Σάββατο 17 Μαΐου 2014

«Ο θάνατος είναι η μοίρα των ανθρακωρύχων»

Ο τίτλος προέρχεται από παλιότερη κυνική δήλωση του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή παλιότερο εργατικό ατύχημα. Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και χθες («Αυτά συμβαίνουν») μετά την πολύνεκρη τραγωδία στην πόλη Σόμα της δυτικής Τουρκίας, πολύ κοντά στα παράλια του Αιγαίου. Ο Ερντογάν φυγαδεύτηκε από τους σωματοφύλακές του ενώ είχε διατάξει τις δυνάμεις ασφαλείας να επιτεθούν κατά των συγγενών των νεκρών που είχαν βγει στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για το μεγαλύτερο εργοδοτικό έγκλημα των τελευταίων ετών. 

Νεό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ - Σκοτώθηκε πατέρας 4 παιδιών-ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ

Νεό δυστύχημα στη ΛΑΡΚΟ - Σκοτώθηκε πατέρας 4 παιδιώνΈνας εργάτης έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα στη Λαρκο, που σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το LamiaStar47χρονος, ο εργαζόμενος έχασε τη ζωή του νωρίς όταν την ώρα που εργαζόταν έπεσε σε σιλό τροφοδοσίας μεταλλεύματος. Ο άτυχος άνδρας ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών καταγόταν από την Μαλεσίνα και δούλευε με καθεστώς εργολαβίας τους τελευταίους 6 μήνες.

Χέλμουτ Σμιτ: Μεγαλομανία η απόπειρα της Ε.Ε. να ενσωματώσει την Ουκρανία


Χέλμουτ Σμιτ: Μεγαλομανία η απόπειρα της Ε.Ε. να ενσωματώσει την Ουκρανία
Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος προειδοποίησε σήμερα ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Σμιτ, που κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.

«Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα», δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Μπιλντ».

Τουρκία: 301 νεκροί ο τραγικός απολογισμός - Σταμάτησαν να ψάχνουν για επιζώντες

Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των ανθρακωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.


Τουρκία: 301 νεκροί ο τραγικός απολογισμός - Σταμάτησαν να ψάχνουν για επιζώντες



"Η αποστολή διάσωσης τερματίστηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου", ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.

Μα ανθίζει ο θάνατος;

Σήμερα η γη σχίστηκε, 
και ένα μαυρισμένο θαρρώ κλωνί
βλάστησε φόβο
κι άνθησε θάνατο.
Μα ανθίζει ο θάνατος;
Ναι, ανθίζει στις στοές.
Στα έγκατα της επιβίωσης.
Και καρπίζει ο θάνατος;
Ναι, καρπίζει στις καρδιές....
Καρπίζει ΕΚΔΙΚΗΣΗ!

© Μάρκος Πικρός 14-05-14 

Με αφορμή την δολοφονία από το τούρκικο κεφάλαιο, πάνω από 250  τούρκων και κούρδων εργατών...
Αναρτήθηκε από 

Migrants’ voting ban aids Greece’s far-right in Euro elections – claim

Migrants’ voting ban aids Greece’s far-right in Euro elections – claim
A controversial move in Greece to ban second-generation migrants from voting will help the far-right inEuropean elections, it’s been claimed.
Roman Gerodimos, an expert on Greek politics at Bournemouth University, says the ‘disenfranchising’ of demographic groups will help Golden Dawn.
This, says Alda Shashati, of the European Network Against Racism, is on top of the children of immigrants not being able to vote.

Κάλπες στην Ελλάδα και .. υδρόλυση στη Μεσόγειο;

Μετά από 4 μήνες διαβουλεύσεων, σχεδιασμών και ασαφών πληροφοριών -που θορύβησαν τους λαούς της Μεσογείου και κυρίως την Κρήτη- όλα δείχνουν πως το πλοίο του χημικού εφιάλτη, το Cape Ray, είναι έτοιμο να λύσει κάβους και να αρχίσει δυτικά της Κρήτης το αμφιλεγόμενο πείραμα της υδρόλυσης. Κι ενώ η Ελλάδα δείχνει απορροφημένη με τις κάλπες των αυτοδιοικητικών της εκλογών, οι συντονιστές της διεθνούς επιχείρησης φαίνονται έτοιμοι να επισπεύσουν την διαδικασία, ελπίζοντας πως το κλίμα (πολιτικά και κυριολεκτικά) είναι το πλέον κατάλληλο για την έναρξη της επιχείρησης τους.

Η κυβέρνηση απαγορεύει το δημοψήφισμα για το νερό- Εντολή για σύλληψη ό,ποιου στήσει κάλπη(Δείτε τα έγγραφα)


Εγκύκλιο με την οποία απαγορεύει το αυριανό δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, στους δημάρχους της περιοχής, στον Υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια.   

Αυτόπτης μάρτυρας καταγγέλλει στο Κόκκινο περιστατικό ρατσιστικής συμπεριφοράς και αυτοδικίας στο Jumbo Πειραιά. - See more at: http://stokokkino.gr/article/8387/Autodikia-kai-ratsistiki-sumperifora-sto-Jumbo-Peiraia#sthash.yz3acUcH.dpuf



  Η Μαργαρίτα Κουτσοδημητροπούλου καταγγέλλει στο σταθμό μας ότι στο Jumbo Πειραιά, εργαζόμενοι του καταστήματος προχώρησαν σε σωματικό έλεγχο σε νεαρή Ρομά, χωρίς την παρουσία της αστυνομίας και της πήραν τα 20 ευρώ που είχε πάνω της, για το τσιμπιδάκι που δεν πλήρωσε με τα υπόλοιπα πράγματα που αγόρασε.

Οι υπάλληλοι του καταστήματος ισχυρίστηκαν ότι έχουν το δικαίωμα να το κάνουν γιατί είναι πολιτική του καταστήματος για παραδειγματισμό. Η κα Κουτσοδημητροπούλου κατήγγειλε το περιστατικό στο ΙΝΚΑ χωρίς κάποιο αποτέλεσμα αφού ισχυρίστηκαν ότι δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητές τους. - See more at: http://stokokkino.gr/article/8387/Autodikia-kai-ratsistiki-sumperifora-sto-Jumbo-Peiraia#sthash.yz3acUcH.dpuf

Ο Θεός να μας βοηθήσει...Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε...στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως έχουμε το πιο γραφικό φυλλάδιο υποψηφίου...

Έσπασε το γραφικόμετρο

24-5-2014 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ MONSANTO-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ. Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ !!!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΟ 401 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Ποια είναι τα Δικαιώματα των Ασθενών στρατιωτών;
Επιστολή καταγγελίας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Το προσωπικό του Νοσοκομείου είναι υποχρεωμένο να αντιμετωπίσει τον ασθενή με σεβασμό, ευγένεια και διακριτικότητα.
Ο γιατρός υποχρεούται να ενημερώσει τον ασθενή για την ασθένεια του.
Ο ασθενής είναι ελεύθερος να εκφράσει καθαρά τις ανάγκες και επιθυμίες του.
Ο ασθενής μπορεί να δεχτεί ή να αρνηθεί οποιαδήποτε θεραπεία του προτείνει ο γιατρός (να σημειωθεί ότι το κείμενο αυτό το πήρα αυτούσιο από το internet και περιέχει ορθογραφικά λάθη όπως η λέξη ευγένεια (και όχι ευγένια που γράφει στο site) και η λέξη ελεύθερος... μα καλά δεν το είδε κανείς υπεύθυνος;)

ΟΙ ΝΑΥΤΕΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ-ΤΕΛΟΣ Η ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ!


Έφαγε γκολ ο Κωσταράκος από τον Α/ΓΕΝ και είναι εκνευρισμένος
Αλλαγές. Στο θέμα της επιστροφής των νεοσύλλεκτων του ναυτικού στο κέντρο εκπαιδευσης του Κανελλόπουλου από την Τρίπολη που τους είχε πάει το ΓΕΕΘΑ λόγω…διακλαδικότητας!!!
Το armynews.gr ισχυρίζεται ότι ο  ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μετά από την μελέτη των οικονομικών στοιχείων που του κατέθεσαν διαπίστωσε ότι η κατάταξη των ναυτών στην Τρίπολη κόστιζε πάνω από 80 ευρώ την ημέρα για κάθε ναύτη! Κι όλα αυτά για να κάνουν…πεζικά οι ναύτες και να εμφανίζονται σε φωτογραφίες να κάνουν …ασκήσεις ακριβείας μαζί με στρατιώτες και σμηνίτες. Ο Κωσταράκος πήγε να το παίξει άγριος στην αρχή αλλά μπροστά στην υπουργική θέληση -και διαταγή- σάλπισε υποχώρηση. Από την επόμενη σειρά οι ναύτες γυρνάνε στον Σκαραμαγκά.Θυμίζουμε πρόσφατη ανακοίνωση μας:

Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΕΒΑΛΕ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΩΣ ΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΑΣΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ-ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

ΑΝΑΓΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
Το ΝΑΤΟ εκμεταλλεύεται την ουκρανική κρίση για να ξεδιπλώσει όλη τη βεντάλια του οπλοστασίου του από τη Βαλτική έως τον Καύκασο, μεταφέροντας-ενισχύοντας τις στρατιωτικές του δυνάμεις, καταλαμβάνοντας καίριες θέσεις απέναντι στην ρωσική πολεμική μηχανή, ωθώντας τα κράτη στης περιοχής σε νέους γύρους πολεμικών εξοπλισμών, πιέζοντας για ένταξη και άλλων κρατών στην λυκοσυμμαχία.
Και ενώ ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι δηλώσεις του αναπληρωτή γγ του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Alexander  Vershbow, σύμφωνα με τις οποίες η Ατλαντική Συμμαχία έχει αποφασίσει να αντιμετωπίζει τη Ρωσία περισσότερο σαν εχθρό παρά σαν σύμμαχο. Δε μπορούμε να μην καταγράψουμε τις κινήσεις της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, που από την πρώτη στιγμή ενεπλάκη στην κρίση στο πλευρό των Ε.Ε.-ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας την κυβέρνηση των ΝΑΖΙ στην Ουκρανία –αδιαφορώντας αν μεταξύ άλλων η εθνικιστική, ρατσιστική και αυταρχική τους πολιτική στοχοποίησε και την ελληνική μειονότητα-, προχωρά ακόμη περισσότερο, καθώς εμπλέκεται και στρατιωτικά στην κρίση. 

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ - "Επίκαιρα"

Ανατροπή γεωπολιτικών ισορροπιών σε Ευρώπη και Ασία, αλλά και χρυσές δουλειές για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία αναμένει το Βερολίνο από την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.
Η βαρυσήμαντη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες στη Frankfurter Allgemeine ο γενικός γραμματέας της Βο¬ρειοατλαντικής Συμμαχίας, ζητώντας αναδιάταξη των δυνάμεων του NATO στην Ανατολική Ευρώπη και άμεση αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από το γερμανικό Τύπο.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΒΡΗΚΕ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΡΑΝΤΑΡ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ


ImageΑπό τη Δευτέρα και εως τις 28 Μαΐου κλιμάκιο της 380 Μοίρας Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380Μ ΑΣΕΠΕ), αποτελούμενο από είκοσι πέντε (25) άτομα προσωπικό και ένα (1) αεροσκάφος Erieye EMB-145H, πρόκειται να συμμετάσχει στη ΝΑΤΟϊκή Δοκιμή (Trial) Επιχειρήσεων Joint Intelligence Surveillance Reconnaissance (JISR), που θα διεξαχθεί στο Orland της Νορβηγίας με την επωνυμία «Unified Vision 2014». Η δοκιμή αφορά στην αναβάθμιση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας στη συλλογή – διανομή και επεξεργασία πληροφοριών με σκοπό τον εμπλουτισμό της κοινής επιχειρησιακής εικόνας και βελτίωσης τής τακτικής κατάστασης στο θέατρο των επιχειρήσεων προκειμένου να γίνει η κατάλληλη εκμετάλλευσή τους από τους λήπτες των αποφάσεων σε επιχειρησιακό και στρατηγικό επίπεδο. Στην «Unified Vision 2014», συμμετέχουν δώδεκα (12) χώρες (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία, Καναδάς, Νορβηγία, Ολλανδία και Τσεχία).

Έτσι πονάει η Ρωσία …πρώην διοικητής της CIA ‘συμβουλεύει’

Είναι εμφανές ότι η μέχρι τώρα αντίδραση της Δύσης έναντι της ρωσικής πολιτικής στην Ουκρανία, ελάχιστα έχει επηρεάσει την αποφασιστικότητα του Κρεμλίνου. Η διχασμένη Δύση, με την ΕΕ να πρωτοστατεί, λόγω της ενεργειακής της εξάρτησης, αλλά και της οικονομικής διαπλοκής της με τη Ρωσία, δεν φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να υποχρεώσει τη Ρωσία να την πάρει στα σοβαρά.
Των Τζέιμς Γούλσεϊ (πρώην διοικητής της CIA) και Αν Κορίν
ΠΗΓΗ: The Wall Street Journal, 14 Μαΐου 2014, μπορεί να διαβαστεί και στη διεύθυνση, http://www.defenddemocracy.org/media-hit/r-james-woolsey-how-to-hit-putin-where-it-hurts/   Απόδοση κειμένου: Παντελής Καρύκας

ΠΓΔΜ: Κρύβουν τα περιστατικά βίας με τους Αλβανούς…

Οι αρχές της ΠΓΔΜ αποκρύπτουν τα εγκλήματα που γίνονται στη χώρα και οφείλονται σε εθνοτικές διαμάχες, μεταξύ Σλάβων και Αλβανών, όπως κατήγγειλε το παράρτημα της Επιτροπής του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τη διεθνή οργάνωση, μόνο το 2013 σημειώθηκαν 116 τέτοια περιστατικά εθνοτικής βίας στην ΠΓΔΜ που δεν έγιναν ποτέ γνωστά ή καταγράφηκαν από τις αρχές ως παραβιάσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Το 80% των περιστατικών αφορά εθνοτικές συγκρούσεις μεταξύ Σλάβων και Αλβανών σε αυτή την ίδια την πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ, τα Σκόπια και δευτερευόντως στο Κουμάνοβο, το Τέτοβο και αλλού.
Η οργάνωση κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ότι αποκρύπτει την εθνοτική βία με σκοπό να δώσει παραπλανητική εικόνα για τη χώρα στο εξωτερικό. Για τον λόγο αυτό η οργάνωση έστειλε την έκθεσή της και στη ΕΕ.http://www.defence-point.gr/news/?p=102541

"Στην Τουρκία δεν υπάρχει ισότητα πολιτών"


ImageΠραγματικές διακρίσεις υφίστανται ακόμα οι μειονότητες στην Τουρκία ,παρά τα σημαντικά βήματα που έχει κάνει το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία ΑΚΡ  αναφορικά με τα ζητήματα αυτά. 


Αυτό επισημαίνει με άρθρο του  στην τουρκική αγγλόγλωσση εφημερίδα Today’s Zaman. ο ειδικός στις ελληνοτουρκικές σχέσεις κ Ηρακλής Μήλας με τίτλο «Οι μειονότητες στην Τουρκία: ένας φαύλος κύκλος». Το άρθρο  πλαισιωμένο από φωτογραφία των Σεπτεμβριανών ( που αναδημοσιεύουμε) ξεκαθαρίζει ότι στην Τουρκία δεν έχει κατ’ ουσία επιτευχθεί η ισότητα των πολιτών. Και φέρνει εμμέσως ως παράδειγμα το θέμα του Τζαμιού στην Αθήνα και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.


Με αφορμή τη δολοφονία των Τούρκων ανθρακωρύχων, μια βαθιά πολιτική ταινία

Μια από τις πιο τολμηρές πολιτικές ταινίες στην Ιστορία του Αμερικανικού Κινηματογράφου.

«Το Αλάτι της Γης» βασίζεται σε μια πραγματική απεργία, και χρησιμοποιεί εργάτες του ορυχείου στο καστ της.


http://taxiki.blogspot.gr/

Ξεσκεπάζεται όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης Χ.Α περί κοινωνικού της έργου. Είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια.


 Σύμφωνα με την κατάθεση που έχει δώσει –και δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Realnews- ένα πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής ξεσκεπάζεται όλο το «θέατρο» της ναζιστικής οργάνωσης περί κοινωνικού της έργου, αφού -όπως αποκαλύπτετε-είδη που υποτίθεται ότι συνέλεγαν για αναξιοπαθούντες κατέληγαν να πωλούνται από «εκλεκτούς» του κόμματος στα παζάρια. 

Ο μάρτυρας-συνταξιούχος που είχε ανάγκη από τα τρόφιμα και τα ρούχα που έδιναν- πήρε την κάρτα μέλους δίνοντας 20 ευρώ από την πενιχρή του σύνταξη, γιατί έτσι μόνο, όπως του είπαν, θα είχε πρόσβαση στη βοήθεια. Όπως όμως καταγγέλλει, στη συνέχεια κατάλαβε ότι εκεί γινόταν... εμπόριο!

Κάλεσμα για αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική Πρεσβεία


Ενώ χτες και μετά από καλέσματα της «Πρωτοβουλίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν» και άλλων συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις καταδίκης του κυβερνητικού-εργοδοτικού εγκλήματος  στα ορυχεία της πόλης Σόμα της Τουρκίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άλλη μια παρόμοια κινητοποίηση οργανώνεται αύριο.

Το κάλεσμα προέρχεται από το Λαϊκό Μέτωπο  (Τουρκία) και την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν», και μας προσκαλεί σε συγκέντρωση, Σάββατο 17/5  στις  14.00 μμ έξω από την Τουρκική πρεσβεία (Βασιλέως Γεωργίου και Ρηγίλλης)

Μέχρι τώρα υπάρχουν 284 νεκροί-δολοφονημένοι ανθρακωρύχοι και υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση του Ερντογκάν αναφέρει η σχετική αφίσα.


Η άλλη Ευρώπη: Εθνικιστές, απομονωτιστές, αυτονομιστές

The-Totalitarian-EU-Tightens-Its-GripΗ Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου μοιράστηκε στους νικητές. Έτσι δημιουργήθηκαν δύο Ευρώπες: Η Δυτική καπιταλιστική Ευρώπη με τη ροή αμερικάνικου χρήματος και η ανατολική Ευρώπη με τη Σοβιετική διοίκηση.
Το παράδειγμα αυτό παρέμενε σταθερό για πολλές δεκαετίες.
Η κατάρρευση της σοβιετικής ένωσης ώθησε τη Δυτική Ευρώπη στο να επεκταθεί σταδιακά σε πρώην χώρες της ανατολικής Ευρώπης με άτσαλους διασκελισμούς και με μοναδικό γνώμονα τη διεύρυνση της εσωτερικής αγοράς της ΕΕ.
Για να σφραγιστεί αυτή η επέκταση δημιουργήθηκε το ευρώ, όχι μόνο ένα ευρωπαϊκό νόμισμα αλλά μια νομισματική πολιτική που περνούσε πλέον από τα χέρια των κρατών μελών στα χέρια μιας Κεντρικής Τράπεζας.

Υπηρέτησες στα ΕΚΑΜ και ο γιός σου μαχαιρώνει μαθητές λυκείου; Κανένα πρόβλημα, ρίξε το φταίξιμο στο θύμα!

Υπηρέτησες στα ΕΚΑΜ  και ο γιός σου μαχαιρώνει μαθητές λυκείου;
Κανένα πρόβλημα, ρίξε το φταίξιμο στο θύμα!

Άφθονο γέλιο προσέφερε ο πρώην εκαμίτης στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο μαχαιροβγάλτης γιός του.
Μεταξύ άλλων, ο Αποστολόπουλος δήλωσε ότι “ το θύμα, που σήμερα είναι 17 ετών, είναι... έμπορος ναρκωτικών, υποκινητής καταλήψεων, αλλά και κακός μαθητής που δεν ασχολείται με τα μαθήματά του”
Κατηγόρησε δε την ...μητέρα τους θύματος, ότι  “είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποκινεί τους αλλοδαπούς σε εξέγερση στις Φυλακές Αυλώνα”

Σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου, για το τι γύρευε να μπαινοβγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο ο γιόκας του, απάντησε ότι “ έμπαινε ως μελλοντικός συνάδελφος επειδή σπούδαζε θεολογία και θα γινόταν κάποτε καθηγητής”...
Φάκ γέα!

Τέλος πάντων Αποστολόπουλε, μπορεί η ακαδημαϊκή καριέρα του μαχαιροβγάλτη θεολόγου να τελείωσε άδοξα, όμως δεν χάθηκαν όλα.
Τις θεολογικές γνώσεις που έχει ήδη αποκτήσει, θα μπορεί αργότερα να τις χρησιμοποιήσει ως μοναχός σε κάποιο μοναστήρι ή στο άγιο όρος.
Άλλωστε οι ..εμπειρίες που θα έχει αποχτήσει ως κρατούμενος θα τον βοηθήσουν αργότερα να εξελιχτεί τάχιστα στις ιερές βαθμίδες του μοναστηριού,  με την βοήθεια του θεού πάντα.
Εδώ βρε μέχρι και ο Θανάσης Λένης  έγινε μητροπολίτης, ο Αποστολόπουλος τζούνιορ για ένα ψιλό-μαχαίρωμα θα κολλήσει;
  
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=430817
SXY
Άφθονο γέλιο προσέφερε ο πρώην εκαμίτης στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο μαχαιροβγάλτης γιός του. Μεταξύ άλλων, ο Αποστολόπουλος δήλωσε ότι “ το θύμα, που σήμερα είναι 17 ετών, είναι... έμπορος ναρκωτικών, υποκινητής καταλήψεων, αλλά και κακός μαθητής που δεν ασχολείται με τα μαθήματά του” Κατηγόρησε δε την ...μητέρα τους θύματος, ότι “είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και υποκινεί τους αλλοδαπούς σε εξέγερση στις Φυλακές Αυλώνα”
Σε ερώτηση του πρόεδρου του δικαστηρίου, για το τι γύρευε να μπαινοβγαίνει στο συγκεκριμένο σχολείο ο γιόκας του, απάντησε ότι “ έμπαινε ως μελλοντικός συνάδελφος επειδή σπούδαζε θεολογία και θα γινόταν κάποτε καθηγητής”...
Φάκ γέα!
Τέλος πάντων Αποστολόπουλε, μπορεί η ακαδημαϊκή καριέρα του μαχαιροβγάλτη θεολόγου να τελείωσε άδοξα, όμως δεν χάθηκαν όλα.
Τις θεολογικές γνώσεις που έχει ήδη αποκτήσει, θα μπορεί αργότερα να τις χρησιμοποιήσει ως μοναχός σε κάποιο μοναστήρι ή στο άγιο όρος.
Άλλωστε οι ..εμπειρίες που θα έχει αποχτήσει ως κρατούμενος θα τον βοηθήσουν αργότερα να εξελιχτεί τάχιστα στις ιερές βαθμίδες του μοναστηριού, με την βοήθεια του θεού πάντα.
Εδώ βρε μέχρι και ο Θανάσης Λένης έγινε μητροπολίτης, ο Αποστολόπουλος τζούνιορ για ένα ψιλό-μαχαίρωμα θα κολλήσει;

Η ελληνική «λίστα Schindler». ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ...

Το 1897, με τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, ένας ξένος, ο Εδουάρδος Λω, εξυγίανε τα δημοσιονομικά της Ελλάδας, προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον από την κλεπτοκρατία της εποχής και οδήγησε την Ελλάδα στην πρωτοφανή ανάπτυξη των πρώτων χρόνων του 20ού αιώνα – εκείνη την ανάπτυξη που άνοιξε τον δρόμο στην πολιτική μεταρρύθμιση του 1909.
Το φως της δημοσιότητας έχουν δει, εν μέσω Κρίσης, «λίστες», όπως αυτή της  «Λαγκάρντ», του «Λίχτενσταϊν», των «400 ελλήνων με τα ακριβά ακίνητα στο Λονδίνο» κ.ά, που αποτελούν την ελληνική εκδοχή της «λίστας του Σίντλερ». Της επιλεκτικής δηλαδή διάσωσης κάποιων ελαχίστων προνομιούχων, από το Οικονομικό Ολοκαύτωμα που με αμείλικτη ένταση εξολοθρεύει τους Έλληνες τα πέντε τελευταία χρόνια. Πρόκειται δυστυχώς για την ελληνική εκδοχή των λιγοστών Εβραίων που διασώθηκαν από τον Σίντλερ [1] κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τους εκατομμύρια υπολοίπους να οδηγούνται μαζικά σε αφανισμό…

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΛΕΕΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

México: fotografías aéreas muestran abismal división entre ricos y pobres
Texto completo en: http://actualidad.rt.com/sociedad/view/128305-fotografias-aereas-division-ricos-pobres-mexico
Una nueva campaña de publicidad está tratando de llamar la atención sobre la brecha entre ricos y pobres en México, mostrando fotos de cómo coexisten ambos grupos poblacionales de la misma nación.

ΣΕ ΔΙΚΗ Ο ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΣΤΗ MARFIN

vgenopoulos9939s0xΣε δίκη παραπέμπεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος για το θάνατο των τριών υπαλλήλων στον εμπρησμό – από ρίψη βόμβας μολότοφ – του υποκαταστήματος της Marfin στη Σταδίου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας, το Μάιο του 2010, όπως αποκαλύπτει σήμερα το directnews.gr
Μαζί με τον Αν. Βγενόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr παραπέμπονται να δικαστούν για την ίδια υπόθεση τα μέλη του τότε Δ.Σ της τράπεζας, Ευθύμιος Θ. Μπουλούτας και Ηρακλής Γ. Κουνάδης καθώς και δέκα ακόμα στελέχη της Marfin από το περιφερειακό δίκτυο, τη διεύθυνση ασφάλειας και την τεχνική υπηρεσία.

Για τον 15χρονο Κεμάλ δεν ρώτησαν «τι έκανε στο ορυχείο»; Ένας είναι ο εχθρός των λαών: ο ιμπεριαλισμός και τα δωσίλογα καθεστώτα του!

Για τον 15χρονο Μπερκίν ρωτούσαν «τι έκανε το παιδί στη διαδήλωση;» Για τον 15χρονο Κεμάλ δεν ρώτησαν «τι έκανε στο ορυχείο»;

Kαμία σχέση με το τουρκικό φασιστικό καθεστώς!