Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ελληνική Αστυνομία και βία: 28 φωτογραφίες "μεμονωμένων περιστατικών"

Με αφορμή την τραγελαφική ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας η οποία στρέφεται κατά της σατιρικής φιγούρας του αστυνομικού των ΜΑΤ Μπαλούρδου ο οποίος πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική εκπομπή της Ελληνοφρένειας και την οποία εκπομπή απειλούν με μηνύσεις, ας δούμε μερικά "μεμονωμένα περιστατικά" στα οποία πρωταγωνιστούν πραγματικοί Μπαλούρδοι.
Την ανακοίνωση που κατακρεουργεί και συντακτικό και ορθογραφία και λογική και είναι γραμμένη με το αγαπημένο πλήκτρο των Χρυσαυγιτών, το Caps Lock, μπορείτε να την διαβάσετε αυτούσια παρακάτω όπως δημοσιεύθηκε το πρωί από το postin.gr
"ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ-ΕΣ

- ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ & ΠΡΟ.ΠΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ, Η ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΤΗΣ ΥΑΤ ΚΑΙ ΟΜΑΔΑΣ ΔΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΤΥΡΙΚΗ ΣΕΙΡΑ '' ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ'' ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ALPHA, ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ.

ΚΛΩΤΣΟΥΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΚΙΚΙΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΟ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ...

Το θρασύδειλο ανθρωπάκι, που χτύπησε την καθαρίστρια,

Στην έκφραση του προσώπου το μίσος του εθελόδουλου προς τον φτωχό που δεν δουλώνεται. Η λύσσα μπροστά σε γυναίκες που του γκρεμίζουν τα στερεότυπα του "κυρίαρχου φύλου", του "δυνατού", του "μαχητή". 
Το θρασύδειλο ανθρωπάκι, που χτύπησε την καθαρίστρια, που του είχε γυρίσει την πλάτη, στο κεφάλι με σιδερογροθιά, καλυμμένος πίσω από την ασπίδα και με τη βεβαιότητα της ατιμωρησίας.

Όλοι στο ΚΨΜ για το Μουντιάλ με… άδεια από τον αρχηγό ΓΕΣ

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΓΕΣ ΜΑΝΩΛΑΣ... ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΩΝ ΕΙΔΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝ...

Το Μουντιάλ αρχίζει, ο στρατός πάει ΚΨΜ. Ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς απέστειλε διαταγή του προς όλους τους σχηματισμούς και μονάδες, για να διευκολυνθεί το προσωπικό που βρίσκεται στις μονάδες αλλά εκτός υπηρεσίας, να παρακολουθεί τους μεταμεσονύκτιους αγώνες της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου». Και αυτό γιατί οι τηλεοράσεις στις μονάδες βρίσκονται στα ΚΨΜ  που έχουν συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας, μετά το πέρας του οποίου – όπως είναι λογικό – κλείνουν. 

ΧΑΜΑΛΗΔΕΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ..."ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ" ΠΑΝΤΑ...

Οι στρατιώτες του ΚΕΕΜ καθάρισαν παραλία στο Γύθειο!

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των αρχών της περιβαλλοντικής πολιτικής του ΥΠΕΘΑ και της παγκόσμιας ημέρας προστασίας για το περιβάλλον, που έχει ορισθεί η 5η Ιουνίου κάθε έτους καθώς και της έναρξης της θερινής περιόδου του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκε αναβάθμιση - καθαρισμός της ακτής Σελινίτσας στο Γύθειο την Τετάρτη 04 Ιουνίου 2014 με την συμμετοχή Οπλιτών του ΚΕΕΜ και τη συνεργασία του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τι σημαίνει η πολιορκία της Μοσούλης;

ImageΠηγή: CNN
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

Έστω και για λίγο, το Ιράκ ξεθώριασε από τη συλλογική συνείδηση. Τα τελευταία γεγονότα όμως, θα έπρεπε να κάνουν όλους εμάς να γυρίσουμε και πάλι την προσοχή μας στην περιοχή.
Εξτρεμιστές έχουν καταλάβει τη Μοσούλη, τη δεύτερη σε μέγεθος πόλη της χώρας. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τη βία, και η κυβέρνηση αναδεικνύεται ανίκανη να διατηρήσει την ασφάλεια.
Πώς όμως έφθασαν τα πράγματα σε αυτό το κρίσιμο σημείο; Τί συνέβη;

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές κατευθύνονται στη Βαγδάτη


ImageΟι σουνίτες τζιχαντιστές αντάρτες έθεσαν χθες υπό τον έλεγχό τους μια νέα πόλη στο Ιράκ και κατευθύνονται στην Βαγδάτη, σε μια αστραπιαία επιχείρηση, ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας να συνεδριάσει εκτάκτως σήμερα και η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο αεροπορικών επιδρομών.
Η προέλαση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) απέναντι στις αποδιοργανωμένες κυβερνητικές δυνάμεις και μια ανίσχυρη σιιτική κυβέρνηση, ανάγκασε μισό εκατομμύριο κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.
Ο εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ Αμπού Μοχάμεντ αλ-Αντνάνι κάλεσε τους αντάρτες να "προελάσουν στη Βαγδάτη" και επέκρινε τον πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι για "ανικανότητα", σε χθεσινό ηχητικό του μήνυμα το οποίο μεταφράστηκε από το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.
"Συνεχίστε να επεκτείνεστε. Η μάχη δεν μαίνεται ακόμη αλλά θα μαίνεται στη Βαγδάτη και την Κερμπάλα. Να είστε έτοιμοι. Προελάστε στη Βαγδάτη", τόνισε.

Ελληνική δικαιοσύνη: Ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο…

0648d0ae58114b0282069eab88759421-d79gsre«Η αστυνομία», είπε κάποτε ο Μάνος Χατζιδάκις έφτασε «να εκπροσωπεί ό,τι χολεριασμένο και άρρωστο κρύβει μέσα του ο άνθρωπος – για να προστατέψει μ’ έναν ακάθαρτο μανδύα τις έννοιες έθνος, πατρίδα, σπίτι, εκκλησία, κράτος και οικογένεια. Έννοιες ιερές, που έγιναν πανάθλιες απ’ όσους ανέλαβαν με αυθαιρεσία ανάξια να τις φρουρήσουν».
Ήρθε η στιγμή, νομίζω, στη θέση των αστυνομικών να προσθέσουμε και τους Έλληνες δικαστές.

«Δε χορεύουμε σάμπα και η υπομονή τελείωσε». Το συγκλονιστικό γράμμα του Έλληνα από τη Βραζιλία. «Πλαστικές σφαίρες, διαφθορά, ουρές 70 χιλιομέτρων και εγκληματικότητα» ...


Seven-Wonder-Of-One-Wonder-In-Brazil-Christ-The-Redeemer
Μπέλο Οριζοντε, Δευτέρα 17.06.2013 Αγαπητέ φίλε, ναι μιλάω σε εσένα που ακούς Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια, υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μαλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η υπομονή. Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτό. Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαίωματα. Η στρατονομία, κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και ζητά επίπεδο ζωής ανάλογο... 

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ: ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ, ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ...ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Πνίγηκε στα χημικά η πρεμιέρα του Μουντιάλ

Όργιο αστυνομικής βίας σε βάρος διαδηλωτών

Μ. Λώλος: "Τώρα που υπάρχει οργή λαού περιμέναμε να μας χτυπήσουν"


  

Συνεντεύξεις Ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, Μάριος Λώλος, εξιστορεί στο Κόκκινο τα γεγονότα που εξελίχθηκαν έξω από το ΥΠΟΙΚ το απόγευμα της Πέμπτης.   Μια μέρα μετά την ανάληψη του υπουργείου δικαιοσύνης από τον Βασίλη Κικίλια καταπατάται η άτυπη εκεχειρία μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και των φωτορεπόρτερ που κράτησε δύο χρόνια, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του ίδιου του Μάριου Λώλου από αστυνομικό που τον είχε στείλει στο νοσοκομείο. 

Γίνεται έτσι φανερό ότι το επικοινωνιακό περιτύλιγμα του ανασχηματισμού άρχισε πλέον να ξετυλίγεται και να φανερώνεται το αληθινό πρόσωπο της πολιτικής της συγκυβέρνησης.

Το σύστημα στην Ισπανία τραντάζεται συθέμελα


Εκατομμύρια Ισπανοί έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Μαδρίτης και άλλων πόλεων απαιτώντας να μπει ένα τέλος στη μοναρχία, διεκδικώντας μια πραγματική αλλαγή σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από το σύνταγμα της χώρας. Η απόφαση του γηραιού βασιλιά Χουάν Κάρλος να παραιτηθεί από το θρόνο, δίνοντας το στέμμα στο γιο του, Φελίπε, πυροδότησε εξελίξεις που αν ο Χουάν Κάρλος τις είχε προβλέψει ίσως να μην επέλεγε να αφήσει τον αναπαυτικό του θρόνο. Η απόφαση πάντως της παραίτησης ήταν μια άπελπις προσπάθεια του συστήματος να σώσει το καθεστώς, ήταν ένα face-lifting με στόχο την αποκατάσταση της λαϊκής νομιμοποίησης όχι μόνο της μοναρχίας, αλλά επίσης των δικαστών, των πολιτικών, ολόκληρου του συστήματος που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της λαϊκής οργής τα τελευταία 3 χρόνια. 

ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΣ...ΠΟΣΟ ΔΕΙΛΟΣ...Ενημέρωση: ΕΔΕ για το ύπουλο χτύπημα στην Φωτεινή Νικηταρά (βίντεο)


Σύμφωνα με τον @MakisSinodinos, διατάχθηκε ΕΔΕ για το βιντεο που δειχνει άντρα των ΜΑΤ να χειροδικεί σε καθαρίστρια έξω απο το υπουργείο Οικονομικων, στην κατασταλτική της 10ης Ιουνίου

Το πείραμα της Μεσογείου

της Ζαΐρας Κωνσταντοπούλου
ximika

Καθαρίζουν για ... όλους μας!!!

Καθαρίζουν για ... όλους μας!!!

Χιλιάδες στο Σύνταγμα, δίπλα στις καθαρίστριες

.

ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΚΥΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

Αναιρέσεις 2014: Η εκδήλωση του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος (Βίντεο)

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο πλαίσιο του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΙΑΡΕΣΕΩΝ 2014, με σημαντική προσέλευση συναγωνιστών, με καίριες παρεμβάσεις από του καλεσμένους ομιλητές και το κοινό, που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον. Κρίσιμα ερωτήματα αναδείχτηκαν και κυρίως η απαίτηση ανάληψης πρωτοβουλιών.
Την εκδήλωση με θέμα «Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ συντόνισε η Ναταλί Φύτρου, μέλος της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗς ΚΙΝΗΣΗΣ.

Η ακυκλοφόρητη κινηματογραφική υπερπαραγωγή του ΓΕΣ. Κανάκης, Σεφερλής, Ψαράς, Μαζωνάκης και Μάνια Ντέλου

1997 και το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει τη φαεινή ιδέα να κάνει μια κινηματογραφική παραγωγή μεγάλου μήκους για τα ναρκωτικά. Η ιδέα ήταν η ταινία να αντικαταστήσει τις κουραστικές ομιλίες για το θέμα στα Κέντρα Νεοσυλλέκτων και να μιλήσει στη γλώσσα των φαντάρων.
Μπορεί να στόχευαν στα ναρκωτικά και το είδος της ταινίας να ήταν κοινωνική-δραματική, αλλά η ταινία έβγαζε... γέλιο καλτ παρωδίας. Και πώς να μην γινόταν αυτό, αφού τους διαλόγους και το σενάριο είχε επιμεληθεί ειδική επιτροπή του ΓΕΣ με τη συμμετοχή ανώτατων αξιωματικών της εποχής εκείνης, που ήθελαν να τα έχουν όλα σε ένα. Τον καλό διοικητή που ξενυχτάει στο προσκέφαλο του φαντάρου στο θάλαμο, τον λοχία που μόλις βλέπει βαποράκι μαθαίνει τι συμβαίνει μέσω του 2ου γραφείου, το κοινωνικό σχόλιο για όσους δουλεύουν στα μπαράκια, όσους δεν πάνε φαντάροι, αλλά και όσους φροντίζουν να στολίζουν με πιχρόχολα σχόλια τον στρατό: αυτούς τους βάζουν οι έμποροι ναρκωτικών!

ΣΤΟ 516 Μ/Κ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΠΙΝΓΚ

ΣΤΟ 516 Μ/Κ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΣΑΠΙΝΓΚ…
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Είμαστε στρατιώτες από το515 Μ.Κ ΤΠ στο Φυλάκιο 12.
Φυλάμε σκοπιά από τις 9.00 π.μ. το πρωί μέχρι και τις 20.00 μ.μ. το βράδυ στον Έβρο ποταμό με φίδια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Ενδιάμεσα που μας αλλάζουν αντί να ξεκουραζόμαστε μας φωνάζουν με άσχημο τρόπο να πάμε να τσαπίσουμε το χώμα. Θέλουν  όλο αυτό τα όμορφο πράσινο να το κάνουμε καφέ.
Έτσι περνά όλη η μέρα μας: σκοπιά - τσάπα, ενώ όταν γυρνάμε μας περιμένει λάντζα.

Είναι πολλά τα κέρδη από το Μουντιάλ - Η «Ασφάλεια» ως πηγή κέρδους!

Οι «εθνικοί στόχοι» των αστών βουτούν στο αίμα του κόσμου της εργασίας, τον καθυποτάσουν και τον αντιμετωπίζουν ως απειλή όταν Αμφισβητεί και Αγωνίζεται
ImageΣίγουρα ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας έχει ξεπεράσει την χειραγώγηση των καθεστωτικών ΜΜΕ και έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο Μουντιάλ. Ότι δηλαδή, σχεδόν έναν χρόνο τώρα ο λαός στις Βραζιλιάνικες μεγαλουπόλεις βγαίνει στο δρόμο, αμφισβητεί το όργιο των κερδών που έστησε η κεντροαριστερή κυβέρνηση της χώρας  μαζί με τη FIFA, τις πολυεθνικές και τους Βραζιλιάνους επιχειρηματίες, προβάλλοντας τις τεράστιες κοινωνικές ανάγκες για εκπαίδευση-υγεία-μετακίνηση-αυξήσεις στους μισθούς. 

"Διαβολοβδομάδα" διαρκείας για στρατιώτες! Σε ποια μονάδα την ζουν


Image“Διαβολοβδομάδα” διαρκείας βιώνουν οι στρατιώτες στη Νέα Σάντα. Όπως υποστηρίζουν σε επιστολή που έστειλαν στο Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ο ύπνος τους δεν ξεπερνά τις 2 με τρεις ώρες!

Γράφουν:
«Θέλουμε να σας καταγγείλουμε μερικά πράγματα για τον Λόχο Διαβιβάσεων που βρίσκεται στην Νέα Σάντα.
Αρχικά, καθόμαστε μέσα 10-12 μέρες χωρίς έξοδο. Ακόμα και τα υπηρεσιακά τα έχουν κόψει.
Όλη μέρα τρέχουμε από δω και από κει....
Οι υπηρεσίες που κάνουμε είναι πάρα πολλές ώρες, δηλαδή 5ωρα συνεχόμενα χωρίς να κοιμόμαστε ....
Κοιμόμαστε 2-3 ώρες το 24ωρο και αυτό είναι όλο....
Ξεκούραση μηδέν.
Κάντε κάτι γιατί δεν πάει άλλο έτσι αυτή η κατάσταση!»

Μήπως να πάει κόσμος στη μονάδα είναι μια λύση κύριοι του ΓΕΣ; Ή προέχουν τα θέρετρα;
http://www.onalert.gr/stories/diavolovdomada-diarkeias-gia-stratiotes

Πόλη την πόλη κατακτούν οι ακραίοι ισλαμιστές το Ιράκ

Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται αργά αλλά σταθερά στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής με επίκεντρο τη σπαρασσόμενη Συρία αλλά και το γειτονικό της Ιράκ, που, όπως φαίνεται, 11 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή του από Αμερικανούς και συμμάχους, δεν έχει καταφέρει ν’ αποκτήσει χαρακτηριστικά σταθερής και συγκροτημένης χώρας. Η κατάληψη της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ μετά από την πρωτεύουσα Βαγδάτη, από ακραίους ισλαμιστές ενόπλους, μέλη της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε», την Τρίτη, επανέφερε στο προσκήνιο αυτό που τα μεγάλα ΜΜΕ ονομάζουν, πλέον «ξεχασμένο πόλεμο», καθώς τα βλέμματα είναι στραμμένα, τα τελευταία χρόνια στη Συρία, και πιο πρόσφατα στην Ουκρανία.

Μετάθεση σε πολιτικό γραφείο τέως υπουργού για υπαξιωματικό του ναυτικού!!!


Μετάθεση σε πολιτικό γραφείο τέως υπουργού για υπαξιωματικό του ναυτικού!!!
Αν και το ΄χουμε ξαναγράψει ο Α/ΓΕΝ , δεν βλέπουμε να συγκινείτε ιδιαίτερα, για την μόνιμη Υπαξιωματικό που “υπηρετεί” παρανόμως  σε ακριτικό νησί (όταν η μετάθεση της είναι σε Υπουργείο στον Πειραιά!!!)  κρατώντας το πολιτικό γραφείο τέως Υπουργού, παραιτηθέντος βουλευτή και νυν αποτυχημένου Ευρωβουλευτή!

Δεν προβληματίζεται ουδείς απ΄ αυτή την αδιαφορία η οποία πλήττει ανεπανόρθωτα όσα λέγονται περί αξιοκρατείας και οραμάτων; Έτσι θα εξυψωθεί το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών; Μήπως θα πρέπει να τακτοποιηθεί το θέμα με βάση τη νομιμότητα ώστε να αποφευχθούν τα απαξιωτικά σχόλια που ακούγονται εδώ και καιρό στους διαδρόμους του ΓΕΝ;http://armynews.gr/?p=22442

Θα φορτώσουν στο Ναυτικό υποβρύχια χωρίς εγγύηση κατασκευαστή;

Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» στο φύλο της Κυριακής 7 Ιουνίου, τότε ένα νέο μείζον πρόβλημα παρουσιάζεται ως ορατός κίνδυνος στο πρόγραμμα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού το οποίο έχει στοιχίσει στον Έλληνα φορολογούμενο ουκ ολίγα μέχρι σήμερα και το τέλος του σίριαλ κάθε άλλο παρά ορατό είναι.

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα που υπογράφεται από τον Τάσο Τέλλογλου (οι εμφάσεις έχουν προστεθεί):
«… η ThyssenKrupp Marine Systems, που δύο εβδομάδες μετά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», κατέστησε σαφές στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, ότι παροχή εγγυήσεων και αγωγές για απαιτήσεις έναντι των συμβάσεων, εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου, αποτελούν ασυμβίβαστα.

Σε κελί - αποχωρητήριο έβαλε η χούντα τον Βαιλικόπουλο - Συνέντευξη στον Αντώνη Κακαρά


Image
Το κυνηγητό που δέχτηκε ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος από τη χούντα ήταν απίστευτο. Και πάντα κατέληγε σε φυλακίσεις και βασανιστήρια. Στο τρίτο μέρος της συνέντευξής του στον Αντώνη Κακαρά περιγράφει με πολύ λεβεντιά και χιούμορ τι είχε υποστεί. Διέθετε και από τα δύο σε απεριόριστες ποσότητες ο ναύαρχος.
Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος και ΕΔΩ το δεύτερο
.- Αυτά είναι γνωστά Λεωνίδα. Γράφονται … Το έχω το χαρτί αυτό.


Μουντιάλ 2014: Ο Εθνικισμός στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου

Image
Πηγή: Stratfor
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert


Σχεδόν 70.000 φίλαθλοι θα βρεθούν στο στάδιο Corinthians του Σάο Πάολο σήμερα 12 Ιουνίου για να παρακολουθήσουν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
Οι φανατικοί οπαδοί του ποδοσφαίρου θα παρακολουθούν τη δράση στο γήπεδο και οι οπαδοί των πολιτικών θα παρακολουθούν τη Βραζιλία, αλλά σχεδόν όλοι θα παρακολουθούν με κάποιο τρόπο, διότι το ίδιο το τουρνουά έχει γίνει πλέον εθνική γιορτή.

Τουρκικός πανικός και αδιέξοδο με όσα γίνονται στο Ιράκ

Οι εξελίξεις στο Ιράκ έχουν φέρει εμφανώς την ηγεσία της χώρας στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Οι αλλεπάλληλες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Τουρκίας, αναμένεται κάποια στιγμή να οδηγήσουν σε μια απόφαση πολύ πιο δραστική, από την υποβολή αιτήματος για ταχεία σύγκλιση του ΝΑΤΟ.
Είχε γίνει και στο πρόσφατο παρελθόν, όταν η συμμαχία έκανε διακριτικά μεν, ηχηρά δε, σαφές, ότι δεν πρόκειται να επέμβει στη Συρία. Όσο πιο αυθεντική και να είναι η κατάσταση τώρα, θεωρητικά υπάρχει πάντα διαθέσιμη η απάντηση για τους απρόθυμους τελευταία συμμάχους στο ΝΑΤΟ να εμπλακούν σε νέες πολεμικές περιπέτειες, ότι δεν απειλούνται τα τουρκικά σύνορα.

Η στρατηγική μυωπία, ευκαιρία της ISIL που διαλύει το Ιράκ;

Το Ιράκ διαλύεται. Αυτή ήταν η μέγιστη επιτυχία της Δύσης, η οποία, μετά από δύο πολέμους, αντικατέστησε μια στυγνή δικτατορία με το απόλυτο χάος. Το «defence-point.gr» έχει και παλαιότερα αναφερθεί στο ζήτημα του Ιράκ και ειδικά στις προόδους που οι φανατικοί ισλαμιστές μαχητές του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL), έχουν σημειώσει.
Του Παντελή Καρύκα
Η οργάνωση αυτή, παρακλάδι της αλ Κάιντα, όπως και το Μέτωπο αλ Νούσρα, κέρδισε έδαφος στο Ιράκ, μετά την νέα εξυπνάδα της πρόκλησης του συριακού «εμφυλίου» πολέμου. Στον πόλεμο ενεπλάκη, αν δεν τον προκάλεσε κιόλας, η Τουρκία, η οποία τώρα βρυχάται γιατί οι ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν τον πρόξενο και αρκετούς Τούρκους διπλωματικού υπαλλήλους, αλλά και απλούς οδηγούς φορτηγών στο Ιράκ. Πολλοί θα σκεφτούν μετά βεβαιότητας και τοενδεχόμενο «συνωμοσίας» για να δικαιολογηθεί τουρκική επέμβαση στην ευρύτερη περιοχή ενδιαφέροντος.

Συντριβή γαλλικού μαχητικού Mirage 2000D στο Μάλι…

Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Mirage 2000D, κατέπεσε και συνετρίβη, ενώ βρισκόταν σε αποστολή περιπολίας στην Αφρική και το Μάλι. Η συντριβή έγινε στον γειτονικό Νίγηρα, μετά από τεχνική δυσλειτουργία, ενώ ο αεροσκάφος επέστρεφε στη βάση του στην πρωτεύουσα Νιαμέι, έχοντας ολοκληρώσει την αποστολή του.

Οι δυο χειριστές του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία τους, καθώς κατάφεραν να χρησιμοποιήσουν με επιτυχία το σύστημα εγκατάλειψης του αεροσκάφους και περισυνελλέγησαν από τις δυνάμεις έρευνας και διάσωσης των γαλλικών δυνάμεων στη χώρα. Η γαλλική Αεροπορία έχει αναπτύξει στον Νίγηρα έξι μαχητικά αεροσκάφη του τύπου του διενεργούν εναέριες περιπολίες στην περιοχή Γκάο στο βόρειο Μάλι, όπου επικεντρώνεται η αστάθεια στη χώρα. Συνολικά έχει αναπτυχθεί δύναμη 1.600 ανδρών και γυναικών.

Σε χώρο θωρακισμένο ακόμα και από πυρηνικό πόλεμο μεταφέρεται το Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων

Στα «σπλάχνα» της γης θα μεταφερθεί το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων (ΕΚΑΕ) που είναι συνδεδεμένο με το Ελληνικό Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Θα στεγαστεί εκεί που μέχρι πρότινος λειτουργούσε το αντίστοιχο Νατοϊκό. Οι εγκαταστάσεις είναι υπερσύγχρονες και πολύ οχυρωμένες. Παραπέμπουν σε σκηνικό αντίστοιχο με αυτό όπου το έχουμε δει σε αμερικανικές πολεμικές ταινίες. Η είσοδος είναι στους πρόποδες ενός βουνού που υψώνεται δεκάδες μέτρα από πάνω.
Δαιδαλώδες τούνελ με δυνατότητα αυτονομίας για τη λειτουργία του πολλών ημερών αν όχι βδομάδων. 

Η Μπάλα στην σέντρα...

Αυτό το καλοκαίρι, θα έχει μπάλα, πολλή. Ποδοσφαιρόφιλοι ή μη, για λίγα λεπτά ή για έναν μήνα που θα διαρκέσει η διοργάνωση, όλοι θα δούμε Μουντιάλ. Στη χώρα της σάμπας, του ήλιου και της Copacabana σήμερα ξεκινάει η μεγαλύτερη σε μέγεθος, δημοσιογραφική κάλυψη, τηλεθεασιμότητα και κόστος ποδοσφαιρική διοργάνωση του κόσμου, το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Τριάντα δυο ομάδες, επτακόσιοι τριάντα έξι ποδοσφαιριστές, διακόσια ενενήντα χιλιάδες προπωλημένα εισιτήρια και εκατομμύρια τηλεοπτικοί δέκτες, τα δέκα δισεκατομμύρια ευρώ (!!!) που δαπανήθηκαν από την Βραζιλία για την προετοιμασία της διοργάνωσης είναι τα νούμερα που γράφουν μέχρι στιγμής τα κοντέρ του Παγκοσμίου κυπέλου. Και όλα αυτά στο φόντο του επάθλου, του χρυσού Κυπέλλου (18 καρατίων) που μόνο οι νικητές θα μπορέσουν να κρατήσουν στα χέρια τους …

Ο Μπογιόπουλος συνεχίζει τα “αποκαλυπτήρια” της Χρυσής Αυγής

Nikos-Bogiopoulos
Το σημερινό άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου στο site enikos.gr:
   ”Χτες συμπληρώθηκαν 70 χρόνια…
   

Τα παιδιά από τη Βραζιλία: Ποδόσφαιρο, πολιτική και μια θρησκεία στα χέρια πολυεθνικών, του Γιάννη Νικολόπουλου

soccer-udi-peledΤο λεωφορείο της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου της Βραζιλίας βγαίνει από τις προπονητικές εγκαταστάσεις και γίνεται στόχος διαδηλωτών εκπαιδευτικών που αποδοκιμάζουν έντονα: «Θέλουμε σχολεία και δουλειές, όχι Μουντιάλ», φωνάζουν οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι. Ο προπονητής του «αντιπροσωπευτικού» συγκροτήματος, Λουίς Φελίπε «Φελιπάο» Σκολάρι προσπαθεί, λίγες ώρες μετά, να βάλει τα πράγματα στην υποτιθέμενη θέση τους: «Εμείς (σ.σ.: η Εθνική Ομάδα) παίζουμε ποδόσφαιρο και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. 

"Προληπτικές"συλλήψεις στην Βραζιλία μια μέρα πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

H αστυνομία της Βραζιλίας εισέβαλε σε σπίτια ακτιβιστών και προχώρησε σε 8 συλλήψεις αναρχικών και αντιφασιστών την παραμονή του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIFA .
Ενημερώσεις από τις εξελίξεις
UPDATE 1: Τα ονόματα των συλληφθέντων ακτιβιστών είναι: Elisa Quadros (Sininho), Thiado Rocha μαζί με την κοπέλα του Duda,  David Paixão (γιος του Eloisa Samy, ο οποίος είναι δικηγόρος). 

Eγκατεστημένοι πύραυλοι σε πολυκατοικίες και 200.000 στρατεύματα για να προστατεύσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA


Βράζει η Βραζιλία από διαδηλώσεις ενάντια στη διεξαγωγή Μουντιάλ και Ολυμπιακών Αγώνων

Βράζει η Βραζιλία από διαδηλώσεις ενάντια στη διεξαγωγή Μουντιάλ και Ολυμπιακών Αγώνων
To antapocrisis.gr δημοσιεύει την έκκληση της καμπάνιας #NaoVaiTerCopa ενάντια στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου και των Ολυμπιακών Αγώνων στη Βραζιλία

Διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε όλη τη Βραζιλία λόγω της διεξαγωγής του Μουντιάλ στη χώρα. Στην καμπάνια «Επιχείρηση: Σταματήστε το Παγκόσμιο Κύπελλο – Μουντιάλ» συμμετέχει πλήθος ανθρώπων. 170.000 άνθρωποι είναι υπό έξωση από τα σπίτια τους λόγω της κατασκευής αθλητικών εγκαταστάσεων ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ήδη αρκετοί πολίτες έχουν εκδιωχθεί προκειμένου να γίνει εφικτή η δημιουργία ενός παρκινγκ. 

Ανατριχιαστικές φωτογραφίες. Η συμμετοχή νοσοκόμων στα πειράματα του Χίτλερ για μικρά παιδιά

Τον ρόλο που έπαιξαν οι Γερμανίδες νοσοκόμες, κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, στα πλέον απάνθρωπα πειράματα ευγονικής των Ναζί, φέρνει στη δημοσιότητα ρεπορτάζ της Daily Mail.
Σε αυτά τα πειράματα περιλαμβανόταν η ευθανασία όσων παιδιών έπασχαν από νοητική στέρηση, ή χαρακτηρίζονταν «ανεπιθύμητοι» από
το Γ’ Ράιχ, επειδή δεν πληρούσαν τα φυλετικά κριτήρια
Σε άλλες περιπτώσεις, παιδιά που προκαλούσαν προβλήματα με τη συμπεριφορά τους, στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι νοσοκόμες ήταν απαραίτητες, καθώς τα παιδιά ήταν χιλιάδες, χωρίς γονείς και είχαν ανάγκη από καθημερινή «φροντίδα». Πως θα μπορούσαν να γίνουν τα πειράματα χωρίς τη συμμετοχή τους;

Πώς να Κάνεις Προπαγάνδα Μέσω του Κινηματογράφου

Οι φωτογραφίες είναι ευγενικη παραχώρηση τoυ Φώτου Λαμπρινού.

Όταν βιάζουμε, νιώθουμε ελεύθεροι....συμπληρώνει, προκαλώντας ανατριχίλα.


Οι στρατιώτες της φρίκης: “Όταν βιάζουμε γυναίκες, νιώθουμε….” 
Την ώρα που δεκάδες είναι τα περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες και δράστες στρατιώτες της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, ανατριχιαστικές είναι οι δηλώσεις όλων όσων κακοποιούν σεξουαλικά τα θύματα τους. 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Independent, οι διοικητές των στρατιωτών δίνουν εντολή να βιαστούν όσο το δυνατόν περισσότερες γυναίκες και φυσικά οι περίπου 2.000 στρατιώτες υπακούν. «Είναι αλήθεια, εδώ βιάσαμε. Βρήκαμε γυναίκες που δεν κατάφεραν να ξεφύγουν. Την βλέπεις, την πιάνεις, την πηγαίνεις σε απομονωμένο μέρος και κάνεις ό,τι είναι να κάνεις μαζί της», υποστηρίζει ένας στρατιώτης. «Μερικές φορές τη σκοτώνεις. Όταν τελειώσεις με το βιασμό της τότε σκοτώνεις και το παιδί της.