Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

646 Μ/Κ ΤΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Το 646 Μ/Κ ΤΠ ευρίσκεται στο βορινό όριο του στρατόπεδου Λγου Παράσχου υπάγεται στην 21 Τεθωρακισμενη Ταξιαρχία και έχει αναπτυχθεί στο Κόσοβο στο πλαίσιο της νατοϊκής δύναμης διατήρησης της ειρήνης KFOR(Kossovo Force). Συντίθεται από τρεις μηχανοκίνητους λόχους Τυφεκιοφόρων (Τ/Φ), έναν λόχο υποστήριξης τάγματος (ΛΥΤ) και έναν λόχο διοικήσεως (Λ/Δ).
Οργισμένοι και απελπισμένοι είναι οι συνάδελφοι με τα όσα συμβαίνουν στη μονάδα τους. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες.  Πλέον οι υπηρεσίες πηγαίνουν 5 μέσα και μετά έξοδο, ενώ πρόσφατα είχαν εξαφανιστεί εντελώς οι έξοδοι και είχαν αντικατασταθεί από υπηρεσιακά, μετά φυσικά από 8 μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να δώσουν τουλάχιστον 24 υπηρεσίες και μετά  από διαταγή του διοικητή είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος όλη τη μέρα. Την κατάσταση κάνει χειρότερη η εμμονή του διοικητή Αντισυνταγματάρχη Λάζαρου Λαζαρίδη να μην περιορίζει τις υπηρεσίες και να μην κατανέμει τον υπερβολικό τους όγκο και στους πολλούς ΕΠ.ΟΠ. που υπάρχουν στο στρατόπεδο, οι οποίοι περιορίζονται να δίνουν μόνο περιπολίες με τζιπάκι (για τέτοιο χώσιμο μιλάμε…)

Brasil 2014: Μουντιάλ βουτηγμένο στα φράγκα και στο αίμα ...και η καμπάνια των Ελλήνων οπαδών

Γράφει: Γιάννης Κονταξής

Αλήθεια, μήπως κάτι δεν πάει καλά, όταν ένας λαός που αγαπά το ποδόσφαιρο, όσο τίποτε άλλο, εναντιώνεται στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γεγονός του πλανήτη;
Εναρκτήριο λάκτισμα
mundial-brasil-2014Εδώ και περίπου ένα χρόνο η Βραζιλία βράζει. Και προς έκπληξη όλων, δεν βράζει από την προσμονή για τη σέντρα του εικοστού Παγκοσμίου Κυπέλλου, του γνωστού μας Μουντιάλ, αλλά βράζει από την οργή και το θυμό εκατομμυρίων κατοίκων της που ζουν στην ανέχεια και τις κακουχίες χωρίς την παραμικρή κρατική έγνοια και βοήθεια. Για αυτό και οι δρόμοι έχουν γεμίσει με γκράφιτι κατά της διοργάνωσης και όχι με μπαλαδόφατσες που χαμογελούν. Οι περσινές διαδηλώσεις κατά της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ αποτέλεσαν την αρχή των εξεγερτικών γεγονότων που πολλαπλασιάζονται συνεχώς.Πριν δέκα περίπου χρόνια, τον Μάρτιο του 2003, η FIFA ανακοίνωσε πως το Μουντιάλ του 2014 θα φιλοξενηθεί στη Λατινική Αμερική. 

Μουντιάλ 2014 στη Βραζιλία – Όταν η σάμπα έλαβε τέλος…


Για τους περισσότερους από εμάς, η λέξη Βραζιλία θυμίζει μπάλα, σάμπα, καρναβάλι και Copacabana. Για τους ίδιους τους Βραζιλιάνους, όμως, μόνο έτσι δεν είναι η καθημερινότητα.  Μια από τις δέκα μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου, οι κάτοικοι της οποίας έχουν βιώσει στο πετσί τους την ‘ανάπτυξη’ που πολλοί ευαγγελίζονται και στην Ελλάδα, οι συνθήκες διαβίωσης για την πλειοψηφία του κόσμου είναι απάνθρωπες. 50.000.000 κάτω από το όριο της φτώχειας, 18.000.000 αναλφάβητοι, 15.000.000 άστεγοι, 1.000.000 παιδιά που δουλεύουν καθημερινά σε άθλιες συνθήκες, 45.000 νεκροί ετησίως από εγκληματικότητα, 4.5% των παιδιών που γεννιούνται σε φτωχές γειτονιές πεθαίνουν πριν γίνουν ενός έτους…

ΤΟ ΝΕΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΣΠΑ, ΕΧΘΡΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΠΑΝΤΟΥ

Τι και αν ο Ράσμουσεν, Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, φωνάζει για τη μείωση της συμμετοχής των ευρωπαϊκών χωρών  στη χρηματοδότηση της δολοφονικής συμμαχίας. Οι εκκλήσεις και οι απαιτήσεις του  πέφτουν στο κενό, καθώς αν αφαιρέσεις την Ελλάδα, όλα τα υπόλοιπα κράτη μειώνουν τις πολεμικές τους δαπάνες και το ποσοστό του προϋπολογισμού τους που κατευθύνεται στα ταμεία του ΝΑΤΟ.
Αυτή την κατάσταση φαίνεται ότι επιθυμεί να αντιμετωπίσει η αμερικανική κυβέρνηση με φυγή προς τα μπρος. Ιδιαίτερα σήμερα, που με αφορμή την Ουκρανική κρίση εκδηλώνεται ένταση των σχέσεων του δυτικού ιμπεριαλιστικού στρατοπέδου με την Ρωσία και το ΝΑΤΟ επιχειρεί να δικαιολογήσει την ύπαρξη του. Πυροδοτώντας ταυτόχρονα και νέο γύρο εξοπλιστικών δαπανών για τις χώρες της περιοχής που φυσικά μετατρέπονται σε παραγγελίες στις αμερικανικές και ευρωπαϊκές πολεμικές βιομηχανίες. 

ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

Στο ΚΕΝ Θήβας σημειώθηκε το δεύτερο δραματικό περιστατικό μέσα σε μια βδομάδα. 
Νεαρός συνάδελφος φαντάρος βρέθηκε το μεσημέρι στα ντους της Γ' Μοίρας λιπόθυμος. 
Είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει με τη ζωστήρα του...  
Οι νεοσύλλεκτοι συνάδελφοι του είναι ανάστατοι και όλοι κάνουν λόγο για ένα λιγομίλητο και απόμακρο παιδί.
Η κινητοποίηση της μονάδας υπήρξε άμεση.
Το κλίμα στο ΚΕΝ Θήβας είναι βαρύ και ακόμη χειρότερη κάνει την κατάσταση η συμπεριφορά της διοίκησης που το αντιμετωπίζει με μυστικοπάθεια, αρνείται να ενημερώσει υπεύθυνα για το τι και πως έγινε, αλλά και για την πορεία της υγείας του νεαρού μας συναδέλφου. Είναι χαρακτηριστικό ότι έκλεισαν ακόμη και τα Ιατρεία!

Ωδινεν Φίρερ και έτεκεν… καρφιά

Απογοήτευση στους χρυσαυγίτες που είδαν τους ηγέτες τους να κρύβονται πίσω από τις αποκαλύψεις περί σχέσεών τους με στελέχη της Ν.Δ. με φόντο την κόντρα εξουσίας μεταξύ έγκλειστων και ελεύθερων στελεχών.  Του Δημήτρη Ψαρρά
Πλήρης απογοήτευση για τους φανατικούς χρυσαυγίτες η πολυαναμενόμενη παρουσία των τριών προφυλακισμένων ηγετών της οργάνωσης. Απογοήτευση έξω από τη Βουλή, όπου για μια ακόμα φορά απέτυχε η συγκέντρωση των οπαδών, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της ιστοσελίδας της οργάνωσης και την υποτιθέμενη κινητοποίηση. Απογοήτευση, όμως, και μέσα στη Βουλή, όπου ο Αρχηγός και οι δυο στενοί συνεργάτες του επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το βήμα της μόνο και μόνο για να προβάρουν τις απολογίες τους στο δικαστήριο κακουργημάτων όπου θα εξεταστεί η υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης.

ΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ" ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΕΑ!

Kαθαρισμός της ακτής Κάμπου Βουρλιωτών ΣΑΜΟΥ από προσωπικό των μονάδων 4ου ΣΑ και 4ου ΣΗΕ

Στα πλαίσια εφαρμογής των αρχών περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ και του εορτασμού της Παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος και έπειτα από σχετική διαταγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας(ΓΕΑ), στις 4 Ιουνίου 2014 στην νήσο Σάμο πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της ακτής Κάμπου Βουρλιωτών από προσωπικό των μονάδων 4ου ΣΑ και 4ου ΣΗΕ. Τα συλλεχθέντα παραδόθηκαν σε απορριμματοφόρο του Δήμου Σάμου.

Συναγερμός από συνθήματα γραμμένα σε τουαλέτα του ΓΕΕΘΑ

Image“Συναγερμός” μαθαίνουμε σήμανε χθες το πρωί στον τρίτο όροφο Γενικού Επιτελείου στο ΥΠΕΘΑ. Προς τι ο συναγερμός; Σε τουαλέτες του τρίτου ορόφου εντοπίστηκαν γραμμένα σε τοίχο “συνθήματα” με “πολιτικά” μηνύματα όχι και τόσο ευχάριστα.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν να τα σβήσουν και η υπόθεση -και αυτή- ερευνάται. Τι ακριβώς γράφτηκε και προκάλεσε αναστάτωση ερευνούμε κι εμείς.

Tο Δ' σώμα Στρατού τιμά τους πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνους κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου

Το Δ' Σώμα Στρατού διοργανώνει, την Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014  και ώρα 10:30 στο χ. ΩΡΑΙΟΝ της Ορεινής Ξάνθης, τελετή για να τιμηθούν οι πεσόντες Έλληνες Μουσουλμάνοι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ρωσία: Το νέο δόγμα ασφαλείας και ΗΠΑ… με τις ‘πολύχρωμες’

Στις 23 και 24 Μαΐου έλαβε χώρα, στη Μόσχα, συνδιάσκεψη για τη διεθνή ασφάλεια, την οποία είχε οργανώσει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, απαντώντας, ουσιαστικά, στην αντίστοιχη, οργανωμένη από τους Αμερικανούς σύσκεψη για την ασφάλεια στον Ειρηνικό και την Ασία.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ – ΣΧΟΛΙΟ: Παντελής Καρύκας

Ενεργοποίηση του «Iron Dome» στα σύνορα με τη Συρία

Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε το αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome από τους Ισραηλινούς, για την αντιμετώπιση όλμου που εκτοξεύθηκε προς την πλευρά των ισραηλινών συνόρων, χωρίς να προκαλέσει ζημιές. Ο όλμος δεν αναχαιτίστηκε σύμφωνα με τη Haaretz, με τους Ισραηλινούς να υποστηρίζουν ότι μάλλον επρόκειτο για όλμο που δεν εκτοξεύθηκε στοχεύοντας στα ισραηλινά εδάφη, αλλά κατέληξε εκεί, εκτοξευμένο στο πλαίσιο των πανηγυρισμώνφίλων του Μπασάρ Αλ Άσαντ. Η ένταση στην περιοχή είναι αυξημένη με τους Ισραηλινούς να σκληραίνουν τη στάση τους, όπως για παράδειγμα πριν μερικές μέρες που η Αεροπορία τους έπληξε θέσεις του συριακού στρατού, ένα κέντρο διοίκησης, στοιχεία πυροβολικού και ένα εκπαιδευτικό κέντρο, σε απάντηση επεισοδίου μια ημέρα νωρίτερα, όπου τραυματίστηκαν τέσσερις στρατιώτες.

«Κολεγιά» του PKK με το Ιράν… δύο στρατιωτικές βάσεις

Εντυπωσιακή είναι η εξέλιξη που διαβάζει κανείς στα «ψιλά» των διεθνών μέσων ενημέρωσης, με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα της Τουρκίας (PKK) να έχει προχωρήσει σε στρατιωτική συνεργασία με το Ιράν στην περιοχή του όρους Καντίλ (βλ. χάρτη του STRATFOR).
Η πληροφορία αναφέρει, ότι η ανταρτική οργάνωση συνεργάστηκε με την ιρανική πλευρά και συγκεκριμένα τις χερσαίες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, για να φτιαχτούν δυο «παρατηρητήρια», στην ουσία «μίνι» στρατιωτικές βάσεις, καθώς επίσης και δίκτυο δρόμων στην ορεινή περιοχή.

"27 νεκροί στρατιωτικοί από ανακοπή σε 1 μήνα"! Η "προφητική" δήλωση Αντωνιάδη στο Onalert


ImageΟ πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ ,ήταν δυστυχώς πολύ προφητικός σε όσα είπε στην συνέντευξή του στο Onalert. 
“ 27 απόστρατοι του Στρατού Ξηράς ,οι περισσότεροι μέχρι 60 χρονών πέθαναν μέσα στο Μάϊο, όλοι από ανακοπή καρδιάς”, είπε μεταξύ άλλων θέλοντας να επισημάνει ότι η πίεση που έχουν υποστεί οι ενεργεία κι ααπόστρατοι στρατιωτικοί από την δραματική υποβάθμιση της ζωής τους έχει πολλές απώλειες. 
Δείτε ΕΔΩ την συνέντευξη
Μισή ώρα μετά από την ολοκλήρωση της συνέντευξης του Γιάννη Αντωνιάδη , έπεφτε νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο αντιναύαρχος ε.α και πρόεδρος του ΜΤΝ Μιλτιάδης Κανάρης.

D-DAY: Φωτογραφίες - ντοκουμέντο από την απόβαση της Νορμανδίας


Image
Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την απόβαση των Συμμάχων στην Νορμανδία στις 6 Ιουνίου του 1944. Φωτογραφίες που δεν έχουν κυκλοφορήσει πολύ από τη τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική επιχείρηση που άλλαξε οριστικά την ροή των εξελίξεων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 1.213 πολεμικά πλοία από τη Βρετανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, και άλλες συμμαχικές χώρες (ανάμεσά τους και την Ελλάδα), 4.000 αποβατικά διαφόρων τύπων και 1.100 αμφίβια σκάφη, τα οποία κινήθηκαν προς τη Νορμανδία.
Τα σχέδια προέβλεπαν απόβαση 156.000 ανδρών, της 1ης Αμερικανικής Στρατιάς, (73.000 περίπου) και της 2ης Βρετανικής Στρατιάς (περίπου 83.000, από τους οποίους 14.000 ήταν Καναδοί) σε πέντε σημεία στην ακτή της Νορμανδίας, με μέτωπο συνολικά περίπου 72 χιλιόμετρα. Οι αμερικανικές δυνάμεις επιχειρούσαν στο δυτικό μέρος (ακτές Omaha και Utah) και οι βρετανικές στο ανατολικό (ακτές Sword, Juno, Gold). 

Απεργία επ' αόριστον στο μετρό του Σάο Πάολο, μία εβδομάδα πριν το Μουντιάλ

Μετρό Σάο ΠάολοΣε απεργία επ’ αόριστον κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο, όπου την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του συνδικάτου τους. Η απεργία, που αποφασίστηκε μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για αύξηση 16,5% των αποδοχών τους, θα επηρεάσει 4,5 εκατομμύρια επιβάτες που χρησιμοποιούν το μετρό στην πόλη αυτή των 20 εκατ. κατοίκων. Ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό, Αλτίνο Μέλο ντος Πραζέρες, δήλωσε στον Τύπο ότι οι εργαζόμενοι δε δέχθηκαν την αύξηση του 8,7% που πρότεινε η διοίκηση και διεκδικούσαν αύξηση τουλάχιστον 10%. «Αν υπάρχουν χρήματα για το (στάδιο) Ιτακεράο και το Μουντιάλ, γιατί δεν υπάρχουν για τα μέσα μαζικής μεταφοράς»; διερωτήθηκε ο ντος Πραζέρες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Estado de Sao Paulo.
http://www.koutipandoras.gr/article/115219/apergia-ep-aoriston-sto-metro-toy-sao-paolo-mia-evdomada-prin-moyntial

Χρυσή Αυγή: Έργα και ημέρες πίσω από το «αντισυστημικό» προσωπείο


Χρυσή Αυγή: Έργα και ημέρες πίσω από το «αντισυστημικό» προσωπείο
Ας δούμε, λοιπόν, τι ρόλο παίζει η Χρυσή Αυγή. Τι σόι πράμα είναι. Όχι από άποψη αισθητικής. Αυτό το είδαμε (ξανά) χτες στη Βουλή. Όχι από άποψη εγκληματική. Αυτό το προσδιορίζει ο ναζιστικός χαρακτήρας της. Αυτό το γνωρίζουμε ήδη από τα προ 15ετίας πεπραγμένα τους στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την δολοφονική επίθεση κατά του φοιτητή, τότε, Κουσουρή. Το γνωρίζουμε από τα πεπραγμένα τους στο Κερατσίνι, στα Πετράλωνα, στις γειτονιές της Αθήνας με τους μαχαιρωμένους μετανάστες.

«Έξω τα σκάκια από την ΑΕΚ!!!»

skaki-mikroiΑπό την αρχή της «νέας εποχής» στην ΑΕΚ, είχα τοποθετηθεί σχετικά με το που θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση, ειδικότερα σε ότι αφορά αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι της «Μάνας ΑΕΚ».
Πολλοί έσπευσαν να με επικρίνουν λέγοντας μου το αντίθετο από αυτό που στήριζα με τα δικά μου επιχειρήματα. Τότε λοιπόν μου άρεσε να λέω «η ιστορία κάποιους θα δικαιώσει και κάποιους θα διαψεύσει». Όπως κάθε φορά που φτάνει ο καιρός της ιστορικής κατάληξης των πραγμάτων, κάποιοι επικαλούνται ότι τα επιχειρήματα και γενική η στάση ανθρώπων σαν τα μούτρα μου, δεν προέρχονται από αγνή αγάπη για την ΑΕΚ, αλλά από ιδεολογικές αφετηρίες. 

Ενας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τρεις ημέρες εκδηλώσεων στα Τρίκαλα

Ενας χρόνος από το «μαύρο» στην ΕΡΤ, τρεις ημέρες εκδηλώσεων στα Τρίκαλα
Ηταν το απόγευμα της 11ης Ιουνίου 2013. Ηταν το άγγελμα ενός απαράδεκτου γεγονότος: του κλεισίματος της μικής καρδιάς των Ελλήνων, της ΕΡΤ. Η κυβέρνηση, χωρίς να το ξέρει η ΔΗΜΑΡ, αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Χρησιμοποίησε όλα τα πιθανά και απίθανα επιχειρήματα, που στην πορεία καταρρίφθηκαν από μόνα τους, (όπως, για παράδειγμα, το ότι την πληρώναμε ακριβά, τα περί ημετέρων, τα περί ακριβών εξωτερικών παραγωγών).

Η φωτογραφία των δύο αρκούδων που σκοτώθηκαν από πυροβόλο όπλο με το μικρό αρκουδάκι να αγκαλιάζει τη μητέρα του.

Πείτε μου να λυπηθώ και το κτήνος που σκότωσε πρώτα τη μάνα και μετά το μωρό της που την αγκάλιασε για να σωθεί. Για κάντε μου μαθήματα πολιτικής ορθότητας,για ελάτε.

Τα Εξάρχεια έχουν ιστορία…

giagia Eksarcheia
Κάτοικοι, παιδάκια, εργαζόμενοι στην περιοχή, κοινωνικοί αγωνιστές, αναρχικοί, αριστεροί, γιαγιάδες, μετανάστες, όλοι ήταν εκεί παρόντες,για να δείξουν ότι δεν θα αφήσουν τη γειτονιά τους στα χέρια κανενός πρεζέμπορα, κανενός εξουσιαστή, κανενός αφεντικού. Στα Εξάρχεια πήγα πρώτη φορά παιδάκι. Είχε γραφείο ο πατέρας μου, και μου μιλούσε με δέος για αυτή την «ιδιαίτερη» γειτονιά.