Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

5η εκπομπή του Δικτύου Σπάρτακος στο Βαθύ Κόκκινο


4η εκπομπή του Δικτύου Σπάρτακος στο Βαθύ Κόκκινο


ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ


Το Σαββάτο 7-6-2014, στις 7.00 μ.μ.
το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
διοργανώνει συζήτηση με θέμα:
" η Χρυσή Αυγή και ο Στρατός,
στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού"
Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Δημοσθένης Παπαδάτος και η Αντωνία Λεγάκη.

Επίσης, θα υπάρχει αφιέρωμα στην Ουκρανική Κρίση,
στον Πόλεμο κατά των Φτωχών στη Βραζιλία,
στη ναζιστική διείσδυση στον στρατό,
αλλά και στιγμιότυπα από την αγωνιστική στάση των φαντάρων.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Στο ΚΕΝ Θήβας σημειώθηκε το δεύτερο δραματικό περιστατικό μέσα σε μια βδομάδα. 
Νεαρός συνάδελφος φαντάρος βρέθηκε το μεσημέρι στα ντους της Γ' Μοίρας λιπόθυμος. 
Είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του...  
Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι του είναι ανάστατοι και όλοι κάνουν λόγο για ένα λιγομίλητο και απόμακρο παιδί.
Η κινητοποίηση της μονάδας υπήρξε άμεση.
Το κλίμα στο ΚΕΝ Θήβας είναι βαρύ και ακόμη χειρότερη κάνει την κατάσταση η συμπεριφορά της διοίκησης που το αντιμετωπίζει με μυστικοπάθεια, αρνείται να ενημερώσει υπεύθυνα για το τι και πως έγινε, αλλά και για την πορεία της υγείας του νεαρού μας συναδέλφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισαν ακόμη και τα Ιατρεία!

Πέθανε ο τελευταίος Νάβαχο "code talker" - ΦΩΤΟ


ImageΟ Τσέστερ Νεζ, ένας από τους 29 Ινδιάνους Νάβαχο που συμμετείχαν στη δημιουργία του κώδικα επικοινωνίας που δεν κατόρθωσαν να σπάσουν οι Ιάπωνες κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πέθανε χθες σε ηλικία 93 ετών.
"Μοιραστήκαμε τη δύναμη της γλώσσας μας με τον κόσμο κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου όταν οι 29 πρώτοι "code talkers" κατατάχθηκαν εθελοντικά. Δυστυχώς, χάσαμε τον τελευταίο επιζώντα από αυτούς τους 29 άνδρες, τον Τσέστερ Νεζ, που πέθανε στον ύπνο του", ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εθνότητας των Νάβαχο Μπέν Σέλι.

Ρωσικό κατασκοπευτικό πέρασε 30 μέτρα απο μαχητικο των ΗΠΑ


ImageΣε απόσταση περίπου 30 μέτρων από ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο των ΗΠΑ πέταξε στα τέλη Απριλίου ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος στη βόρεια Ιαπωνία, προκαλώντας τις έντονες επικρίσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 23 Απριλίου, όταν ένα ρωσικό αεροσκάφος τύπου Su-27 Flanker πλησίασε ένα αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ τύπου RC-135U, το οποίο βρισκόταν στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από τη θάλασσα Οκότσκ, δήλωσαν αξιωματούχοι.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, δήλωσε ότι δεν υπήρχε ραδιοεπικοινωνία μεταξύ των αεροσκαφών, ωστόσο το ρωσικό άλλαξε πορεία καθώς πλησίασε το αμερικανικό.

Κατ΄ εξαίρεση μετάθεση: γιατί το ΓΕΣ τυραννά φαντάρους και γονείς

Σκέτη τυραννία έχει καταντήσει για τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων που δικαιούνται  κατ΄ εξαίρεση μετάθεση και τις οικογένειες τους η ικανοποίηση του δικαιώματος τους, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ, είτε χρονοτριβεί, είτε απορρίπτει με απίστευτη ευκολία τις αιτήσεις τους –ενώ σε άλλες περιπτώσεις οι διαδικασίες κινούνται ταχύτατα…-, ενώ δε λείπουν και οι καταγγελίες για εμπαιγμό, καθώς απαιτούνται απίστευτα έγγραφα-δικαιολογητικά, με σκοπό την αποθάρρυνση και απόρριψη της όποιας δίκαιης απαίτησης.

Κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε ορισμένες περιπτώσεις:

Καθυστερήσεις στην μέριμνα προσωπικού λόγω…νυχτοκάματου;


Καθυστερήσεις στην μέριμνα προσωπικού λόγω…νυχτοκάματου;
Πολλά παράπονα από τις υπηρεσίες του ΠΝ και κυρίως του Αρχηγείου Στόλου σχετικά με τις υπέρμετρες καθυστερήσεις σε θέματα Μέριμνας Προσωπικού Γυναικών (άδειες ανατροφής, άδειες κυήσεως κλπ).
Είπαμε ο αρμόδιος να βγάζει το εξωυπηρεσιακό νυχτοκάματο αυτές τις δύσκολες εποχές που ζούμε, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι λόγω της κόπωσης σε ένα τόσο σοβαρό γραφείο πρέπει να υπάρχουν τέτοιες καθυστερήσεις!!
Ο προϊστάμενος όπου ανήκει το συγκεκριμένο γραφείο εκτός από τις “διευκολύνσεις” του παραθερισμού που είχει σαν προτεραιότητα, έχει κάποιο άλλο λόγο που δεν μπορεί να ελέγξει τον υπεύθυνο;http://armynews.gr/?p=22141

Επιχείρηση "σοσιαλιστική παρένθεση εξωτερικού" στο ΥΠΕΘΑ! Τι γράφουν στο Onalert 16 αερόποροι


ImageΤο δημοσίευμα του OnAlert με τίτλο «Επαναπατρισμός 16 αεροπόρων από το NATO προκαλεί ένταση στο ΓΕΑ και στο ΥΠΕΘΑ» φαίνεται ότι αφύπνισε και εξόργισε κάποιους από τους συγκεκριμένους αεροπόρους, οι οποίοι με επιστολή τους μας αναφέρουν τα εξής: 
“Ο κ.Αβραμόπουλος παρερμηνεύει το κ. Βενιζέλο σε προσπάθεια συγκάλυψης της  επιχείρησης με τίτλο «σοσιαλιστική παρένθεση εξωτερικού».
Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα και στο έγγραφο που φαίνεται επιχειρείται στην πρώτη παράγραφο ερμηνεία του Ν.3883/10 αρθ.8 παρ.2 με την οποία δεν προβλέπεται δικαίωμα ενδικοφανούς προσφυγής κατά επιβαλλόμενου επαναπατρισμού, αλλά μόνον στις πράξεις Υπηρεσιακής Μεταβολής, ήτοι τοποθέτηση, μετάθεση ή απόσπαση. 

Γκρίνιες πολλές για τον Α/ΓΕΣ Μανωλά


Γκρίνιες πολλές για τον Α/ΓΕΣ Μανωλά
Πολλά παράπονα έχουν αρχίσει να ακούγονται για τον “εκλεκτό” αρχηγό του Αβραμόπουλου, τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. Τα παράπονα άρχισαν με την επιμονή του να χρησιμοποιεί σχεδόν παντού μόνο “πρασινοσκούφηδες”. Τώρα ακούγονται πολλά παράπονα για υποθέσεις του παρελθόντος που έκλεισε όπως ,όπως και αφορούσαν σε εποχή αρχηγού επίσης προερχόμενου από τις ειδικές δυνάμεις . Το κακό για τον Μανωλά είναι ότι οι γκρίνιες δεν ακούγονται μέσα από το ΓΕΣ αλλά από τους διαδρόμους του υπουργείου.http://armynews.gr/?p=22143

Ρουσφέτι στις …ακρογιαλιές! Το συμβαίνει με το θέρετρο του ναυτικού;


Ρουσφέτι στις …ακρογιαλιές! Το συμβαίνει με το θέρετρο του ναυτικού;Ο περίοδος παραθερισμού ξεκίνησε και στα τρία Επιτελεία.
Έχουμε ξαναγράψει ότι μετά από μια καλή μετάθεση το επόμενο καλύτερο “ρουσφέτι” ήταν και μάλλον παραμένει μια καλή περίοδος κι ένα σπίτι σε ένα παραθεριστικό κέντρο. Και η επιστολή που μας έστειλε αξιωματικός του ναυτικού μας επιβεβαιώνει απολύτως. Τι υποστηρίζει στην επιστολή του:

Παρά την υπουργική απόφαση 1139/2011 του τότε ΥΕΘΑ Ε. Βενιζέλου, που βάζει τάξη με μοριοδότηση στο ποιοί πρέπει να παραθερίζουν και που, υπάρχουν αετονύχια που με παράνομα τρικ μπορούν και την παρακάμπτουν.

Σκάνδαλο διαφθοράς στο Συμβούλιο της Τουρκίας με τις ΗΠΑ

Κορυφαία στελέχη του Αμερικανο-τουρκικού Συμβουλίου, μιας από τις κορυφαίες επιχειρηματικές ενώσεις Αμερικανών και Τούρκων επιχειρηματιών, παραιτήθηκαν, κατόπιν πιέσεων της τουρκικής κυβέρνησης, στον απόηχο φημών περί διαφθοράς, που οδήγησαν στη διεξαγωγή επίσημης έρευνας.
Πρόκειται για τον πρόεδρο του Αμερικανοτουρκικού Συμβουλίου και πρώην πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Τζιμ Χολμς και τον αναπληρωτή πρόεδρο Κανάν Μπουγιουκουστούν και την εκτελεστική διευθύντρια Αϊσέ Σουμέρ. Οι παραιτηθέντες υπέβαλαν τις παραιτήσεις του στον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπατζάν.

Οι Έλληνες της απόβασης στην Νορμανδία - Ποιοι ήταν πως πολέμησαν


ImageΑύριο 6 Ιουνίου συμπληρώνονται 70 χρόνια από την απόβαση των Συμμαχικών Δυνάμεων στη Νορμανδία. Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος και Δωδεκανήσιοι πολεμιστές. 
Μεταξύ αυτών, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B ο παλαίμαχος δημοσιογράφος της Ρόδου  Γιώργος Ζαχαριάδης, ήταν ο αείμνηστος Κλεάνθης Ζερβός(πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ) ως ανθυποπλοίαρχος στην κορβέτα "Κριεζής" και ένας Καστελλοριζιός, ο Στάθης Παπαστατικός. 
Τις ηρωικές στιγμές της απόβασης περιγράφει σε συνέντευξη του στη "Ροδιακή" - Ιούνιος 2010, και στον Γιώργο Ζαχαριάδη- ο Στάθης Παπαστατικός που υπηρετούσε τότε ως ναύτης στο ελληνικό πολεμικό "Ναβαρίνο".

Βίντεο με την ανταλλαγή του αμερικανού λοχία με ταλιμπάν


ImageΟι Ταλιμπάν έδωσαν στη δημοσιότητα ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών που δείχνει την παράδοση του αμερικανού λοχία Μπόου Μπέργκνταλ στον αμερικανικό στρατό κοντά στην αφγανική μεθόριο με το Πακιστάν στο πλαίσιο συμφωνίας ανταλλαγής με πέντε μαχητές που κρατούνταν στη φυλακή, η οποία βρίσκεται στη βάση του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού στο Γκουαντάναμο της Κούβας.

Το βίντεο δείχνει τον Μπέργκνταλ, φρεσκοξυρισμένο, με ξυρισμένο το κεφάλι και ντυμένο με λευκή κελεμπία, να περιμένει καθισμένος μέσα σε ένα λευκό ημιφορτηγό, ενώ έξω από το αυτοκίνητο μαχητές Ταλιμπάν σκύβουν να του μιλήσουν. Ο Μπέργκνταλ ανοιγοκλείνει τα μάτια του σαν να ενοχλείται από το δυνατό φως συγκατανεύοντας την ώρα που εκείνοι μιλούν.

ΟΙ ΔΙΑΥΛΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΝΔ-ΝΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΙ: Μόνο οι χρυσαυγίτες βουλευτές γνώριζαν πως θα κλείσει η Βουλή

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής γνώριζαν πως την Τετάρτη θα έκλεινε η Βουλή σε αντίθεση με τους βουλευτές της αντιπολίτευσης αλλά ακόμη και της συμπολίτευσης που αγνοούσαν τα σχέδια της κυβέρνησης.

George Mouroutis: Χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει! Της Δώρας Αυγέρη

Ο gmourout, ο τουιτάρας που κατατροπώνει τους συριζαίους με 60 tweets το λεπτό, ο κατά κόσμον Γιώργος Μουρούτης, είναι η πρώτη φορά -από τον Μάρτιο του 2012 που ανέλαβε προεκλογικός σωματοφύλακας του Σαμαρά στα social media- που χρειάστηκε να τουιτάρει απο θέση άμυνας και όχι επίθεσης. Ο αρχηγός της ΧΑ τον έβαλε στο κάδρο των ανθρώπων του στενού Σαμαροπρωθυπουργικού κύκλου που είχαν γέφυρες και ανοιχτή τηλεφωνική γραμμή με το ναζιστικό κόμμα. Ο gmourout έσπευσε να διαψεύσει τους υπόδικους προφυλακισμένος της ΧΑ οτι δεν έχει συναντήσει κανέναν από δαύτους στη ζωή του...
Εξάλλου, αυτός τελείωσε το Κολλέγιο Αθηνών, ενώ το πολυαγαπημένο του σπορ δεν ειναι το μπανάλ κυνήγι   "λαθρομεταναστών", αλλά το μοντέρνο σαφάρι "αντιφρονούντων δημοσιογράφων" στο twitter και δημόσια ομιλούντων με αντίθετη άποψη. 

Ένοχος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση ο χρυσαυγίτης Αποστολόπουλος

Ένοχο για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο (και όχι απλώς για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως είχε ζητήσει η εισαγγελέας) έκρινε κατά πλειοψηφία (5-2) το μεικτό ορκωτό δικαστήριο τον Γιώργο Αποστολόπουλο, επιβάλλοντάς του την ποινή της κάθειρξης δέκα ετών και επιπλέον έξι μηνών. Το δικαστήριο αναγνώρισε στον δράστη της επίθεσης σε βάρος του 17χρονου μαθητή του 3ου Λυκείου Παλαιού Φαλήρου, δυο ελαφρυντικά, αυτό του πρότερου έντιμου βίου, και της μετεφηβικής ηλικίας. Έτσι, του επέβαλε τη μικρότερη δυνατή ποινή για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αυτή των 10 ετών κάθειρξης, συν 6 μήνες συνολικά για οπλοχρησία και οπλοκατοχή. Το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση του δεν μπορεί να έχει αναστέλλουσα δύναμη και έτσι ο 23χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟ.ΜΕ!

b2ap3_thumbnail_10367164_466870953458083_5932557278378057268_n.jpgΜε πρωτοφανή ταχύτητα για τα δεδομένα των ελληνικών δικαστηρίων ορίστηκε για αύριο εκτάκτως δικάσιμος για να οριστεί προσωρινή διοίκηση στη Βιο.Με ΑΕ. Η διορισμένη σύνδικος της πτωχευμένης μητρικής Φίλκεραμ Α. Σεμερτζίδου με αίτηση στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης ζητάει ουσιαστικά να επανέλθει η προηγούμενη διοίκηση στο εργοστάσιο.
Η εξωφρενική αυτή πρόταση ζητά από το δικαστήριο να ορίσει στην προσωρινή διοίκηση τη Χριστίνα Φιλίππου, η οποία έχει καταδικαστεί πρωτόδικα 23 και 123 μήνες αντίστοιχα με δύο δικαστικές αποφάσεις ,σε φυλάκιση λόγω χρεών προς τους εργαζόμενους!
Ζητάει δηλαδή να αναλάβει διοίκηση αυτή, που εγκατέλειψε την επιχείρηση βουτηγμένη μες στα χρέη και τους εργαζόμενους με απλήρωτα δεδουλευμένα ετών.

Με το κλείσιμο της Βουλής παραγράφεται οτιδήποτε έκαναν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τι δεν καταλαβαίνεις;


Εντός ολίγων ημερών (ίσως και ωρών) αναμένεται να κλείσει τις εργασίες της η φετινή τακτική σύνοδος της Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι, αυτόματα παραγράφονται και οποιεσδήποτε ενδεχομένως αξιόποινες πράξεις, έγιναν από μέλη των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, για το χρονικό διάστημα από Οκτώβριο 2009 μέχρι Μάϊο 2012.
Παύει ταυτόχρονα να ισχύει και η γνωστή υπόσχεση Σαμαρά περί εξεταστικής επιτροπής, για το πώς μπήκαμε στο μνημόνιο. Όλα πλέον παραγράφονται. Πόσοι όμως το έχουν συνειδητοποιήσει αυτό; 


Ανοιχτή επιστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο: Τουλάχιστον μη μας κοροϊδεύεις άλλο Πηγή: www.lifo.gr


Για να μην ξεχνάμε και να μην παραμυθιαζόμαστε, σήμερα που ο Μιχαλολιάκος χαρακτήρισε "κουρελόχαρτο" το κατηγορητήριο Πηγή: www.lifo.gr
Magnify Image
Το σόου του Μιχαλολιάκου σήμερα στη Βουλή -"Σκάσε ρε", "Μη μ' ακουμπάτε" κλπ-, είναι πολύ πιθανό να του χαρίσει κι άλλους ψηφοφόρους, τους οποίους μετά -όταν θα χρειάζονται την ψήφο τους οι υπόλοιποι πολιτικοί- θα αποκαλούμε "παραπλανημένους" και θα λέμε "μα δεν μπορεί να είναι φασίστες ένα εκατομμύριο Έλληνες" (κατά το "Οι Έλληνες δεν είναι ρατσιστές").    Το ότι επαναλάμβανε όμως -ακολουθώντας τις συμβουλές προπαγάνδας του Γκέμπελς- ότι το κατηγορητήριο είναι "κουρελόχαρτο", δεν σημαίνει ότι είναι όντως κουρελόχαρτο. Ούτε το γεγονός πως ο Μπαλτάκος τον θεωρούσε αθώο το κάνει φυσικά καλύτερο...      Αυτό ήταν, με 210 λέξεις το αρχικό κατηγορητήριο (πριν καν προκύψουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία απ' τις ανακρίσεις):  

Βραζιλία: Μια μπάλα για κάθε παιδί - θύμα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων των μπάτσων για το μουντιάλ..– Συγκλονιστικές εικόνες



Η παραλία της Κόπα Καμπάνα στο Ριο ντε Τζανέιρο γέμισε μαύρες ταμπέλες και τις επίσημες μπάλες του Μουντιάλ, με κατακόκκινους σταυρούς πάνω τους. Μια συγκλονιστική εικόνα, τιμή στα θύματα της αστυνομικής βίας στις φαβέλες της Βραζιλίας
Ο Άλαν 12 ετών, η Φαμπιάνα 11 ετών, ο Ζοάο Ρομπέρτο 3 ετών, ο Χουάν 11 ετών, ο Ραμόν 6 ετών, ο Γουέσλι 11 ετών. 

Είναι μερικά από τα ονόματα και οι ηλικίες παιδιών που έπεσαν θύματα των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων της βραζιλιάνικης αστυνομίας στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο. Εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που έγιναν για να «καθαρίσει» η μεγαλούπολη της Βραζιλίας και να μη «χαλάει» τίποτα την... εικόνα της στο επερχόμενο Μουντιάλ. 

ΜΙΑ ΒΡΩΜΕΡΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΕΑ ΝΔ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...

«Οσμή οχετού» από τη λίστα Μιχαλολιάκου με τους «φίλους» της Χ.Α. – Ποιους ονομάτισε

pazl_2_xrisi_avgi

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ: NATO Kiev jets bomb downtown Lugansk - At least 5 innocent bystanders killed


© RIA Novosti / Evgeny Biyatov
At least five people are reported killed after an explosion in Lugansk administration building. The blast came as Kiev deployed fighter jets to the city in eastern Ukraine. This and heavy gunfire on the ground caused panic among civilians. 

The death toll was first reported by RIA Novosti; later it was confirmed by local self-defense forces, who said the blast was caused by the army's fighter jets striking the building. 

"Ukraine's air force struck Lugansk downtown at 16.00 pm. Military aircraft made a targeted strike, deploying cluster bombs. The administration building is partially destroyed," the government of the self-proclaimed Lugansk People's Republic (LNR) said.