Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σφαγή στο Ντονιέτσκ - Πάνω από 100 νεκροί και τραυματίες

Δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει προκαλέσει η νέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, που...
GR.RBTH.COM
Δεκάδες νεκρούς και τραυματίες έχει προκαλέσει η νέα «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» του ουκρανικού στρατού στο Ντονιέτσκ, που ξεκίνησε χθες, μια μέρα μετά τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Καθηγητές εμπόδισαν το λεωφορείο της Εθνικής Βραζιλίας

«Δεν θα υπάρξει Παγκόσμιο Κύπελλο» φώναζαν οι διαδηλωτές-καθηγητές στο Ρίο ντε Τζανέιρο, προσπαθώντας να μπλοκάρουν την πορεία του λεωφορείου που λίγο αργότερα θα μετέφερε τους παίκτες και τον προπονητή, Λουίς Φελίπε Σκολάρι. «Το Μουντιάλ δεν μας ενδιαφέρει! Θέλουμε περισσότερα χρήματα για την υγεία και την εκπαίδευση», φώναζαν οι διαδηλωτές.
Οι εκπαιδευτικοί του Ρίο βρίσκονται σε απεργία από τις 12 Μαΐου. Ζητούν αύξηση των μισθών κατά 20% για όλους τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο κράτος και τους δήμους.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

По вчерашним потерям и жертвам в Донецке информация все еще обрывочна и неполна. Тем не менее, пока можно опираться на две цифры. Мэр Донецка Лукьянченко сообщил о 40 погибших, в морге находится около 30 тел. Называются цифры и в 100, и даже в 200 погибших - но пока никаких подтверждений нет. Тем не менее, премьер Бородай озвучил общую цифру жертв именно в 100 человек, из них 50 - ополченцы. Такой разнобой, видимо, говорит о том, что сбор информации еще идет.

Τα 9 απειλητικότερα ακροδεξιά κόμματα στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο σύμφωνα με την Huffington Post.

Neonazi-skinheads-weiss-und-stolz
Το ένα έχει αντιπρόσωπο με τατουάζ μία σβάστικα, το άλλο θέλει να γλιτώσει την χώρα του από τους Μουσουλμάνους και ένα άλλο έχει έναν ιδρυτή που προτείνει να ξαμολήσουν τον ιό της Έμπολας στους μετανάστες. 

Μεξικό : 24 Μαΐου 2014, Ρεαλιδάδ. Ο Γκαλεάνο ζει. Ο αγώνας συνεχίζεται

24 ΜΑΙΟΥ 2014. ΡΕΑΛΙΔΑΔ. Ο ΓΚΑΛΕΑΝΟ ΖΕΙ. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
galeano-ezln-4Κάτω από τον ήλιο της ζούγκλας Λακαντόνα του νοτιοανατολικού Μεξικού στο κέντρο του καρακόλ 1, οι άντρες και γυναίκες ζαπατίστας δυνατοί, οργανωμένοι, με αξιοπρέπεια και θάρρος καλωσορίζουν όλους/ες  όσοι/ες  αισθάνονται τον ίδιο πόνο και την ίδια οργή για την δολοφονία του συντρόφου Γκαλεάνο είτε βρίσκονται εκεί δίπλα τους, στη Ρεαλιδάδ είτε αγωνίζονται σε μια άλλη «πραγματικότητα» (Ρεαλιδάδ)  αυτού του κόσμου. Κοιτούν το καραβάνι με τα  πάνω από 1000 μέλη της Έκτης, μαθητές στο μικρό σχολείο της ελευθερίας, και τα ελεύθερα μέσα από διάφορα μέρη της χώρας που φτάνει στο καρακόλ.

Οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγή βάζουν ξανά ζήτημα αύξησης θητείας στους 18 μήνες Καμουφλάρονται πίσω από χυδαία μιλιταριστικά σάιτ για να επιτεθούν στην νεολαία

Φωτογραφίες με πάνοπλους «πυρηνάρχες» της Χρυσής Αυγής
ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΓΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ
Για μια ακόμη φορά οι ΝΑΖΙ δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν να επιτεθούν με τρόπο θρασύδειλο και εξίσου πρόστυχο στην νεολαία, θέτοντας ζήτημα αύξησης της στρατιωτικής θητείας. Αυτοί που το παίζουν "αντιμνημονιακοί και φίλοι του λαού", βαράνε ξανά προσοχή στον Σαμαρά και το Βενιζέλο, στο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. Αντί να βγουν να πουν την άποψη τους, κρύβονται πίσω από δύο μιλιταριστικά σάιτ, το Defence News και το «AMYNA και ΠΟΛΙΤΙΚΗ» που αναπαράγει την ανάρτηση του πρώτου, κάνοντας λόγο για: «Επιτακτική ανάγκη αύξησης της θητείας στις Ένοπλες Δυνάμεις!». Παπαγαλίζοντας εκ νέου γνωστές ακραίες θέσεις του ακροδεξιού και φιλικού προς αυτούς ΔΙΚΤΥΟΥ 21, που τις προπαγανδίζει ο γνωστός μισαλλόδοξος μαϊντανός των καθεστωτικών ΜΜΕ και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: Πιο Σαμοθράκη, πεθαίνεις!!!‏

Βλέποντας τη ζωή να κυλά, από τη Σαμοθράκη, όπου δεν έχεις δυνατότητα επιλογών, αντί να αποκομίσεις δύο πράγματα χρήσιμα και ωφέλιμα για την ζωή σου και την  πορεία που θα ακολουθήσεις, αντίθετα, έχεις κάποια άτομα να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αντί να ασχολούνται οι αξιωματικοί με τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, με τις ψυχές των ανθρώπων που έχουν χρεωθεί, έχουν βάλει σκοπό να κυνηγούν τους άλλους...
Τελευταία, στη "φάκα" αξιωματικών και στο όνομα της τάξης, ελέγχου, πειθαρχίας του στρατοπέδου της Σαμοθράκης, έχουν μπει οι διαβιβαστές. Τόσος πολύς χρόνος περισσεύει στους υπόψη αξιωματικούς, ώστε να διαθέτουν τις δυνάμεις τους στον έλεγχο της ζωής και του τρόπου δράσης και συμπεριφοράς άλλων; Πάλι καλά που υπάρχει και ο ανθυπασπιστής που προβάλλει ως ανάχωμα στις όποιες διαθέσεις των συγκεκριμένων να πιούν αίμα... 

«Κόλαση» στην Ουκρανία: Σε εξέλιξη η μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου στο Ντόνετσκ (VIDEO)

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό, πυρά από βαριά πολυβόλα, μαύρος καπνός πάνω από τον τερματικό σταθμό: η μάχη για τον έλεγχο του αεροδρομίου του Ντονέτσκ, ένα στρατηγικό σημείο πρόσβασης στην ανατολική Ουκρανία, μόλις ξεκίνησε.
Οι εχθροπραξίες άρχισαν νωρίς το απόγευμα.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤ΄ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟ ΓΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

Image
1. Πρέπει οι συνάδελφοι να διαβάσουν προσεκτικά ότι προβλέπεται μέσω του army.gr σάιτ του ΓΕΣ και το αντίστοιχο της Στρατολογίας.
2. Μπορούν να απευθυνθούν στην Στρατολογία για να απαντήσουν στις όποιες απορίες τους.
3. Στο βαθμό που έχουν συμπληρώσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να τα καταθέσουν στο ΚΕΝ που θα καταταγούν για να εξεταστούν άμεσα τα αιτήματα τους, ώστε να βγει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση χωρίς να ταλαιπωρηθούν λαμβάνοντας πρώτα μετάθεση στη παραμεθόριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ο Στρατός αγφήνει ανοικτή την πόρτα στην αυθαιρεσία με πρόφαση τις υπηρεσιακές ανάγκες. Για αυτό καλούμε φαντάρους και γονείς να διεκδικούν τα δικαιώματα τους και να απευθύνονται στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ όποτε υπάρξει αδικία.  

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ: ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ (;) ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΤ΄ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ!

Σαμαράς και Πασόκ έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή

Ο Σαμαράς και το Πασόκ έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή με την πολιτική τους. Και λένε να ψηφίσουμε αυτούς που δημιούργησαν τους άλλους; Και τώρα βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτούς και τους άλλους… Δηλαδή ανάμεσα σε δύο εγκληματίες όπως και ο Χριστός [...] αυτή τη στιγμή οι Έλληνες δεν βλέπουνε έξω από τη μύτη τους! [...] όλη η Δυτική Ευρώπη, μοιάζει να έχει ένα τρομερό πρόβλημα με την Ελλάδα και τους Έλληνες που τούς θεωρούν φαντάσματα της ιστορίας! Φαντάσματα τα οποία πρέπει να τα εξαλείψουν από το μαυροπίνακα [...]  Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή της Ευρωεκλογές, συμμετέχοντας στην έρευνα για τις αιτίες και τις λύσεις της κρίσης.

TA F16 ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ...


Επιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν θα πετάξει- λόγω απόστασης- στην Μαύρη Θάλασσα στο πλαίσιο της διεθνούς αεροπορικής άσκησης «Thracian Star 2014» που διοργανώνει η Βουλγαρία με την συμμετοχή της Ρουμανίας και των ΗΠΑ, για 2η χρονιά .

ImageΠαρά την γενική διατύπωση του Δελτίου Τύπου ότι η άσκηση <<θα διεξαχθεί εντός του FIR Σόφιας>> που αφήνει περιθώρια ότι μπορεί να εννοούνται και πτήσεις στην Μαύρη Θάλασσα- και ότι αυτό συνεπάγεται λόγω της κρίσης στην Ουκρανία/Κριμαία -  αρμόδιες πηγές της ΠΑ ξακαθάρισαν ότι οι φάσεις που θα πάρουν μέρος τα ελληνικά F-16 της 111 Πτέρυγας Μάχης,είναι όλες στον εναέριο χώρο πάνω από την ηπειρωτική Βουλγαρία, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος της άσκησης.Tα ελληνικά F-16 θα κινηθούν στο κέντρο της Βουλγαρίας και σε απόσταση μέχρι περίπου 60 μίλια από τα σύνορα...

Γκάφα! Ο Λευκός Οίκος "έδωσε" τον σταθμάρχη της CIA στο Αφγανιστάν


ImageΤο όνομα του ''σταθμάρχη'' της CIA στο Αφγανιστάν έδωσε «κατά λάθος» στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος με την δημοσιοποίηση της λίστας των 15 αξιωματούχων που ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επρόκειτο να συναντήσει για ενημέρωση κατά την  παραμονή του στο Αφγανιστάν, στο ταξίδι – αστραπή που έκανε την Κυριακή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post ο <<επικεφαλής του Σταθμού>> της CIA στην Καμπούλ κατονομάζεται στη λίστα των επαφών στην βάση Bagram Airfield  της Καμπούλ  σε ενημερωτικό υλικό που διανεμήθηκε με μέιλ  μεταξύ των δημοσιογράφων που συνόδευαν τον Αμερικανό Πρόεδρο στο ταξίδι αλλά και σε περίπου 6.000 εκπροσώπων των ΜΜΕ που ενημερώνονται από τον Λευκό Οίκο.

Μαβί Μαρμαρά: Νέα κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και Ισραήλ

Μήπως τελικά η επαναπροσέγγιση Ισραήλ –Τουρκίας οδεύει κατά κρημνό; Όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε αυτό κατατείνουν. Έσχατο δε πλήγμα η απόφαση τουρκικού δικαστηρίου, το οποίο εξέδωσε εντάλματα σύλληψης κατά των τεσσάρων Ισραηλινών αξιωματικών που είχαν το πρόσταγμα της επιχείρησης κατά του πλοίου Μαβί Μαρμαρά, το 2010.

Σύμφωνα με την απόφαση, η έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά των «κατηγορουμένων», ήταν αναγκαία, καθώς αυτοί δεν είχαν παραβρεθεί στη δίκη (!) και δεν είχαν απαντήσει στις κλητεύσεις που είχαν δεχτεί από του τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης!!!

Στα 30 μέτρα ιαπωνικά αεροσκάφη και κινεζικά μαχητικά…

Ιδιαίτερα επικίνδυνη είναι η κατάσταση στην κόντρα της Κίνας με την Ιαπωνία για τις διαφιλονικούμενες νήσους στη θάλασσα της ανατολικής Κίνας, με τις προκλήσεις να μην απουσιάζουν, δημιουργώντας προϋποθέσεις για σοβαρό επεισόδιο.
Κινεζικό μαχητικό τύπου Sukhoi Su-27 πέταξε σε απόσταση μόλις 30 μέτρων από ιαπωνικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας OP-3C στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια περιοχή όπως είχε άλλο μαχητικό του ιδίου τύπου που προσέγγισε στα 50 μέτραιαπωνικό αεροσκάφος YS-11EB.

Δεν είναι γνωστό τι θα είχε γίνει εάν στην περιοχή είχαν εμφανιστεί ιαπωνικά F-15, με τον υπουργό Άμυνας της Κίνας να προειδοποιεί ότι τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να καταλήξουν σε σοβαρά επεισόδια…

79.743 γιατί στο 9,4 της Χρυσής Αυγής ! Όσοι και οι νεκροί στις μάχες με Ιταλούς και ναζί


Image
Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί πριν από λίγα χρόνια ότι στην Ελλάδα, την χώρα που μάτωσε όσο λίγες από την βαρβαρότητα του ναζισμού, θα υπήρχε ένα ποσοστό ψηφοφόρων που θα ψήφιζε ένα κομματικό σχήμα όπως αυτό της Χρυσής Αυγής. Της οποίας εκπρόσωποι ακόμη και το βράδυ των εκλογών δεν καταδίκασαν το παρελθόν.

Το γιατί δεν είναι ένα είναι πολλά. 79.743 όσοι ήταν και οι νεκροί αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και οπλίτες που έπεσαν από τα όπλα των Ιταλών φασιστών και των ναζί της Γερμανίας εκεί στα οχυρά Ρούπελ. Ο αριθμός προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΣ κι έχει αποτυπωθεί στον πίνακα που δημοσιεύουμε ο οποίος περιλαμβάνεται στην επίτομη ιστορία του ΓΕΣ. 

Μπορούν να "σβήσουν" τα ναζιστικά εγκλήματα από τη μνήμη μας;


ImageΈρχεται η λήθη για το αίμα που χύθηκε στην Ευρώπη; Είναι δυνατόν τα εγκλήματα των ναζί να “ξεχαστούν” και πολύ χειρότερα να επαναληφθούν; Και τι θα γίνει όταν θα πάψουν να υπάρχουν επιζώντες της φρίκης ; Τα ερωτήματα ακούγονται πολύ επίκαιρα αν κι έχουν τεθεί πριν από την ετυμηγορία Ευρωπαίων ψηφοφόρων οι οποίοι με την ψήφο τους δήλωσαν ότι εμπιστεύονται το μέλλον τους σε ακροδεξιούς, φασίστες και νεοναζί.

Η συζήτηση για την λήθη των εγκλημάτων της ναζιστικής Γερμανίας, γίνεται στην ίδια την Γερμανία . Σε ρεπορτάζ της DW που υπογράφει η Ειρήνη Αναστασοπούλου γίνεται αναφορά στο φεστιβάλ φιλοσοσφίας PhilCologne στην Κολωνία.

Τα ναρκωτικά "θερίζουν" τους νέους - Στοιχεία σοκ

Στοιχεία σοκ για την επέλαση των ναρκωτικών στους νέους της χώρας της χώρας αποκαλύπτει η ετήσια έκθεση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά (ΕΚΤΕΠΝ) .
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα» από την ηλικία των 15 ετών μπαίνουν εκατοντάδες νέοι σε τροχιά θανάτου. Όπως όλα δείχνουν η γνωριμία με τον κόσμο των ουσιών ξεκινά από τη χρήση μη ιατρική χρήση ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών, συνεχίζει με τη χρήση ινδικής κάνναβης και τελικά οι νέοι καταλήγουν στα σκληρά ναρκωτικά.
Ταυτόχρονα η έκθεση καταδεικνύει αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων της HIV/AIDS λοίμωξης μεταξύ των χρηστών ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ) την περίοδο 2011 με 2012 στο κέντρο της Αθήνας, όπου ζουν 3.500 χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία από το Πρόγραμμα Αριστοτέλης (για τον περιορισμός της μετάδοσης του AIDS), ένα σημαντικό ποσοστό των χρηστών αυτών είναι άστεγοι (21%-24%).

Retired generals to fight Euro election on Golden Dawn ticket

Former lieutenant general Eleftherios SynadinosRetired lieutenant generals Eleftherios Synadinos, who once commanded the army's special forces, and Georgios Epitideios, a former director at the European Union Military Staff, hope to become MEPs for Golden Dawn
Former lieutenant general Eleftherios Synadinos
Two retired Greek army generals have announced they will run for the neonazi Golden Dawn party in next month's European Parliament elections, in a move that raises concerns about the intrusion of ultra-right ideology in the armed forces

Επιχείρηση της αστυνομίας στην Τουρκία για να συλλάβει διαδηλωτές

Επιχείρηση της αστυνομίας στην Τουρκία για να συλλάβει διαδηλωτές

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς σήμερα το πρωί εφόδους σε τρεις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβανομένης και εκείνης η οποία αποτέλεσε την περασμένη εβδομάδα θέατρο βίαιων επεισοδίων, προχωρώντας σε 20 συλλήψεις, όπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας με την υποστήριξη ελικοπτέρων περικύκλωσαν στη συνοικία Οκμεϊντάνι και συνέλαβαν πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες πως συμμετείχαν στις βιαιότητες, οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε δύο ανθρώπους, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, κατά την διάρκεια της εφόδου των αστυνομικών κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες.
Παρόμοιες επιχειρήσεις εξαπολύθηκαν σε άλλες δύο συνοικίες της πόλης στο πλαίσιο της ευρείας αυτής επιχείρησης.
Βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές την περασμένη εβδομάδα στην Οκμεϊντάνι, μια λαϊκή συνοικία όπου ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλεβιτών και όπου δρουν οργανώσεις της άκρας αριστεράς και των Κούρδων.

Οι «αιμοδότες» του νεοναζισμού


Καθισμένος άνετα στον καναπέ του την Κυριακή το βράδυ, παρακολουθώντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο Τάκης Μπαλτάκος χαμογελούσε... σαρδόνια!
«Έβλεπε μπροστά» ο πρώην γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά σ’ εκείνο το διαβόητο ραντεβού με τον Κασιδιάρη, τον Οκτώβριο του 2013 στη Βουλή.
Ο πόλεμος που κήρυξε ο Σαμαράς στο νεοναζιστικό μόρφωμα τον Σεπτέμβριο του 2013 με πρόφαση τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά πραγματικό στόχο να σταματήσει τη «διαρροή» ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας προς τη Χρυσή Αυγή, αποδείχθηκε «μπούμερανγκ».