Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Σε αυτούς που πεθαίνουν στις στοές- σε αυτούς ανήκει ο κόσμος

10373659_639976579415500_7987771838407902336_n
Στην πλέον πολύνεκρη εργατική δολοφονία εξελίσσεται ώρα με την ώρα η έκρηξη που σημειώθηκε χθες βράδυ στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στη δυτική επαρχία Μανίσα στην Τουρκία,  ύστερα από φωτιά και έκρηξη στις στοές σε βάθος 2 χιλιομέτρων. Η έκρηξη προκλήθηκε από βλάβη σε μονάδα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος με αποτέλεσμα τον θάνατο των εργατών από ασφυξία λόγω του μονοξειδίου του άνθρακα.

Κάλεσμα για αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία


Κούρδοι και Τούρκοι μετανάστες, που ζουν στην χώρα μας, όπως και συνδικάτα και οργανώσεις (αυτή την στιγμή γίνετε προσπάθεια συντονισμού), καλούν αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία προς την Τουρκική Πρεσβεία για την δολοφονία εκατοντάδων εργατών σε ανθρακωρυχείο της Τουρκίας.

Τα λόγια του Ζαπατίστα δασκάλου που δολοφονήθηκε σε ενέδρα στις 2 Μαϊου 2014

Η στοχευμένη δολοφονία ενός δασκάλου Ζαπατίστα, που ήταν γνωστός με το όνομα Γκαλεάνο, στην Τσιάπας του Μεξικό συγκλόνισε και εξόργισε τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εμείς στο κίνημα «Σχολεία για την Τσιάπας» είμαστε  εξίσου συγκλονισμένοι  και επιδιώκουμε να μετατρέψουμε την οργή μας σε δράση με τη δημοσίευση μια πραγματική εκπαιδευτική αποτίμηση, που έκανε νωρίτερα αυτό το χρόνο, ο δολοφονημένος καθηγητής Jose Luis Solis López ( γνωστός επίσης απλά ως Γκαλεάνο ) .

Ο ΕΚΑΜίτης πατέρας του εγκληματία Χρυσαυγίτη Τρομοκρατεί…

- Χαμός στη δίκη των δυο μελών της Χρυσής Αυγής που επιτέθηκαν στον 17χρονο Φοίβο, στο 3ο λύκειο Π.Φαλήρου
- Ο πατέρας του 21χρονου κατηγορουμένου κατηγορεί τον επικεφαλής των ερευνών για σκευωρία εις βάρος της οικογένειάς του
- "Όνειρο του παιδιού μου είναι να γίνει ιερέας", είπε στο δικαστήριο
-Η μητέρα του θύματος καταγγέλει ότι δέχτηκε φραστική επίθεση από τους γονείς του κατηγορουμένου
- Η δίκη διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 28 Μαΐου
Μεγάλη ήταν η ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης των δυο Χρυσαυγιτών, οι οποίοι επιτέθηκαν με μαχαίρι στον 17χρονο Φοίβο, έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, με τον πατέρα ενός εκ των κατηγορουμένων να... παραληρεί και τη μητέρα του θύματος να καταγγέλει αυτόν και τη σύζυγό του για φραστική επίθεση, έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Η κυβέρνηση «απαγορεύει» στους φαντάρους να ψηφίσουν
ένστολοι
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κρύψει τον αυταρχισμό της ούτε πέντε μέρες πριν τις εκλογές. Με άθλια και αντιδημοκρατικά μέτρα “απαγορεύει” στους φαντάρους να ψηφίσουν, στερώντας τους ένα ακόμα στοιχειώδες δικαίωμα. 

Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΙΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΠΤΥΧΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός προχωρά σε μια ακόμη επίδειξη πυγμής και βάρβαρης κρατικής καταστολής ενάντια στην εργατική τάξη και την νεολαία προκειμένου να επιβάλλει την ακραία ταξική πολιτική και τα Μνημόνια Ε.Ε-ΔΝΤ-τραπεζών. Δεν ήταν επομένως δυνατόν να μην στοχοποιηθούν όλες οι εκδοχές του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος, μέσα και έξω από τον στρατό.
Παγκόσμια Ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης η 15η Μαΐου.  Όμως χθες δικάστηκε στο Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης ο παλιός αντιρρησίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος Για «ανυποταξία σε περίοδο γενικής επιστράτευσης» η οποία τελέστηκε το 1992 κατηγορείται ο αντιρρησίας συνείδησης Δημήτρης Σωτηρόπουλος. Ο 47χρονος σήμερα Δημήτρης K. Σωτηρόπουλος, πατέρας τριών παιδιών, παρά το γεγονός, ότι δεν είναι πλέον υπόχρεος στράτευσης (ως τρίτεκνος και με ηλικία άνω των 45 ετών) και, ενώ ποτέ δεν απέκτησε τη στρατιωτική ιδιότητα.

Έγκλημα και καταστολή χέρι-χέρι

Διαδηλωτές-συγγενείς των θυμάτων προσπάθησαν να εγκλωβήσουν τον Ερντογάν, με αποτέλεσμα η αστυνομία να τους επιτεθεί...

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΕ ΟΡΥΧΕΙΟ. Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΚΡ.

Για να κάνουμε τους υπέυθυνους να λογοδοτήσουν και για να σταθούμε αλλυλεγγηύ στον λαό της Τουρκίας σας καλούμε την Πέμπτη 15.5.2014 στην Καμάρα στις 6μ.μ
Λαικό Μέτωπο της Τουρκίας


"Τούρκοι είναι μωρέ, πως σκας", θα βγει να πει ένας ή και περισσότεροι κρετίνοι. Εργάτες είναι μαλακάκο, σαν και σένα

Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις σήμερα

Δεν υπάρχουν άλλες ειδήσεις σήμερατου Δημήτρη Γκιούλου.Αυτή η συμπεριφορά που δεν βλέπεις κάτι και άρα προσποιείσαι πως δεν υπάρχει δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτα καλό τη συμπαθή φυλή των στρουθοκαμήλων, δεν οδήγησε ποτέ σε τίποτα καλό όσους άκουγαν θόρυβο και κρύβονταν στο πάπλωμα, δεν οδήγησε σε τίποτα καλό τη Γερμανία του μεσοπολέμου, τον πλανήτη, τον άνθρωπο.Παραδομένοι στο ασήμαντο μετράμε και μιλάμε για αριθμούς κάνοντας ρελάνς σε κάθε update..4, 17, 201, τουλάχιστον 300 λες και όσοι τα γράφουν αλλά και όσοι τα διαβάζουν ηδονίζονται με το μέγεθος της φρίκης. Ήταν άνθρωποι. Που δούλευαν 2.000 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Άνθρωποι με οικογένειες, με φίλους, με όνειρα. Άνθρωποι νεκροί και άνθρωποι εγκλωβισμένοι περιμένοντας να τους τελειώσει το λιγοστό οξυγόνο. Πιο φρικιαστικό και σαδιστικό από ότιδήποτε έχεις δει σε ταινία. Γιατί δεν ήταν ατύχημα. Ήταν η ουσία του καπιταλισμού. Μεγιστοποίηση του κέρδους με οποιοδήποτε κόστος. "Να είναι καλά όσο αντέξουν και μετά αν χαλάσουν, βρίσκουμε άλλους". Κάπως έτσι. Ή μάλλον ακριβώς έτσι.

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΓΥΡΝΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ


ImageΗ εκατόμβη νεκρών εργατών στο ανθρακωρυχείο της Μαγνησίας στην Τουρκία μπορεί να είναι η “πολιτική ταφόπλακα” του Ταγίπ Ερντογάν; Είναι πολύ πιθανό.
Η φωτογραφία του Ερντογάν είναι από τον τόπο της τραγωδίας τραβηγμένη από το Reuters. Η θλίψη του δεν είναι εύκολο να χειραγωγήσει την δικαιολογημένη οργή συγγενών ,συναδέλφων των νεκρών αλλά και όλων σχεδόν των τούρκων πολιτών.
Το κύμα αντιδράσεων γίνεται όλο και πιο έντονο όσο οι ώρες παιρνούν και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά. Τα τουρκικά συνδικάτα κατηγορούν ήδη την κυβέρνηση για την ανεπάρκεια των κανόνων ασφαλείας και καταγγέλλουν την έλλειψη επαρκών ελέγχων ασφαλείας μετά τις ιδιωτικοποιήσεις των ορυχείων. 

Εγκλήματα στο όνομα της "ανάπτυξης"...



Καταγγελίες έρχονται στο φως από τα συνδικάτα της Τουρκίας για τις συνθήκες εργασίας στο ανθρακωρυχείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, μεταξύ των νεκρών εργατών περιλαμβάνεται και ένας 15χρονος, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την παράνομη εργασία ανηλίκων στο ορυχείο - φέρετρο.
Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του βρετανικού BBC Καγκίλ Κασάπογλου «οι συνδικαλιστικές ενώσεις καταγγέλλουν ότι πολλοί από τους εργάτες είχαν υπογράψει συμβόλαια με υπεργολάβους και όχι απευθείας με την ιδιοκτήτρια εταιρία του ορυχείου».
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, σε πολλές περιπτώσεις επρόκειτο για ανεκπαίδευτους και ανειδίκευτους εργάτες, οι οποίοι μετά από μία υποτυπώδη ενημέρωση εντάσσονταν άρον-άρον στις βάρδιες, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή λιγνίτη για τις αυξημένες ανάγκες ενός κοντινού θερμοηλεκτρικού εργοστάσιου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Σημαντικές ελλείψεις και εγκληματική αμέλεια ως προς τα μέτρα ασφαλείας στο μοιραίο ανθρακωρυχείο καταγγέλλει ο επικεφαλής του συνδικάτου των ανθρακωρύχων της Τουρκίας Ντεβ-Μαντέν, το οποίο ανήκει στη Συνομοσπονδία Προοδευτικών Συνδικάτων Εργαζομένων Τουρκίας, Ταϊφούν Γκιοργκούν.

Russia Today: Ελικόπτερα του ΟΗΕ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου (βίντεο)


Βίντεο που καταγράφει τη συμμετοχή ελικοπτέρων των Ηνωμένων Εθνών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντόνετσκ δημοσιεύει το δίκτυο Russia Today.
 Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για τη χρήση ελικοπτέρων που φέρουν το σήμα των Ηνωμένων Εθνών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου εναντίον των πολιτοφυλακών του Ντόνετσκ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Μπαν Κι Μουν τόνισε ότι η χρήση στρατιωτικού εξοπλισμού που προορίζεται για μη πολεμικές επιχειρήσεις σε μη ειρηνευτικές επιχειρήσεις παραβιάζει τους κανόνες των Ηνωμένων Εθνών. 
Το βίντεο που προκαλεί ερωτήματα δείχνει ένα ελικόπτερο των Ηνωμένων Εθνών το οποίο, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του τηλεοπτικού δικτύου LifeNews, συμμετέχει σε στρατιωτική επιχείρηση των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή του Ντόνετσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Όπως μεταδίδει το LifeNews, τουλάχιστον τρία ελικόπτερα μάχης (Mi-24) και ένα ελικόπτερο μεταφοράς (Mi-8) με τα χρώματα του ΟΗΕ εντοπίστηκαν στην περιοχή αυτή.
Πηγή: tvxs.gr/
 

Οι ναύτες του ΝΑΤΟ ουρούσαν στον κόσμο

Image 
"Τα μέλη του πληρώματος των πολεμικών πλοίων του ΝΑΤΟ που βρίσκονται στο λιμάνι Βεντσπιλ της Λετονίας συμπεριφέρονται σαν κατοχικές δυνάμεις, που θεωρούν οτι οι νόμοι δεν ισχύουν γι'αυτους", δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης. Αυτό, πρόσθεσε, απαξιώνει τη συμμαχία στα μάτια των Λετονών.
"Οι ναύτες του ΝΑΤΟ στην Βέντσπιλς συμπεριφέρονταν σαν γουρούνια, και αγνοούσαν τους τοπικούς νόμους " δήλωσε ο δήμαρχος Lembergs στο πρακτορείο ειδήσεων LETA. " Μεθυσμένοι, ουρούσαν σε βιτρίνες καταστημάτων, έκαναν εμετό και έπιναν δημόσια κατι το οποίο δεν επιτρέπεται. Επιπλέον έκοψαν λουλούδια από παρτέρια και τα έδωσαν σε πόρνες."
Ο Lembergs, επικριτής της συνεργασίας της Λετονίας με το ΝΑΤΟ, πρόσθεσε ότι οι ναύτες "συμπεριφέρθηκαν σαν κατακτητές, που δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία της Λετονίας."

Δικαστική βόμβα για το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού προκαλεί αντιδράσεις

Image
Το Πολυμελές Πρωτοδικίο Αθηνών, καλεί το ΜΤΝ σε νέα εκδίκαση της αγωγής κατά της Τράπεζας της Ελλάδος, για το "κούρεμα" των καταθέσεων του ΜΤΝ.
Με μία απόφαση που προκαλεί πολλά ερωτήματα ,συζητήσει και καχυποψία ,αποφασίζει την εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης λόγω αδυναμίας εκδόσεως αποφάσεως εξ αιτίας κωλύματος της Προέδρου!
Όπως αναφέρει η ομάδα αποστράτων 3Α (Ακομμάτιστοι Αποστρατοι Αξιωματικοί):
Θέλουμε να υπενθυμίσουμε οτι στην υπόθεση του PSI, υποκλοπή των χρημάτων μας δεν έγινε μόνο στο ποσό του ΜΤΝ αλλά και στα χρηματικά κεφάλαια που δεν είχαν καμία σχέση με ΝΠΔΔ ή καμία έννοια ασφαλιστικού ταμείου όπως π.χ. ΝΙΝ, ΕΚΟΕΜΝ, ΛΓΝ κλπ.
Δεν γνωρίζουμε τους πραγματικούς λόγους της αποφάσεως αυτής αλλά και ούτε την νομιμότητα της. Εκείνο όμως που σίγουρα γνωρίζουμε είναι οτι αυτά τα γεγονότα δεν τιμούν την δημοκρατία μας. Και επειδή σε ελάχιστες μέρες πάμε σε εκλογές, ας το συνυπολογίσουν και αυτό όλοι οι συνάδελφοι.

Στην Ουκρανία εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί - αντεροβγάλτες

Στην Ουκρανία εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί - αντεροβγάλτες
Στην κοινωνική δικτύωση άρχισαν να εμφανίζονται ειδήσεις ότι στο Ντονμπάς εκτός από ξένους μισθωτούς εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί με ειδικό εξοπλισμό. Αφαιρούν όργανα από νεκρούς, καθώς και από βαριά τραυματισμένους μαχητές. Να μία από τις δημοσιεύσεις αυτές.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία από νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι μαχητές του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς που αποτελείται από μισθωτούς και ριζοσπάστες από την εθνικιστική «Δεξιά Παράταξη», ξένοι-χειρούργοι κάνουν πρόσθετες αναλύσεις οι οποίες δεν χρειάζονται για τη θεραπεία των συγκεκριμένων τραυμάτων, και για τη «θεραπεία» πολλούς στέλνουν στο Κίεβο και το Ντεπροπετρόβσκ, αφού αφαιρούν ταυτόχρονα τα σχετικά συνοδευτικά έγγραφα. 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ IPAD-ΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ 60000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΦΤΩΧΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ο τζάμπας που ζει στο Πεντάγωνο μαζί με τον “δώσε μου κι εμένα μπάρμπα”!Η δημοσιογραφική αποκάλυψη που κάνει λόγο για τη μοιρασιά έξυπνων κινητών και ipad αξίας 60000 ευρώ σε ανώτατους στρατιωτικούς και συγγενικά τους πρόσωπα είναι ενδεικτική της πολιτικής του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και του εκσυγχρονισμού της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Λεφτά λοιπόν υπάρχουν αλλά η κυβέρνηση και η στρατιωτική ηγεσία προτάσσουν το outsourcing ιδιωτικοποιώντας κερδοφόρους τομείς της Άμυνας, τις άγριες περικοπές, τις απολύσεις πολιτικού προσωπικού, τις πανάκριβες στρατιωτικές παρελάσεις, την αποστολή φρεγατών στην Σομαλία ως μπράβους των εφοπλιστών, την συμμετοχή σε νατοϊκές ασκήσεις εμπλεκόμενοι στην Ουκρανική κρίση όπου στηρίζουν την κυβέρνηση των Ναζί.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ


Οι νέες περικοπές στην Εθνική Άμυνα είναι κρίκος μιας μεγάλης επίθεσης χωρίς ημερομηνία λήξης.
Την αποφασιστικότητα της συγκυβέρνησης, της Τρόικας και του Υπουργείου Αμύνης, να επιταχύνει την αντιλαϊκή πολιτική, αποτυπώνεται στην απαξίωση των Στρατιωτικών Εργοστασίων και Κέντρων Εκπαίδευσης Τεχνικού, καθώς του Ναυστάθμου με προοπτική την ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημά τους.
Είναι γνωστό ότι οι περικοπές αποτελούν πρόσχημα για να περάσουν την βασική ιδεοληψία που εκφράζεται σήμερα από την ΕΕ και την Κυβέρνηση, για λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος, που επί της ουσίας, ένα κράτος στην υπηρεσία του κεφαλαίου, καταστρέφοντας μια σειρά από παραγωγικές μονάδες και μεταφορά κερδοφόρων τομέων στο ιδιωτικό κεφάλαιο, με διαγωνισμούς και συμβάσεις ευκαιρίας, και σε βάρος των εργαζομένων, εκτινάσσοντας τα κέρδη της εργοδοσίας και λειτουργώντας παρασιτικά του Δημοσίου.

“Πάγωσαν” τα tablet μετά τα δημοσιεύματα του armynews

“Πάγωσαν” τα tablet μετά τα δημοσιεύματα του armynews“Κράττει” σε δεύτερο πακέτο επιδότησης λόγω των αποκαλύψεων του armynews για τα smart phones και τα tablet που αντί να μοιραστούν μόνο σε αξιωματικούς, δόθηκαν και …σε μέλη οικογενειών τους.
Ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου που έχει γίνει …η κόμπλα τρέχει και δεν φτάνει αφού το γραφείο του είναι υπεύθυνο για την διανομή των επιδοτήσεων.
Μετά απ΄ όσα γράψαμε το δεύτερο πακέτο επιδότησης που είχε έτοιμο η εταιρεία μπήκε ψυγείο . Για να ξεχαστεί το θέμα; Εμείς δεν θα το ξεχάσουμε
http://armynews.gr/?p=21373

Ενα δημοσίευμα του antinews καθόλου τυχαίο

Δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο –και υπάρχει λόγος που το ισχυριζόμαστε αυτό- το δημοσίευμα που υπάρχει σήμερα στην ιστοσελίδα antinews το οποίο τιτλοφορείται:«Τρομοκρατία: σε αναζήτηση των ασύλληπτων "εγκεφάλων"» και υπογράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Χήτος.


Δεν θα σταθούμε καθόλου στις μπαρούφες που αναφέρει, ούτε θα αναφερθούμε στις υποθέσεις που κάνουμε σχετικά με την σκοπιμότητα αυτού του δημοσιεύματος. Θα υπενθυμίσουμε όπως κάποια πράγματα σχετικά με το ποιόν αυτού του δημοσιολόγου.

«Μας ψεκάζουν;» Γιατί οι θεωρίες συνωμοσίας βρίσκουν πρόσφορο έδαφος;

Του Εμμανουήλ Πολυζόπουλου Ψυχιάτρου- Ψυχοθεραπευτή
sinomosia2Ο όρος «Συνωμοσιολογία» διαδόθηκε από τον ακαδημαϊκό Frank P. Mintz στη δεκαετία του 1980. Σύμφωνα με τον Mintz, Συνωμοσιολογία σημαίνει «πίστη στην επικράτηση των συνωμοσιών στην εξέλιξη της ιστορίας». Ο Noam Chomsky, γλωσσολόγος και μελετητής, αντιπαραβάλλει την θεωρία συνωμοσίας ως περισσότερο ή λιγότερο το αντίθετο της θεσμικής ανάλυσης. Σε θεωρίες συνωμοσίας έχουν εμπλακεί ολόκληροι λαοί, αλλά και πολλοί ηγέτες, με πιο τρανταχτά παραδείγματα τους Χίτλερ και Στάλιν, αλλά και του αντικομμουνιστικoού παραληρήματος του Τζόζεφ Μακάρθι στις ΗΠΑ (ο όρος Μακαρθισμός περιγράφεται ως «κάθε πρακτική πολιτικών διώξεων εις βάρος πολιτών και συγκεκριμένων πεποιθήσεων με την καλλιέργεια κλίματος εκφοβισμού και με την κατασυκοφάντησή τους» στο Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Γ. Μπαμπινιώτη)., τους πολέμους στον Άξονα του Κακού και Καλού, την στοχοποίηση λαών, φυλών, οργανώσεων, θρησκειών, που όλα έχουν οδηγήσει σε καταστροφές κλίμακας ή στην πιο απλή εκδοχή τους έχουν αναστείλει την εξέλιξη των Κοινωνιών.

French photojournalist Camille Lepage killed in Central African Republic

Camille Lepage
Camille Lepage's work has been published in the Guardian, Le Monde, the Sunday Times, the Washington Post, Wall Street Journal and used by the BBC. Photograph: Camille Lepage
French president orders immediate despatch of team to 'shine light on circumstances of assassination' of 26-year-old
A French photojournalist has been killed in the Central African Republic, the presidential palace announced on Tuesday evening.

ΒΟΜΒΑ Νικήτα Κακλαμάνη: «Ηλία που είναι οι κασέτες;»

ΕΠΙΘΕΣΗ ΝΙΚΗΤΑ ΣΕ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ
Ο Ηλίας Κασιδιάρης πάει για αρχηγός της καλής Χρυσής Αυγής με τις ευλογίες Σαμαρά;
058-1024x313
Κατά τη συνέντευξη του ο κ. Κακλαμάνης σήμερα στο «ACTION24» έφερε ξανά στο προσκήνιο τις αποκαλύψεις που είχε εξαγγείλει η Χρυσή Αυγή μετά τη δημοσίευση του βίντεο με τον Τάκη Μπαλτάκο, απευθύνοντας ταυτόχρονα ερώτημα προς τον Ηλία Κασιδιάρη για να μάθει το λόγο που δεν προχώρησε τελικά στις αποκαλύψεις & επέλεξε να αφήσει το θέμα να ξεχαστεί.

Το Κίεβο χάνει τον έλεγχο του Ντονμπάς - Τι θα συμβεί με την Ουκρανική κρίση;

Διαβάστε μια εξαιρετική ανάλυση του μαρξιστή συγγραφέα Άλαν Γουντς και του δημοσιογράφου Φραντσέσκο Μέρλι, μεταφρασμένη από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Μαρξιστικής Τάση (IMT) www.marxist.com, για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Έχει γραφτεί την 1η του Μάη, αλλά διατηρεί όλη της την επικαιρότητα.
Σε μια σπάνια στιγμή ειλικρίνειας, ο Τουρτσινόφ, προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας, παραδέχτηκε χτες (σημ: το άρθρο γράφτηκε την 1/5) ότι οι δυνάμεις του ήταν «ανήμπορες» να καταστείλουν την αναταραχή στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς η φιλορωσική εξέγερση οξύνεται. Επιπλέον, παραδέχτηκε ότι οι Ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας ήταν αναξιόπιστες και ότι «κάποιες απ’ αυτές τις μονάδες είτε βοηθούν είτε συνεργάζονται με τρομοκρατικές ομάδες». Τώρα ο στόχος θα ήταν να αποτραπεί η εξάπλωση της φιλορωσικής εξέγερσης στις περιοχές του Χαρκίβ και της Οδησσού. Αυτό ισοδυναμεί με διακήρυξη ήττας.

Hidden World of South Sudan: An Interview with Photojournalist Camille Lepage

Camille Lepage, 25, is an independent French photographer living in South Sudan. She works on long term projects about topics that do not make to the mainstream media and looks at the consequences of the politics on the populations.

david harvey – εξεγερμένες πόλεις. από το δικαίωμα στην πόλη στην επανάσταση της πόλης

1Πόλεις: εστίες πολιτικών επαναστάσεων, κοινωνικών εξεγέρσεων και πολιτιστικών αλλαγών· πεδία άσκησης της κυρίαρχης εξουσίας και των οικονομικών επιλογών του καπιταλισμού, χώροι αντίστασης των αντίθετων ιδεών και πάνω απ’ όλα τόποι όπου ζουν και εργάζονται οι άνθρωποι οι οποίοι όμως έχουν αποστερηθεί κάθε δικαίωμα χρήσης και απόλαυσης της ζωής τους σε αυτές. Όπως και στο βιβλίο του Spaces of Hope [2000] έτσι και σε εδώ ο συγγραφέας επιχειρεί να καταλήξει σ’ ένα σχεδίασμα – πρόταση εναλλακτικών πρακτικών για την οργάνωση της αντίστασης στις πόλεις, επηρεασμένος και από την προσωπική επαφή του με ακτιβιστές των μητροπόλεων.
Ο Χάρβεϊ είναι γεωγράφος (και όχι ανθρωπολόγος ή οικονομολόγος όπως λανθασμένα τον αναφέρουν οι προηγούμενες ελληνικές εκδόσεις). Η προσέγγισή του είναι καταρχήν μαρξιστική και θέτει την πόλη στο επίκεντρο δυο συγκρουσιακών διαδικασιών: αφενός των επενδύσεων του κεφαλαίου σε συνεργασία με την επιβολή ελέγχου από την πολιτική εξουσία και αφετέρου των αγώνων αντίστασης στις παραπάνω διαδικασίες. Έτσι η πόλη αναλύεται ως διαδικασία παραγωγής υπεραξίας, ως τόπος επένδυσης του πλεονάζοντος κεφαλαίου, ως τόπος ταξικών συγκρούσεων και ως προνομιακός χώρος για συνεύρεση και οργάνωση όλων όσων εργάζονται και ζουν σε αυτήν ή έχουν αποκλειστεί από αυτήν.

Νόμος και Υγεία, Βία και Επιθετικότητα, Βιολογική και Ψυχολογική Βία, του Γιώργου Νικολαΐδη

Υπάρχει µια εγγενής ασυµβατότητα ανάµεσα στις έννοιες του Νόµου και της Υγείας. Ο µεν Νόµος είναι µια κοινωνική κατασκευή, εν πολλοίς αυθαίρετη, βασιζόµενη σε ηθικές παραδοχές που ως τέτοια οφείλει να είναι κατά το δυνατόν σαφής, οµοιόµορφη και ακριβής. Τα δε φαινόµενα του χώρου της Υγείας είναι κατ’ εξοχήν βιολογικά φαινόµενα (των ψυχολογικών συµπεριλαµβανοµένων), αυθύπαρκτα (δεν τα θεσµοθέτησε κανένα έλλογο όν άσχετα µε το αν τα περιέγραψε η ανθρώπινη δραστηριότητα), εν τέλει «φυσικά» φαινόµενα, στην πλειονότητάς τους εξατοµικευµένα και µε βαθµό απροσδιοριστίας και συνεχή κατανοµή.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ: Έβγαλαν ασθενή εκτός χειρουργείου επειδή δεν είχε να πληρώσει

picture-3_new
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Έβγαλαν ασθενή εκτός χειρουργείου επειδή δεν είχε να πληρώσει
Γίναμε αποδέκτες μια απίστευτης – ακόμα και για τα δικά μας δεδομένα – επώνυμης καταγγελίας από ασθενή, η οποία επιβεβαιώνεται και από κοινωνική λειτουργό. Πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα 54χρονος άνεργος και ανασφάλιστος πολίτης με βαριάς μορφής καρδιοπάθεια, που απαιτεί άμεση τοποθέτηση απιδινωτή, γιατί κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η ζωή του, εισήχθη μετά από μεγάλη προσπάθεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός».