Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Η Χρυσή Αυγή, ο Στέφανος Χίος και η ΚΥΠ.

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος, ο οποίος έχει διακριθεί το τελευταίο διάστημα για τις προνομιακές του σχέσεις με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, στην κυριακάτικη «Ελεύθερη Ώρα» παρέθεσε σε άρθρο του τη συνομιλία που είχε με νομικό υποστηρικτή των χρυσαυγιτών:

Η «οδύσσεια» του Γιασίν από τη Σομαλία στη Σάμο

Η «οδύσσεια» του Γιασίν από τη Σομαλία στη Σάμο
Τα μάτια του είναι κόκκινα. Από την αϋπνία. Δεν μπορεί να κοιμηθεί εδώ και μέρες. «Μόλις κλείσουν τα μάτια μου ακούω τις φωνές τους. Γυναίκες και παιδιά να ουρλιάζουν βοήθεια. Είδα ανθρώπους να πνίγονται. Σκέφτηκα θα πεθάνω κι εγώ. Δεν ξέρω κολύμπι».Ο 25χρονος Γιασίν Ιμπραχίμ Αμπντί κατάφερε να διασωθεί από το ναυάγιο της Σάμου. Τώρα λέει πως το μετανιώνει που έβαλε τη ζωή του σε τέτοιο κίνδυνο. Αλλά δεν είχε κι άλλη επιλογή. «Εχω έξι αδέλφια. Εγώ είμαι ο μικρότερος. Στη Σομαλία έχουμε πόλεμο. Οι τρομοκράτες κι οι εξτρεμιστές σκοτώνουν ανθρώπους στους δρόμους. Δυο ξαδέλφια μου σκοτώθηκαν πριν φύγω. Δουλειές δεν υπάρχουν. Αποφασίσαμε, όλη η οικογένεια, πως θα φύγω εγώ, επειδή είμαι ο νεότερος και ο πιο δυνατός και μπορώ να δουλέψω για να τους στηρίξω»...Ταραγμένος ακόμη, μας εξιστορεί την «οδύσσειά» του. Οι γονείς του, καμηλιέρηδες και βοσκοί στον αγροτικό Νότο της Σομαλίας, πούλησαν δυο καμήλες προς 500 δολάρια τη μια για να φτάσει ο βενιαμίν τους στην Ευρώπη. Τα υπόλοιπα λεφτά τα έστειλε ο θείος του από τη Νορβηγία. Μέχρι τη Σάμο χρειάστηκε 2.500 δολάρια. Το ταξίδι ξεκίνησε πριν από τρεις μήνες. Με νοικιασμένο αυτοκίνητο πήγε από τη Shabeellaha hoose στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου.

Ο ΑΔΩΝΙΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ 7000 ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΠ' ΕΥΘΕΙΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΕΚΔΟΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΙΣ"!




Ανάθεση εμπειρογνωμοσύνης για την Οικονομική & Λειτουργική Απόδοση των Δημόσιων Νοσοκομείων για τα έτη 2012‐2013.
Πόσο κοστίζει όλο αυτό? 7000 € + ΦΠΑ !!! Τσάμπα πράμα!!!

Που ανατίθεται?
Στον ακροδεξιό εκδοτικό οίκο «Ελεύθερη Σκέψις» 



Μεγάλη Βρετανία εναντίον Ζανζιβάρης: Ο συντομότερος πόλεμος στην Ιστορία που κράτησε μόλις 38 λεπτά

Οι διενέξεις μεταξύ των κρατών έχουν οδηγήσει πάμπολλες φορές σε συγκρούσεις και αργότερα σε πόλεμο. Άλλες φορές οι διαμάχες διαρκούν δεκαετίες, άλλες λίγα χρόνια, ακόμη και μερικές ημέρες.
Ποιος όμως είναι ο πιο σύντομος πόλεμος και πόση διάρκεια είχε;
Πρόκειται για μία σύγκρουση μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και του Σουλτανάτου της Ζανζιβάρης που έλαβε χώρα στις 27 Αυγούστου του 1896. Η συγκεκριμένη διαμάχη ήταν ένας πόλεμος διαδοχής, καθώς σύμφωνα με μία συνθήκη που είχε υπογραφεί το 1886, ο νέος σουλτάνος του Χαλιφάτου έπρεπε να πάρει την έγκριση του Βρετανού πρόξενου.
Μετά τον θάνατο του φιλοβρετανού προκατόχου Σουλτάνου την ηγεσία θα έπαιρνε ο Χαλίντ μπιν Μπαργκάς, ωστόσο οι Βρετανικές αρχές προτιμούσαν τον Χαμούντ μπιν Μουχάμεντ, ο οποίος ήταν ευνοϊκότερη επιλογή για τα βρετανικά συμφέροντα.

Σύλληψη υποψηφίου δημάρχου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Θεσσαλονίκη

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» Γιάννης Κούτρας συνελήφθη έπειτα από «επεισόδιο» που είχε με αστυνομικούς.
koutras-anarsiaΑπό άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» Γιάννης Κούτρας, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να υποστηρίζει πως «ο αυταρχικός και ρατσιστικός κατήφορος των δυνάμεων καταστολής της κυβέρνησης δεν έχει τέλος».

800 ΕΥΡΩ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ... ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ!

Και μάλιστα όχι οποιαδήποτε βούλα, αλλά την υπογραφή του καθηγητή Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη!
Ε.Α.Α.Κ
Μάλιστα, ο κ. Γιαλλουρίδης, ως κοσμήτορας της Σχολής Διεθνών Σπουδών, Επικοινωνίας και Πολιτισμού (όπως είναι πια τα συγχωνευμένα ΕΜΠΟ και ΔΕΣ, μετά το Σχέδιο Αθηνά) όχι απλώς υπέγραψε, αλλά πρότεινε “τέλη εγγραφής ύψους οκτακοσίων ευρώ (800,00ε) για τα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα”!!! Μάλιστα, όπως αναφέρεται στα υπό ψήφιση άρθρα, το ποσό αυτό “δύναται να αναπροσαρμόζεται”, και όλοι καταλαβαίνουμε ότι η “αναπροσαρμογή” είναι πάντα προς τα πάνω!

Την πρόταση αυτή, που θα οδηγούσε το μεταπτυχιακό των τμημάτων ΕΜΠΟ και ΔΕΣ να μετατραπεί στο πρώτο επί πληρωμή μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Πάντειο, εμπόδισε μαζική και συντονισμένη παρέμβαση μελών του Φοιτητικού Συλλόγου του Παντείου, κατ' εφαρμογή αποφάσεων του Συλλόγου ενάντια στα δίδακτρα, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης το απόγευμα της Δευτέρας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα είναι κρίκος μιας μεγάλης επίθεσης χωρίς ημερομηνία λήξης.
Την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και του Υπουργείου Αμύνης, να επιταχύνει την αντιλαϊκή πολιτική, αποτυπώνεται στην απαξίωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων και Κέντρων Εκπαίδευσης Τεχνικού, καθώς του Ναυστάθμου με προοπτική την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά τους.
Είναι γνωστό ότι οι περικοπές αποτελούν πρόσχημα για να περάσουν την βασική ιδεοληψία που εκφράζεται σήμερα από την ΕΕ και την Κυβέρνηση, για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, που επί της ουσίας, ένα κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου, καταστρέφοντας μια σειρά από παραγωγικές μονάδες και μεταφορά κερδοφόρων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με διαγωνισμούς και συμβάσεις ευκαιρίας, και σε βάρος των εργαζομένων, εκτινάσσοντας τα κέρδη της εργοδοσίας και λειτουργώντας παρασιτικά του Δημοσίου.

Στις πλάτες της κοινωνίας το success story των εφοπλιστών

«Διθύραμβοι» ακολούθησαν την ανακήρυξη της Ελλάδας ως τη μεγαλύτερη «πλοιοκτήτρια» χώρα του κόσμου (σε συνολική χωρητικότητα). Ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ εξήραν την «ικανότητα» του ελληνικού εφοπλιστικού επιχειρηματικού πνεύματος, και το αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο. Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Βενιάμη, πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών. «Για πάνω από εκατό χρόνια η Ελλάδα είναι ο ηγέτης της αγοράς. Σήμερα έχουμε τον έλεγχο στο 16,25% του παγκόσμιου στόλου και σχεδόν στο 40% του ευρωπαϊκού στόλου. Η δουλειά μας είναι να μεταφέρουμε τα εμπορεύματα, και το κάνουμε καλά»
Βέβαια τίποτα δεν είναι τυχαίο.  Όμως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί:  

Περί Βασανιστηρίων ο λόγος


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Το 57% των Ελλήνων φοβάται, ότι θα υποστεί βασανιστήρια σε περίπτωση σύλληψής του, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας.
Και έχουν απόλυτο δίκιο!
Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο τα βασανιστήρια, όποιου τύπου, απαγορεύθηκαν καθολικά.
Όμως εξακολουθούν να παραμένουν ένα παγκόσμιο φαινόμενο (Guadanamo, Abu Greib κοκ).

Στην Ελλάδα πληθώρα καταγραμμένων υποθέσεων βασανιστηρίων έχει διαπιστωθεί και καταγγελθεί.


Ρωσικός Μιλιταρισμός: "Ξυπνάνε" τα σκοτεινά ένστικτα για να στρατολογήσουν στις ΕΔ - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα ρωσικό στρατιωτικό βίντεο "κάλεσμα" για τον ρωσικο στρατό εχει εμφανιστεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες. 

Το… σκοτεινό βίντεο μοιράζεται το ιδιο σύνθημα με αυτο που χρησιμοποιεί ο Ρωσικος στρατός για να προσελκύσει τους νέους: 
Image"Αυτη ειναι... η πρώτη μέρα της νέας σου ζωής."

Το βίντεο, το οποίο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο στις αρχές Μαΐου, δείχνει ένα νεαρό νεοσύλλεκτο να σκέφτεται το παρελθόν του, όταν έπαιζε ποδόσφαιρο στην γειτονιά του, όταν ήταν με τους φίλους του, όταν βρισκόταν ξαπλωμένος σε ενα λειβάδι με την κοπέλα του… 
Στη συνέχεια, όμως το βίντεο ξαφνικά μας οδηγεί σε ενα πιο σκοτεινό και ψυχρό κόσμο όπου ο νεαρός άνδρας δέχεται διαταγές να βρεί τον "εχθρό του".

"Δεν αφορά κανένα πια για το ποιος ήσουν χθές ... το να ξέρεις τον εαυτό σου είναι να γνωρίζεις τα όρια των δυνατοτήτων σου. Στο διάολο με τους περιορισμούς! Είσαι έτοιμος να φτάνεις τα όρια σου κάθε μέρα; " ακούγεται να ρωτάει μια επιβλητική φωνή στο βίντεο.

Η ΔΥΣΗ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΟΥΚΡΑΝΙΑ

( Τρ. 13/5/14 - 09:10)

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Βαθύτατα εντυπωσιασμένοι έδειχναν χθες οι Αμερικανοί, οι Γερμανοί, οι Αγγλοι από την ευρύτατη συμμετοχή των Ρώσων και των ρωσόφρονων της Ουκρανίας στο δημοψήφισμα που διεξήχθη άρον άρον και υπό πολεμικό κλίμα στις περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουχάνσκ. Είναι δε βέβαιo ότι αναφορικά με το ποσοστό συμμετοχής δεν βασίστηκαν στις ανακοινώσεις των εφορευτικών επιτροπών αλλά σε πληροφορίες των δικών τους μυστικών υπηρεσιών.
«Η συμμετοχή στην ουκρανική ψηφοφορία είναι πιθανόν να βοηθήσει την υπόθεση των αποσχιστικών» ήταν ο εξάστηλος τίτλος των «Τάιμς της Νέας Υόρκης» για το θέμα αυτό. «Και μόνο η συμμετοχή στο δημοψήφισμα που έχει κηρύξει παράνομο η κυβέρνηση του Κιέβου συνιστά επίδειξη των αποσχιστικών δυνάμεων που το οργάνωσαν. Το αυθεντικό μέτρο για την επιτυχία του δημοψηφίσματος είναι το ύψος της συμμετοχής» τονίζει σε πρωτοσέλιδο σχόλιό της και η συντηρητική γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε». Δεν είναι τυχαίος άλλωστε ο κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος της που γράφει «Αποσχιστικοί: υψηλή συμμετοχή στο δημοψήφισμα στην Ανατολική Ουκρανία».

Όλα μέλι γάλα

Του Άρη Χατζηστεφάνου
Με πόσα χρήματα θα ήσασταν διατεθειμένοι να αποδεχθείτε τη θεωρία των δυο άκρων, ταυτίζοντας τον φασισμό με τον κομμουνισμό και δίνοντας ένα ψευδοεπιστημονικό επίχρισμα, σε μια θέση η οποία δεν στηρίζεται από την ιστοριογραφία;
φασισμός ΕλλάδαΗ τιμή στην «πιάτσα» των Ευρωπαίων ιστορικών πάντως, όπως μας εξηγούσε ο καθηγητής του ΑΠΘ Γ. Μαργαρίτης, ξεκινά από τα 100.000 ευρώ. Τόσα μπορεί να αναμένει ένας επιστήμονας από διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα αν πουλήσει την ψυχή του στο διάολο, όχι για τη γνώση, όπως θα έκανε ο Φάουστ, αλλά για την καταστροφή της γνώσης. Όπως είχε αποκαλύψει άλλωστε παλαιότερα και το ΚΚΕ, με το πρόγραμμα«Ευρώπη για τους Πολίτες 2014-2020» η ΕΕ χρηματοδοτεί με 229 εκατομμύρια ευρώ έρευνες που ως στόχο έχουν μεταξύ άλλων «να διατηρηθεί ζωντανή η μνήμη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κάτω από τα καθεστώτα του ναζισμού και του σταλινισμού».

ΣΟΚ: Νεκρός από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών... 16!

H τραγική είδηση που έχει συγκλονίσει το Πανελλήνιο είδε το φως της δημοσιότητας, μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook.
Εγραψε λοιπόν ο χρήστης:"Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013.
ΣΟΚ: Νεκρός από τη πείνα στη Πλατεία Αμερικής ετών... 16!
Πλατεία Αμερικής, παράδρομος Σκαλιστήρη, φούρνος γειτονιάς: ένα παλικάρι 16 χρονών (όπως αποδείχθηκε αργότερα) μπαίνει μέσα και ευγενικά ζητάει από τον φούρναρη κάτι να φάει γιατί έχει μέρες.

Ο φούρναρης σπεύδει να του δώσει τις δύο τελευταίες τυρόπιτες.
Το παιδί κάθεται στο κατώφλι και με βουλιμία τρώει και τις δύο.
Δευτερόλεπτα μετά αφήνει εκεί στο κατώφλι του φούρνου την τελευταία του πνοή. Είχε πολλές μέρες τελικά να φάει και ο εξασθενημένος του οργανισμός δεν άντεξε. Συγνώμη, αν σας χαλάω το Σαββατοκύριακο, αλλά ο νεκρός 16άχρονος από την πείνα δεν θα μάθει ποτέ τι σημαίνει το πρωτογενές πλεόνασμα του τεχνοκράτη. Αλλά και δεν θα βρείτε την ιστορία του σε κανένα ΜΜΕ. Όπως και δεν διαβάζουμε τις τραγικές ιστορίες εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

How Colonialism Benefits from Boko Haram’s Mass Kidnapping of Girls

Christof Lehmann (nsnbc) : The mass kidnapping of Nigerian schoolgirls by Boko Haram is only the tip of on iceberg of slavery in Africa. Slavery and trafficking is more often than not tied to conflicts in which core NATO member states and terrorist organizations with ties to their intelligence services play central roles. Ultimately, conflict, slavery and trafficking, as well as prostitution are tied to issues about sovereignty. 
Turkey_MIT_THY_NIGERIA_SMUGGLING_WEAPONS_AD
Boko Haram began its insurgency five years ago. Experts stress that Boko Haram is covertly funded and armed by intelligence services of core NATO member states. The function of the covert support for Boko Haram is the destabilization of a country to justify a NATO military presence.

One of the most recent incidents that supports this assessment comes from a clandestine recording of a phone conversation between Mustafa Varank, who has close ties to Tukey’s AKP government and Turkey’s intelligence service MIT and a Turkish Airlines official, in which the two are discussing details about arms smuggling to Nigeria.

Σχολή Ευελπίδων: Απολύουν τις καθαρίστριες-τραπεζοκόμους και τους Αντικαθιστούν με φαντάρους –ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, παρά τις υποσχέσεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου

ΠΟΤΗΡΙΑ-ΔΙΣΚΟΥΣ-ΜΑΧΑΙΡΟΠΗΡΟΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ!
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες απολύσεις πολιτικού προσωπικού στις Ένοπλες δυνάμεις με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους. Τα κενά που δημιουργούνται και πρόκειται να αυξηθούν θα καλύψει η δωρεάν εργασία των φαντάρων. Όχι φυσικά όλων, καθώς τα βύσματα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαφανίζονται από τις μονάδες, με τον πλέον προκλητικό τρόπο.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι στρατιώτες από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, που φαίνεται να πρωταγωνιστεί στην εργασιακή μας εκμετάλλευση, αποτελώντας παράλληλα έναν από τους παράδεισους των βυσμάτων της ΟΝΝΕΔ και της νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Η Υποχρεωτική Στράτευση αποδεικνύεται ο θεσμός που εξασφαλίζει στην κυβέρνηση και στον Στρατό στρατιές νέων στρατευμένων ως δούλων που χρησιμοποιούνται για να μειωθεί το πολιτικό προσωπικό, να εξαφανιστούν τα εργασιακά δικαιώματα και να μειωθούν αποφασιστικά θέσεις εργασίας.

Η αρχικελευστής…φάντασμα έχει βύσμα εξαιρετικό

Η αρχικελευστής…φάντασμα έχει βύσμα εξαιρετικό
Γυναίκα αρχικελευστής έχει “εξαφανιστεί¨εδώ και …χρόνια από τις υπηρεσίες του ΠΝ. Είχε πάρει απόσπαση για το ιδιαίτερο γραφείο άλλου υπουργού -που είχε πάντως σχέση με την θάλασσα- αλλά ακόμη και μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο η αρχικελευστής εξακολούθησε να είναι στο επιτελείο του. Τώρα είναι στο πολιτικό του γραφείο και “τρέχει” για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές. Πως τα καταφέρνει όλα αυτά; Ίσως επειδή ο σύζυγός της επίσης στρατιωτικός είναι “κολλητός” Αρχηγού Γενικού Επιτελείου. Όλα γίνονται συνεπώς…

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ;


“Μαλλιοτράβηγμα” στην σύσκεψη απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών
Το “έλα να δεις” έγινε στην σύσκεψη απόστρατων και εν ενεργεία στρατιωτικών ! Μεγάλη ένταση με τους …παραδοσιακούς απόστρατους των ενώσεων που ελέγχονται και χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο να είναι στην γωνία και να δέχονται “μαζικά πυρά” από τους απόστρατους των “ιδιωτικών” ενώσεων αλλά και από τους εν ενεργεία. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Ανέστης Τσουκαράκης που δεν έχει ξεχάσει το “άδειασμα” από τους απόστρατους των “επίσημων” ενώσεων ξεκαθάρισε σε υψηλούς τόνους ότι χωρίς την συμμετοχή των εν ενεργεία στρατιωτικών οποιαδήποτε δράση είναι καταδικασμένη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικών Σπύρος Περβαινάς αποχώρησε από την σύσκεψη γιατί όπως ακούστηκε να λέει “δεν ανέχομαι να με λένε “τσιράκι” του Αβραμόπουλου”.
Απόφαση για το τι θα κάνουν δεν έλαβαν λόγω της έντασης που επικράτησε. Έβγαλαν όμως ανακοίνωση στην οποία δεν αναφέρουν τίποτα για τα “πλακώματα”.

ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΥΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


ImageΛίγες ημέρες πριν τις κάλπες των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών οι απόστρατοι και μάλιστα οι θεσμικοί “χτυπούν” ,μαζί με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς που εκπροσωπούνται από την ΠΟΕΣ.
“Ουδείς πλέον εμπιστεύεται τις κυβερνητικές εξαγγελίες και κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε, αν δεν το διεκδικήσουμε μαζικά και αγωνιστικά”, γράφουν σε ανακοίνωσή τους και είναι σίγουρο ότι προκαλούν…ταραχή! Οι “θεσμικές” ενώσεις Αποστράτων πάντα πιο “ήρεμες” και “χαλαρές” κάλεσαν σε σύσκεψη όλες τις Ενώσεις Αποαστράτων αλλά και εν ενεργεία στρατιωτικών σε μια προσπάθεια να υπάρξει και πάλι κοινό μέτωπο διεκδικήσεων. Η πρόσκληση έγινε μετά από πολύμηνη αλλά και μάταιη αναμονή συνάντησης με τον πρωθυπουργό ή έστω κάποιον συνεργάτη του. 
Η πρόσκληση δεν ήρθε ποτέ, όπως δεν ήρθε και καμία απολύτως ελάφρυνση για τους απόστρατους. 

Ένας ΕΠΟΠ γράφει στους ανωτέρους του: "Είμαστε στην ίδια πλευρά του ποταμιού"


Η στερεότυπη απάντηση που δίδεται σ΄ όποιον στρατιωτικό τολμήσει να γνωστοποιήσει κάποιο από τα πολλά εργασιακά του προβλήματα είναι ότι "πρέπει να αναφέρεται ιεραρχικά". Σχεδόν πάντα γίνεται αυτό. Αλλά λύσεις δεν δίνονται. Όχι επειδή οι ανώτεροί τους δεν επιθυμούν λύσεις αλλά επειδή τις περισσότερες φορές τα χέρια τους είναι δεμένα.
ImageΥπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις που οι συμπεριφορές ανωτέρων προς το προσωπικό τους κάνουν τα πράγματα δυσκολότερα, Ένας ΕΠΟΠ Λοχίας μ΄ ένα άρθρο του απευθύνεται με σεβασμό κι ευγένεια σ΄ αυτούς τους λίγους υπενθυμίζοντας το απλό: Όλοι οι στρατιωτικοί είναι "στην ίδια όχθη"
Του ΕΠ.ΟΠ. Λχία (ΕΜ) Ηρακλή Μίχα *
Η οικογένεια, ένα σπιτικό ,ένας θεσμός, μία ομάδα ανθρώπων με, εξ αίματος και μη, συγγένεια μεταξύ τους  ζώντας επί των πλείστον αρμονικά κάτω από μία η περισσότερες στέγες.
Η Μονάδα, μία ευρύτερη οικογένεια αγνώστων αρχικά ανθρώπων, που όμως καλείται να συνυπάρξει για την επίτευξη ενός σκοπού , ενός έργου, μιας ιδέας. Πατέρας αυτής ο Διοικητής που καλείται να καλλιεργήσει το ιδανικό κλίμα συνύπαρξης όλων των στελεχών αλλά και την καθοδήγηση τους σωστά , δίκαια , και αμερόληπτα για να μπορέσει να εκτελέσει στο 100% η και παραπάνω, την αποστολή της Μονάδας. Ο ενδιάμεσος αποδέκτης πολλαπλών πληροφοριών της Ιεραρχίας και των υφισταμένων του όπου πρέπει να διατηρεί την ψυχραιμία και την ορθότητα της κρίσης, αλλά και της ευθύνης του βάρους της θέσης του.

Glenn Greenwald: how the NSA tampers with US-made internet routers

A Huawei employee in Shenzhen, China, in 2005. The US has repeatedly claimed that its communications
A Huawei employee in Shenzhen, China, in 2005. The US has repeatedly claimed that its communications technology could be compromised. Photograph: MCT via Getty Images

Νυχτερινή επίθεση έχει εξαπολυθεί στο Σλαβιάνσκ - Σφοδρός βομβαρδισμός


 

Οι ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον της πόλης μόλις έπεσε το πρώτο σκοτάδι. Κάτοικοι της περιοχής μιλούν για σφοδρό βομβαρδισμό.

Βρετανική υποκρισία

Ο θρήνος για τις Νιγηριανές μαθήτριες δεν εμποδίζει τις απελάσεις γυναικών
 Της Χριστίνας Πάντζου
Παγκόσμια κατακραυγή έχει ξεσηκώσει η απαγωγή των μαθητριών στη Νιγηρία από τους ισλαμιστές της Μπόκο Χαράμ. Σε μια συμβολική κίνηση δίχως προηγούμενο, η Μισέλ Ομπάμα αντικατέστησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του διάγγελμα για να μιλήσει για τις απαχθείσες. Διασημότητες της πολιτικής, της τέχνης και των γραμμάτων τουιτάρουν φωτογραφίες τους ζητώντας «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» και τονίζοντας πως η απαγωγή είναι μία από τις πολλές απειλές που βιώνουν τα κορίτσια και οι γυναίκες της Νιγηρίας. Και η Βρετανία συμμετέχει σε αυτή την εκστρατεία, με τον Ντέιβιντ Κάμερον να στέλνει ειδήμονες για τον εντοπισμό τους και να χαρακτηρίζει την περιπέτειά τους ως «πράξη του απόλυτου κακού».

Επιδημία βιασμών στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Ο Λευκός Οίκος ζητά έρευνα και πολιτικές που θα μειώσουν το φαινόμενο
Οι βιασμοί στα αμερικανικά campus έχουν πάρει τέτοιες διαστάσεις ώστε ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα εξέδωσε οδηγία που αυξάνει την πίεση στα πανεπιστήμια για να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά και αυστηρά το φαινόμενο. Ανάμεσα στα άλλα το κείμενο οδηγιών απαιτεί από τα πανεπιστήμια να διεξαγάγουν έρευνες για θέματα σεξουαλικών επιθέσεων και να υιοθετήσουν πολιτικές που να συμβάλουν στη μείωσή τους.

Εμετική δήλωση Βενιζέλου. Συμπαρατάσσεται απόλυτα με την φασιστική κυβέρνηση του Κιέβου (Βίντεο)



Κι ενώ καθημερινά έρχονται στην δημοσιότητα βίντεο –όπως αυτό που παραθέτουμε- τα οποία δείχνουν Ουκρανούς ναζιστές να πυροβολούν και να σκοτώνουν εν ψυχρώ απλούς πολίτες, έρχεται μια εμετική, στην κυριολεξία δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλου, με την οποία δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στην φασιστική κυβέρνηση του Κίεβου.


«Είναι αναγκαίο να μην αναγνωριστούν νομικά τα δημοψηφίσματα» μας λέει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στα συντριπτικά ποσοστά με τα οποία εγκρίθηκε η πρόταση για αυτοδιάθεση, στα δημοψηφίσματα που έγιναν την Κυριακή στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ, ενώ «είναι αναγκαίο να διασφαλίσουμε ότι στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου θα μετάσχουν και οι πληθυσμοί των ανατολικών περιοχών» τοποθετούμενος ξεκάθαρα υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών βίας και νοθείας που οργανώνει η χούντα.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΣΟΚ! Αυτόματες κατασχέσεις σε μισθούς και συντάξεις χωρίς καμία προειδοποίηση

Η ... κατά λάθος κατασχέσεις του κοινωνικού μερίσματος ήταν μόνο η αρχή
- Με email κάθε μήνα θα ενημερώνει η εφορία και θα “αρπάζει” χρήματα από λογαριασμούς
- Αυτόματη διασύνδεση με τράπεζες, ΙΚΑ , δικαστήρια, Κτηματολόγιο... όλα θα ελέγχονται
- Ακόμη και αυτοκίνητα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ θα “βλέπει” το νέο σύστημα
- Δεν γλιτώνουν από τις κατασχέσεις αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος και προθεσμιακές καταθέσεις

Το σχέδιο καταστρώθηκε για την επόμενη τριετία. Από σήμερα και μέχρι το 2017 για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους φορολογούμενους.

Στο πλαίσιο αυτό ένα μεγάλο ηλεκτρονικό μάτι ενεργοποιείται και θα ελέγχει τα πάντα.

Πλέον με νέες τεχνικές ελέγχου με οn line πρόσβαση των ελεγκτών στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα υπάρχουν κατασχέσεις από όσους χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο έως 10.000.
"Ξαφνικός" θάνατος μισθών, συντάξεων και καταθέσεων για οφειλές στο Δημόσιο
Ταυτόχρονα θα υπάρχει και διασύνδεση των ελεγκτικών
υπηρεσιών με το κτηματολόγιο, το Δημοτολόγιο, 
το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΠΥ, τα δικαστήρια, τα υποθηκοφυλακεία κ.λ.π. 
Μάλιστα, οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις επεκτείνονται και σε αλλά χρηματοοικονομικά προϊόντα όπως αμοιβαία κεφάλαια, ρέπος, προθεσμιακές καταθέσεις.http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=289036&catid=13