Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΡΩΣΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΥΣΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ

Δημοσιεύματα σε διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν, ότι η Ρωσία έστειλε στους Ρωσόφωνους της ανατολικής Ουκρανίας σημαντικά οπλικά συστήματα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν σοβαρή ισχύ πυρός.
Αμερικανικές εκθέσεις – συν την επιβεβαίωση από την εκπρόσωπο του State Department – επιβεβαιώνουν την αποστολή τριών αρμάτων μάχης τύπου T-64, καθώς επίσης και αριθμό τεθωρακισμένων οχημάτων. Επιπρόσθετα, η Μόσχα φέρεται να έχει στείλει στους Ρωσόφωνους πολλαπλούς εκτοξευτές ρουκετών τύπου MB-21 «Grad». Ο βαρύς οπλισμός πέρασε εντός ουκρανικού εδάφους από τις συνοριακές πόλεις Snizhne, Torez, και Makiyivka, το τελευταίο τριήμερο. Τα συγκεκριμένα άρματα μάχης δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και ασφαλώς δεν επαρκούν για τη διεξαγωγή μάχης με τις ουκρανικές δυνάμεις.

ΣΑΙΤ ΛΕΝΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΡΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ;

Εδώ και δύο μέρες, σε κλασσικά μιλιταριστικά σαιτ έχει εμφανιστεί το ίδιο κείμενο που απλώς αναφέρει τους όρους κατάταξης της επόμενης Σειράς Στράτευσης.
Ουσιαστικά επαναλαμβάνεται η πάγια διαδικασία που προβλέπει ότι μια βδομάδα πριν την κατάταξη των νεοσυλλέκτων, καλούνται στα ΚΕΝ για επανακατάταξη  όσοι προβλέπεται με βάση τις αναβολές στράτευσης που έχουν πάρει π.χ. για λόγους υγείας.
Με βάση αυτή την συνηθισμένη πρακτική σπέρνονται φήμες ότι η κυβέρνηση  σχεδιάζει το κόψιμο των αναβολών. 
Δεν γνωρίζουμε αν πράγματι αυτή είναι η στόχευση του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου σε συνεργασία με τα Επιτελεία. 

Ποιος χρηματοδοτεί τη Χρυσή Αυγή; ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ...

Kόβει την ανάσα, το ρεπορτάζ του Unfollow για τους χρηματοδότες της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος, συντάκτης της έρευνας, "Ορισμένα πράγματα γράφονται και λέγονται μέχρι ένα σημείο. Ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Ρώσικη Μαφία".

Πως βγάζουν οι ναζί 5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για να συντηρούν τα ενοίκια και στα επαγγελματικά στελέχη;

Ποιοι Έλληνες και Ρώσοι επιχειρηματίες δίνουν λεφτά στους φασίστες; Πως φτάνουν στα χέρια των ναζί μέσω της μαφίας;
Tι έκανε η Ζαρούλια και ο Ματθαιόπουλος στην Μόσχα και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου;
Πως σχετίζεται ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, με την Χρυσή Αυγή;

Η ηρωίνη, το ΚΕΝΑΠ και η εκπαίδευση από την DEA

οι συμμετάσχοντες στη σχολή της DEA για τα ναρκωτικά που έγινε στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ
Κάτι παράξενες συμπτώσεις...
Χτες, 13 Ιούνη, ανακοινώθηκε ότι το Λιμενικό της χώρας μας σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές δυνάμεις και τη συνδρομή της αμερικανικής DEA αποκάλυψαν ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών με διεθνή διάσταση. Στο πλαίσιο αυτής της αποκάλυψης παρουσιάστηκε στο κοινό 1,5 τόνος ηρωίνης που, σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ανακοίνωση, βρέθηκε στη βίλα ενός εφοπλιστή αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Σήμερα, 14 Ιούνη, σε μία στρατιωτικού προσανατολισμού ιστοσελίδα παρουσιάστηκε εκτενές ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο από τις 10 Ιούνη μέχρι τις 13 Ιούνη στο ΚΕΝΑΠ (Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – NMIOTC: NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre), που εδρεύει στην Κρήτη, διεξάγεται την παρούσα περίοδο «μία σημαντική εκπαιδευτική δραστηριότητα που αποδεικνύει τις υψηλές και πολυεπίπεδες δυνατότητες του Κέντρου που αποτελεί εξέχουσας σημασίας υποδομή όχι μόνο σε εθνικό αλλά και ΝΑΤΟικό επίπεδο».

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ», ΔΙΑΤΡΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΑΝΘΡΑΚΩΡΥΧΟΙ

donbasprolet
Με κεντρικό σύνθημα «Δεν θα περάσει ο φασισμός» περίπου τρεις χιλιάδες απεργοί εργάτες στα ορυχεία του Ντονμπάς, στην ανατολική Ουκρανία, κατέκλυσαν τη Τετάρτη τους δρόμους του Ντονιέτσκ.
Οι ανθρακωρύχοι του Ντονμπάς απεργούν απαιτώντας να σταματήσει η λεγόμενη «αντι-τρομοκρατική επιχείρηση» της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κιέβου ενάντια στους εξεγερμένους κατοίκους της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ουκρανίας. «Οι ανθρακωρύχοι του Ντονμπάς ανακοινώνουν ότι κατέρχονται σε απεργία διαρκείας και απαιτούν να σταματήσει η στρατιωτική επιχείρηση και να αποσυρθούν τα ουκρανικά στρατεύματα από την επαρχία του Ντονέτσκ», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής των εθνικοποιημένων ορυχείων της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ.

Η επιστολή κόρης καθαρίστριας προς τον “ηρωικό” αστυνομικό! Λόγια που συγκλονίζουν…

18542297 EV KN 030614 YPOIK ENTASH KATHARISTRIES3.limghandler 600x341 Η επιστολή κόρης καθαρίστριας προς τον “ηρωικό” αστυνομικό! Λόγια που συγκλονίζουν…Τα φώτα της δημοσιότητας βλέπει η επιστολή κόρης καθαρίστριας προς  ”αστυνομικό”. Προς το συγκεκριμένο ” Όργανο της Τάξης” που θεωρεί ηρωισμό να ξυλοκοπάει μία καθαρίστρια που διεκδικεί το δίκιο της.
Θέλω να σου αφηγηθώ μία ιστορία. Ήταν αρχές της δεκαετίας του 80. Τότε η Ελλάδα δεν ζούσε την κρίση των θεσμών και των αγορών, αλλά οι περισσότεροι ζούσαν τον αγώνα της καθημερινής επιβίωσης. Κάπου στα Βόρεια προάστια των Αθηνών υπήρχε μία μεγάλη υφαντουργία, που τα αφεντικά της θεωρούντο μέλη της οικονομικής ελίτ. 

Στο 547 Α/Μ ΤΠ Ρεθύμνου ο Στρατός αποκαλύπτει όλη τη θηριωδία του..

ΒΡΙΣΙΕΣ-ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΝΤΑΝΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ-ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-πάντα το βύσμα, ο γιος βουλευτή!!!
Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι άχρηστο και θα έπρεπε να είχε κλείσει. Μάλιστα είχε κλείσει και άνοιξε ξανά μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ –με πρωταγωνιστικό το ρόλο του Μ.Κεφαλογιάννη- ώστε να βολευτεί η κομματική πελατεία, τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και το στρατιωτικό κατεστημένο, σε μια χώρα που έχει περισσότερους στρατηγούς ακόμη και από τις ΗΠΑ!
Η επιστολή του γονιού αποκαλύπτει τη θηριωδία του Ελληνικού Στρατού και της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Απάνθρωπη μεταχείριση των φαντάρων, παρανομία καθώς οι διαταγές δεν εκτελούνται –πρόγραμμα υπηρεσιών, αριθμός υπηρεσιών, άδειες/έξοδοι, σεβασμός σωματικής ακεραιότητας και αξιοπρέπειας των φαντάρων-, αυθαιρεσία είναι αυτό που κυριαρχεί.
Σε αυτόν τον Στρατό Ξηράς ηγείται ο ΑΓΕΣ Μανωλάς και προΐσταται ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος…
Φυσικά, το βύσμα, ο γιος του βουλευτή ξέρει και φυλάγεται, ξέρει να λουφάρει…

Πορεία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

ΠΟΡΕΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Αναχώρηση από Αθήνα την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/06, στις 10:30, ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Αναχώρηση από Κόρινθο προς Αθήνα στις 17:00
Σε κινητοποίηση βρίσκονται οι κρατούμενοι στο Στρατόπεδο Συγκέντρωσης μεταναστών της Κορίνθου, διαμαρτυρόμενοι για την επ' αόριστο παράταση της κράτησης πέραν του 18μηνου, του ανώτατου ορίου που προβλέπει ο νόμος για εξαιρετικές περιπτώσεις. Όπως οι ίδιοι μάλιστα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

Βραζιλία: Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Βραζιλία: Τα παιδιά ενός κατώτερου θεούτης Χριστίνας Μαυροπούλου
«Έχω κάνει σεξ με άντρες, τόσες φορές…. Με πληρώνουν 5 ρεάις » θα αναφέρει δίχως ίχνος ντροπής και παντελούς απουσίας συναισθήματος η 14χρονη Calliem. Εκδίδεται από τα 11 της χρόνια. Κάθε φορά, για 5 ρεάις, δηλαδή λιγότερα από 3 ευρώ.
Η Calliem ζει στη Ρεσίφε, πόλη στα βορειοανατολικά παράλια της Βραζιλίας, η οποία φιλοξενεί και αυτή του αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου. Πόλη βυθισμένη στη φτώχεια και την ανισότητα, που αδημονεί να πάρει το μερίδιό της από τους 6 περίπου εκατομμύρια τουρίστες (600.000 υπολογίζονται μόνο οι φίλαθλοι για το Μουντιάλ) που αναμένονται φέτος στη Βραζιλία και οι οποίοι θα αποφέρουν έσοδα, κατά τις εκτιμήσεις, 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι φαντάροι ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΝ στις απειλές και δεν επιστρέφουν τα μεταχειρισμένα ρούχα

Δε σταματά να μας εκπλήσσει η αντιλαϊκή συμμαχία της κυβέρνησης με το ΔΝΤ και την ΕΕ για το πόσο οργανωμένοι και αποφασισμένοι είναι για να ξεπουλήσουν κάθε τι δημόσιο, να κλέψουν και το τελευταίο ευρώ από τον εργαζόμενο και να πετάξουν τη νέα γενιά στο περιθώριο. Και τι μηχανεύτηκαν πάλι οι αθεόφοβοι, προκειμένου να προχωρήσουν σε αυτές τις περιβόητες "αναγκαίες" περικοπές στο δημόσιο τομέα και συγκεκριμένα στο στρατό;
Να ξεκινήσουν να μαζεύουν τις στολές που χρησιμοποίησαν οι φαντάροι κατά τη διάρκεια της θητείας τους ώστε να τις ανακυκλώνουν για τη κάλυψη αναγκών των νεοσυλλέκτων. Ακόμα ένας κρίκος στην αλυσίδα υποβάθμισης των όρων διαβίωσης, της εκμετάλλευσης/καταπίεσης των φαντάρων και των εργαζομένων στο στρατό. Αλλά και μια σαφή προσπάθεια να μεταφερθεί το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στους φαντάρους και τις οικογένειες τους, αφού η παροχή μεταχειρισμένων ειδών ωθεί τους νεοσύλλεκτους να αγοράσουν αυτοί καινούργια. Παράλληλα, οι διοικητές των ΚΕΝ, σε διατεταγμένη υπηρεσία, δεν εφαρμόζουν την οδηγία του ΑΓΕΣ Μανωλά να δίνονται καινούργια είδη στα ΚΕΝ, όπως συνέβη στο ΚΕΤΘ Αυλώνα. Ψέματα και παραβίαση οδηγιών πάνε χέρι-χέρι…

28η ΕΚΠΟΜΠΗ "ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ" ¨ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

(κάθε Σαββάτο στις 18.05 μ.μ.)


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  diktiospartakos.blogspot.com

Κάτι αλλάζει στις αναβολές

Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2014 Δ’ ΕΣΣΟ, από 7 έως και 9 Ιουλίου 2014, (ενώ την 1 και 2 Ιουλίου 2014 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω...

«Έστησαν» οι ΗΠΑ την αυτοκτονία του αρχιτέκτονα του Άουσβιτς;


Ο στρατηγός των SS Χανς Κάμμλερ αυτοκτόνησε το 1945 κατά τις τελευταίες ημέρες του Γ’ Ράιχ. Αυτή τουλάχιστον είναι η επίσημη εκδοχή. Παρόλα αυτά, μια νέα έρευνα δείχνει ότι ο άνθρωπος που ευθύνεται για χιλιάδες θανάτους στο Άουσβιτς, επιβίωσε τον πόλεμο, ξέφυγε στις ΗΠΑ, όπου του δόθηκε νέα ταυτότητα από τις αρχές.

Το ελληνικό πλοίο που βάζει φωτιά στις σχέσεις Τουρκίας–Ιράκ

Το ελληνικό πλοίο που βάζει φωτιά στις σχέσεις Τουρκίας–Ιράκ
Τα σχέδια της Άγκυρας για εκμετάλλευση του ιρακινού πετρελαίου και το επικίνδυνο παιχνίδι με Κουρδιστάν. Ο κίνδυνος ανάφλεξης και οι λεπτές ισορροπίες στην Μ. Ανατολή. Η αντίδραση των ΗΠΑ και ο ρόλος του Ιράν.

Οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Βαγδάτη δοκιμάζονται από ένα εκατομμύριο βαρέλια αργού πετρελαίου από το ιρακινό Κουρδιστάν, τα οποία λιμνάζουν σε ένα ακινητοποιημένο τάνκερ έξω από τις ακτές του Μαρόκου.
Η προσπάθεια εξαγωγής πετρελαίου ενάντια στη βούληση της Βαγδάτηςαποτελεί ένα τολμηρό βήμα από την αυτόνομη κυβέρνηση του ιρακινού Κουρδιστάν, το οποίο πιθανότατα είχε υπολογιστεί προσεκτικά από την Άγκυρα και την Αρμπίλ (ιρακινό Κουρδιστάν). Η Τουρκία θέλει οι Κούρδοι και η σιιτική κυβέρνηση του Ιράκ να επιλύσουν τις διαφορές τους ώστε το αργό πετρέλαιο από το βόρειο Ιράκ να εξάγεται από τα εδάφη της. Η Άγκυρα θέλει επίσης να ενισχύσει την επιρροή της στην γειτονική της χώρα.

Τουρκοκύπριοι ύψωσαν κυπριακή σημαία στα κατεχόμενα και συνελήφθησαν


Ζεύγος Τουρκοκυπρίων συνελήφθη στην Αμμόχωστο γιατί ύψωσε τρεις κυπριακές σημαίες έξω από το κατάστημά τους. 
Το κατοχικό καθεστώς τους παρέπεμψε σε δίκη με την κατηγορία της... «διατάραξης της ειρήνης».
 
Ο Κορέι Μπασντογκρουλτμάτσι και η Σινέλ Σεμέν Χουσεΐν αποφάσισαν να υψώσουν τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατάστημά τους στην κατεχόμενη Αμμόχωστο και αμέσως συνελήφθησαν.
 

ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...

"Χειροπόδαρα" δεμένη η κυβέρνηση με την απόφαση του ΣτΕ - Τι ΔΕΝ μπορεί να αποφύγει


ImageΗ απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακοινώθηκε ήταν αυτή που περίμεναν οι στρατιωτικοί και απεύχονταν με κάθε τρόπο η κυβέρνηση. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά και τα είχε εξηγήσει πολλούς μήνες πριν στο Onalert ο δικηγόρος που χειρίστηκε την υπόθεση από την πλευρά τον στρατιωτικών, ο Γιώργος Αντωνακόπουλος
Η κυβέρνηση είναι υποχεωμένη να την εφαρμόσει κατά γράμμα. Και αυτό σημαίνει ότι:
• Οι μισθοί των στρατιωτικών πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ήταν τον Αύγουστο του 2012. Και πρέπει να επιστρέψουν άμεσα.
•Άλλες περικοπές δεν μπορούν να γίνουν στους στρατιωτικούς και στα Σώματα Ασφαλείας.

Ο Βασιλικόπουλος μιλά για την ΕΥΠ και τα "τραγελαφικά" της


ImageΟ Λεωνίδας Βασιλικόπουλος φυλακίστηκε και βασανίστηκε από τη χούντα. Όταν η μεταπολίτευση ήρθε η επιστροφή του στο ΠΝ δεν ήταν ανέφελη. Διαβάστε τι έλεγε στην συνέντευξή του στον Αντώνη Κακαρά.
Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος
ΕΔΩ το δεύτερο και 
ΕΔΩ το τρίτο
Β. Θα σου πω πως επανήλθα στο ναυτικό. Όταν έγινε λοιπόν η μεταπολίτευση κατ' αρχήν κάνω μία …, εγώ δεν ζήτησα να επανέλθω στο Ναυτικό, ζήτησα να επανακριθώ από τα συμβούλια επανακρίσεων …… που έγιναν ένεκα της δικτατορίας και εισπράττω... Ήταν ακόμα ο Αραπάκης αρχηγός και εισπράττω την πρώτη απάντηση. Εισπράττω την πρώτη απάντηση ότι ΄΄δεν εμπίπτετε διότι φύγατε πριν τη δικτατορία΄΄, έτσι; Το εισπράττω αυτό. Αυτός απαντάει το τυπικό, Σταμούλης ΔΚΒ και Αραπάκης …, έτσι μου δίνουνε αυτή την απάντηση. Αλλά εν συνεχεία λένε, ζητάνε εφέδρους για να πάνε στα νησιά ως διοικητές ναυτικών κλιμακίων, εφέδρους υποπλοιάρχους, έτσι; 

Άουσβιτς: Το στρατόπεδο που απέδειξε ότι "ο άνθρωπος είναι το πιο άγριο ζώο" [βιντεο]


Image
Το πιο άγριο ζώο είναι ο άνθρωπος...Βλέποντας τις εικόνες από το Άουσβιτς δεν μπορείς παρά να συμφωνήσεις. Γιατί την "ιδεολογία" του Άουσβιτς άνθρωποι την δημιούργησαν ,άνθρωποι τη στήριξαν και την υπηρέτησαν με πάθος και πίστη. Και ψήφο.
Όχι δεν θυμηθήκαμε το Άουσβιτς λόγω των όσων απίστευτων ακούγονται αυτές τις ημέρες σε "προεκλογικές συγκεντρώσεις", για παιδιά που θα "πετάνε" έξω από σχολεία και παιδικούς σταθμούς. Αυτά στην Ελλάδα δεν έγιναν ποτέ και το ολιγάριθμο του ακροατηρίου των "γραφικών" αλλά επικίνδυνων ομιλητών το αποδεικνύει.
Θυμηθήκαμε το Άουσβιτς ,γιατί σαν σήμερα το 1940 "υποδέχτηκε" τους πρώτους κρατούμενους. Ήταν 728 Πολωνοί που κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι είναι ο ναζισμός.


Ο Ουκρανικός εμφύλιος και οι «αριστεροί» συμβουλάτορες της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Κιέβου

ukrτου Лев Красновоин από το solidarityantifascistukraine
Ενώ ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στην Ανατολική Ουκρανία, με το στρατό να χρησιμοποιεί και βόμβες φωσφόρου στους βομβαρδισμούς των πόλεων στην περιοχή του Νντομπάς, ο γνωστός πλέον σε όλους μας ηγέτης της «Λίβα Οποζίτσια» Ζαχάρ Ποπόβιτς* τοποθετείται εκ μέρους της οργάνωσής του σχετικά με τον πόλεμο. Η θέση του είναι γενικά υπέρ της κατάπαυσης του πυρός, κάτι που είναι αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της ουκρανικής κοινωνίας, αλλά το κάνει με ύφος συμβουλάτορα της ακροδεξιάς κυβέρνησης, που προωθεί μια πιο «ρεαλιστική» πολιτική για την αντιμετώπιση μιας εκτός ελέγχου κρίσης και όχι από αριστερή σκοπιά. (το άρθρο στα ουκρανικά: http://gaslo.info/?p=5298στα αγγλικά: http://observerukraine.net/2014/06/11/what-compromise-are-we-prepared-to-make-to-save-lives-in-the-donbas/)

Ετοιμάζουν «σιδηρούν παραπέτασμα» στα ρωσοουκρανικά σύνορα!



Ένας φιλοκυβερνητικός ολιγάρχης στην ανατολική Ουκρανία πρότεινε την κατασκευή ενός ηλεκτροφόρου φράχτη κατά μήκος των Ρωσουκρανικών συνόρων για να κρατηθούν εκτός χώρας οι αυτονομιστές μαχητές και να περιορίστεί μια περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικότητας του Κρεμλίνου.