανση του παραλογισμού κανείς από το υπουργείο Οικονομικών δεν θεώρησε σκόπιμο να προχωρήσει σε κάποια διορθωτική κίνηση.

Chinese Police Will Soon Patrol The Streets Of Paris

chinese soldiersChinese police will be patrolling the streets of Paris this summer alongside their French counterparts to help combat a surge in attacks against high-spending Chinese tourists.
The French authorities are determined to improve security for more than a million Chinese tourists who visit the capital for shopping and sightseeing each year.
Their habit of carrying large amounts of cash has made them a “prime target for muggers and pickpockets”, a police source said.
Chinese visitors to Paris are estimated to spend an average of €1,470 (£1,205) each on shopping, mainly buying designer brands, according to Global Blue, the Swiss-based duty free services company.

Ο αληθινός νικητής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Μύθος είναι ότι οι ΗΠΑ κέρδισαν μόνες τους τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που πραγματικό στόχο έχει να υποβαθμίσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΣΣΔ, αλλά και των υπολοίπων συμμάχων, στη νίκη. Που τελειώνει, λοιπόν, ο μύθος, και που αρχίζει η πραγματικότητα;

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ..EΛΜΕ: Θεατρική Παράσταση της ΦΕΞ για την ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού

EΛΜΕ: Θεατρική Παράσταση της ΦΕΞ για την ημέρα κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Η θεατρική ομάδα της ΦΕΞ “Παράβασις” παρουσιάζει  “Το αγόρι με τη βαλίτσα” του Μάικ Κένι, παράσταση που προτείνεη τοπική ΕΛΜΕ.

Αυτο θα πει αληθινη φιλια...

Best friends.

 

Κανόνιζαν παραγωγές για τους συγγενείς τους!

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ
 Ο  μύθος της “ανεξάρτητης ΝΕΡΙΤ” καταρρέει ! Η αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, σκηνοθέτις, Κατερίνα Ευαγγελάκου με συνέντευξη της στο www.thetoc.gr  παραδέχεται πως  ζήτησε από τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Προκοπάκη, να συμμετάσχει ο άνδρας της, ο οποίος  είναι διευθυντής φωτογραφίας, στις παραγωγές που θα ανέθετε η νέα εταιρεία του ελληνικού δημοσίου!

Επιστολή στα παιδιά του Στάθη Μπούκουρα, από τον Γκύντερ Άντερς


Ο Γκύντερ Άντερς έγραψε δύο δημόσιες επιστολές με αποδέκτη τον Κλάους Άιχμαν, γιο του Άντολφ Άιχμαν, ιθύνοντα νου του Ολοκαυτώματος. Το 1964, δύο χρόνια μετά την εκτέλεση του Άιχμαν, γράφει: