Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Αυτή είναι η εικόνα του νεκροταφείου στη Μεσόγειο-ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ Η REPUBBLIKA

Αυτή είναι η εικόνα του νεκροταφείου στη ΜεσόγειοΤην απερίγραπτη τραγωδία που συντελείται στη Μεσόγειο αποτυπώνει ένα σκληρό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική εφημερίδα La Repubblica. Οι εικόνες τραβήχτηκαν από δύτες, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν είχε βυθιστεί ένα από τα σκάφη που μεταφέρουν κατά εκατοντάδες τους παράτυπους μετανάστες από τις ακτές της Αφρικής έως τη νήσο Λαμπεντούζα.

Σχολή Ευελπίδων: Αντικαθιστούν απολυμένο προσωπικό με φαντάρους

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεγάλες απολύσεις πολιτικού προσωπικού στις Ένοπλες δυνάμεις με πρόσχημα τη μείωση του λειτουργικού κόστους», όπως καταγγέλλει το Δίκτυο Σπάρτακος.
Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος, «τα κενά που δημιουργούνται και πρόκειται να αυξηθούν θα καλύψει η δωρεάν εργασία των φαντάρων».

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΕΣΑΤΖΗΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ! Ήρθε η νέα αστυνομία ενόπλων δυνάμεων στο Πεντάγωνο


Ήρθε η νέα αστυνομία ενόπλων δυνάμεων στο Πεντάγωνο
Η νέα αστυνομία ενόπλων δυνάμεων “έσκασε μύτη” στο Πεντάγωνο! Μετά από τα “δείγματα” που είχαν εμφανιστεί στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σήμερα για πρώτη φορά εμφανίστηκαν με τις νέες στολές του οι αστυνομικοί των ενόπλων δυνάμεων. Στρατονόμοι,αερονόμοι και ναυτονόμοι αποτελούν πλέον παρελθόν και βέβαι όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες φοράνε και νέα στολή. Βαθύ λαδί το χρώμα πιο…κυριλέ από τις προηγούμενες στολές.
aed630slbord

ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ-ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ


“Στρατηγέ βιάστηκες” , είπε πρώην αρχηγός στον απόστρατο Επιτήδειο για την απόφασή του να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή.
“Στρατηγέ βιάστηκες” είπε στον Επιτήδειο πρωην αρχηγός που ετοιμάζεται για άλλο κόμμαΟ απόστρατος αρχηγός που όλο και το ψάχνει να εμπλακεί στην πολιτική και όλο δεν του κάθεται, βρίσκεται σε συζητήσεις όπως λένε οι πληροφορίες για το νέο κόμμα που φέρεται ότι ετοιμάζει ο Μπαλτάκος μετά από τις ευρωεκλογές. Κόμμα που αν τελικά προκύψει θα κινηθεί στα δεξιά της δεξιάς της ΝΔ και θα φθάνει μέχρι την …αυλή της Χρυσής Αυγής. Γι΄ αυτό ο αρχηγός είπε στον Επιτήδειο ότι βιάστηκε. Ο αντιστράτηγος όμως δεν μπορούσε να περιμένει από τη μία και από την άλλη μόνο με τη ΧΑ έχει ελπίδες να εκλεγεί και να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό μισθολόγιο, όπως είχε συνηθίσει επί πολλά χρόνια . Όταν το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ τον είχε στείλει δυο φορές σε θέσεις εξωτερικού.http://armynews.gr/?p=21459

Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο: Οι Ναζί στην Ελλάδα

salonika-007
Κατά την διάρκεια τής Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-44), ένας πρώην αξιωματικός τού Πολεμικού Ναυτικού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Άγγελος Παπαναστασίου, αποτύπωσε σπάνιες εικόνες τής περιόδου με την κινηματογραφική του μηχανή.

"Κλαδική αποστράτων Χρυσής Αυγής"! Και ταξίαρχος δηλώνει "συμπαράταξη"

TZAMPAZIS1Του Ταξιάρχου ε.α. 
Τζαμπάζη Αντωνίου, 
Yποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με την «Ελληνική Αυγή για το Νότιο Αιγαίο»
Υπηρέτησα το Έθνος και την Πατρίδα 32 χρόνια, από το 1976 μέχρι το 2008 σαν Αξιωματικός του Πυροβολικού αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων, σαν Πεζοναύτης, Καταδρομέας και Αλεξιπτωτιστής.


Αυξάνονονται οι δημόσιες δηλώσεις “συμπαράταξης” απόστρατων αξιωματικών με την Χρυσή Αυγή. Στους δύο απόστρατους στρατηγούς, αλλά και σε αρκετούς άλλους που συμμετέχουν σε ψηφοδέλτια της έρχεται να προστεθεί κι ένας απόστρατος ταξίαρχος ο οποίος υπηρετούσε μέχρι το 2008. 
Με κείμενό του εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή. Δεν διαφέρει πολύ σ΄ όσα υποστήριξαν οι απόστρατοι αντιστράτηγοι. Αποφεύγει και ο απόστρατος ταξίαρχος να μας πει την άποψή του για όσα έχουν επώνυμα γράψει περί “εθνικοσοσιαλισμού” στελέχη της οργάνωσης. 
Όπως αναφέρει στο κείμενό του “μετά από 32 χρόνια ενσυνείδητης και ευσυνείδητης υπηρεσίας, ΔΕΝ κατάλαβα ΠΟΙΟΝ υπηρέτησα και ΓΙΑΤΙ υπηρέτησα……..Ποιός μπορεί να μου δώσει απαντήσεις σ’ αυτά τα δύο κρίσιμα ερωτήματα……..άραγε”; 

H Πρώτη Ναζιστική Πορεία Μετά τον Β' Παγκόσμιο στη Δανία

Το περασμένο σαββατοκύριακο, τα μάτια της Ευρώπης ήταν στραμμένα στη Δανία, όπου φιλοξενήθηκε ο ετήσιος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Το ίδιο σαββατοκύριακο, περιέργως πως, το δημοτικό συμβούλιο της Κοπεγχάγης αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση της πρώτης επίσημης ναζιστικής διαδήλωσης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ξάνθη: Στο αυτόφωρο δημοσιογράφος που δημοσίευσε βίντεο με υποψήφιο Δήμαρχο να μιλά για χρυσαυγίτες

Δείτε το βίντεο για το οποίο διώκεται ο δημοσιογράφος
Στο αυτόφωρο βρέθηκε ο δημοσιογράφος του xanthiPress.gr Γιάννης Σιδηρόπουλος, μετά την αποκάλυψη βίντεο στο οποίο υποψήφιος Δήμαρχος σε περιφερειακό Δήμο της Ξάνθης, σε συγκέντρωσή του αναφέρει ότι στο συνδυασμό του «υπάρχει και χρυσή αυγή» με μεγάλη ένταση και κάτω από τα χειροκροτήματα των συγκεντρωμένων.

Δικαίωση ενός τεράστιου αγώνα: Οι καθαρίστριες επαναπροσλαμβάνονται!



Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δικηγόρο των καθαριστριών, κ. Καρούσο, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε την επαναπρόσληψη των 397 καθαριστριών του υπ. Οικονομικών κάνοντας δεκτή την αγωγή για ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης -

Σύμφωνα με τον @dromografos, συγκίνηση και πανηγυρισμοί κυριαρχούν στην αγωνιστική κατασκήνωση των καθαριστριών. - 
Θετική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που είχαν κινηθεί δικαστικά κατά της απομάκρυνσής τους από το δημόσιο.

Βίντεο-σόκ: Ο Ερντογάν γρονθοκόπησε κοπέλα που διαμαρτυρήθηκε για το νεκρό πατέρα της στο φονικό ορυχείο

03F946D5AB7BC686E6A6913159E4E2DC
Κατά του πρωθυπουργού κ. Ταγίπ Ερντογάν στέφεται η οργή των πολιτών για το φονικό ορυχείο στην Τουρκία, μετά τις προκλητικές δηλώσεις του πως «δυστυχήματα συμβαίνουν παντού».

Διατλαντική συνθήκη ξέφρενου καπιταλισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ διαπραγματεύονται αυτή τη στιγμή τη μεγαλύτερη συνθήκη ελεύθερου εμπορίου και προστασίας επενδύσεων της ιστορίας. Τα δύο ιμπεριαλιστικά κέντρα διεξάγουν μεταξύ τους το 1/3 του παγκόσμιου εμπορίου κι έχουν το 47% του παγκόσμιου ΑΕΠ. Βλέποντας το κυρίαρχο μερίδιο τους στο διεθνές εμπόριο να μειώνεται, οι παραδοσιακές καπιταλιστικές δυνάμεις σπεύδουν να επιβάλουν πρώτες τις δικές τους νόρμες παγκοσμίως, έτσι ώστε να διατηρήσουν όσο μεγαλύτερο κομμάτι γίνεται.
Οι διαπραγματεύσεις γίνονται σε τρεις θεματικές: Πρώτο, βελτίωση της πρόσβασης των εταιρειών στις αγορές αγαθών, υπηρεσιών και δημοσίων προμηθειών (που αποτελούν το 3,6% του ΑΕΠ της ΕΕ) στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Κατεύθυνση είναι η εκμηδένιση των δασμών που σήμερα ορίζονται στο 3% κατά μέσο όρο. Δεύτερον, εναρμόνιση του τρόπου με τον οποίο ρυθμίζονται οι αγορές τόσο οριζόντια όσο και ανά κλάδο και, τρίτον, εναρμόνιση των κανόνων για την προστασία των επενδύσεων, της ανταγωνιστικότητας, των πρώτων υλών, της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Μισθοφόρος του ΝΑΤΟ δολοφονούσε διαδηλωτές στο Κίεβο και το Σλάβιανσκ, αλλά απελευθερώθηκε ως… παρατηρητής του ΟΑΣΕ!

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ Ο ΕΛ. ΣΚΟΠΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ Κ ΜΕΤΑ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΣΕ…

Από την Σοφία

(Διαβάστε και αυτό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ελεύθερο σκοπευτή του ΝΑΤΟ ταυτοποίησαν οι Ρωσικές αρχές!). Οι ρωσικές αρχές ταυτοποίησαν ελεύθερο σκοπευτή της πλατείας Μαϊνταν, απ’ αυτούς που σκότωναν στο Κίεβο πολίτες κι αστυνομικούς. Ο κύριος αυτός βρέθηκε να αν είναι μισθοφόρος του ΝΑΤΟ και να έχει υπηρετήσει στο Αφγανιστάν.


Οι εξελίξεις για τον ασθενή που έβγαλαν από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού επειδή δεν είχε να πληρώσει


Οι εξελίξεις για τον ασθενή που έβγαλαν από το χειρουργείο του Ευαγγελισμού επειδή δεν είχε να πληρώσει
Νέο απίστευτο περιστατικό με θύμα ανασφάλιστο που αντιμετωπίζει βαριά καρδιοπάθεια καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Όπως κατήγγειλε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού ο ασθενής ενώ τελικά είχε εισαχθεί στο χειρουργείο για να προχωρήσει σε επέμβαση, διότι κινδύνευε η ζωή του, η επέμβαση δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, μετά από έφοδο στο χειρουργείο του υπεύθυνου λογιστηρίου ο οποίος ζητούσε να διακοπεί το χειρουργείο επειδή ο ασθενής δεν είχε προσκομίσει το βιβλιάριο της πρόνοιας. Τελικά, μετά και την έκταση που πήρε το θέμα,ο ασθενής θα εισαχθεί αύριο στο νοσοκομείο, για να κάνει την απαραίτητη για τη ζωή του επέμβαση. Όμως και πάλι αίσθηση προκαλούν τα όσα συμβαίνουν από την διοίκηση του νοσοκομείου, που εφόσον "τακτοποίησε" το θέμα, ζητά τώρα  από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να κατεβάσει το δελτίο τύπου για τον ασθενή που έδιωξαν την προηγούμενη εβδομάδα. Το Ιατρείο καλεί τη διοίκηση του Ευαγγελισμού να σταματήσει να απευθύνει αυτό το αίτημα ξεκαθαρίζοντας ότι το δελτίο τύπου θα παραμείνει ως έχει για να να ενημερώνονται οι πολίτες για τον ανάλγητο τρόπο που αντιμετωπίζονται κάποιοι ανασφάλιστοι πολίτες από το Εθνικό Σύστημα Υγείας Δυστυχώς η αλήθεια πονάει. Ας κάνει κάτι το Υπουργείο Υγείας για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση αλλιώς ας παραιτηθεί ο Υπουργός Υγείας αφού δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του σωστά και βάζει το χρήμα πάνω από τις ζωές όλων μας σημειώνει.

«ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ», ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 100.1 FM

Banner Top
Κάθε Πέμπτη στις 22.00 Μ.Μ.
Αυτός είναι ο τίτλος της εβδομαδιαίας παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στη φιλόξενη συχνότητα ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ 1ΟΟ.1 FM και στο www.entasifm.org
Σαλπάρουμε λοιπόν την Πέμπτη 15 Μαΐου, στις 22.00 μ.μ. για το πρώτο μας ταξίδι από αυτό το φιλόξενο λιμάνι, έχοντας συντροφιά τους συναγωνιστές του ΡΑΔΙΟ ΕΝΤΑΣΗ, αλλά και πλήθος συναδέλφων.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗΣ

Τουρκία-Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας Κάλεσμα
Σήμερα στην επαρχία της πόλης Μανίσα στη Σόμα πάνω από 700 ανθρακωρύχοι εγκλωβίστηκαν στο ορυχείο έπειτα από μεγάλη έκρηξη. Όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι ο αριθμός των εργατών που έχουν χάσει τη ζωή τους θα φτάσει τα 350-400 άτομα.
Ο πρωθυπουργός Ερντογάν δήλωσε ότι "αυτά τα ατυχήματα είναι φυσιολογικά". Φυσικά τίποτα δεν είναι φυσιολογικό αλλά δολοφονία του κεφαλαίου και της κυβέρνησης. Οι εργάτες έχουν ήδη δηλώσει ότι από τότε που άνοιξε το ανθρακωρυχείο δεν πάρθηκαν επαρκή μέτρα ασφαλείας.

ΚΥΡΙΕ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ; ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ


Συνεντεύξεις υποψήφιων της “Ελληνικής Αυγής για την Αν.Μακεδονία και Θράκη” - 4 ΒΙΝΤΕΟΗ παρουσίαση  των υποψηφίων της δολοφονικής συμμορίας στις Αυτοδιοικητικές και Ευρωεκλογές αποδεικνύει ότι οι ΝΑΖΙ  έχουν διείσδυση παντού: Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμικη Αεροπορία. Μάλιστα, δεν στρατολογούν μόνο ΕΠ.ΟΠ. και χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς, αλλά ανώτατους στρατιωτικούς που παίζουν κεντρικό ρόλο. Μάλιστα, η εμπλοκή τους με την πολιτική δεν έχει μόνο σκοπό τις παχυλές αμοιβές, αλλά και την ανάληψη κεντρικού ρόλου ως ευρωβουλευτών, ενώ κατεβαίνουν ως επικεφαλής ψηφοδελτίων.

Προεκλογική εκστρατεία εντός Πενταγώνου από υποψήφιο! Ποιος έδωσε άδεια;


Προεκλογική εκστρατεία εντός Πενταγώνου από υποψήφιο! Ποιος έδωσε άδεια;
Απόστρατος υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό Κουμουτσάκου, μπήκε χθες στο Πεντάγωνο,πήρε …σβάρνα τα γραφεία και μοίραζε προεκλογικό υλικό! Ο μόνος που βρήκε το θάρρος να του δείξει την έξοδο από το γραφείο του ήταν ο διευθυντής του Α/ΓΕΝ του οποίου το …μάτι γύρισε ανάποδα. Στα υπόλοιπα γραφεία τον ανέχτηκαν .Από που είχε πάρει άδεια και μπήκε στο Πεντάγωνο ο απόστρατος; Από το ΓΕΕΘΑ παρακαλώ!    http://armynews.gr/?p=21426

"Έρχονται ισοδύναμα και για το ΣτΕ και για τα πλασματικά" - Καμπανάκι στρατιωτικών


ImageΤις ανησυχίες τους για τα “ισοδύναμα” που έρχονται και για την απόφαση του ΣτΕ αλλά και για τα πέντε πλασματικά χρόνια στους στρατιωτικούς, εκφράζουν με έγγραφό τους προς την ΑΝΥΕΘΑ Φώφη Γεννηματά οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών.
Από τα γραφόμενα προκύπτει ότι ο κίνδυνος επιβολής “ισοδύναμων” μέτρων είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.
Τι γράφει η ΠΟΕΣ προς την ΑΝΥΕΘΑ:

Κα Υπουργέ.
Τις τελευταίες ημέρες όλες σχεδόν οι εφημερίδες, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης αλλά και μερίδα των ΜΜΕ της τηλεόρασης, αναφέρθηκαν σε «ριζικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς των Στρατιωτικών που φέρνει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο, την Τετάρτη 7 Μαΐου, του σχεδίου νόμου για την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων, μετά από εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία σας, ως αποτέλεσμα μηνών διαπραγμάτευσης με το Υπουργείο Οικονομικών και διαβούλευσης με τους υπηρεσιακούς φορείς, για τη διασφάλιση ενός συνταξιοδοτικού πλαισίου για τους Στρατιωτικούς, που θα είναι βιώσιμο και δίκαιο, δίνοντας λύση σε ένα φλέγον και χρονίζον ζήτημα, που αφορά το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πάμε ολοταχώς για περιπέτειες και στο μέτωπο της Γεωργίας;

Κι ενώ η κρίση στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης, έντονη ανησυχία εγείρεται στους αναλυτές και για την περίπτωση της Γεωργίας, αφού κι εκεί αργά αλλά σταθερά δείχνουν να μαζεύονται διπλωματικά «νέφη»…

Όπως ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, που επισκέφτηκε την Τιφλίδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Γεωργία θα υπογράψουν στις 27 Ιουνίου Συμφωνία Σύνδεσης, μια εξέλιξη η οποία αν και δεν έχει προφανώς τη βαρύτητα όσων έγιναν στην Ουκρανία (ανατροπή νόμιμα εκλεγμένου φιλορώσου προέδρου), είναι βέβαιο ότι δεν θα αφήσει τη Μόσχα απαθή.

Παλέρμο - Ιταλία: "Ντροπή" και "Γελοίε", φωνάζουν στο Ρέντσι

Με μια "θερμή" υποδοχή υποδέχθηκαν πολλοί κινηματικοί παλερμιτάνοι τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, που απτήτος συνέχισε το λόγο του στους λίγους οπαδούς κάτω από πλήθος αποδοκιμασιών: "Ντροπή", "Γελοίε".

Η λευκή έπαυλη του Κολωνακίου και η σύναξη των μεγαλοεργολάβων στο Αλάτσι

Xορηγός του Ποταμιού και ο Ντόρης Μαργέλλος με το καλαμπόκι  Από παραδοσιακούς δεξιούς ψηφοφόρους προσπαθεί, αθόρυβα, να αγρεύσει ψήφους το Ποτάμι τουΣταύρου Θεοδωράκη με τη βοήθεια επιχειρηματικών και άλλων κύκλων…Την περασμένη Τετάρτη μαζεύτηκαν στο κρητικό εστιατόριο «Αλάτσι», πίσω από το Χίλτον (συνιδιοκτήτης ο Σταύρος Θεοδωράκης), καμιά πενηνταριά, προσεκτικά επιλεγμένοι καλεσμένοι μεταξύ των οποίων μεγαλοεργολάβοι, γνωστοί επιχειρηματίες, πανεπιστημιακοί και άλλοι. Μερικά ενδεικτικά ονόματα από όσους παρευρέθησαν:… Αναστάσιος (Σάκης) Καλλιτσάντζης, πρόεδρος της κατασκευαστικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ, Νικ. Γεραρχάκης, υψηλόβαθμο στέλεχος της κατασκευαστικής J & P, Μπίλης Δασκαλάκης των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων BCA, Ι. Σκούρας, καθηγητής πανεπιστημίου, Δημ. Κωνσταντίνου της εταιρείας Ιωνία, Ειρ. Πλατήτων γνωστών κέτερινγκ, Ν. Ζευκιλής, αντιπρόσωπος μηχανημάτων και άλλοι.  Η παρουσία αυτών των προσώπων, που στην πλειοψηφία τους, για να μην πούμε όλοι, ανήκουν..  παραδοσιακά σε δεξιά και κεντροδεξιά πολιτικά σχήματα και αφουγκράζονται… ποταμίσιες δολιχοδρομίες, αλλά και αδιευκρίνιστες και αμφίσημες δεσμεύσεις όλων των κομμάτων, σημαίνει ότι ψάχνονται.

Η ΝΔ απέσυρε τη διαφήμιση - Η Πρεσβεία των ΗΠΑ εκθέτει τον Πρωθυπουργό - στο ΕΣΡ πέρα βρέχει


Την προηγούμενη εβδομάδα το TPP αποκάλυψε ότι το προεκλογικό σποτ της Νέας Δημοκρατίας περιείχε μονταρισμένες δηλώσεις του Μπάρακ Ομπάμα που τον παρουσίαζε να ενστερνίζεται τις απόψεις Σαμαρά. Φυσικά δεν το αφήσαμε έτσι. 
Καταθέσαμε επίσημη καταγγελία στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και επικοινωνήσαμε με την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών ζητώντας να μάθουμε την άποψή τους επί του θέματος. 
Η Πρεσβεία των ΗΠΑ αντέδρασε σήμερα με μια λακωνική απάντηση που αφήνει έκθετη την κυβέρνηση. Το πλήρες κείμενο από το γραφείο Τύπου της Πρεσβείας ήταν:

Εναντιοδρομίες-Sergei Kirichuk: «Δεχόμαστε επίθεση από τους εθνικιστές και των δύο πλευρών»

Με σπουδές κοινωνιολογίας κι εργασιακή εμπειρία σε μεγάλη γεωργική εταιρεία, από την οποία παραιτήθηκε, ο 32χρονος Sergei Kirichuk είναι ο συντονιστής της ουκρανικής αριστερής αντιφασιστικής οργάνωσης «Borotba» και πολιτικός ακτιβιστής. Πολλαπλώς βαλλόμενη, τόσο από την ουκρανική κυβέρνηση και τους νεοναζί στυλοβάτες της, όσο και από τους Ρώσους εθνικιστές και μεγάλο τμήμα της ουκρανικής αντιπολίτευσης, η οργάνωση «Borotba» διεξάγει ένα αντιπολιτευτικό αγώνα γεμάτο κινδύνους. Με αφορμή την επίσκεψη του Sergei Kirichuk στην Αθήνα, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του εφ’ όλης της ύλης σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία.

Αμερικανοί πεζοναύτες προληπτικά στην Σικελία

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι μετακίνησε προσωρινά σχεδόν 200 πεζοναύτες στη Σικελία από τη βάση τους στην Ισπανία εξαιτίας ανησυχιών για τις ταραχές στη Βόρεια Αφρική, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητές των ΗΠΑ να ανταποκριθούν σε οποιαδήποτε κρίση στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν προβεί και τον Οκτώβριο του 2013 σε μια παρόμοια κίνηση, όταν επίσης περίπου 200 πεζοναύτες είχαν μετακινηθεί προσωρινά στη βάση της Αεροπορίας Ναυτικού «Σιγκονέλα», στη Σικελία, μετά τη σύλληψη ενός φερόμενου ως ανώτερου στελέχους της Αλ Κάιντα στη Λιβύη από τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

"Το αέριο πιπεριού προκαλεί καρκίνο"! Τι γράφουν οι τούρκοι για διαδηλωτή του Γκεζί


Image
Από καρκίνo της γλώσσας έχασε την ζωή του χθες νεαρός Τούρκος που συμμετείχε στις διαδηλώσεις για το πάρκο Γκεζί, και ο οποίος είχε ψεκαστεί  με αέριο πιπεριού για να αποχωρήσει από τον τόπο των επεισοδίων.
Ο νεαρός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο  στη Μυρσίνη από τον Ιανουάριο, όταν του διαγνώστηκε καρκίνος στη γλώσσα εξαιτίας του ψεκασμού του με αέριο πιπεριού, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Ηabergundem.
Η αποκάλυψη - ιδιαίτερα στο μέτρο που είναι επαρκώς τεκμηριωμένη- προκαλεί ανησυχία και πρέπει να αποτελέσει την βάση για περαιτέρω έρευνες. Και προς το παρόν , ως στοιχειώδες μετρό προστασίας, πρέπει να σταματήσει η χρήση του.
 Τέτοια χημικά πάντως χρησιμοποιούνται και στην Ελλάδα.
http://www.onalert.gr/stories/to-aerio-piperiou-prokalei-karkino

ΆΡΝΗΣΗ vol.1 : ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

Με αφορμή τη χθεσινή δίκη του αντιρρησία συνείδησης Δημήτρη Σωτηρόπουλου και την Παγκόσμια Ημέρα για την Αντίρρηση Συνείδησης (αύριο, 15 Μάη), ακολουθεί ένα ρεπορτάζ-αφιέρωμα στην άρνηση στράτευσης στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα (σε δύο μέρη). Πάνω από 30 χρόνια διώξεων, φυλακίσεων, εξευτελιστικών στρατοδικείων, τιμωρητικών ποινών και καταστολής, για τη διεκδίκηση ενός βασικού δικαιώματος: την επιλογή να μη σκοτώνεις ή/και να μην υπηρετείς τις μιλιταριστικές εξουσιαστικές δομές.

Το Ιστορικό Πλαίσιο:

Ποιά "νέα" ΝΕΡΙΤ; Ετοιμάζουν το ξεπούλημα του Μουντιάλ!

Την ώρα που ο Γιώργος Προκοπάκης κατόπιν εορτής βέβαια και αφού τον απέπεμψαν, βγάζει στη φόρα τα πρωθυπουργικά μπιλετάκια  για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ και τα σημειώματα για τις τηλεοπτικές παραγωγές, κάποιοι στο κρατικό κανάλι συνεχίζουν "αθόρυβα"; τη δουλειά τους.

Η καταγγελία που έφθασε στο mail μας προέρχεται από έγκυρη πηγή και προκαλεί πολλά ερωτηματικά. Με ποιές διαδικασίες θα δοθούν στα πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αναφέρονται, οι εκπομπές, τα προγράμματα του Μουντιάλ; Με ή χωρίς σημειώματα; Θα έχουν γίνει ως τότε προσλήψεις;


Η υπόθεση της λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ άρχισε πλέον να ζέχνει. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να την κλείσουν και να ανοίξει πάλι η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ όπως απέδειξε ότι μπορεί να κάνει καλή τηλεόραση χωρίς τους "ημετέρους" και τα πρωθυπουργικά μπιλετάκια στα γραφεία διευθυντών. Διαβάστε:

Στις φλόγες η Τουρκία: Οργή και επίθεση κατά του Ερντογάν μετά τους εκατοντάδες νεκρούς στο ορυχείο



Στις φλόγες η Τουρκία: Οργή κατά Ερντογάν μετά τους 238 νεκρούς στος ορυχείοΦουντώνει η οργή κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά το πολύνεκρο δυστύχημα σε ορυχείο της Δυτικής Τουρκίας που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρακωρύχους.
Εξαγριωμένοι συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της Σομά, της μικρής πόλης όπου σημειώθηκε η τραγωδία, επιτέθηκαν με φωνές, γροθιές και κλωτσιές στο αυτοκίνητο του Τούρκου πρωθυπουργού, όταν αυτός επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή. Ενώ από την οργή του κόσμου δεν γλίτωσαν ούτε τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην πόλη, τα οποία οι διαδηλωτές τα έκαναν κυριολεκτικά γυαλιά-καρφιά.
Την ίδια στιγμή, Τούρκοι αστυνομικοί απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους συγγενείς των νεκρών και των αγνοούμενων και «καθαρίζουν» τους δρόμους της πόλης προκειμένου να μπορέσει ο Ερντογάν να κυκλοφορήσει ελεύθερος στην Σομά.
Σύμφωνα με φήμες μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε γροθιά σε ένα συγγενή θύματος, ο οποίος όρμησε καταπάνω του.

Έτσι στρώνουν το δρόμο για τις εργολαβίες

Του Γιώργου Τούλα 
Οι χώρες στις οποίες όποιον διαφωνεί με τα σχέδια σου τον βγάζεις από τη μέση ήταν μέχρι σήμερα χώρες με περίεργα καθεστώτα. Στην Αφρική, την Ασία ή τη Λατινική Αμερική. Όπως φαίνεται, όμως, τις συνήθειές τους ζήλεψε και η δική μας χώρα. Χθες βράδυ λοιπόν αποφασίστηκε αιφνιδιαστικά να οριστεί η νέα σύνθεση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι ανώτατο, επιστημονικό όργανο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Τουρκία-Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας

Τουρκία-Η φωτογραφία που αποκαλύπτει το μέγεθος της τραγωδίας

Από λυντσάρισμα του πλήθους γλίτωσε ο Ερντογάν όταν είπε: «Συμβαίνουν αυτά!»

Για άλλη μία φορά απέδειξε ο Ερντογάν το πόσο αρέσκεται να προκαλεί και μάλιστα στις πλέον άκυρες χρονικά στιγμές… Εάν μάλιστα σήμερα δεν είχε την στρατοχωροφυλακή να τον φυλάει, ενδεχομένως να είχε εισπράξει και τα αποτελέσματα της αναισθησίας και της προκλητικότητάς του!
Ο Ερντογάν πήγε στο ανθρακωρυχείο της Σομά, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση διάσωσης 120 εγκλωβισμένων εργαζομένων, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 238. Οι εκατοντάδες συγγενείς και φίλοι των θυμάτων έδειξαν από την πρώτη στιγμή στον Ερντογάν ότι δεν ήταν ευπρόσδεκτος στη Σομά, καθώς είχαν αποκλείσει το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και στη συνέχεια άρχισαν τα γιουχαϊσματα και οι φωνές. «Δολοφόνε παραιτήσου!», ούρλιαζαν άνθρωποι οργισμένοι, πονεμένοι, που έκλαιγαν για τα πρόσωπα που έχασαν.

Νέες προσαγωγές μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

1346571388_31cd2fa828_b
Η Αστυνομία της άθλιας κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει βάλει στο στόχαστρο την αντικαπιταλιστική αριστερά! Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι άνδρες της Ασφάλειας σήμερα Τετάρτη το απόγευμα προσήγαγαν μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ανάμεσα τους και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με τη δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» Γιάννη Μήτζια, που τοποθετούσαν αφίσες κοντά στο εκλογικό περίπτερο της κίνησης στη Χαριλάου, την ώρα μάλιστα που πραγματοποιούνταν εκεί εξόρμηση της δημοτικής κίνησης μαζί με την περιφερειακή κίνηση «Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία – αντικαπιταλιστική αριστερά». Τα μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αφέθηκαν τελικά ελεύθερα αφού συγκεντρώθηκε κόσμος έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Χαριλάου. Η ενέργεια της Ασφάλειας έγινε μία μόλις μέρα μετά τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου με την «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» Γιάννη Κούτρα για απείθεια και εξύβριση επειδή υπερασπίστηκε μετανάστες επαίτες.