Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

646 Μ/Κ ΤΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗ: ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΣΕ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ



Το 646 Μ/Κ ΤΠ ευρίσκεται στο βορινό όριο του στρατόπεδου Λγου Παράσχου υπάγεται στην 21 Τεθωρακισμενη Ταξιαρχία και έχει αναπτυχθεί στο Κόσοβο στο πλαίσιο της νατοϊκής δύναμης διατήρησης της ειρήνης KFOR(Kossovo Force). Συντίθεται από τρεις μηχανοκίνητους λόχους Τυφεκιοφόρων (Τ/Φ), έναν λόχο υποστήριξης τάγματος (ΛΥΤ) και έναν λόχο διοικήσεως (Λ/Δ).
Οργισμένοι και απελπισμένοι είναι οι συνάδελφοι με τα όσα συμβαίνουν στη μονάδα τους. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και οι υπηρεσίες είναι ατελείωτες.  Πλέον οι υπηρεσίες πηγαίνουν 5 μέσα και μετά έξοδο, ενώ πρόσφατα είχαν εξαφανιστεί εντελώς οι έξοδοι και είχαν αντικατασταθεί από υπηρεσιακά, μετά φυσικά από 8 μέρες συνεχόμενων υπηρεσιών.
Οι συνάδελφοι υποχρεώνονται να δώσουν τουλάχιστον 24 υπηρεσίες και μετά  από διαταγή του διοικητή είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος όλη τη μέρα. Την κατάσταση κάνει χειρότερη η εμμονή του διοικητή Αντισυνταγματάρχη Λάζαρου Λαζαρίδη να μην περιορίζει τις υπηρεσίες και να μην κατανέμει τον υπερβολικό τους όγκο και στους πολλούς ΕΠ.ΟΠ. που υπάρχουν στο στρατόπεδο, οι οποίοι περιορίζονται να δίνουν μόνο περιπολίες με τζιπάκι (για τέτοιο χώσιμο μιλάμε…)

«Συνταγματικό δικαίωμα» της Ουκρανίας να ασκεί βία στα ανατολικά, λέει η Ε.Ε.!

ukraine
Την «Ιερή Συμμαχία» των 7 ισχυρότερων κρατών του πλανήτη συναντούν, και επίσημα πλέον, απέναντί τους οι εξεγερμένοι πληθυσμοί των ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας.

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05 Μ.Μ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ παρουσιάζει για μια ακόμη φορά την εκπομπή "ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ" στο radio ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5,  με θέμα:
την άθλια μεθόδευση του ΓΕΣ να μοιράσει μεταχειρισμένα είδη ένδυση-υπόδησης στους νεοσύλλεκτους φαντάρους, αφού προηγουμένως με απειλές υποχρεώσει τους απολυόμενους συναδέλφους να τα επιστρέψουν.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

Χρυσαυγίτες: Μούτσοι των εφοπλιστών, τσιράκια των βιομηχάνων


Πώς λέγεται αυτός που:
Τον παίρνει από το χεράκι ο μεγιστάνας Ανιέλι και τον παρουσιάζει στους βιομήχανους ως τον πιστότερο υπηρέτη της τάξης του, όπως έγινε το Μάρτη του 1919 με τον Μουσολίνι στην έδρα του Συνδέσμου Βιομηχάνων της Ιταλίας;
Συγκροτεί τάγματα εφόδου χρηματοδοτούμενα από εργοστασιάρχες και χτυπά εργάτες και απεργίες, όπως έκαναν το 1920 στην Ιταλία οι μελανοχίτωνες;
Αυτόν που ο βασιλιάς Βιτόριο Εμμανουέλε παίρνει υπό την αγκάλη του και τον διορίζει πρωθυπουργό, όπως έγινε το 1922 με τον Ντούτσε;

12χρονη στα Σεπόλια πέθανε επειδή η μητέρα της δεν είχε χρήματα για φάρμακα



Η Αναστασία Σταροκόλτσεβα δεν θα κηδευτεί. Πέθανε την Τρίτη, την ώρα των σχολικών εκδηλώσεων, επειδή η μητέρα της, Κοσμάν Ολένα Νικολάου, δεν είχε αρκετά χρήματα για να αγοράσει τα ακριβά φάρμακα για την αντιεπιληπτική αγωγή που έπρεπε να ακολουθεί το κορίτσι. 

Ο ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑΣ πήγε στην Ορκωμοσία της 2014 Γ΄ΕΣΣΟ στο ΚΕΤΘ για να θαυμάσει μεταχειρισμένα ρούχα και άρβυλα!!! (ΦΩΤΟ)


Σε μια προκλητική κίνηση, ο ΑΓΕΣ επισκέφτηκε το ΚΕΝ Αυλώνα για την ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων. Με την κίνηση του αυτή ήρθε να στηρίξει το διοικητή της μονάδας, ο οποίος παραβιάζοντας οδηγία του ΑΓΕΣ Μανωλά, μοίρασε μεταχειρισμένα είδη ένδυσης-υπόδησης στους συναδέλφους φαντάρους. 

Ή μήπως οι γνωστές διαρροές του ΑΓΕΣ είπαν ψέματα και δεν υπάρχει τέτοια οδηγία και η ευθύνη για τα μεταχειρισμένα είδη ανήκει στον ΑΓΕΣ Μανωλά; Ποιος άραγε έχει την ευθιξία να απαντήσει στα εύλογα ερωτήματα;
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Τους θυμίζουμε πρόσφατη ανακοίνωση μας:

Λαμία: Ορκωμοσία της Γ΄ ΕΣΣΟ 2014 στο ΚΕΥΠ (ΦΩΤΟ)



Ακόμη μια ορκωμοσία στο Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου στη Λαμία...
Πλημμύρισε από κόσμο για άλλη μια φορά το ΚΕΥΠ στη Λαμία, όπου οι νεοσύλλεκτοι της Γ΄ ΕΣΣΟ του 2014 ορκίστηκαν πίστη στην πατρίδα.
Συγγενείς και φίλοι από κάθε γωνιά της Ελλάδας ήρθαν στη Λαμία για την ξεχωριστή αυτή ημέρα για τους νεοσύλλεκτους.
Η ορκωμοσία έγινε παρουσία του Μητροπολίτη Νικολάου και άλλων επισήμων. Το ΓΕΣ εκπροσώπησε ο Υποστράτηγος Δ. Βλαχογιάννης . Οι γονείς δεν θα πρέπει να ανησυχουν για τα παιδιά τους..., δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δ/κτης του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτρης Φακάκης.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΑΕΙ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

Το Σαββάτο 7-6-2014, στις 7.00 μ.μ.
το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
διοργανώνει συζήτηση με θέμα:
" η Χρυσή Αυγή και ο Στρατός,
στο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού"

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Δημοσθένης Παπαδάτος και η Αντωνία Λεγάκη.
Επίσης, θα υπάρχει αφιέρωμα στην Ουκρανική Κρίση,
στον Πόλεμο κατά των Φτωχών στη Βραζιλία,
στη ναζιστική διείσδυση στον στρατό,
αλλά και στιγμιότυπα από την αγωνιστική στάση των φαντάρων.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΝΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΩΡΕΑΝ!!!

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΩ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ" ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ... 

Καθαρισμός ακτών και παραλίων για την ημέρα περιβάλλοντος στην Λέσβο από Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ και του Δήμου


Την Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014, στο πλαίσιο στης παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, Μονάδες της 98 ΑΔΤΕ, σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, και την Υπηρεσία Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Λέσβου, πραγματοποίησαν στο νησί μας καθαρισμό ακτών, o οποίος και θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες.  

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟΓΙΩΝΕΤΑΙ: ΜΕ ΔΙΑΤΑΓΗ Ο "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ!

Σμηνίτες και στρατιώτες στη μάχη για καθαρές παραλίες. "Εθελοντικός" καθαρισμός στις παραλίες του Δήμου Μαρωνείας - Σαπών

¨ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ" ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ- ΣΑΠΩΝ
Απομακρύνθηκαν μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων από την ακτή του Ιμέρου, του Κρυονερίου, την Αλκυώνα και τον Προφήτη Ηλία από στελέχη της 2ης ΜΣΕΠ Μαρώνειας και της 21ης ταξιαρχίας πεζικού  Ρεπορτάζ Δήμητρα Συμεωνίδου

ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ: ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ


Image
Τεράστια δυσαρέσκεια προκαλεί η στάση των συνδικαλιστών στρατιωτικών που αφενός μεν συνεχίζουν να υπερασπίζονται τα προνόμια τους, αφετέρου, όχι μόνο δε λένε κουβέντα για τους φαντάρους που τους Υπηρετούν, αλλά απαιτούν την συνέχιση της κτηνώδους εργασιακής εκμετάλλευσης των στρατευμένων.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να ανέχονται όλο αυτό το αισχρό καθεστώς σε Λέσχες Αξιωματικών -χαρακτηριστικά τα όσα αποκάλυψε το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για την Λέσχη Αξιωματικών Κιλκίς- και τις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις  όπου οι φαντάροι, στο πλαίσιο πάντα της υποχρεωτικής στράτευσης, μετατρέπονται σε άμισθα γκαρσόνια και υπηρέτες τους. Χωρίς μισθό, χωρίς ωράριο, χωρίς κανένα δικαίωμα. 
Και φυσικά στις Λέσχες Αξιωματικών και τα ΚΑΑΥ οι φαντάροι που δουλεύουν τσάμπα ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΩΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ.

"Παιχνίδι" με την Στρατιά του Αιγαίου κάνει η Τουρκία


ImageΕπιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Επανέρχεται - δια της οδού της Τουρκικής Βουλής - το θέμα της κατάργησης του Αρχηγείου της Στρατιάς του Αιγαίου στο πλαίσιο της συζητούμενης από ετών  περαιτέρω αναδιοργάνωσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας.
Ο βουλευτής Κωνσταντινούπολης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης CHP, κ. Ουμούτ Οράν με επερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για να δοθεί απάντηση από τον Υπουργό Άμυνας, κ. Ισμέτ Γιλμάζ, ζήτησε διευκρινήσεις για τους ισχυρισμούς που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας ότι θα κλείσει το Αρχηγείο της Στρατιάς Αιγαίου και ότι το Αρχηγείο της Στρατοχωροφυλακής θα υπαχθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών. H ερώτηση - με την οποία συγκεκριμένα ο κ. Οράν  ρωτάει αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, η πληροφορία ότι θα διαλυθεί το αρχηγείο της στρατιάς Αιγαίου- έκανε αίσθηση  και η έκδοση Σμύρνης της Zaman την προβάλει με τον τίτλο «Θα κλείσει το αρχηγείο της Στρατιάς Αιγαίου;»  

ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΦΘΗΝΙΑΣ: 1.000 προσλήψεις επί θύραις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας


Διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.000 οπλιτών βραχείας ανακατάταξης θα προκηρύξουν εντός του Ιουνίου οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά το πράσινο φως που πήραν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
1.000 προσλήψεις επί θύραις από το Υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΣύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», οι οπλίτες που θα προσληφθούν θα λαμβάνουν μισθό περίπου 700-800 ευρώ Θεωρείται δεδομένο ότι οι προσλήψεις θα ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι, προκειμένου οι οπλίτες να αναλάβουν το συντομότερο δυνατό υπηρεσία και να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων. Προτεραιότητα στη διεκδίκηση θέσεων θα έχουν οι ήδη υπηρετούντες έφεδροι, ενώ θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την ηλικία, τη σωματική ικανότητα και το λευκό ποινικό μητρώο. Θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και θα έχουν την ίδια υγειονομική περίθαλψη με τους μόνιμους στρατιωτικούς.

ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ-ΑΡΒΥΛΑ ΑΛΛΑ...

Ποιος αρχηγός “πονοκεφαλιάζει” από τον “πατέρα” του και γιατί

Ποιος αρχηγός “πονοκεφαλιάζει” από τον “πατέρα” του και γιατί

Τι τραβάνε κι αυτοί οι αρχηγοί. Των Γενικών Επιτελείων λέμε. Ένας απ΄ αυτούς λοιπόν δεχόταν καθημερινές ενοχλήσεις από προκάτοχό του -τον οποίο αποκαλεί “πατέρα”- για να κλείσουν “μαύρες τρύπες” στους προϋπολογισκούς της δικής του περιόδου. Όχι ότι υπάρχει αναγκαστικά κάτι ύποπτο. Ο “φανφαρονισμός” του αρκούσε για να προκαλέσει “ανοίγματα”. Ο νυν αρχηγός σκέφθηκε να “σπάσει” το ποσό των 480 χιλιάδων ευρώ που είναι η μαύρη τρύπα σε 70άρια και να το μοιράσει στους προϋπολογισμούς διάφορων μονάδων. Έλα όμως που οι διοικητές μέρες που ζούμε σου λένε “καλύτερα να με αποστρατεύσουνε παρά να με τραβολογάνε”. Κι έτσι πονοκεφαλιάζει ο αρχηγός .http://armynews.gr/?p=22261

ΠΑΛΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΚΡΑΤΕΣ...Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ...

Στιγμιότυπα από τις βολές αρμάτων της 8ης Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως, που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα 27-28 Μαΐου 2014 στο πεδίο βολών Λιτοχώρου. Τις βολές παρακολούθησε ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ / EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο υποδιοικητής του Γ’ ΣΣ / NRDC-GR και ο Διοικητής της ΧΧΙV ΤΘΤ «1ο ΣΙ ΦΛΩΡΙΝΑ».

Και χρυσαυγίτικη …διαφώτιση από τους “στρατηγούς ξεκαβάλα”


Κάποιος να τους πει να …ξεκαβαλήσουν. Ο λόγος για τους δυο στρατηγούς της Χρυσής Αυγής που απ΄ ότι φαίνεται έχουν πιστέψει…στα σοβαρά ότι εξελέγησαν με το σπαθί τους κι όχι με εντολή του “ιερατείου” της ΧΑ!
Και χρυσαυγίτικη …διαφώτιση από τους “στρατηγούς ξεκαβάλα”
Αν κρίνουμε από τις …απειλητικές απαντήσεις που έδωσαν σε άρθρο δημοσιογράφου που σχολίαζε την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιο της ΧΑ, έχουν πιστέψει πράγματι ότι είναι …λαοπρόβλητοι. Η έπαρσή τους και τα όσα απίθανα γράφουν στις απαντήσεις τους έχουν εκνευερίσει κι άλλο τους συναδέλφους τους που τους ήξεραν χρόνια και γνωρίζουν και πρόσωπα και καταστάσεις . Και κάποιο από το Άργος Ορεστικό αλλά κι εδώ στην Αθήνα είναι στο τσακ να βγουν στα κάγκελα και να αρχίσουν να φωνάζουν. Γιατί το “αμάρτησα για το παιδί μου” ,μπορεί να το χωνέψουν. Αλλά την …χρυσαυγίτικη διαφώτιση όχι. Γι΄ αυτό προς το παρόν τους λένε “στρατηγούς ξεκαβάλα”…http://armynews.gr/?p=22263

Στις στρατιωτικές σχολές για το νέο έτος θα εισαχθούν 811 άτομα


Στις στρατιωτικές σχολές για το νέο έτος θα εισαχθούν 811 άτομα
Στους 811 ανέρχεται ο αριθμός των εισαχθέντων στις στρατιωτικές σχολές αξιωματικών και υπαξιωματικών για το νέο ακαδημαϊκό έτος. Ο αριθμός καθορίστηκε με το ΦΕΚ 1469 το οποίο μεταξύ των άλλων ορίζει ότι στις στρατιωτικές σχολές δεν είναι δυνατή η εισαγωγή υποψηφίων ως επιλαχόντων, για πλήρωση τυχόν κενών θέσεων οι οποίες δημιουργούνται λόγω μη παρουσιάσεως, παραιτήσεως ή απομακρύνσεως υποψηφίων, που έχουν κριθεί εισακτέοι στις Σχολές αυτές, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το ΥΠΑΙΘ. Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι δεν έχει γίνει η κατανομή των 811 θέσεων ανά κατηγορία υποψηφίων η οποία και αναμένεται με εγκύκλιο του Υπουργείου Άμυνας.

Vodafone: Στην Ελλάδα μας ζητήθηκαν 8.602 παρακολουθήσεις

Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών μέσω δικτύων επικοινωνίας, εκ των οποίων κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Vodafone: Στην Ελλάδα μας ζητήθηκαν 8.602 παρακολουθήσειςΑυτή τη φορά, ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone, αποκάλυψε πως οι κυβερνήσεις κάποιων χωρών είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο και να παρακολουθούν την επικοινωνία των πελατών της. Σύμφωνα με έκθεση γνωστοποίησης της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας, την οποία δημοσίευσε ο Guardian, δίνεται η δυνατότητα σε κρατικές υπηρεσίες να «ακούν» τις συνομιλίες και σε κάποιες περιπτώσεις να εντοπίζουν τη θέση του ομιλητή. Παρότι, μάλιστα σε πολλές από τις 29 χώρες στις οποίες επιχειρεί η εταιρεία είναι απαραίτητη η δικαστική εντολή για την υποκλοπή επικοινωνίας, σε έξι από αυτές, χωρίς ωστόσο να κατονομάζονται, δεν απαιτείται τέτοια εντολή.

«Στιγμές» από την οδύνη (σφαγή) του Διστόμου

«Στιγμές» από την οδύνη (σφαγή) του ΔιστόμουΤρίτη 10 Ιούνη, αιμάτινο οδυνηρό σημείο χρόνου: 70 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου. Ήταν ένα ζεστό απομεσήμερο του ‘44, που έμελε να γίνει το μακελειό. Οι ναζί κατακτητές επιτέθηκαν στους ήμερους ξωμάχους. Οι περισσότεροι άντρες ήταν στα σταροχώραφα, θερίζοντας τα στάχυα, ενώ στο χωριό άρχισε να θερίζει ο χάρος. Δεν ήταν μια «καθαρή» πολεμική επιχείρηση εναντίον, έστω, ενός άμαχου πληθυσμού. Ηταν μια προμελετημένη παράσταση απόλυτου τρόμου, μια φρικωδία αίματος για παραδειγματισμό σε όσους τολμούσαν να αντισταθούν.
218 γυναίκες, παιδιά, γέροι, και λίγοι άντρες, πέρασαν από λεπίδι μέσα σε ένα απόγευμα σε μια φρικιαστική τελετή αίματος, ως αντίποινα μιας ήττας από τους αντάρτες… Πρώτη, λίγες μέρες μετά τη σφαγή, με ζεστό ακόμη το αίμα, η γραφή του λογοτέχνη Τάκη Λάππα, , διέσωσε την ιερή μνήμη, από την οποία αποδίδουμε, εν περιλήψει, κάποιες λίγες «στιγμές».

Ουκρανία: Λουτρό αίματος με επικάλυψη σοκολάτας


Πηγή: Πέτρος Παπακωνσταντίνου - "Επίκαιρα"
 


«Μια γλυκιά νίκη»! Με αυτό τον τίτλο-λογοπαίγνιο πανηγύριζε την περασμένη εβδομάδα ο βρετανικός Economist τη νίκη του επονομαζόμενου «βασιλιά της σοκολάτας», Πέτρο Ποροσένκο, στις προεδρικές εκλογές της 25ης Μαΐου στην Ουκρανία.
Έχοντας θριαμβεύσει με το 55% των ψήφων ήδη από τον α' γύρο της αναμέτρησης, ο μεγαλοβιομήχανος που έγινε Πρόεδρος αναμένεται να υπογράψει αμέσως μετά την ορκωμοσία του την επίμαχη συμφωνία σύνδεσης με την EE, επισφραγίζοντας την πορεία της χώρας του προς τη Δύση.
Οι ευρωπαϊκές ελίτ έχουν κι ένα δεύτερο λόγο να αισθάνονται ανακούφιση: οι δυο υποψήφιοι της Ακροδεξιάς -του εγκληματικού Δεξιού Τομέα και του προερχόμενου από τους νεοναζί κόμματος Σβόμποντα- πήραν μόλις 1% ο καθένας, γεγονός που, εκ πρώτης όψεως, αποδυναμώνει τις καταγγελίες της Μόσχας περί συμμαχίας Δύσης και νεοφασιστών στην ουκρανική κρίση.

Οι Ειδικές δυνάμεις: Ασκούνται στο ΚΕΕΔ… για τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ (ΦΩΤΟ)

Στιγμιότυπα από την επίδειξη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, που έλαβε χώρα την 05 Ιουν 14 στο ΚΕΕΔ ενώπιον της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφαλείας (ΕΠΑ) της ΕΕ. Στη επίδειξη παραβρέθηκαν ο αρχηγός ΓΕΣ, εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ (Δντής Δ’ Κλάδου), ο Διευθυντής ΔΕΔ/ΓΕΣ – Διοικητής Ι ΜΠ – Διοικητής 13ης ΔΕΕ – Διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (ΤΑΞΑΣ), καθώς και Αξιωματικοί Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων.

ΗΠΑ: Η Κίνα εκσυγχρονίζει τον στρατό με 145 δις δολάρια - ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: Reuters 
Μετάφραση/ Επιμέλεια: OnAlert

ImageΒάση αναφοράς του Πενταγώνου, οι στρατιωτικές δαπάνες της Κίνας, μόνο πέρυσι, ξεπέρασαν τα $145 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς η Κίνα προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του οπλοστασίου της σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, αεριωθούμενα, πυραύλους και κυβερνο-όπλα. Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι οι κινέζικες στρατιωτικές δαπάνες είναι σημαντικά υψηλότερες από τον επίσημο απολογισμό του Πεκίνου.

Η εκτίμηση του Πενταγώνου, που δημοσιεύτηκε σε ετήσια έκθεση που κατατέθηκε στο Κογκρέσο, βασίζεται στις τιμές και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες του 2013, ήταν κατά 21% πάνω από το ποσό των $119.5 δις δολαρίων που ανακοίνωσε η Κίνα. 
Στην έκθεση αυτή, αναγνωρίζεται ότι μπορεί να είναι δύσκολη η εκτίμηση των κινέζικων δαπανών, εν μέρει εξαιτίας της “ελλιπούς λογιστικής διαφάνειας και της ατελούς μετάβασης από μια κατευθυνόμενη οικονομία.”

Περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας για τα 70χρονα της Σφαγής του Διστόμου


ImageΣε συμβολική περικύκλωση της Γερμανικής Πρεσβείας προχωρούν το Σάββατο 7 Ιουνίου η «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο, που στηρίζει με συνέπεια τον αγώνα για την δικαίωση του Διστόμου και των άλλων Ολοκαυτωμάτων στη χώρα μας και το "Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα", με αφορμή την επέτειο της Σφαγής των 218 κατοίκων του Διστόμου από τους ναζί στις 10 Ιουνίου 1944 και την συμπλήρωση 70 χρόνων από το έγκλημα αυτό.
Οπως ανακοίνωσε αργά χθες το Εθνικό Συμβούλιο σε συνεργασία με την ομάδα των Γερμανών Δικηγόρων και ακτιβιστών «Ομάδα Δράσης ΑΚ Δίστομο» από το Αμβούργο οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν από την Αθήνα, θα συνεχιστούν στο Δίστομο- με ενδιαφέρον πρόγραμμα - και θα κλείσουν με συνέντευξη τύπου την Τρίτη 11 Ιουνίου.

Η απίστευτη ιστορία μιας φωτογραφίας από τη σφαγή στο Δίστομο

Μια φωτογραφία σύμβολο. Μια γυναίκα σύμβολο. Ήταν η Μαρία Παντίσκα χαρακτηριστική μορφή όχι μόνο της σφαγής του Διστόμου αλλά όλης της τραγωδίας που προκάλεσε η γερμανική λαίλαπα στην Ελλάδα.
kalavryta-photoΣτο πρόσωπό της συμβολίζεται όλος ο πόνος που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος. Μέσα σε μια στιγμή το μαύρο αντικατέστησε όλα τα χρώματα και η θλίψη και η απόγνωση όλα τα συναισθήματα. Θύματα της τραγωδίας δεν ήταν μόνο οι νεκροί. Ήταν και όσοι επέζησαν εκείνο το μαύρο Σάββατο της Ιστορίας που στοίχειωσε τις ζωές τους, χαράκωσε τις ψυχές τους και μάτωσε τη μνήμη τους. Ακριβώς εβδομήντα χρόνια πριν. Ένα σκηνικό αρχαίας τραγωδίας που πρωταγωνιστούσαν οι ίδιες τους οι  ζωές.

Αλήτες, ρουφιάνοι, ΠΑΣΟΚοδημοσιογράφοι

roufianoi
Σε στοχοποίηση όσων στηρίζουν των αγώνα των καθαριστριών, με πρακτικές που παραπέμπουν στις μαύρες κουκούλες των δοσίλογων της κατοχής, προχωρούν τα τελευταία 24ωρα άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ και ομοκρέβατοι (embedded) δημοσιογράφοι τους.
Η ηλεκτρονική έκδοση iefimerida έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζει φωτογραφίες στις οποίες κυκλώνει το πρόσωπο ενός ατόμου, γιατί όπως αναφέρεται μοίρασε κλαριά από ελιά στις καθαρίστριες. Στην τραγελαφική περιγραφή, το κείμενο παρουσιάζει το συγκεκριμένο άτομο σχεδόν σαν τρομοκράτη, ο οποίος κινούνταν ύποπτα έξω από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.