Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Έντεκα νεκροί στρατιώτες στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ


Ουκρανία: Έντεκα νεκροί στρατιώτες στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ
Έντεκα νεκροί στρατιώτες του ουκρανικού στρατού είναι το αποτέλεσμα των ταραχών της νύχτας της Τετάρτης στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, δύο από τις περιοχές που αυτοανακήρυξαν την ανεξαρτησία τους, μετά τα δημοψηφίσματα του Μαΐου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων, οι επιθέσεις σημειώθηκαν από φιλορώσους αυτονομιστές. Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος. Μάλιστα, αρχικά είχε γίνει λόγος για εννέα νεκρούς.

Πραξικόπημα στην Ταϊλάνδη !

Για να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα", οι ένοπλες δυνάμεις "αναλαμβάνουν την εξουσία από τις 16:30 (τοπική ώρα, 12:30 ώρα Ελλάδας) της 22ας Μαΐου"

 Ο αρχηγός του στρατού της Ταϊλάνδης στρατηγός Πραγιούθ Τσαν-ότσα ανέλαβε σήμερα τον έλεγχο της κυβέρνησης, λέγοντας πως ο στρατός πρέπει να αποκαταστήσει την τάξη και να προωθήσει μεταρρυθμίσεις, δύο ημέρες αφότου κήρυξε το στρατιωτικό νόμο...

Τουρκία: Οι 301 νεκροί ανθρακωρύχοι άφησαν πίσω τους 432 ορφανά

Τουρκία: Οι 301 νεκροί ανθρακωρύχοι άφησαν πίσω τους 432 ορφανά

Η τραγωδία στο ορυχείο της δυτικής Τουρκίας, όπουσκοτώθηκαν 301 ανθρακωρύχοι, είχε μια σημαντική ανθρώπινη παράμετρο, καθώς άφησε πίσω της 432 ορφανά παιδιά, ανακοίνωσε η υπουργός κοινωνικών υποθέσεων της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Ο μέσος όρος ηλικίας των παιδιών αυτών είναι τα 10 χρόνια", δήλωσε η Αϊσενούρ Ισλάμ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Οι περισσότεροι από τους άνδρες που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα, το χειρότερο στην Ιστορία της Τουρκίας, ήταν εκείνοι που υποστήριζαν οικονομικά τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να χορηγήσει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ, μια ομάδα ανθρακωρύχων που έκανε καθιστική διαμαρτυρία έξω από το κυβερνείο της πόλης Σόμα συναντήθηκε με κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων ήταν ο υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ και ο υπουργός Εργασίας, Φαρούκ Τσελίκ.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ:


Image
Περίπου 80 Αμερικανούς στρατιώτες απέστειλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Τσαντ προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό και «την ασφαλή επιστροφή» των 200 μαθητριών που απήχθησαν τον περασμένο μήνα στη Νιγηρία από ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Μπόκο Χάραμ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.
Η αποστολή αυτή έχει ως στόχο να «υποστηρίξει την επιχείρηση πληροφοριών, παρακολούθησης και αναγνώρισης των αεροσκαφών που πρόσκεινται σε αποστολές πάνω από το βόρειο τμήμα της Νιγηρίας και τις γύρω περιοχές», αναφέρει σε επιστολή του προς το Κογκρέσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.
Η αποστολή αποτελείται από 40 άτομα για την λειτουργία των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Predator και άλλα 40 για την Ασφάλεια της επιχείρησης.  Οι Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν στο Τσαντ για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να βοηθήσουν στον εντοπισμό των μαθητριών που έχουν απαχθεί από τη Μπόκο Χάραμ, αναφέρει στην επιστολή του ο Ομπάμα. 
http://www.onalert.gr/stories/nighria-80-amerikanoi-stratiwtes-stis-ereunes-gia-ton-entopismo-ma8htriwn

Ένα βήμα πριν την εκλογή νεοναζί Γερμανού ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην Ιστορία

Ένα βήμα πριν την εκλογή νεοναζί Γερμανού ευρωβουλευτή για πρώτη φορά στην Ιστορία
Το νεοναζιστικό κόμμα της Γερμανίας 70 χρόνια μετά τη συντριβή της Ναζισμού είναι έτοιμο να εκλέξει βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για πρώτη φορά στην Ιστορία.
Το Εθνικό Δημοκρατικό Κόμμα NPD, το οποίο οι υπηρεσίες πληροφοριών της Γερμανίας περιγράφουν ως «ρατσιστικό» και «αντισημιτικό» βάζει στον προεκλογικό στίβο το αίτημα να σταματήσει η μαζική μετανάστευση.

Κων/πολη, Τουρκία : Αστυνομικοί πυροβόλησαν στο κεφάλι διαδηλωτή με κανονικές σφαίρες

Turkish Riot Police is shoot Uğur Kurt in head by real bullets.. His medical sitution is critically. Κατασταλτικές δυνάμεις της αστυνομίας, πυροβόλησαν τον Uğur Kurt στο κεφάλι με κανονικές σφαίρες. Η κατάσταση του είναι κρίσιμη.
http://mpalothia.com/htthttp://anarxikidiaxisi.blogspot.gr/2014/05/blog-post_22.html?m=1
p://anarxikidiaxisi.blogspot.gr/2014/05/blog-post_22.html?m=1

Ναζί προσπαθούν να συλλάβουν στέλεχος της μαρξιστικής οργάνωσης «Μπορότμπα» ("Αγώνας") στο Χάρκοβο

Βίντεο της προσπάθειας να συλλάβουν τον σύντροφο Denis Levin, επικεφαλής της μαρξιστικής οργάνωσης «Μπορότμπα» ("Αγώνας"), του τμήματος του Κιέβου. Οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και πιστόλια παραστρατιωτικοί ένοπλοι ήρθαν αντιμέτωποι με απλούς ανθρώπους του Χαρκόβου, οι οποίοι δεν τους άφησαν να απαγάγουν τον Denis, παρά τους πυροβολισμούς στον αέρα.  
Τα πρόσωπα των δραστών είναι ορατά και μπορείτε να δείτε πως χτυπούν τον Dennis και την Svetlana Licht. Ορατή επίσης είναι και η γενική αδράνεια της αστυνομίας. Μπροστά τους οι Ναζί απαγάγουν Ουκρανούς πολίτες στο φως της ημέρας. Τι συμβαίνει με τα υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας; Οι άντρες τους φοβούνται τους ένοπλους παραστρατιωτικούς Ναζί, ή απλά ενεργούν από κοινού;

Αυτή είναι η Ευρώπη Φρούριο, η Ευρώπη του Πολέμου και της Καταστολής, η Ευρώπη της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης του Κόσμου της Εργασίας

Με το γκλομπ του Ματατζή και το G3 του Μισθοφόρου η Ε.Ε. θα επιβάλλει σε Πλανητικό επίπεδο την  «Ασφάλεια» του εφοπλιστή και ευρωπαίου καπιταλιστή-ιμπεριαλιστή!

Στη Σύνοδο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που έγινε στο Λουξεμβούργο, συζητήθηκε το ζήτημα της «Θαλάσσιας Ασφάλειας» αποκαλύπτοντας την επιδίωξη του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού για ενίσχυση των κατασταλτικών μέτρων και των στρατιωτικών επιχειρήσεων στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα. Οι διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των κρατών μελών αλλά και οι τομείς δράσεων αποκαλύπτουν ότι ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός επιδιώκει την εξασφάλιση των όρων ανεμπόδιστης κερδοφορίας του, αλλά και την αναβάθμιση των στρατιωτικών-κατασταλτικών του μηχανισμών ώστε να παίξει παγκόσμιο ρόλο.

Στόχος είναι η Ρωσία

Η κατάσταση στην Ουκρανία μετά το καθοδηγούμενο από τις ΗΠΑ κυβερνητικό πραξικόπημα παίρνει όλο και πιο ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι νεοφασίστες καταλαμβάνουν το ένα μετά το άλλο τα κυβερνητικά και κρατικά πόστα. Σε λίγες μέρες –στις 25 Μαΐου- θα λάβουν χώρα προεδρικές εκλογές μέσα σ΄ ένα κλίμα έντασης και τρομοκρατίας. Φασιστικές συμμορίες χρηματοδοτούμενες απ΄ τους ολιγάρχες, ειδικές ομάδες της CIA και του FBI δρουν έξω από κάθε νόμο. Δυό από τα τελευταία γεγονότα ήταν η απόπειρα δολοφονίας του ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας Πέρο Σιμονένκο στις 16 Μαΐου και η προσπάθεια να απαγορευτεί το ΚΚ Ουκρανίας με το πρόσχημα ότι υποστηρίζει «αποσχιστικές δραστηριότητες».

ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΜΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ-ΦΙΛΟΡΩΣΙΚΟ ΣΑΙΤ;


Ο Παπαδημούλης το χρυσαυγίτικο σάϊτ και ο “κόκκινος Πάνος”!
Κακός χαμός μεταξύ Μουρούτη και Παπαδημούλη για το άρθρο του δεύτερου στο αμυντικό σάϊτ που στηρίζει με νύχια και δόντια τη Χρυσή Αυγή. Ο Μουρούτης την “έπεσε” στον Παπαδημούλη λέγοντάς τον χρυσαυγίτη αρθρογράφο. Τι θα πει όμως για τον “δικό” τους Πάνο Παναγιωτόπουλο ο οποίος ως υπουργός Άμυνας ήταν ο βασικός ομιλητής “συνεδρίου” που οργάνωσε το χρυσαυγίτικο σάϊτ όπως λέει ο Μουρούτης στο Ζάππειο με θέμα υποτίθεται την ΑΟΖ ; Κι όχι μόνο ήταν βασικός ομιλητής αλλά είχε φέρει μαζί του τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος ο οποίος επίσης μίλησε εκεί; Όχι ότι αυτά δικαιολογούν την μεγαλειώδη γκάφα Παπαδημούλη. Και οι πέτρες γνωρίζουν τι εκπροσωπεί το συγκεκριμένο σάϊτ.http://armynews.gr/?p=21655

ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ! “Απόρρητα” τα μόρια για τον…παραθερισμό στο ναυτικό; Μην τρελαθούμε…


“Απόρρητα” τα μόρια για τον…παραθερισμό στο ναυτικό; Μην τρελαθούμε…
Είναι τα μόρια για τον …παραθερισμό των στελεχών του πολεμικού ναυτικού απόρρητα; Ρωτάμε γιατί και φέτος σε αντίθεση μ΄ ότι συμβαίνει σε στρατό και αεροπορία στο ναυτικό κανείς δεν μπορεί να δει τα μόρια σύμφωνα με τα οποία βγαίνουν οι δικαιούχοι που έχουν δικαίωμα να παραθερίσουν στο θέρετρο του ναυτικού. Η λίστα με τα ονόματα βγήκε ήδη υπάρχει γκρίνια γιατί όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν τα μόρια που έχει ο καθένας και όλοι αναρωτιούνται γιατί το ναυτικό τα κρατά μυστικά. Προφανώς γιατί έχει πέσει τέτοιο μαγείρεμα που αν τα βγάλουν στον αέρα θα εκτεθεί…ο σεφ! Για δώστε τα στη δημοσιότητα κύριοι ναύαρχοι να δούμε τι γίνεται.http://armynews.gr/?p=21658

Σουηδικό “μέταλ” για την ThyssenKrupp…



Ένα νέο επεισόδιο εκτυλίχθηκε το τελευταίο διάστημα στη σύγκρουση μεταξύ της Σουηδίας και της ThyssenKrupp και της θυγατρικής της Kockums. Οι Σουηδοί δεν φαίνονται αφελείς ούτε διατεθιμένοι να αφήσουν το οτιδήποτε ως “προίκα” στην γερμανική πλευρά, δείχνοντας και στην ελληνική πλευρά το πως λειτουργούν τα οργανωμένα κράτη. 
Στην κυριολεξία ο Σουηδικός Στρατός εκτέλεσε επιδρομή στο ναυπηγείο της Kockums στο Μάλμε. Αν και αρχικά δεν έγινε γνωστό το τι ακριβώς συνέβη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Σουηδική Υπηρεσία Αμυντικών Προμηθειών επέδραμε στα ναυπηγεία, συνοδεία στρατιωτικής δύναμης. Στη φάλαγγα των οχημάτων υπήρχαν και δύο φορτηγά, στα οποία, όπως διέρρευσε αργότερα, φορτώθηκαν τμήματα κινητήρων των υποβρυχίων που ναυπηγούσε μέχρι πρόσφατα η Kockums. 

STRATFOR: Μετά την Κίνα, η Ρωσία κοιτά ειρωνικά προς ΕΕ…

Πριν λίγες ώρες, έγινε γνωστή επιστολή του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Πορτογάλου Μπαρόζο, προς τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Στην επιστολή, ο Μπαρόζο απευθύνεται… αυστηρά, ζητώντας από τον Πούτιν αν τηρήσει η χώρα του όσα καταγράφονται μέσα στα συμβόλαια των δυο πλευρών για την ενεργειακή τροφοδοσία της Γηραιάς Ηπείρου από το ρωσικό φυσικό αέριο. Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η επιστολή αυτή πρέπει να προκάλεσε πολλά γέλια στο Κρεμλίνο και ιδίως στους Πούτιν και Λαβρόφ. Μάλλον ως γκάφα θα πρέπει να ερμηνευτεί η αποστολή τέτοιας επιστολής από την πλευρά της ΕΕ, τη στιγμή που δεν είχε ακόμα στεγνώσει το μελάνι της συμφωνίας Ρωσίας-Κίνας, αφού αν κάτι αποδεικνύει – αναδεικνύει, είναι την ευρωπαϊκή ανασφάλεια και τη μεγάλη ανησυχία.

Ο Θεοχάρης κλείνει το Νεώριο Σύρου με αίτηση κατάσχεσης προκαλώντας οργή


ImageΟ Γενικός Γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης βάζει λουκέτο στα ναυπηγεία του Νεωρίου Σύρου με το έτσι θέλω! Κάνοντας αίτηση κατάσχεσης “εις χείρας τρίτων” ακυρώνει την προσπάθεια του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και της κυβέρνησης να σώσει το ναυπηγείο το οποίο με την κίνηση του Θεοχάρη χάνει τις δουλειές που είχε κλείσει για επισκευές 12 πλοίων αλλά και μιας δεξαμενής του ΠΝ από τη Σούδα!
Τι έχει συμβεί;  Το ΠΝ προσπαθώντας να δώσει μια ανάσα ζωής στο Νεώριο, του ανέθεσε την επισκευή της πλωτής δεξαμενής του από τη Σούδα. Επιπλέον το Ναυπηγείο κατόρθωσε να πάρει 12 συμβόλαια επισκευών και οι εργαζόμενοι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό είχαν αρχίσει να αισιοδοξούν. Μόνο που είχαν υπολογίσει χωρίς τον Θεοχάρη. Ο οποίος με την αίτηση για κατάσχεση λόγω των χρεών που έχει η επιχείρηση ουσιαστικά καταδικάζει το Νεώριο!  Αποτέλεσμα το ναυπηγείο ήδη να μην λειτουργεί, οι 12 δουλειές που είχε κλείσει να πηγαίνουν χαμένες να παραμένει στη Σύρο!
Το ερώτημα εύλογο: Πως θα ξεχρεώσει μια επιχείρηση αν δεν την αφήσεις να δουλέψει για να σε πληρώσει;

Νέα επεισόδια στην ΠΓΔΜ

Περίπου 150 νεαροί σλαβικής καταγωγής που διαδήλωναν το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Γκιόρτσε Πέτροφ της ΠΓΔΜ για τη δολοφονία ομοεθνή τους από ένα άτομο αλβανικής εθνικής καταγωγής συγκρούστηκαν με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης για να τους διαλύσουν.

Οι νεαροί αρχικά συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο του δήμου και διαδήλωσαν στους δρόμους φωνάζοντας αντιαλβανικά συνθήματα. Στη συνέχεια επιχείρησαν να κατευθυνθούν με εχθρικές διαθέσεις σε γειτονικές συνοικίες όπου κατοικούν Αλβανοί, όμως εμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες κατά των αστυνομικών και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία προχώρησε σε 27 προσαγωγές, ενώ δεν επέτρεψε σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν τα επεισόδια, αναφέροντας ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια τους.  Πηγή: ΑΜΠΕ

Λεπέν: Ο ιός Έμπολα μπορεί να λύσει το θέμα της δημογραφικής έκρηξης

Σάλο προκάλεσε για άλλη μια φορά στη Γαλλία ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ιστορικός ηγέτης του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου (FN) και υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές της Κυριακής, με τη δήλωσή του ότι ο ιός Έμπολα θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα της «δημογραφικής έκρηξης».
Το βράδυ της Τρίτης, από τη Μασσαλία όπου βρισκόταν, ο επίτιμος πρόεδρος του FN είπε ότι «ο κ. Έμπολα μπορεί να λύσει το πρόβλημα μέσα σε τρεις μήνες», αναφερόμενος στην πληθυσμιακή έκρηξη σε όλον τον κόσμο και το θέμα της μετανάστευσης.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ καταδίκασε τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του κ. Λεπέν, υπογραμμίζοντας ότι καταδεικνύουν πως το FN «δεν έχει αλλάξει». Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι το ακροδεξιό κόμμα θα κερδίσει τις ευρωεκλογές στη Γαλλία.

Ο Δήμαρχος και ο Πρωθυπουργός


http://www.tsolias.net/2014/05/blog-post_7624.html

Ο Χίτλερ και το Ισλάμ σε διαφήμιση πάνω σε λεωφορεία στις ΗΠΑ

Σε λεωφορεία της Ουάσιγκτον έκαναν την εμφάνισή τους διαφημίσεις κατά του Ισλάμ. Οι διαφημίσεις συγκέντρωσαν πλήθος αντιδράσεων καθώς εξισώνουν την συγκεκριμένη θρησκεία με τον ναζισμό. 
Οι καταχωρήσεις είναι πληρωμένες από την οργάνωση «Αμερικανική Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Ελευθερίας», που ανήκει στην ρατσίστρια μπλόγκερ Πάμελα Γκέλερ και ζητούν το τέλος της αμερικανικής βοήθειας σε ισλαμικές χώρες. 

Στις διαφημίσεις προβάλλεται φωτογραφία του Αδόλφου Χίτλερ το 1941 με τον Παλαιστίνιο Αμίν αλ-Χουσεΐνί, ο οποίος αργότερα αναδείχτηκε μεγάλος μουφτής στην Ιερουσαλήμ.
http://tvxs.gr/news/kosmos/o-xitler-kai-islam-se-diafimisi-pano-se-leoforeia-stis-ipa

Τα 6 πιθανά σενάρια για την Ουκρανία


ImageΓράφει ο Νίκος Καρατουλιώτης Υποστράτηγος Ε.Α – Συγγραφέας.


Το ουκρανικό ζήτημα ως πεδίον γενικευμένης αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ και Ρωσίας.
Η ουκρανική κρίση η οποία ξεκίνησε ως πολιτική κρίση, στην συνέχεια εξελίχτηκε σε πεδίο αντιπαράθεσης γεωπολιτικών συμφερόντων Ανατολής- Δύσης , για να καταλήξουμε στο σημερινό δράμα όπου η Ουκρανία βυθίζεται καθημερινά, όλο και ποιο βαθειά στην δίνη ενός εμφυλίου πολέμου.
Ο εμφύλιος πόλεμος που βιώνει σήμερα η Ουκρανία, έφερε στο φως όλα τα πάθη και μίση το οποία υπέβοσκαν επί σειρά ετών στην συγκεκριμένη χώρα η οποία είναι μια χώρα με διχασμένη προσωπικότητα . Το μέγα ερώτημα είναι, εάν ο σημερινός εμφύλιος πόλεμος δύναται να μετεξελιχτεί σε γενικευμένη στρατιωτική αντιπαράθεση ΝΑΤΟ και Ρωσίας.

Η «ιστορική» συμφωνία Ρωσίας - Κίνας για το φυσικό αέριο

Υπεγράφη μετά από πολύχρονες διαπραγματεύσεις η γεωπολιτικής σημασίας οικονομική συμφωνία για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στην κινεζική αγορά. Κίνα και Ρωσία χαρακτήρισαν τη συμφωνία ιστορική. Οι αναλυτές τονίζουν ότι πρόκειται για ένα ισχυρό πολιτικό στήριγμα προς το Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος αντιμετωπίζει διεθνή απομόνωση λόγω της κρίσης σε Ουκρανία και Κριμαία.

Η συμφωνία 
Η συνολική αξία της σύμβασης μεταξύ της ρωσικής Gazprom και της κινεζικής CNPC ανέρχεται σε 400 δισ. δολάρια. Η σύμβαση περιλαμβάνει μια συμφωνία 30 χρόνων που ξεκινά το 2018. Περίπου 38 bcm ρωσικού αερίου θα καταλήγουν κάθε χρόνο στην Κίνα. Ωστόσο, η τιμή του φυσικού αερίου που προβλέπεται παραμένει ένα «εμπορικό μυστικό».

Ο Ερντογάν αγοράζει κι άλλα οχήματα καταστολής πλήθους!


ImageΦοβάται ο Ερντογάν τις ολοένα περισσότερες διαδηλώσεις και προχωρά σε σχετικούς εξοπλισμούς .Ετσι  σύντομα νέα Τεθωρακισμένα Οχήματα  Μάχης για... ψεκασμό με νερό των διαδηλωτών  θα παραλάβει η τουρκική Αστυνομία. 
Τα τελευταία 25 οχήματα είχαν κοστίσει συνολικά 6.125.000  δολάρια. Η Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας της Τουρκίας, είχε υπογράψει συμφωνία τον περασμένο Μάη για παραλαβή 30 τέτοιων Οχημάτων , με την παραγωγό εταιρία Katmerciler Holding, έναντι του ποσού των 9. 960.000 λιρών.

Ραδιενεργά νερά στον Ειρηνικό από τον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Κατόπιν συμφωνίας μεταξύ των φορέων, η διαχειρίστρια εταιρία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα άρχισε τη ρίψη στον Ειρηνικό Ωκεανό υπόγειων υδάτων, η περιεκτικότητα των οποίων σε ραδιενέργεια, σύμφωνα με την Tepco, είναι εντός των νομίμων ορίων ασφαλείας
Η Tepco ανακοίνωσε ότι 560 τόνοι υπόγειων υδάτων που συγκεντρώθηκαν και αποθηκεύτηκαν πριν εισέλθουν στα υπόγεια του σταθμού, θα ριφθούν σήμερα στον ωκεανό, με τη χρήση ενός παρακαμπτήριου συστήματος που το διοχετεύει στη θάλασσα αφού έχουν ελεγχθεί τα επίπεδά του σε ραδιενέργεια. Η εταιρία ελπίζει να εκτρέπει κατά μέσο όρο 100 τόνους μη μολυσμένων υπόγειων υδάτων καθημερινά στον ωκεανό.

Χρυσαυγίτες αποκαλύπτουν συνεργασία με το βουλευτή της ΝΔ Νταβλούρο και στηρίζουν τη ΝΔ σε εκλογές Πάτρας και Δυτικής Ελλάδας!!!


Η είδηση βγαίνει εξ αφορμής ενός άρθρου όπου αναφέρεται η δήλωση στήριξης στους υποψήφιους της ΝΔ για το δεύτερο γύρο εκλογών σε Πάτρα και Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της χρυσής αυγής Χρήστος Ρήγας