Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Συρία: Ένας πατέρας δίνει το τελευταίο του φιλί στον νεκρό γιο του..

Ο Il Gruppo κοινοποίησε μια φωτογραφία του χρήστη NewsBay.gr.
Συρία: Ένας πατέρας δίνει το τελευταίο του φιλί στον νεκρό γιο του... Δεν θέλουμε να πατήσετε "Μου αρέσει", θέλουμε να το κοινοποιήσετε για να δει ο κόσμος τι γίνεται στην Συρία αλλά και πόσο αισχρός είναι ο πόλεμος.
Φωτογραφία: Συρία: Ένας πατέρας δίνει το τελευταίο του φιλί στον νεκρό γιο του... Δεν θέλουμε να πατήσετε "Μου αρέσει", θέλουμε να το κοινοποιήσετε για να δει ο κόσμος τι γίνεται στην Συρία αλλά και πόσο αισχρός είναι ο πόλεμος.

Πίσω από τη βιτρίνα του Μουντιάλ

Του Ανδρέα Παγανόπουλου

Μια διαφορετική ματιά στο «πανηγυράκι» που στήνεται στη Βραζιλία και που καταμετρά εκατοντάδες θυσιαζόμενους στο βωμό της ψυχρής πολιτικής...


H γιορτή του ποδοσφαίρου, το Μουντιάλ, θα ξεκινήσει στις 12 Ιουνίου στη μακρινή Βραζιλία. Η τεράστια χώρα της σάμπας και του καφέ μπορεί να είναι η πατρίδα του φουτμπόλ και δικαιωματικά να έχει την τιμή να διοργανώσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική σύναξη του πλανήτη όμως τα ερωτήματα που πλανώνται πάνω από την χώρα είναι πολλά. Ας πάρουμε όμως τα δεδομένα για τι είδους «γιορτή» μιλάμε...

ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΘΑΡΜΑ...Εννιάχρονη Αφγανή κρατείται επί 52 ημέρες

allodapon
Αγνοήθηκε η δικαστική απόφαση ότι δεν συντρέχουν λόγοι να προφυλακιστούν αλλά και η γνωμοδότηση της Υπηρεσίας Ασύλου για την αποφυλάκιση των δύο κρατουμένων .

Για άλλη μια φορά το ελληνικό κράτος εξαντλεί την αναλγησία του, αυτή τη φορά σε ένα κοριτσάκι εννέα χρονών από το Αφγανιστάν, που κρατείται μαζί με τον πατέρα του στα κρατητήρια της Υπηρεσίας Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη από τις 11 Απριλίου – σχεδόν δύο μήνες.

Ο κ.Δένδιας κοροϊδεύει

Ποιοι προστατεύουν την εγκληματική συμμορία των Νεοναζί;   
dendias-xa
Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στο ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΣΜΕΝΑ ΑΡΒΥΛΑ

Image
«Μη μιλάς, μη γελάς, κινδυνεύει το γόητρο του Στρατού της Ελλάς..»
Αυτό το τραγούδι κόντεψε να τραγουδήσει στην χθεσινή αναφορά ο Ταξίαρχος διοικητής του ΚΕΝ Αυλώνα. Με στόμφο και περισσή μιλιταριστική δεινότητα, αφού μάζεψε τους εκατοντάδες νεοσύλλεκτους στην Αναφορά τους είπε  «να μην δημοσιεύουν στο ίντερνετ τα παράπονα τους  για τα άρβυλα και την έλλειψη ζεστού νερού».

Σφοδρές μάχες στο Σλαβιάνσκ (ΒΙΝΤΕΟ)


Σφοδρές μάχες με ακατάπαυστες ριπές πυρών διεξάγονται στο Σλαβιάνσκ, την Τρίτη, όπου οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν να ανακαταλάβουν την περιοχή από τους φιλορώσους αυτονομιστές.
 «Μία ενεργή φάση της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης είναι σε εξέλιξη γύρω από το Σλαβιάνσκ. Ο ειρηνικός λαός του Σλαβιάνσκ, του Κραματόρσκ, του Κράσνι Λιμάν καλείται να αποφύγει να θέσει σε οποιοδήποτε κίνδυνο τη ζωή του, να μείνει στο σπίτι και να μην πλησιάζει σε σημεία όπου συγκεντρώνονται τρομοκράτες», έγραψε στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ.

Σφοδρές μάχες μαίνονται στην ανατολική Ουκρανία


Image
Οι ουκρανικές δυνάμεις ενίσχυσαν σήμερα την επιχείρησή τους κατά των αυτονομιστών γύρω από το φιλορωσικό προπύργιο του Σλαβιάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, προκαλώντας σφοδρές ανταλλαγές πυρών, ανακοίνωσε ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών.
Στο Λουχάνσκ, όπου σφοδρές μάχες μαίνονταν χθες, οι συνοριακοί φρουροί δήλωσαν ότι η κατάσταση παραμένει ήρεμη αλλά ότι οι αντάρτες συνεχίζουν να περικυκλώνουν τις εγκαταστάσεις τους, προκαλώνοντας φόβους για μια νέα έφοδο.

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ στο μνημόσυνο των Ελλήνων Καταδρομέων στο Καβούρι Αττικής

Οι Ειδικές Δυνάμεις έχουν γίνει φωλιά των ΝΑΖΙ αλλά η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους καλύπτει και τους ενσωματώνει στα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος!
Ακόμη μια απόδειξη της σημαντικής διείσδυσης των ΝΑΖΙ στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη μετατροπή των Ειδικών Δυνάμεων σε φωλιά φασιστών αποτελεί και το χρυσαυγίτικο σόου την Κυριακή 1-6, στο Καβούρι. Όπως ενημερώνουν τα φασιστικά σάιτ, που συστηματικά προβάλουν το φιλοχουντισμό, τον εθνικιστικό παροξυσμό και τη μισαλλοδοξία,   "Παρόντες φυσικά οι συμπολεμιστές τους στις επιχειρήσεις του συμμοριτοπόλεμου και της Κύπρου. Ανώτατοι Αξιωματικοί που έδωσαν σκληρές μάχες για την Ελλάδα, όπως ο Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές και παρασημοφορημένοι Καταδρομείς, όπως οι Κομάντος του 1974".

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ-ΚΑΑΥ

Image
Προσλήψεις Πολιτικού Προσωπικού σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-ΚΕΔΑ Πολεμικής Αεροπορίας! Στον Στρατό Ξηράς κυριαρχεί η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων που υπηρετούν, μεταφορικά και κυριολεκτικά!
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΡΝΗΘΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ-ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΣΤΑ ΚΑΑΥ

Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

(Κύπελλο για τους Πλούσιους, εκτόπιση για τους Φτωχούς)


Κύμα μαζικών διαδηλώσεων και διαμαρτυριών διαπερνά την Βραζιλία λίγες μέρες πριν την εκκίνηση του Παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου. Δισεκατομμύρια δολλαρίων δόθηκαν στις κατασκευαστικές εταιρίες για να φτιάξουν έργα που αφορούν μόνο το παγκόσμιο κύπελλο την ίδια στιγμή που χιλιάδες είναι οι άστεγοι και οι ανασφάλιστοι. Οι εκτοπισμένοι άνθρωποι που συσσωρεύονται στις βραζιλιάνικες μητροπόλεις ζώντας κάτω από τα όρια της φτώχειας αντιδρούν σε ένα σύστημα που βάζει τις ζωές τους στο περιθώριο. Ο αγώνας που έχει αναπτυχθεί διεκδικεί αύξηση των κοινωνικών παροχών και ματαίωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Από την πρώτη στιγμή η καταστολή ήταν έντονη με την στρατιωτική αστυνομία να βγαίνει στους δρόμους για να επιβάλει την ''εύρυθμη λειτουργία'' του κράτους και να καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης που θα μπορούσε να αμαυρώσει την διοργάνωση. Κομμάτι του αγώνα είναι και δεκάδες νέοι γκραφιτάδες που έχουν γεμίσει τις πόλεις της Βραζιλίας με έργα που εναντιώνονται στο μουντιάλ και τα αποτελεσματά του. Σκοπός τους δεν είναι μόνο να προπαγανδίσουν τα αιτήματα τους αλλά και να εναντιωθούν στο εμπορευματικό πολιτιστικό πρόταγμα του καπιταλισμού. Το έργο στο τοίχο απεικονίζει μια προσπάθεια οριοθέτησης τις περιοχής τους από την υπάρχουσα τάξη πραγμάτων.

ΦΩΛΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ...

Αποθεώθηκε ο χρυσαυγίτης Συναδινός στο μνημόσυνο καταδρομέων!
Αποθεώθηκε ο χρυσαυγίτης Συναδινός στο μνημόσυνο καταδρομέων!
Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ Κωσταράκος και Μανωλάς θα κατάλαβαν πολύ καλά στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων Καταδρομέων και Ιερολοχιτών στο Καβούρι, την αποθέωση που γνώρισε ο ευρωβουλευτής της ΧΑ πλέον Συναδινός ,μόλις εμφανίσθηκε. Χειροκροτήματα και επευφημίες για το καμάρι των Ειδικών Δυνάμεων που δεν είχε κανένα πρόβλημα να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο των χρυσαυγιτών.

Κατά τ΄ άλλα δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στις ειδικές δυνάμεις με τις απόψεις της Χρυσής Αυγής. Όταν θα παραδεχτούν το αντίθετο οι αρχηγοί μάλλον θα είναι πολύ αργά για οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση. Αλλά αυτούς τι τους νοιάζει; Μπορεί να είναι και απόστρατοι.

Προς συμφωνία με Λίβανο για συνεκμετάλλευση


Προς συμφωνία με Λίβανο για συνεκμετάλλευση
Σε συμφωνία συνεκμετάλλευσης με τον Λίβανο προχωρεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος πραγματοποίησε την περασμένη Παρασκευή επίσκεψη στη Βηρυτό, είχε συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας και με αξιωματούχος της Αρχής Πετρελαίων.
Ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως «ουσιαστικά είναι παρόμοια συμφωνία με αυτή που υπογράψαμε με την Αίγυπτο τον Δεκέμβριο του 2013 και διέπει τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστούμε τις περιπτώσεις όπου έχουμε κοινά κοιτάσματα».

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΖΑΡΙ ΓΙΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ...

Τι θα γίνει με το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ;

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

Τα βλέμματα στη ΣΕΤΤΗΛ και στο τι θα γίνει τελικά με τη λειτουργία του στρατοπέδου, είναι στραμμένα το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στo patrisnews.com ο πρόεδρος του συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Ηλείας, Γιώργος Δημήτρουλας.

Η Τουρκία έκοψε το νερό στη Συρία και το Ιράκ!

Δεν θα μπορούσε κανείς να περιμένει τίποτε καλύτερο από τον φασιστικής νοοτροπίας και άκρως αμφίβολης ηθικής υπόστασης Τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος απλά αποφάσισε και διάταξε να κρατηθεί το νερό των υδάτων του Ευφράτη και να απειληθούν οι πληθυσμοί της Συρίας και του Ιράκ να πουν… το νερό νεράκι.

Όπως έγινε γνωστό, η Τουρκία τις τελευταίες εβδομάδες έχει κρατά το νερό γεμίζοντας τους ταμιευτήρες του φράγματος Ατατούρκ που έχει φτιάξει στη συνοριακή περιοχή, με αποτέλεσμα σε λίγες μόνο μέρος να στραγγίσουν τα υδάτινα αποθέματα για 7 εκατομμύρια Σύρους, που δεν τους έφτανε ο εμφύλιος για τον οποίο ο Ερντογάν έκανε τα πάντα για να τους τον αρχίσει, τώρα να διψάσουν…Είναι να απορεί κανείς, για ποιον λόγο η διεθνής κοινότητα, με προεξάρχουσες τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ σαφέστατα λόγο έχει και η Ρωσία, δεν κινούνται για να συνετίσουν τον ανεξέλεγκτο φασίστα της Άγκυρας…
http://www.defence-point.gr/news/?p=103705

"Είστε παχύσαρκος απολύεστε" - Στρατιωτικοί φεύγουν λόγω κιλών!


ImageΈνα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, επισημαίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο βρετανικός στρατός. Είναι η παχυσαρκία. Πρόβλημα που ίσως θα πρέπει να προβληματίσει και τις ελληνικές ΕΔ. Οι βρετανοί πάντως άρχισαν να το αντιμετωπίζουν με σκληρά μέτρα που φθάνουν μέχρι την απόλυση.
Από την Nicola Fifield, The Telegraph
Ολοένα και περισσότεροι στρατιώτες απολύονται από το στρατό καθώς ήταν υπέρβαροι, ενώ νέα στοιχεία δείχνουν ότι πάνω από 10 παχύσαρκοι στρατιώτες πήραν φύλλα πορείας μέσα σε ένα χρόνο.
Στατιστικές που προέρχονται από το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, έχουν αναδείξει ότι τουλάχιστον σε 50 ακραίες περιπτώσεις, από τον Ιανουάριο του 2002 έως και τις 31 Μαρτίου 2013, οι στρατιώτες απολύθηκαν επειδή ήταν παχύσαρκοι.

ΤΟ ΤΟΞΙΚΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – Συνέντευξη με τον Γερμανό ειδικό Ραλφ Τραπ

ImageΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ – ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ – <<ΒΟΜΒΑ>> CAPE RAY
Η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας είναι καλό πράγμα. Γίνεται, όμως, εφιάλτης όταν πραγματοποιείται για πρώτη φορά εν πλω, μέσα σε ένα παλιό πλοίο, στη Μεσόγειο σε μια επιχείρηση πλήρως συσκοτισμένη. Στην ουσία πρόκειται για ένα <<πείραμα>> με πολλούς κινδύνους για το περιβάλλον. Ο Γερμανός ειδικός σε θέματα χημικών και βικολογικών όπλων, Ραλφ Τραπ, τους εκθέτει έναν προς έναν. PHOTO CREDITt: LARS MAGNE HOVTUN/EPA/AΠΕ
Ελευθεροτυπία, Περιοδικό Ε, 23.2.2014 Συνέντευξη: Σπύρος Χατζηγιάννης

ΡΕ ΓΕΛΟΙΟΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΑΤΕ;



"... δεν είναι ορχήστρα, είναι επανάσταση ..."

"... δεν είναι ορχήστρα, είναι επανάσταση ..."
Το βλέπεις και σού έρχεται να κλάψεις. Από συγκίνηση ; Από θαυμασμό; Από θλίψη για τα δικά μας;

«Όχι πια βασιλιάδες» φώναξαν χιλιάδες Ισπανοί

Να μπει τέλος στη μοναρχία και η Ισπανία να γίνει αβασίλευτη δημοκρατία με δημοψήφισμα, ζήτησαν χιλιάδες διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους της Μαδρίτης και σε πολλές ακόμη πόλεις, πανηγυρίζοντας για την παραίτηση του βασιλιά Χουάν Κάρλος. «Η Ισπανία, αύριο, θα είναι αβασίλευτη δημοκρατία», «Όχι πια βασιλιάδες, να γίνει δημοψήφισμα», «Οι Βουρβόνοι στις εκλογές», ήταν μερικά από τα συνθήματα στα πανό των διαδηλωτών, οι οποίοι κρατούσαν επίσης κόκκινες και μενεξεδιές σημαίες της Δεύτερης Δημοκρατίας του 1931. Η πλατεία της Πουέρτα δελ Σολ ξεχείλιζε από κόσμο και η αστυνομία της Μαδρίτης, φοβούμενη για επεισόδια, απέκλεισε την πρόσβαση προς το ανάκτορο που απέχει μόλις 300 μέτρα.

Facecrook: NSA storing your facial web images, millions intercepted daily Read more at http://thefreethoughtproject.com/facecrook-nsa-storing-facial-web-images-millions-intercepted-daily/#T0R6kk7rbbVwBkG2.99

Reuters / Mario Anzuoni Reuters / Mario Anzuoni
The National Security Agency is collecting millions of images of people through its international surveillance network to be implemented in a number of other facial recognition programs, according to documents leaked by Edward Snowden.
Thanks to rapid advances being made in the field of facial recognition technology, the NSA is much better equipped to “exploit the flood of images included in emails, text messages, social media, video conferences and other communications,” according to an article in the New York Times, co-written by Laura Poitras, who, together with Glen Greenwald, are the only two journalists to have received the leaked NSA documents.

Η ιστορία μιας θρυλικής φωτογραφίας


Επαρχειό Ικαρίας προς Aegean: Άμεση ανάκληση προσβλητικού για την Ικαρία διαφημιστικού σποτ

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγανάκτησης της τοπικής και ευρύτερης κοινωνίας για το προσβλητικό και απαξιωτικό για την Ικαρία  και τους πολίτες της διαφημιστικό σποτ, σας καλούμε να προβείτε στην άμεση απόσυρση του.