Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Η φωτο της ημέρας:Εργάτες συνοδεύουν τους δολοφονημένους ανθρακωρύχους


http://www.enallaktikos.gr/ar5005el_i-fwto-tis-imerasergates-synodeyoyn-toys-dolofonimenoys-anthrakwryxoys-.html#.U3aUgE_63CU.facebook

O Μιχαλολιάκος επιβεβαιώνει τα πάντα για την χ.α

Ενα “μικρό” “λάθος” του Μιχαλολιάκου: Επιβεβαιώνει ότι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής γνώριζε (και παρακινούσε) τις δολοφονικές επιθέσεις, τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τους άγριους ξυλοδαρμούς

Βάζουμε εισαγωγικά στις λέξεις “μικρό” και “λάθος”, αν και ούτε μικρό είναι, ούτε λάθος -τουλάχιστον από απροσεξία. Αντιθέτως, δείχνει κάτι πολύ συγκεκριμένο για την κατάσταση μέσα στη ναζιστική συμμορία, τώρα με τις διώξεις εναντίον τους. Και αυτό που προκύπτει είναι πως τα χαμηλόβαθμα μέλη της συμμορίας είναι αναλώσιμα για την ηγεσία και πως θα θυσιαστούν για να απαλλαγούν ο Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές του από τις εναντίον τους κατηγορίες .

Λιβύη: Επίθεση ενόπλων κατά του Κοινοβουλίου

Λιβύη: Επίθεση ενόπλων κατά του Κοινοβουλίου
Έφοδο στο κτίριο του Κοινοβουλίου στη Λιβύη πραγματοποίησαν ένοπλοι, εισβάλλοντας σε γραφεία βουλευτών, σύμφωνα με Λίβυο βουλευτή που επικαλείται το Reuters.
Ο Ομαρ Μπουσάχ δήλωσε στο Reuters ότι οι ένοπλοι στη συνέχεια πυρπόλησαν το κτίριο.
Το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι ένοπλοι έχουν κλείσει τους δρόμους που οδηγούν στην έδρα του κοινοβουλίου. Σφοδρά πυρά ακούγονται από πολλές περιοχές της Τρίπολης.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Η μόλυνση των ωκεανών. Το βίντεο που συγκλόνισε τον κόσμο

Η μόλυνση των ωκεανών. Το βίντεο που συγκλόνισε τον κόσμο
Σε ένα νησί του Ειρηνικού που δεν κατοικεί κανένας άνθρωπος, τα πουλιά πεθαίνουν λόγω του ανθρώπου… Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας!

Η χρήση στρατιωτικού σόναρ κατά συρροή υπεύθυνη για τους μαζικούς εκβρασμούς ζιφιών στην Ελλάδα: Η περίπτωση της Κρήτης

Ημέρες του ’61 σε ορισμένα εκλογικά τμήματα


parakratos2Ημέρες που παραπέμπουν στο δεξιό παρακράτος του 1961 καταγγέλλουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στον Πειραιά ο συνδυασμός του Θοδωρή Δρίτσα κατήγγειλε εισβολή μηχανοκίνητων ομάδων με ξυρισμένα κεφάλια και μαύρες μπλούζες που περιφέρονται σε εκλογικά τμήματα, φωτογραφίζουν και απειλούν υποψηφίους του συνδυασμού του. Ο κ. Δρίτσας επικαλέστηκε επίσης καταγγελίες πολιτών ότι σε εκκλησία του Πειραιά, ο ιερέας μετά το πέρας της Λειτουργίας έκανε εγκωμιαστικά σχόλια υπέρ του Β.Μαρινάκη ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν «γενικευμένα κρούσματα ανοιχτών παραβιάσεων της νομιμότητας». Νωρίτερα νεοναζιστές της Χρυσής επιτέθηκαν σε τραπεζάκι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Χολαργό, σε εκλογικό τμήμα όπου είχε προσέλθει να ψηφίσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης της Χρυσής Αβγής Ηλίας Παναγιώταρος, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν έντονα φραστικά επεισόδια. 

Τουρκία: Έξω οι δολοφόνοι των εργατών από το τμήμα Μεταλλειολόγων!

Στους 301 οι νεκροί ανθρακωρύχοι στη Σόμα σύμφωνα με τελικό απολογισμό
Κείμενο της κατάληψης του τμήματος Μεταλλειολόγων του πανεπιστημίου Πόλης (İTÜ)
Εμείς, οι φοιτητές του πανεπιστημίου İTÜ προχωρήσαμε σε κατάληψη του τμήματος Μεταλλειολόγων γιατί δε θέλουμε το πανεπιστήμιό μας να σχετίζεται με τις δραστηριότητες της εταιρίας που δολοφόνησε τους εργάτες της Σόμα. Ο θρήνος και η οργή μας είναι μεγάλη! Αυτά που έγιναν στη Σόμα δεν είναι ούτε μοίρα, ούτε ατύχημα, είναι εργατική δολοφονία.

ΦΟΒΕΡΗ: Η αναρχική μουσουλμάνα σκιτσογράφος την οποία μισούν οι φονταμενταλιστές της Αιγύπτου [εικόνες] Πηγή: Η αναρχική μουσουλμάνα σκιτσογράφος την οποία μισούν οι φονταμενταλιστές της Αιγύπτου [εικόνες]

Η αναρχική μουσουλμάνα σκιτσογράφος την οποία μισούν οι φονταμενταλιστές της Αιγύπτου [εικόνες]
Μία από τις γυναίκες που μίλησαν στη Συνέλευση Γυναικών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ στην Τυνησία δεν ήταν πολιτική ακτιβίστρια, αλλά σκιτσογράφος. Η Doaa Eladl είναι μία 34χρονη Αιγύπτια, η οποία αποκαλεί τον εαυτό της «αναρχική μουσουλμάνα».

ΜΠΑΡΣΤΕΛΟΝΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ: "Atleti, Atleti" φώναζαν για την ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ που πήρε το πρωτάθλημα μέσα στο Καμπ Νόου!

Το Καμπ Νόου αποθεώνει την Ατλέτικο Μαδρίτης

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ο ΛΑΟΣ ΠΑΛΕΥΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ-ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ

With just 26 days to go before the Brazil World Cup kicks off, these dramatic photos reveal the extent of the violent protests that have rocked Sao Paulo and Rio de Janeiro.

Brazil’s Robocops: Soldiers march with shotguns in full body armour as police warn World Cup visitors of the serious threat of robbery in the country

  • Sao Paulo police issue leaflets to World Cup fans travelling to Brazil
  • Tourists are instructed not to ‘react, scream or argue with robbers'
  • Robberies that lead to homicide has hit a nine year high in Sao Paulo
  • New allegations of corruption surrounds the World Cup today
  • Investigation finds construction companies overcharge the taxpayer
  • Preparing: Soldiers who will provide security during the World Cup march in Rio de Janeiro as Brazilian police reveal they will be instructing visiting football fans to hand over their valuables and not argue with robbers

    BINTEO-Ερντογάν σε διαδηλωτή: Γιουχάϊσέ με ξανά και θα σε χαστουκίσω

    BINTEO-Ερντογάν σε διαδηλωτή: Γιουχάισέ με ξανά και θα σε χαστουκίσω
    Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του Τούρκου Πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, σε διαδηλωτή στη Σόμα: "Γιουχάισέ με ξανά και θα σε χαστουκίσω".

    Πώς στρώθηκε ο δρόμος για τον φασισμό

    Αν μου ζητούσαν να επιλέξω μια φράση-κλειδί που ακουγόταν πολύ στην Ελλάδα τις προηγούμενες δυο δεκαετίες, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό: «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες χείλη απλών πολιτών. Μπορεί να την είπες κι εσύ. «Δεν με ενδιαφέρει η πολιτική». Ακούστηκε, ως απάντηση, από εκατοντάδες «καλλιτέχνες» και ηθοποιούς, όταν ερωτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια για τα όσα συνέβαιναν στη χώρα μας. Το πίστευαν; Το έλεγαν γιατί ήθελαν να τα έχουν καλά με όλους και να μη χάσουν «πελάτες»; Πάντως, το έλεγαν.

    Τις προηγούμενες δεκαετίες, η πολιτική στην Ελλάδα δεν ήταν τόσο δημοφιλής όσο είναι σήμερα. Αν ξεκινούσες πολιτική συζήτηση, οι άνθρωποι δυσανασχετούσαν. Ήταν «βαρετό».

    Ο ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΟΧΕΤΟΣ, ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΒΓΗΚΕ ΠΑΓΑΝΙΑ...ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΝ "ΟΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΕΣ...


    Τα 16 συγκεκριμένα άτομα κυκλοφορούσαν με μηχανάκια στην περιοχή και όπως καταγγέλλουν πολίτες προκαλούσαν με υβρεολόγιο. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι Α.Τ. Δραπετσώνας.  - See more at: http://left.gr/news/prosagoges-hrysaygiton-ston-peiraia#sthash.s5rJnaZY.Dgx33Vyy.dpuf

    ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΜΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΕΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΦΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΙΕΡΑΡΧΗ

    Σάλος έχει προκληθεί καθώς στην Ελλάδα του 2014, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος προχώρησε στην σύνταξη ενός μακροσκελούς κειμένου προς τους πιστούς που τους …επισημαίνει, τι να μην ψηφίσουν στις εκλογές…  
    Ο σκοταδισμός και η ακροδεξιά ρητορεία πάνε χέρι χέρι σε έναν ιεράρχη που απαιτεί να αντιμετωπίζει τους πολίτες ως πρόβατα που πρέπει να μείνουν περιφραγμένοι και απομονωμένοι ως αντιδραστικό ποίμνιο!   
    Όπως σχολιάζει το ΚΟΥΡΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ “μεταξύ άλλων, αναφέρει και προειδοποιεί τους πιστούς αν ψηφίζουν πολιτικούς με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά πως αμαρτάνουν: «Η ευθύνη γενικά των πολιτικών εκπροσώπων μας είναι μεγάλη. Αυτοί μας χάλασαν. Αυτοί μας έφτιαξαν μία κοινωνία ανεκτική στα ναρκωτικά, ασεβή στα ιερά, άτονη η αναρχική στις αντιδράσεις. Αποποινικοποίησαν τη μοιχεία, νομιμοποίησαν τις αμβλώσεις, θεσμοθέτησαν τον πολιτικό γάμο και τις ανίερες συμβιώσεις, κατήργησαν την αργία της Κυριακής. Καί τώρα; Τώρα θέλουν να καίνε τους νεκρούς, να παντρεύουν άτομα του ιδίου φύλου, να παίρνουν τα όργανά μας εικάζοντας τη συναίνεσή μας, να διευκολύνουν τους ανθρώπους να φεύγουν από αυτόν τον κόσμο με πολιτική κηδεία, αδιάβαστοι, δίχως μια προσευχή, δίχως μια ευλογία για την άλλη ζωή, με μοναδική σφραγίδα ένα μικρό ηλεκτρονικό τσιπάκι και ένα τεράστιο ψέμα μέσα και γύρω τους».

    Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΞΕΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ LEOPARD ΣΤΗ ΠΟΛΩΝΙΑ


    Στις 16 Μαϊου 2014 η 34η Ταξιαρχία Ιππικού (34 BKPanc) της 11ης Μεραρχίας Ιππικού (11 DKPanc) του Πολωνικού Στρατού που εδρεύει στην Zagan έλαβε τα πρώτα 11 άρματα μάχης Leopard 2A5 από το απόθεμα του Γερμανικού Στρατού, που αγοράστηκαν βάσει συμφωνίας το 2013. 
    Η Πολωνία υπέγραψε στις 22 Νοεμβρίου 2013 διακυβερνητική συμφωνία με τη Γερμανία σχετικά με μια προμήθεια 105 Leopard 2A5 και 14 Leopard 2A4. Το πακέτο περιλαμβάνει επίσης 18 τεθωρακισμένα οχήματα περισυλλογής BPZ 2, 200 οχήματα διαφόρων κατηγοριών, συναφή εξοπλισμό και ένα συγκρότημα εκπαίδευσης λέιζερ AGDUS (Duell Simulator). Το κόστος της προμήθειας ανήρθε σε 181.300.000 ευρώ. 

    Διαδηλώσεις κοινωνικών ομάδων ενάντια στο Μουντιάλ στην Βραζιλία

    Foto: euronews
    Πηγή: telesurtv.net

    Κοινωνικές ομάδες της Βραζιλίας πραγματοποίησαν  διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις ενάντια στην πραγματοποίηση του παγκοσμίου κυπέλου ποδοσφαίρου που ξεκινά στις 12 Ιουνίου.

    Η διαδηλώσεις οργανώθηκαν μέσω διαδικτύου και εκτιμάται ότι συμμετείχαν πάνω από 12 χιλιάδες άτομα που ανήκουν σε ομάδες πολιτών, πολιτικά κόμματα και ανθρώπους που επηρεάστηκαν ή  εκτοπίστηκαν εξ αιτίας των έργων που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες αυτής της διοργάνωσης.
    Με το σύνθημα «Κύπελλο χωρίς τον λαό, όλοι το δρόμο και πάλι"  οι διαδηλωτές επεδίωξαν να καταλάβουν κεντρικές λεωφόρους των μεγάλων πόλεων στη Βραζιλία, όπως τον Ιούνιο του 2013, κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

    Από τη λογοκλοπή του ονόματος «Νέα Δημοκρατία» μέχρι σήμερα

    galeraΠηγή: Διονύσης Ελευθεράτος – «Πριν»
    Την κινηματογραφική «κάλπικη λίρα» θυμίζει, εδώ και δεκαετίες, το σλόγκαν «Νέα Ελλάδα», για το οποίο ερίζουν εσχάτως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ: η Νέα Ελλάδα γυρίζει από στόμα σε στόμα, μεταμορφώνεται σαν τον χαμαιλέοντα αναλόγως των πεποιθήσεων των εκάστοτε «χειριστών» της, αλλάζει περιεχόμενο κι αξίες χρήσης. Αναλλοίωτη μένει μόνο μία παράμετρος εξ όσων επαναφέρει στο προσκήνιο, μαζί με τη δική της επανεμφάνιση, η Νέα Ελλάδα: η φαιδρή θρασύτητα. Εν προκειμένω του Αντ. Σαμαρά.
    «Παίζοντας τα ρέστα του», εμπαίζει και αυτές ακόμη τις μνήμες των ανθρώπων: διατείνεται ότι του… έκλεψαν το σύνθημα «Νέα Ελλάδα», που έχουν ακούσει – κι εν μέρει έχουν φωνάξει σε δρόμους και πλατείες- γενιές ολόκληρες! Σε ποιο ακριβώς υποθηκοφυλακείο ή κτηματολογικό γραφείο το είχε κατοχυρωμένο ο ανεκδιήγητος, που αφού μεγαλούργησε σανπλάστης «πρωτογενών πλεονασμάτων» ανακαλύπτει και το θεσμό της… τριτογενούς, τεταρτογενούς ή και χιλιογενούς πατέντας;

    Η αθλιότητα της φιλανθρωπίας

    Στη λέξη φιλανθρωπία υπάρχει μια βαθιά αντίφαση, στα όρια του οξύμωρου. Ο άνθρωπος είναι απλώς άνθρωπος, δεν μπορεί να είναι φιλάνθρωπος. Όπως ο λύκος δεν μπορεί να είναι φιλόλυκος, ούτε η κότα φιλόκοτα και ο σκύλος φιλόσκυλος. Ο σκύλος, ναι, μπορεί να είναι φιλάνθρωπος, ως το κατεξοχήν κατοικίδιο που έχει μια σχεδόν αυτοκαταστροφική προσκόλληση στο είδος μας. Η κότα δεν θα μπορούσε να είναι ποτέ φιλάνθρωπη, αν είχε μια ελάχιστη επίγνωση του προορισμού της ως σούπας ή κοκκινιστής. Η γάτα, αν και εξίσου προσκολλημένη στον άνθρωπο και τα ενδιαιτήματά του, δεν είναι φιλάνθρωπη. Είναι απλώς φίλαυτη. Κι επειδή αγαπάει τον εαυτό της περισσότερο από οτιδήποτε άλλο- αν μπορεί να αποκληθεί αγάπη το ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει κάθε ον-, συμβιβάζεται με την αναγκαστική συνύπαρξή της με τον άνθρωπο. Είναι μια κατεξοχήν φιλόγατα που συνδέεται με μνημόνιο κατανόησης με τον άνθρωπο, αν υποθέσουμε ότι η βάση της συνύπαρξής της μ’ αυτόν είναι να πιάνει ποντίκια ή να προσφέρει το σώμα της στην ανθρώπινη ανάγκη για τρυφερότητα και χάδι.

    Έδωσαν στον Μπόμπολα τα σκουπίδια της Μακεδονίας

    assets_LARGE_t_942_43372466Με τη μέθοδο ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) συνεχίζεται η σταδιακή ιδιωτικοποίηση του τομέα διαχείρισης απορριμάτων, που θεωρείται από αρκετούς αναλυτές ως η τελευταία δυνατότητα της κυβέρνησης να προσφέρει έργα στους εργολάβους   και τους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν. Όπως ανακοινώθηκε η Άκτωρ Παραχωρήσεις – Ηλέκτωρ, του Μπόμπολα ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περφέρειας Δ. Μακεδονίας. Το έργο περιλαμβάνει την τεχνολογική εφαρμογή της αερόβιας επεξεργασίας, η οποία θα αναληφθεί από τη γερμανική εταιρεία Herhof GmbH 

    «Ούτε μια ψήφος στο ΕΛΑΜ!»

    ΕΛΑΜ ΚύπροςΝα ρίξουν «μαύρο» στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου στους φασίστες του ΕΛΑΜ, το επίσημο παράρτημα της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή στην Κύπρο, καλεί τους πολίτες η Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή Κύπρου. Ακολουθεί η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας: «Οι ΕΛΑΜίτες, νοσταλγοί του Χίτλερ και θαυμαστές της εγκληματικής ΕΟΚΑ Β’, ξυλοφόρτωσαν και τραυμάτισαν τον Ιούλιο του 2010 νιγηριανό φοιτητή στο κέντρο της Λευκωσίας. Τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνου, διέλυσαν βίαια το αντιρατσιστικό Φεστιβάλ «Rainbow» στη Λάρνακα, όπου και μαχαίρωσαν τον τουρκοκύπριο τραγουδιστή Sertunç Akdoğdu. Τον ίδιο μήνα επιτέθηκαν και χτύπησαν γυναίκα στην περιοχή του ΑΠΟΕΛ γιατί την πέρασαν για «ξένη». 

    ΛΙΒΥΗ: ΝΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ- Εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη

    Εγκαταλείπουν τη Βεγγάζη
    Ο αυτοαποκαλούμενος «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» (LNA) του οποίου ηγείται ένας απόστρατος στρατηγός, προειδοποίησε το Σάββατο τους πολίτες της Βεγγάζης να εγκαταλείψουν μέρη της πόλης προτού ξεκινήσει μια νέα επίθεση κατά ισλαμιστών μαχητών, μία ημέρα αφότου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μία από τις χειρότερες συγκρούσεις που έλαβαν χώρα στη Λιβύη αυτό το μήνα.
    Σύμφωνα με το Reuters, δεκάδες οικογένειες εγκατέλειψαν τις δυτικές συνοικίες της πόλης όπου ισλαμιστές μαχητές συγκρούονταν επί ώρες με τις δυνάμεις του LNA, επικεφαλής του οποίου είναι ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ. Εξαιτίας των συγκρούσεων τουλάχιστον 43 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

    Τουρκία: Δραματική αύξηση πώλησης όπλων… τι τα θέλουν;

    Έκπληξη προκαλεί ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων φορητού οπλισμού στην Τουρκία, σε βαθμό που να εγείρονται υποψίες πως η ανασφάλεια των πολιτών, ίσως να συνδέεται με την εντεινόμενη διαφωνία ανάμεσα σε πληθυσμιακές ομάδες που θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτροπή.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Κατασκευαστών Αμυντικής Βιομηχανίας (SASAD), η αύξηση από το 1997 ανέρχεται σε 639%, με το νούμερο να καλύπτει μόνο τα όπλα που έχουν νόμιμες άδειες, άρα το νούμερο μπορεί να είναι και πολύ μεγαλύτερο…

    ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ: 3.000 Κινέζοι απομακρύνθηκαν εξαιτίας των αιματηρών ταραχών

    3.000 Κινέζοι απομακρύνθηκαν από το Βιετνάμ εξαιτίας των αιματηρών ταραχώνΠερισσότεροι από 3.000 Κινέζοι έχουν εγκαταλείψει το Βιετνάμ μετά τις αιματηρές αντικινεζικές ταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο Νέα Κίνα. 

    Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν μετά την εγκατάσταση από την Κίνα μιας εξέδρας άντλησης πετρελαίου αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε μια διαφιλονικούμενη περιοχή της Νότιας Σινικής Θάλασσας, την οποία διεκδικεί το Βιετνάμ. Οι ΗΠΑ έχουν χαρακτηρίσει την κίνηση αυτή του Πεκίνου προκλητική, ενώ πρόκειται για τη χειρότερη επιδείνωση στις σχέσεις μεταξύ των δύο κομμουνιστικών γειτονικών χωρών έπειτα από τον σύντομο πόλεμο του 1979 για τα μεταξύ τους σύνορα.

    Οι Ελβετοί ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 3.275 ευρώ

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Ελβετοί, προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα καθιερωθεί κατώτατος μισθός στη χώρα. 

    Οι Ελβετοί ψηφίζουν για κατώτατο μισθό 3.275 ευρώ
    Στα 18 ευρώ/ώρα, ο μισθός αυτός θα είναι ο υψηλότερος κατώτατος μισθός στον κόσμο (4.000 ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 3.275 ευρώ). Η χώρα δεν διαθέτει κατώτατο μισθό.

    Στην πρόταση αντιδρούν υπουργοί, οι οποίοι δηλώνουν ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να πληρώνουν αυτούς τους μισθούς. Υπέρ της πρότασης έχουν ταχθεί εργατικά συνδικάτα, καθώς και οι Σοσιαλιστές και οι Πράσινοι. 

    Η απύθμενη μαλακία των “φιλανθρωπικών hashtag”

    Ζούμε στην εποχή των social networks. Κι επειδή αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούμε με όλο τον κόσμο (κυριολεκτικά), “οφείλουμε” να εξασκούμε πού και πού τις ανησυχίες μας. Ειδικά αν είμαστε αυτό που λένε “celebrities”.
    Με αφορμή διάφορα “τραγικά” γεγονότα που συμβαίνουν στον πλανήτη, κυκλοφορούσαν κάθε τρεις και λίγο νέα hashtag στο τουίτερ με σκοπό να δηλώσει ο απλός χρήστης τη συμπαράστασή του στο θύμα του τσουνάμι, το προσφυγόπουλο της Συρίας, τη βιασμένη Σομαλή κοκ.

    Κίνα:Ζήτημα χρόνου ή περιβαντολογική κατάρευση καί ή ανθρωπιστική κρίση


    Περιβαντολογικές διαδηλώσεις συνταράσουν τήν Κίνα από τίς 30 Μαρτίου όταν μιά μικρή διαμαρτυρία 1000 ανθρώπων εξελίχθηκε σέ δύο εβδομάδες σέ  μαζικές αντικυβερνητικές διαδηλώσεις 300.000 κινέζων μέ απολογισμό 15 νεκρούς καί εκατοντάδες τραυματίες.Αφορμή ή κατασκευή ενός νέου διυλιστηρίου τής επικίνδυνης χημικής ουσίας παραξυλόλιο( PX) πού χρησιμοποιείται γιά τήν κατασκευή πλαστικών μπουκαλιών καί πολυεστέρα.
    Οί διαδηλωτές επιτέθηκαν σέ δημόσια κτίρια καί έβαλαν φωτιά σέ αυτοκίνητα τής αστυνομίας καί αυτή απάντησε μέ πραγματικά πυρά σκοτώνοντας 15 καί εξαπολύοντας ένα ανελέητο προγκρόμ βίας.Μετά τήν διάλυσή της εκατοντάδες διαδηλωτές κείτονταν βαριά κτυπημένοι καί αναίσθητοι στούς δρόμους.Η κινέζικη κυβέρνηση λογόκρινε όλα τά μέσα γιά νά αποφύγει τή δημοσιοποίηση ενός φρικτού εγκλήματος χωρίς όμως νά τό πετύχει.

    Και η Εκκλησία στην μάχη της προεκλογικής προπαγάνδας! Θαυμάστε τους!

    Μετά το Mega και τα προχθεσινά "ενημερωτικά" ρεπορτάζ του για το Κολλέγιο Αθηνών-Ψυχικού της οικογενείας Σαμαρά, σειρά παίρνει και η μεγαλύτερη Ανώνυμη Εταιρία του κόσμου από το 325μ.Χ. για να μπει στην μάχη της έμμεσης προεκλογικής προπαγάνδας. Σφυροκόπημα από όλες τις πλευρές, με κάθε μέσω, ώστε να παραμείνει στην εξουσία ο ακροδεξιός Κουτσαβάκης και η φασίζουσα παρεούλα του.

    Στόχος αυτή τη φορά οι θρησκόληπτοι και οι χριστιανοταλιμπάν και οι ψήφοι τους.