Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Brazil World Cup protests: teenager dies as a million people take to the streets

http://www.telegraph.co.uk/news/picturegalleries/worldnews/10133833/Brazil-World-Cup-protests-teenager-dies-as-a-million-people-take-to-the-streets.html?frame=2596360
In Rio de Janeiro, where an estimated 300,000 demonstrators swarmed into the seaside city's central area, running clashes played out between riot police and clusters of mostly young men, their T-shirts wrapped around their faces. But several peaceful protesters were caught up in the crackdown as police fired tear gas canisters into their midst and at times indiscriminately using pepper spray.Picture: EPA/OLIVER WEIKEN

εκπαίδευση και φασισμός, Α΄Πολιτιστικό Φεστιβάλ


Όταν η Αργεντινή σήκωνε το Μουντιάλ και η χούντα εκτελούσε χιλιάδες αντιφρονούντες

131978. Το μουντιάλ των εξαφανισμένων. Όταν η διοργανώτρια Αργεντινή, γιόρταζε την κατάκτηση του τροπαίου, η χούντα των στρατηγών βασάνιζε, εκτέλεσε και εξαφάνισε χιλιάδες αντιφρονούντες.
Παγκόσμιο Κύπελλο 1978. Διοργανώτρια χώρα ήταν η Αργεντινή. Από το 1976 μέχρι και το 1983, η χώρα βρισκόταν υπό καθεστώς δικτατορίας με επικεφαλής τον Στρατηγό Χόρχε Βιδέλα.
Το ανεπίσημο όνομα της περιόδου είναι «Βρώμικος Πόλεμος». Χιλιάδες φυλακίστηκαν και εκτελέστηκαν χωρίς δίκη, χωρίς καν να ακουστεί ποτέ το όνομά τους. Ήταν άνθρωποι που ξαφνικά εξαφανίστηκαν από προσώπου γης. Την ίδια στιγμή, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε τα κατορθώματα των ποδοσφαιρικών ομάδων. Στις 25 Ιουνίου του 1978 η Αργεντινή κέρδισε το κύπελλο. Όσο οι οπαδοί πανηγύριζαν στους δρόμους, χιλιάδες άλλοι πατριώτες της Αργεντινής βασανίζονταν στις φυλακές. Ο δημοσιογράφος του αθλητικού περιοδικού «ESPN», Ράιτ Τόμσον, συνέλεξε μαρτυρίες αγωνιστών που έζησαν το θρίαμβο της ομάδας μέσα από τη φυλακή. Σας παραθέτουμε ορισμένες από αυτές:

Αυτό είναι το Μουντιάλ: η φωτογραφία της ημέρας

http://www.enallaktikos.gr/ar5728el_moyntial-i-fwtografia-tis-imeras.html

Βραζιλία:, 21 διαδηλώσεις πραγματοποιούνται σε όλη την χώρα ενάντια στην FIFA

παιδιά δολοφονημένα από τις δυνάμεις ασφαλείας στις φαβέλες

ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ: Κελευστής πήδηξε στη θάλασσα από αρματαγωγό του Στόλου!

ImageΜετά τις δύο πρόσφατες απόπειρες  αυτοκτονίας συναδέλφων φαντάρων στο ΚΕΝ Θήβας και στην ΕΛΔΥΚ, μια νέα απόπειρα έσπειρε ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό καθώς Κελευστής του Πολεμικού Ναυτικού πήδηξε στη θάλασσα από αρματαγωγό. Το περιστατικό έγινε τη νύχτα  μέσα στον Ναύαταθμο της Σαλαμίνας. Ο Κελευστής βρισκόταν σε υπηρεσία και δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της απόφασής του να πέσει στην θάλασσα. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

Από το πρωί βρίσκονται στο ΓΕΝ οι ανώτεροί του, ο διοικητής Αποβατικών Δυνάμεων και ο κυβερνήτης του αρματαγωγού οι οποίοι και δίνουν αναφορά στην ηγεσία. Ο προβληματισμός είναι δεδομένος, αφού το ΠΝ τους τελευταίους μήνες έχει “χτυπηθεί” από περιπτώσεις αυτοκτονιών.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ: ο ουκρανικός στρατός έριξε τα ξημερώματα βόμβες φωσφόρου, σε περιφέρεια του Σλαβιάνσκ;

«Σύμφωνα με τους εκπροσώπους Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντόνμπας σήμερα τη νύχτα ο Ουκρανικός στρατός βομβάρδισε την περιφέρεια του Σλαβιάνσκ και περίχωρο της περιοχής τη Σεμιόνοβκα με βόμβες φωσφόρου.

ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΟ ΚΕΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-124 ΠΒΕ

Εθνικιστικά άσματα από το πρωί μέχρι το βράδυ για να κρυφτεί η κοινωνική δυστυχία, η εκμετάλλευση και καταπίεση της νεολαίας που Υποχρεωτικά ντύνουν στα Χακί…
Η κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου-Αβραμόπουλου, αλλά  και όλων των ακροδεξιών μαϊντανών στα τηλεπαράθυρα, έχει ταράξει τους ναύτες-σμηνίτες-στρατιώτες στην εθνική διαπαιδαγώγηση. 
Από το πρωί και μέχρι το βράδυ, το επίσημο εθνικιστικό άσμα «Μακεδονία Ξακουστή…» δονεί τους ουρανούς της Τρίπολης.

ΣΤΗΝ 30η ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ «Ο ΤΟΠΟΣ ΣΤΟΚΟΥΣ» ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ

Έξαλλοι είναι οι φαντάροι αλλά και οι μόνιμοι, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί, με την συμπεριφορά υψηλόβαθμου αξιωματικού με νευραλγικό ρόλο στην 30η Ταξιαρχία. Δεν τους φτάνουν οι περικοπές και η δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνουν, τα τεράστια προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Πρέπει καθημερινά να υποστούν την προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά του εν λόγω Αντισυνταγματάρχη.
Οι προσβολές όλων των υφισταμένων του νε καθημερινό και πολλάκις επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.
Ο ίδιος θεωρεί και διατυμπανίζει ότι στο διοικητήριο της  30ης Ταξιαρχίας «έχει γεμίσει ο τόπος στόκους».
Δε μπορούμε να φανταστούμε ότι ο Αντισυνταγματάρχης απολαμβάνει της Ανοχής του Ταξίαρχου, που πλέον, μέσω της καταγγελίας μας είναι ενήμερος και πρέπει να πράξει τα δέοντα.
Σε καμιά περίπτωση τα χυδαία και ταπεινωτικά αυτά περιστατικά δε πρέπει να διαιωνιστούν.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ: Πορεία διαμαρτυρίας κατά του Μουντιάλ της Βραζιλίας στην Αθήνα



"Φάουλ" για απόστρατους με ανήλικα παιδιά στα στρατιωτικά νοσοκομεία


ImageΜε μια επιστολή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού ο Αντιπλοίαρχος (Ε) ε.α Εμμανουήλ Διαμαντάκης περιγράφει την εμπειρία του από μια επίσκεψή του στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης. Η οποία όπως θα διαπιστώσετε δεν ήταν ευχάριστη.
Η επιστολή του:
Δια της παρούσης θα ήθελα να εκφράσω την έντονη διαμαρτυρία μου, για το περιεχόμενο του σχετικού εγγράφου του Ναυτικού Νοσοκομείου Κρήτης, το οποίο με προσβάλει ως απόστρατο Αξιωματικό, και συγκεκριμένα:

Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΤΑΒΟΥΛΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!


Ουζουμπούρου στην Ελευσίνα με την “λύση” για τα ναυπηγεία
Αυτά που γίνονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας είναι σκανδαλώδη και δεν αποκλείεται η κυβέρνηση να τα βρει μπροστά της. Έγιναν λοιπόν διαρροές τις τελευταίες μέρες προφανώς από το Πεντάγωνο, ότι θα δοθεί και στην Ελευσίνα η λύση που δόθηκε στον Σκαραμαγκά . Για να μην πολυλογούμε το ναυτικό ,θα αναλάβει να πληρώνει και στην Ελευσίνα εργαζόμενους και προμηθευτές – υποκατασκευαστές των πυραυλακάτων. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και ζουν με …έναντι ύψους 50 άντε 100 ευρώ όποτε θυμηθεί η ιδιοκτησία να τους τα δώσει. Από την άλλη τους απειλούν ότι αν δεν πάνε να δουλέψουν για να τελειώσουν τουλάχιστον τη μία από τις τρεις πυραυλακάτους -που θα έπρεπε να έχει παραδοθεί εδώ και τρεις μήνες- θα …τους διώξουν! Μόλις πριν από μερικούς μήνες το ελληνικό κράτος είχε δώσει 25 εκατομμύρια στον ιδιοκτήτη της Ελευσίνας για να τα σώσει, τώρα του κάνει τεράστια διευκόλυνση με τις ασφαλιστικές εισφορές “χαρίζοντας” ουσιαστικά 7,5 δις και όπως όλα δείχνουν θα πληρωσουμε κι άλλα εκατομμύρια για να πάρουμε τουλάχιστον τις τρεις πυραυλακάτους. Αυτά δεν γίνονται ούτε …στην Ουζουμπούρου!!!http://armynews.gr/?p=22522

Στο ΓΕΣ μιλάνε για τον “μύθο Μανωλά” που “ξεφτίζει”


Στο ΓΕΣ μιλάνε για τον “μύθο Μανωλά” που “ξεφτίζει”
Αν και είναι νωρίς για να γίνονται τέτοιες διαπιστώσεις , στο ΓΕΣ έχουν αρχίσει να ψιθυρίζουν για τον “μύθο Μανωλά”. Ο Α/ΓΕΣ ανέλαβε καθήκοντα ως προσωπική επιλογή του Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε εκτιμήσει το “βαρύ” βιογραφικό του. Ο Μανωλάς μιλάει έξι γλώσσες, έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό, είναι καταδρομέας και άλλα πολλά. Όλα αυτά μαζί είχαν πείσει τον Αβραμόπουλο αλλά και τον κόσμο του στρατού ότι θα ήταν ένας αρχηγός που θα έφερνε νέο αέρα στο στρατό ξηράς, ο οποιος είχε ταλαιπωρηθεί απο τις συνεχείς αλλαγές αρχηγών.

Τα ελληνικά F-16 έχει «λοκάρει» για τα καλά η BAE Systems

Μία ανάρτηση στην ειδησεογραφική πύλη της τοπικής εφημερίδας «Star Telegram» του Fort Worth του Τέξας περιείχε και μία αναφορά εξαιρετικού ελληνικού ενδιαφέροντος, αφού αφορά τον στόλο των μαχητικών F-16 Fighting Falcon της Πολεμικής Αεροπορίας. «Η Ελλάδα, η οποία διαθέτει 140 F-16, αναμένεται να ανοίξει τη διαδικασία για την υποβολή προσφορών για την ανάθεση σύμβασης εκσυγχρονισμούεντός του τρέχοντος έτους» [η έμφαση έχει προστεθεί], αναφέρεται στην ανάρτηση της 11ης Ιουνίου ότι δήλωσε ο John Bean, πρώην στέλεχος της Lockheed Martin και νυν αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής των παγκοσμίων προγραμμάτων μαχητικών τηςBAE Systems.

ΚΟΙΤΑ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΥΕΝΝΕΔ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...

Πρωτοφανής προπαγάνδα από την ΝΕΡΙΤ – Ξεπέρασαν και τον χειρότερο εαυτό τους (βίντεο)

Πρωτοφανής προπαγάνδα από την ΝΕΡΙΤ – Ξεπέρασαν και τον χειρότερο εαυτό τους (βίντεο)
Προσέξτε τον τίτλο στο ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών: «Καθαρίστριες κινήθηκαν κατά των ΜΑΤ»!

FOREIGN POLICY: Το μέγα φιάσκο του… «War on Terror»

Ο περίφημος ή διαβόητος «Πόλεμος εναντίον του Τρόμου» (War on Terror), διανύει αισίως τον 13ο χρόνο της διεξαγωγής του και όπως όλα δείχνουν ο αριθμός αυτός που σύμφωνα με τους προληπτικούς συνδέεται με αρνητικές εξελίξεις, κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά.

Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο στο έγκυρο «Foreign Policy» του γνωστού στους κόλπους των ενασχολούμενων με τις διεθνείς υποθέσεις αναλυτή, David Rothkopf, ο οποίος επισημαίνει, ότι μετά από αυτά τα 13 χρόνια… η τρομοκρατία εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. «Οι εχθροί μας που έχουν ανθέξει στα πλήγματά μας, προσαρμόστηκαν καιμεγάλωσαν [αναπτύχθηκαν]».

Ιράκ: Χρυσάφι για την ISIL κυριολεκτικά η Μοσούλη…

Τεράστια «μπάζα» για την ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση ISIL (την οποία σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει αποκηρύξει ακόμα και η Αλ Κάιντα) που κατέλαβε τη Μοσούλη, αφού όπως έγινε γνωστό, οι μαχητές της απέσπασαν από την κεντρική τράπεζα το ποσό των 429 εκατομμυρίων δολαρίων! Επίσης, «απαλλοτριώθηκαν» και ράβδοι χρυσού… Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, οι… εισπράξεις μετατρέπουν την ISIL σε πιο πλούσια οργάνωση ακόμα και από την Αλ Κάιντα, τοποθετώντας την με βάση τα «συναλλαγματικά διαθέσιμα» στην ίδια κατηγορία περίπου με τις Νήσους Φόκλαντ και τα Νησιά Μάρσαλ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Anti-FIFA & World Cup Protests in Brazil Much Bigger Than Expected – Live Blog

Bp99yeCIcAEhW2YRio: Protester dressed as Batman holds a sign on the Lapa Arches during a protest against the 2014 World Cup

Καθαρίστριες όχι καρυάτιδες

Bp9DdrLCIAEB5Qt-(1)
Τη θέση τους στην πρώτη σελίδα των New York Times κέρδισαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Εκδήλωση/συζήτηση: οι πολιτικές εξελίξεις στην Ουκρανία και το Αντιφασιστικό κίνημα


Εκδήλωση/συζήτηση στη Λέσχη Σπάρτακος, Σαββάτο 14/6 στις 20.30 μ.μ.
Γραφεία ΟΚΔΕ-Σπάρτακος, Κωλέττη 14
Ομιλητές:
Παναγιώτης Τσελεπής (ΟΚΔΕ-Σπάρτακος)
Νίκος Χαραλαμπόπουλος (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση)