Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Το ΔIΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παει radio ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ- Η Εκπομπή «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ» την Τρίτη 27-5 στις 21.00 μ.μ.

ΠΕΜΠΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΜΕΣ΄ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ» ΣΤΟ RADIO ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας που έχουμε με τους συντρόφους του δικτύου ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος» εντάσσονται και οι σχετικές εκπομπές του διαδικτυακού μας ραδιοσταθμού RADIO ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ.
Συντονιστείτε την Τρίτη 27-5  στις 21.00 το βράδυ στον ρ/σ μας και ακούστε μια ωριαία εκπομπή, που ασχολείται με ζητήματα της χακί καθημερινότητας, εστιαζόμενη στα ερωτήματα των νεοσύλλεκτων φαντάρων που πρόκειται να καταταγούν το διάστημα 27-30/5/2014.
ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ:
1. ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΟΡΟΥΝ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ
2. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ
3. ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ. ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ!
4. Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ

Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στους Νεοσύλλεκτους Συναδέλφους της Σειράς Μαίου  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
denplirono spartakosΣυνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε το υπέρτατο καθήκον, από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες,  αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»!
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να πληρώσουμε το κόστος της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας όπως μας το επιβάλλει η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος και τα Μνημόνια που συμφώνησαν Ε.Ε.-ΔΝΤ και τραπεζίτες, τοκογλύφοι.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παραλάβουμε μεταχειρισμένα είδη ένδυσης και υπόδησης. Είναι διαταγή του ΑΓΕΣ Μανωλά να μας δώσουν καινούργια ρούχα-αρβύλες κλπ.

ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥΣ ΡΟΔΙΤΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ

Αδιάκοπες είναι το τελευταίο  διάστημα κάθε είδους διαφημίσεις που στηλιτεύουν την εκλογική αποχή και προτρέπουν τους πολίτες να πάρουν μέρος στη γιορτή της δημοκρατίας όπως την ονομάζουν.
Εκατοντάδες υποψήφιοι είτε εκλέχτηκαν είτε όχι, έδωσαν συγχαρητήρια στους πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες. Το ευχαριστώ όλους τους πολίτες … έγινε η καραμέλα της εκλογικής βραδιάς.
Δε χαμπαριάζει όμως από τέτοιες ‘δημοκρατικές γραφικότητες’ η διοίκηση της ΔΑΝ Μεγίστης.
Για αυτούς οι φαντάροι δεν είναι πολίτες με στολή και δικαιώματα αλλά αναλώσιμο προσωπικό που πρέπει να εκτελεί αδιάκοπα τις υπηρεσιακές διαταγές.

Επικίνδυνα σενάρια για Λιβύη και Αίγυπτο



Το 2011, όταν ο επί 42 χρόνια ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι αισθανόταν ότι πλησίαζε το τέλος του, φρόντισε να πάρει, προκαταβολικά, την εκδίκηση του. Άνοιξε τις στρατιωτικές αποθήκες και μοίρασε όπλα. Σήμερα, τρία χρόνια μετά τη πτώση του, η Λιβύη δίνει την πιο χαρακτηριστική εικόνα του εκφυλισμού της Αραβικής Άνοιξης, μιας χώρας σε αναρχία που ακολουθεί κατά πόδας τα βήματα της Αλγερίας, η οποία για τουλάχιστον 20 χρόνια αιματοκυλίστηκε από εμφύλιο.
Για πρώτη φορά από το 1967 η Μέση Ανατολή βρίσκεται αντιμέτωπη τόσο έντονα, με σενάρια επαναχάραξης συνόρων. Η μία «υποψήφια» προς διάσπαση, είναι η Συρία όπου πλέον μιλάμε για μια κατεστραμμένη χώρα. Η ομοσπονδοποίηση για τη Συρία φαντάζει μάλλον το ευνοϊκότερο σενάριο.
Προς έκπληξη όμως πολλών διεθνών παρατηρητών, σενάρια βίαιης απόσχισης ή και γενικευμένης πολεμικής σύρραξης έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν και για τη Λιβύη. Στα σενάρια αυτά εμπλέκουν μάλιστα και την Αίγυπτο που βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, όπου το καθεστώτος Μουμπάρακ, αναβαπτισμένο πλέον, και αυταρχικότερο, έχει επανέλθει στην εξουσία εφαρμόζοντας πολιτική μηδενικής ανοχής για τους αντιπάλους του, εν προκειμένω τους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Απειλές και επίθεση Χρυσαυγιτών στον Πολύγυρο σε αγωνιστή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εδώ και κάποια χρόνια έχω επιλέξει να εγκατασταθώ μόνιμα στον Πολύγυρο. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα, δεν έκρυψα ποιος είμαι και που ανήκω πολιτικά. Μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, θεωρώ ότι η τοπική κοινωνία με έχει γνωρίσει αρκετά καλά. 

Λίγες μέρες πριν την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αποφάσισαν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής να προσπαθήσουν να με τρομοκρατήσουν με σωματική και λεκτική βία. Προφανώς ένας μόνο δεν τους έφτανε γι αυτό και έστειλαν τρεις θρασύδειλους, έναν να με κρατάει, έναν να με απειλεί με μαχαίρι κι έναν για τσίλιες. Αφού απείλησαν εμένα και την οικογένειά μου, αφού μου ξεκαθάρισαν ότι στη Χαλκιδική και τον Πολύγυρο κάνουν κουμάντο αυτοί, είδαν ότι δεν τρομοκρατήθηκα και αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Να με χτυπήσουν και να φύγουν σαν κυνηγημένοι.

Νεκρός Τούρκος ακτιβιστής που έμεινε 4 χρόνια σε κώμα μετά το ισραηλινό ρεσάλτο στο #MaviMarmara

mm1.jpgγράφει η filistina
Σήμερα, Παρασκευή 23 Μαΐου 2014, σχεδόν 4 χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση του Ισραηλινού στρατού στο πλοίο του Στόλου της Ελευθερίας Μάβι Μαρμαρά, άφησε την τελευταία του πνοή ο Τούρκος ακτιβιστής Uğur Süleyman Söylemez, 51 ετών. Ο Uğur Süleyman Söylemez είχε τραυματιστεί στο κεφάλι από πυροβολισμό των Ισραηλινών κομάντος και παρέμεινε σε κωματώδη κατάσταση από τις 31 Μαΐου 2010 που έγινε η επίθεση έως σήμερα. Ο θάνατος του Uğur Süleyman Söylemez ανεβάζει σε δέκα τον αριθμό των θυμάτων του δολοφονικού ρεσάλτο στο Μάβι Μάρμαρα.

Η ΕΛ.ΑΣ στηρίζει στην κάλπη Χρυσή Αυγή…


Αναδημοσίευση από το vima.gr

Tου Βασίλη Λαμπρόπουλου

Πάλι οι αστυνομικοί ψήφισαν μαζικά τη Χρυσή Αυγή, σε ποσοστό που ίσως υπερβαίνει το 50%. Παρ' ότι οι ένστολοι «διασκορπίσιηκαν» σε περισσότερα αλλά και διαφορετικά εκλογικά τμήματα από τις βουλευτικές εκλογές του 2012, πάλι εμφανίζονται να «γιγαντώνουν» το ποσοστό του ακροδεξιού κόμματος. Παρ' ότι μεσολάβησε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα όπου η ΕΛ.ΑΣ. ανέλαβε τον ρόλο του ερευνητή της υπόθεσης και παρά τις εσωτερικές έρευνες για «θυλάκους» της οργάνωσης μέσα στην Αστυνομία, οι ένστολοι φαίνεται να ψήφισαν ακόμη πιο δυναμικά τη Χρυσή Αυγή από τις εκλογές του καλοκαιριού του 2012. Δημιουργώντας για άλλη μια φορά, πλήθος ερωτηματικών για όσα συμβαίνει στο εσωτερικό της Αστυνομίας.

Αφγανιστάν, η «Χώρα Χ» που παρακολουθεί η NSA

«Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ καταγράφει όλες τις εγχώριες και διεθνείς κλήσεις στο Αφγανιστάν, όπως άλλωστε κάνει και στις Μπαχάμες» δήλωσε πρόσφατα ο Αυστραλός ακτιβιστής του Wikileaks, Τζουλιάν Ασάνζ. Η δήλωση θεωρείται αποκαλυπτική καθώς η αμερικανική κυβέρνηση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία εκθέσεων που αφορούν στις παρακολουθήσεις της NSA – σε καθολικό επίπεδο - σε δυο συγκεκριμένες χώρες. Η μία είναι οι Μπαχάμες. Η δεύτερη όμως αναφέρεται σε δημοσιεύματα μόνο ως «Χώρα Χ».
Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια

Ο Ποροσένκο ζητά βοήθεια από την Ρωσία για τους αυτονομιστές

Ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές εισέβαλαν στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι πτήσεις. Οι αυτονομιστές που επέβαλαν στρατιωτικό νόμο στην περιοχή ζήτησαν να αποσυρθούν τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται περιμετρικά της πόλης. Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Δευτέρας ακούστηκαν πυροβολισμοί από το χώρο του αεροδρομίου. Την ίδια στιγμή, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της χώρας, Πέτρο Ποροσένκο, που χαίρει εκτίμησης τόσο στην Δύση όσο και στην Ρωσία ανακοίνωσε ότι πρώτη του προτεραιότητα θα είναι η αντιμετώπιση των αποσχιστών στα ανατολικά. 

Τα «μαύρα» κάστρα της ΧΑ: Η ΓΑΔΑ, οι γειτονιές του Πειραιά και η Λακωνία Πηγή: Τα «μαύρα» κάστρα της ΧΑ: Η ΓΑΔΑ, οι γειτονιές του Πειραιά και η Λακωνία | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/156531#ixzz32pXmtDTx

Τα «μαύρα» κάστρα της ΧΑ: Η ΓΑΔΑ, οι γειτονιές του Πειραιά και η Λακωνία
Η εκλογική μάχη της Κυριακής ήταν η τρίτη κατά σειρά που η Χρυσή Αυγή δεν κρατάει απλώς τις δυνάμεις της, αλλά τις βλέπει να αυξάνουν.

«Εμετός» στους τοίχους του Παρισιού -Το γκράφιτι για τη νίκη της Λεπέν -Με τον πιο εύγλωττο τρόπο σχολιάζει τη σαρωτική επικράτηση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, ένα γκράφιτι σε δρόμο του Παρισιού: Μια νέα κοπέλα να κάνει εμετό στο πεζοδρόμιο και να βγάζει από τα σωθικά της από το σήμα του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν. Πηγή: Η εικόνα της ημέρας: «Εμετός» στους τοίχους του Παρισιού -Το γκράφιτι για τη νίκη της Λεπέν

«Εμετός» στους τοίχους του Παρισιού -Το γκράφιτι για τη νίκη της Λεπέν -Με τον πιο εύγλωττο τρόπο σχολιάζει τη σαρωτική επικράτηση του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν στη Γαλλία, ένα γκράφιτι σε δρόμο του Παρισιού: Μια νέα κοπέλα να κάνει εμετό στο πεζοδρόμιο και να βγάζει από τα σωθικά της από το σήμα του ακροδεξιού κόμματος της Λεπέν.

http://www.iefimerida.gr/node/156598#ixzz32pWTfSJt

Ανώγεια : Η μόνη ψήφος στους νεοναζί ήταν από αστυνομικό που ψήφισε φανερά μπροστά σε μάρτυρες!!!!!!

antifasist
Σύμφωνα με πληροφορίες της mpalothia, η μόνη ψήφος που πήραν οι νεοναζί ήταν από το 59 εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Ανώγεια. Συγκεκριμένος αστυνομικός που είχε εκδηλώσει την ναζιστική του ιδεολογία από την προηγούμενη Κυριακή και τις πρώτες περιφερειακές εκλογές, πήρε το ψηφοδέλτιο της Χ.Α. και μπροστά στη κάλπη το τοποθέτησε φανερά στο φάκελο για να ψηφίσει με σκοπό να προκαλέσει ενώ τον παρακολουθούσε αρκετός κόσμος που βρισκόταν στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα. Το περιστατικό μας το μετέφερε αυτόπτης μάρτυρας. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι ειδικά αφιερωμένο στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου που χαϊδεύει τους νεοναζί και τους προστατεύει , ενώ ο Δένδιας και ο Αβραμόπουλος ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν νεοναζί στα σώματα ασφαλείας. 

Διεθνής Δήλωση Αριστερών Κομμάτων και Κινημάτων

Τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία καταλαμβάνουν το κέντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής και είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν καθοριστικά τις εξελίξεις, όχι μόνο στην περιοχή και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και το μέλλον της ανθρωπότητας στο σύνολό της.
Ukraine DonetskΕμείς, ως μαρξιστές και διεθνιστές επαναστάτες, κατά συνέπεια ως πραγματικοί ανθρωπιστές στην πράξη, εκφράζουμε τη βαθιά ανησυχία και την αλληλεγγύη μας προς τον ουκρανικό λαό και μοιραζόμαστε τα βάσανα και τις απώλειές του. Η τραγωδία του ουκρανικού λαού κλιμακώθηκε με τον πόλεμο που εξαπέλυσε το Κίεβο στη νοτιοανατολική Ουκρανία, με τη σφαγή της Οδησσού στις 2 Μαΐου 2014 και τις δολοφονίες κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαδήλωσης του λαού της Μαριούπολης την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης στις 9 Μαΐου.

Το δίδαγμα του Περάματος

xrisi-aygi-kasidiaris-318x230Γράφει ο Ιός
ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΦΛΕΡΤ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;
Τη λύση στον γρίφο της φιλοναζιστικής ψήφου αναζητούν και πάλι οι εκλογολόγοι. Μάταιος κόπος για όσους εξακολουθούν να χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο και να μη βλέπουν τις εκλεκτικές σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης με το βαθύ κράτος.
Τα παθήματα δεν γίνονται μαθήματα για τη Νέα Δημοκρατία. Η υπόθεση Μπαλτάκου στοιχειώνει το κόμμα του κ. Σαμαρά και αποδίδει στη Χρυσή Αυγή τον ρόλο του ρυθμιστή στα εσωτερικά της δεξιάς πολυκατοικίας. Αλλιώς δεν μπορεί κανείς να εξηγήσει τη φούρια του πρωθυπουργού να προλάβει την απόφαση της δικαιοσύνης, και να δηλώσει τρεις μέρες προτού ανακοινωθεί η κρίση του Αρείου Πάγου, ότι δεν πρέπει να απαγορευτεί η κάθοδος της ναζιστικής οργάνωσης στις εκλογές.

ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΑ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ-ΔΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ
Καλούμε τους συναδέλφους, οι οποίοι ως νεοσύλλεκτοι θα κληθούν στα κέντρα εκπαίδευσης σε λίγες μέρες, να μεταβούν στα φρουραρχεία του τόπου διαμονής τους και να ζητήσουν τη μεταφορά τους με έξοδα του στρατού.
Αυτό προβλέπει η οδηγία υπ' αριθμόν 4, στην πίσω σελίδα του φύλου κατάταξης

Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας εμπόδισε τους σμηνίτες να ψηφίσουν

«ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ» ή «ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ» ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ 128 ΣΕΤΗ ΚΑΒΟΥΡΙ.

Κοσμοσυρροή στην ορκωμοσία 1293 νεοσυλλέκτων της 124ΠΒΕ στην Τρίπολη (photos&video)25 Μαΐου σήμερα, μέρα ψηφοφορίας και τα ευτράπελα, «οι παρεξηγήσεις» και «η αδιαφορία» καλά κρατούν στην 128 Σμηναρχία στο Καβούρι. Τη στιγμή που στις περισσότερες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων έχουν μοιραστεί οι βεβαιώσεις στους στρατεύσιμους, για τους εκλογικούς καταλόγους (που δίνουν τη δυνατότητα ψήφου στις ευρωεκλογές), στο Καβούρι μάλλον ξεχάσανε ότι σήμερα πραγματοποιούνται οι ευρωεκλογές. Ενώ ξέρανε ότι χρειάζεται αυτή η βεβαίωση για να ασκήσουν οι στρατεύσιμοι τα εκλογικά τους δικαιώματα, έπρεπε να φτάσει Παρασκευή για να το θυμηθούν και μάλιστα να τα μοιράσουν πολύ αργά, όταν ποιά οι εξοδούχοι είχαν φύγει απο τη μονάδα. Προφανώς όλοι τη βδομάδα δεν είχε ενημερωθεί κανένας σμηνίτης στη μονάδα ή ακόμα και αν το είχαν μάθει κάποιοι, στα αυτιά της πλειοψηφίας των στρατεύσιμων δεν έφτασε ποτέ. Το πιο εξοργιστικό σήμερα είναι η παντελής αδιαφορία του Επόπτη που όχι μόνο δεν ήξερε αλλά δεν ήθελε κιόλας να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα.

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ


Εκλέγονται Συναδινός - Επιτήδειος με την Χρυσή Αυγή
Εκλέγονται όπως ήταν αναμενόμενο οι δύο απόστρατοι στρατηγοί της Χρυσής Αυγής που μέχρι στιγμής στέλνει τρεις στην Ευρωβουλή. Πρώτος είναι Ελευθέριος Συναδινός ,δεύτερος ο πατέρας του δολοφονημένουν Γιώργου Φουντούλη και τρίτος ο έτερος απόστρατος αντιστράτηγος Γιώργος Επιτήδειος.

Από την μέχρι στιγμής καταμέτρηση έχουν πάρει πάνω από 9.000 ψήφους ο καθένας.

"Ερντογάν φασίστα" - Και στην Γερμανία 60000 διαδήλωσαν εναντίον του ενώ μιλούσε στη Κολωνία


ImageΔεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές φώναζαν στο κέντρο της Κολωνίας “Ερντογάν φασίστα”, “Ερντογάν δολοφόνε”. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πρωθυπουργός με μια άκρως διχαστική ομιλία του όπως σημειώνει η DW , σε ρεπορτάζ της επιτέθηκε κατά όλων όσων τολμούν να τον επικρίνουν. Ακόμη και των γερμανικών ΜΜΕ τα οποία όπως ανέφερε δεν δίστασαν να τον στείλουν ακόμη “και στον έξω από δω”!
Σύμφωνα με όσα γράφει η DW “κάτω από τις ζωηρές επευφημίες 15 χιλιάδων οπαδών του στην Lanxess-Arena της Κολωνίας ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στους επικριτές του εντός και εκτός της Τουρκίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα γερμανικά ΜΜΕ, που όπως υπογράμμισε δεν δίστασαν να τον στείλουν ακόμη και στον «έξω από δω». 

Ρωσία - Κίνα μια δύναμη πυρός στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Image
Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Επταήμερα κοινά γυμνάσια στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας βρίσκονται σε εξέλιξη για το ρωσικό και το κινεζικό ναυτικό, ταυτόχρονα με την επιτυχημένη επίσκεψη Πουτιν στην Κίνα όπου - όπως ήδη γράψαμε - υπέγραψε μια ιδιαίτερα σημαντική ενεργειακή συμφωνία  30ετούς διάρκειας για την προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου, συνολικού ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία βρισκόταν στα σκαριά εδώ και μία 10ετία.
Οι δυνάμεις
Οι ασκήσεις  εξελίσσονται στο βόρειο τμήμα της ανατολικής  Θάλασσας της Κίνας μεταξύ 20 και 26 Μαΐου- το κύριο μέρος όμως άρχισε  στις 21 Μαΐου .Μια μοίρα ρωσικών Στόλου του Ειρηνικού, με επικεφαλής  το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων Varyag κατευθυνομένων  κλάσεως Slava, που έχει αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές δυνατότητες,, το αντιτορπιλικό  Bystry, το ανθυποβρυχιακό πλοίο Admiral Panteleyev , το αμφίβιο πλοίο Admiral Nevelskoy,  το πλοίο λογιστικής υποστήριξης – ανεφοδιασμού Ilim και το ρυμουλκό Kalar, ξεκίνησαν από τον ναύσταθμο Wusong στην Σαγκάη  όπου είχαν καταπλεύσει για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις. 

Ένας ακόμη νεκρός στη λίστα του Mavi Marmara


ImageΣε 10 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την  έφοδο  ισραηλινών κομάντος στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά που που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα τον Μάιο του 2010.
 Και αυτό διότι ο ο Σουλεϊμάν Ουγούρ Σοϊλεμέζ, που είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά την έφοδο των ισραηλινών  απεβίωσε χθες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν στην Άγκυρα. Ο Σοϊλεμέζ ήταν 51 ετών και νοσηλευόταν στην εντατική εδώ και 4 χρόνια. 
Σημειώνεται ότι η έφοδος των ισραηλινών στρατιωτών στο Μαβί Μαρμαρά είχε γίνει το Μάιο του 2010 και τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 9 άτομα και είχαν τραυματιστεί άλλα 30. 

Ο Κομαντάντε Μάρκος αποσύρεται από την ηγεσία των Ζαπατίστας


Ο Κομαντάντε Μάρκος ανακοίνωσε την Κυριακή ότι αποσύρεται από την ηγεσία του αντάρτικου Στρατού των Ζαπατίστας για την Εθνική Απελευθέρωση (EZLN), όχι για λόγους υγείας αλλά επειδή έγιναν «εσωτερικές αλλαγές» στην οργάνωσή του.

Ο Κομαντάντε Μάρκος αποσύρεται από την ηγεσία των Ζαπατίστας«Η αντικατάσταση δεν γίνεται για λόγους ασθενείας ή θανάτου, ούτε για λόγους εκκαθάρισης» αλλά οφείλεται «στις εσωτερικές αλλαγές που σημειώθηκαν και σημειώνονται στον EZLN», της οργάνωσης που ιδρύθηκε το 1994 στην πολιτεία Τσιάπας του νοτιοανατολικού Μεξικού, γράφει ο Μάρκος στην δεκασέλιδη ανακοίνωσή του.
Ο Ραφαέλ Σεμπαστιάν Γκιγιέν, όπως είναι το πραγματικό όνομά του, γράφει στο γνωστό ειρωνικό στυλ του ότι σε συμφωνία με τη διοίκηση του EZLN «ο Μάρκος παύει να υπάρχει από σήμερα».

Σταύρο, γιατί δεν εγκαταλείπεις την πολιτική, όπως είπες;

Νικητής των ευρωεκλογών και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως μα δήλωσε προ ολίγου. Δικαιολογήθηκε για το 6%, με επιχειρήματα ότι δεν είχε ισχυρές στηρίξεις (εδώ σκάμε στα γέλια), δεν είχε λεφτά (ξεκαριζόμαστε), και δεν πρόλαβε να φτάσει σε όλη την Ελλάδα......
Και εκεί που περίμενα, να δηλώσει ότι αποσύρεται ο ίδιος από το Ποτάμι, δεν το άκουσα! Και δεν είμαι τρελός, απλά είχε πει ο ίδιος:
1. Ότι θα αποσυρθεί αν το Ποτάμι δεν έρθει στην τρίτη δύναμη....ΔΕΝ ΗΡΘΕ
2. Ότι θα απσυρθεί αν το Ποτάμι δεν πιάσει διψήφιο ποσοστό...ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ
Παρόλα αυτά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ως καλός κωλοτούμπας, μα είπε ότι σήμερα ΝΙΚΗΣΕ!
Και μην πει κάποιος, ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενος, και πήρε καλό ποσοστό.....Τέτοια προβολή, από τα μεγάλα ΜΜΕ, ούτε το πρώτο πλέον κόμμα της χώρας, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ!
Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2014/05/blog-post_2112.html#ixzz32nFilLQj

Πρώτη δύναμη το κόμμα της μουσουλμανικής μειονότητας σε Ροδόπη και Ξάνθη

Αναλυτικά τα ποσοστά που πήρε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας σε δύο περιοχές της Θράκης και αρκετούς δήμους
Το κόμμα της «μουσουλμανικής μειονότητας», αλλιώς το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (Dostluk-Eşitlik-Barış Partisi) αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη στις δύο περιοχές της Θράκης, όπως δείχνουν τα ποσοστά που συγκεντρώνει στην μάχη των ευρωεκλογών. Στην περιφερειακή ενότητα της Ροδόπης το DEP ξεπερνά το 41,99%, σύμφωνα με τα στοιχεία από το 41,57% των εκλογικών τμημάτων, αφήνοντας πολύ πίσω τόσο την Νέα Δημοκρατία που παίρνει 17,26% όσο και το ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 10,47%.

Συγκλονιστικό ψηφοδέλτιο πολύτεκνου προς Σαμαρά [photos]

Συγκλονίζει το ψηφοδέλτιο πολύτεκνου πατέρα 8 παιδιών σε εκλογικό κέντρο των Βορείων Προαστίων. Έκπληκτος έμεινε ο δικαστικός αντιπρόσωπος βλέποντας το… 

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Αποτελέσματα των ευρωεκλογών 2014:
Ελλάδα: Χρυσή Αυγή - Τρίτο Κόμμα με 9,36%
Γαλλία: Εθνικό Μέτωπο [NF] - Πρώτο Κόμμα με 25,26%
Αυστρία: Κόμμα των Ελευθέρων [FPO] - Τρίτο Κόμμα με 20,1%
Δανία: Δανέζικο Λαϊκό Κόμμα [DF] - Πρώτο Κόμμα με 27,1%
Ολλανδία: Κόμμα της Ελευθερίας [PVV] - Τρίτη θέση με 12,2%
Βρετανία: Κόμμα της Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου [UKIP] - Πρώτο Κόμμα με 28%
Σουηδία: Σουηδοί Δημοκράτες - Τέταρτο Κόμμα με 7%
Νορβηγία: Κόμμα της Προόδου [FrP] - Τρίτο Κόμμα στις Βουλευτικές εκλογές με 16,3% (συγκυβερνά με τη δεξιά)