Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ= ΜΑΦΙΑ...Βόμβα μεγατόνων για υποβρύχια Σκαραμαγκά! Η δικογραφία "βλέπει" ευθύνες Βενιζέλου - Παπακωνσταντινου


ImageΒόμβα μεγατόνων για τα υποβρύχια και τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά ,μέσω Βουλής.
Λίγα 24ωρα προν το κλείσιμο της Βουλής στις 4 Ιουνίου είχε φθάσει η δικογραφία για την υποθεση των υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ποινικής ευθύνης του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Μόνο που όπως λένε νομικοί είναι πλέον πολύ αργά . Όλα παραγράφηκαν!
Σύμφωνα με τους αντιεισαγγελείς Πρωτοδικών Αντώνιο Ελεθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου, η δικογραφία «η οποία σχηματίσθηκε κατόπιν της από 20-12-2013 υποβολής εκ μέρους της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της από 18-12-2013 Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής για την υπόθεση των Υποβρυχίων και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, μετά των συνημμένων εγγράφων, καθόσον από την προκαταρκτική

Βίντεο Μνήμης στον Παύλο Φύσσα



ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

Τα βύσματα απολαμβάνουν Ασυλία, ενώ ΟΙ ΟΒΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠ.ΟΠ. ΦΕΥΓΟΥΝ
Στις Εξετάσεις για τη Μονιμοποίηση ΕΠ.ΟΠ. θα γίνει σφαγή!
Μέσω των εκθέσεων των διοικητών και τα ποινολόγια  μεθοδεύεται το πέταγμα στην Ανεργία
Ιούνιο Προκήρυξη Διαγωνισμού για Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ-Ιούλιο Εξετάσεις για τη Μη Μονιμοποίηση των ΕΠ.ΟΠ.
Για πολλούς από αυτούς που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στα νέα παιδιά που επιθυμούν να περάσουν στις Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών και στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές, η στρατιωτική καριέρα θεωρείται ότι προσφέρει σιγουριά, σε σύγκριση με την εργασιακή κόλαση του ιδιωτικού τομέα και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο. Όλοι θεωρούσαν ότι μπορεί να έγιναν και να γίνονται περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αλλά δε θα απολύονταν.
Λάθος. Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όχι μόνο θα μειωθεί, θα απολυθεί, αλλά και θα ατιμαστεί.

Αλληλεγγύη στον ολικό αρνητή στράτευ‏σης

Afisa_Ritsios_2014_webΛόγω του στρατοδικείου του ολικού αρνητή στράτευσης Χ.Ρίτσιου καλούμε σε γλέντι για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων την Τετάρτη 18/6 στο 'Άνευ Αρχών καθώς και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τετάρτη 25/6 στο στρατοδικείο του Ρουφ στην Αθήνα.

Ξανά το κράτος Τρομοκράτης Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτεθεί στους Παλαιστίνιους

Ο κατακτητής της Παλαιστίνης δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτεί τη δημιουργία Ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους - Δεν πρόκειται να μοιραστεί ΑΟΖ και κοιτάσματα!
Το Ισραήλ αποδεικνύει ότι δεν αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης στη Μέση Ανατολή, αλλά ένα κράτος Τρομοκράτη, έναν στυγνό Κατακτητή που η αλαζονική ιμπεριαλιστική του πολιτική προκαλεί την καταστροφή, την προσφυγιά, το μίσος και την εκδίκηση. Έχοντας βρεθεί σε δύσκολη θέση από τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ ΗΠΑ-Ιράκ.  Αδυνατώντας να δικαιολογήσει την επιθετικότητα του και τις απάνθρωπες επιδρομές του –συχνά εναντίον αμάχων- αφού η Χαμάς κράτησε στην περίπτωση του εμφυλίου στην Συρία μια ουδέτερη στάση. Βλέποντας ότι η συμφωνία ειρήνευσης μεταξύ των Παλαιστινίων και σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας όχι μόνο βάζει φραγμό στον εμφύλιο σπαραγμό, αλλά κυρίως αποτελεί βήμα για την αποκατάσταση των νόμιμων δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού, κυρίως το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την αναγνώρισή τους ως ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος. Φέρνοντας βεβαίως ξανά στο προσκήνιο την απαίτηση καθορισμού παλαιστινιακής ΑΟΖ κι εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων που βρίσκονται στα χωρικά ύδατα της Γάζας.

#Brazil - Ahead of #BRA vs #MEX match—Police fire tear gas at #WorldCup protesters in #Fortaleza. pic.twitter.com/C5W7nCir5x p/v @OccupyWorldCup

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Καταγγελίες σοκ για τον ξυλοδαρμό τρίχρονου σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό-Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στον ραδιοσταθμό 9.84 για το ζήτημα


ImageΕνώ το ΓΕΣ και το ΥΠΕΘΑ στέκονται βουβοί απέναντι στις συγκλονιστικές καταγγελίες για το βασανισμό του 3χρονου παιδιού στον Στρατιωτικό Παιδικό Σταθμό Φερών και στις απίστευτες διώξεις των γονιών του γιατί απαίτησαν δικαιοσύνη, πλήθος μέσων αναδεικνύουν το ζήτημα και απαιτούν άμεσα παρέμβαση της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε το δημοσίευμα του onalert.gr που αναπαράγει  το κείμενο τυ Κώστα Ζαφειρόπουλου από την  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.
Στην υπόθεση που ανέδειξε το Onalert σχετικά με την καταγγελία για ξυλοδαρμό τρίχρονου παιδιού σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό αναφέρεται εκτενές ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Ζαφειρόπουλου “θύμα βασανιστηρίων επί 5 μήνες σε στρατιωτικό παιδικό σταθμό φέρεται να έχει πέσει τρίχρονο παιδί στρατιωτικών με θύτη γυναίκα ανθυπολοχαγό, η οποία δεν έχει προσόντα νηπιαγωγού σε μια υπόθεση που αγγίζει τα ανώτερα κλιμάκια της προηγούμενης ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνταγματάρχης καταδικασμένος για πλαστογραφία εξακολουθεί να υπηρετεί; Τι λέει το ΓΕΣ;


Image“Συνταγματάρχης, καταδικασμένος με αμετάκλητη τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου για πλαστογραφία, παραμένει στην ενεργό υπηρεσία, προστατευόμενος ίσως από κάποιους, ενώ Υπαξιωματικοί με μόνο την ποινική δίωξη έχουν τεθεί σε αυτοδίκαη αργία. Αυτά μόνο στον Ελληνικό Στρατό μπορούν να συμβούν. Μήπως πρέπει να παρέμβει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου”;
Η καταγγελία έφθασε στο Onalert και αναμένουμε μια απάντηση για το αν ισχύει ή όχι από το σιωπηλό ΓΕΣ.
Αν έχουν βάση όσα μας καταγγέλει εν ενεργεία στρατιωτικός προφανώς υπάρχει θέμα σοβαρό, το οποίο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με την γνωστή λογική “δεν γνωρίζω, δεν απαντώ” και κυρίως δεν κάνω τίποτα…

“Πηδάνε από τη χαρά τους στο στόλο”…αλλά στη θάλασσα!


“Πηδάνε από τη χαρά τους στο στόλο”…αλλά στη θάλασσα!
“Πηδάνε από τη χαρά τους στο Στόλο”! Μόνο που πηδάνε στην…θάλασσα. Το περιστατικό με τον κελευστή που πήδηξε από αρματαγωγό στη θάλασσα , πάνε να το περάσουν ως ένα απλό περιστατικό και να μην το “προσθέσουν” στις δυο αυτοκτονίες που έχουν γίνει στον Στόλο μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο. Η πίεση που υπάρχει από τα οικονομικά αντί να ελαφρυνθεί από την υπηρεσία “φορτώνεται” ακόμη περισσότερο με πολλές και άσκοπες υπηρεσίες που δεν εξυπηρετούν τίποτα παραπάνω εκτός από το να καλύπτουν ανασφάλειες κάποιων στον στόλο. Ας μην το παίρνουν “ελαφρά” λοιπόν το περιστατικό και ας κοιτάξουν πως θα ανακουφίσουν λίγο τον κοσμο. Το χαλάκι που βάζουν τα προβλήματα “φούλαρε” δεν χωράει άλλα.

ΕΝΩ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΡΟΥΧΑ-ΑΡΒΥΛΑ, Ο ΑΓΕΕΘΑ ΡΑΒΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΛΕΣ!


ImageΈχουν πάρει φωτιά οι ραπτομηχανές στο στρατό. Γιατί θα πείτε; Μαθαίνουμε ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος παρά την αντίθετη άποψη του ΓΕΣ επιθυμεί να ορκιστούν οι νέοι Ανθυπολοχαγοί μας με τις νέες μπλε στολές! 
Γι΄ αυτό και έχουν “αρπάξει” οι ραπτομηχανές. Μια καθυστέρηση στην παραλαβή των νέων υφασμάτων έχει οδηγήσει σε υπερωρίες τις ράφτρες που ξενυχτάνε. Με τι ασχολούνται τα Γενικά Επιτελεία θα πείτε; Το φαίνεσθαι κυριαρχεί τα ΄χουμε ξαναγράψει αυτά.
http://www.onalert.gr/stories/piran-fotia-oi-raptomixanes-sto-strato

Τα έξοδα συντήρησης οχημάτων μηχανοκίνητης ταξιαρχίας τα κάναμε...θέση εξωτερικού


ImageΗ Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που παρά την οικονομική της κρίση εξακολουθεί να διατηρεί δύο ανώτατους αξιωματικούς στις Στρατιωτικές Επιτροπές NATO και ΕΕ! Μηνιαίο επιπλέον κόστος; 6.500 ευρώ. Κι αν σε κάποιους φαίνονται λίγα θα μεταφέρουμε πως τα υπολογίζει αξιωματικός που υπηρετεί σε μηχανοκίνητη Ταξιαρχία: “Θα μας έφθαναν για την συντήρηση των οχημάτων μας σε μηνιαία βάση”!
Γιατί πριν από 1,5 χρόνο αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε δύο διαφορετικούς αξιωματικούς σε NATO και ΕΕ ,όταν άπαντες οι “κουτόφραγκοι” έχουν ένα; “Για την ελληνική προεδρία” θα σπεύσουν να πουν κάποιοι ,αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε.
Ετσι κι αλλιώς η ελληνική προεδρία τελειώνει. Θα δούμε αν αυτή ήταν η πραγματική αιτία ή αν έχουμε να κάνουμε με την μεγαλομανία κάποιων που πλέον καταντάει εξοργιστική.
http://www.onalert.gr/stories/ta-exoda-syntirisi-oximaton-mixanokinitis-taxiarxias-ta-kaname-thesi-exoterikou

Νέα… λαβράκια από τον ΣΔΟΕ, με απόστρατους και εξοπλιστικά


Νέα… λαβράκια από τον ΣΔΟΕ, με απόστρατους και εξοπλιστικά
«Άρωμα σκανδάλου» αποπνέει η αποκάλυψη του ΣΔΟΕ που, ύστερα από έρευνα σε απόστρατους αξιωματικούς που εμπλέκονταν σε διαγωνισμούς για τα εξοπλιστικά, βρήκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους να έχουν κατατεθεί εκατοντάδες χιλιάδες ή και δεκάδες εκατομμύρια ευρώ!
Στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού «φωτογραφίζουν» μέσω των αποκαλύψεων αυτών, κυκλώματα γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, περισσότεροι από 30 είναι οι απόστρατοι αξιωματικοί που τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσαν ως Σύμβουλοι και, μετά τον έλεγχο, αποκαλύφθηκαν ότι είχαν καταθέσεις από 500.000 ευρώ  έως και 50.000.000 ευρώ, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους.

Οι σκύλοι του πολέμου: μπορείτε να τους διακρίνετε;


Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ...


Απειλητικό σημείωμα, συνοδευόμενο από μια σφαίρα περιστρόφου, στάλθηκε σε έναν από τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, που προσπαθούν να υπερασπιστούν το Αλσος της πόλης από τα καταστροφικά σχέδια του επιχειρηματία Δ. Μελισσανίδη.
Την Τρίτη 3 Ιούνη, ο κάτοικος (το όνομά του είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας) επέστρεφε στο σπίτι του, όταν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του βρήκε ένα διπλωμένο χαρτί από κουπόνι του Στοιχήματος. Το ξεδίπλωσε και με έκπληξη είδε τη σφαίρα να κυλά στα πόδια του!
Στο πίσω μέρος του κουπονιού έγραφε (διατηρούμε ακριβώς τη γραφή): «ΕΧΕΙΚΑΙ μΙΑ ΚΟΡΗ Ε? / ΑΕΚ». Από τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, φαίνεται καθαρά ότι ο θρασύδειλος μπράβος που έκανε αυτή τη μαφιόζικη ενέργεια προσπαθεί να αλλάξει το γραφικό του χαρακτήρα.

Δυο άρθρα γνωστών δημοσιογράφων του αραβικού κόσμου για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή

Μετάφραση Σεϊτ Αλγκογκάν για το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Abdulbari Atwan - εφημερίδα Alraialyoum
Ενας πόλεμος με δυο σκοπιμότητες
Ολοτοχώς η κρατική Ιρακινή οντότητα πάει προς διάλυση. Η οργάνωση ISIS, μαζί με τους συμμάχους, της έχει πλέον στην κατοχή της ολόκληρη την επαρχία Νινόβα, όπου περιλαμβάνεται και η πετρελαιοπαραγωγός περιοχή της Μουσούλης, με πρωτεύουσα την ομόνυμη πόλη. 
Αυτή η εξέλιξη προδικάζει τον διαμελισμό του Ιράκ. Αν ο διαμελισμός του Ιράκ μείνει μόνο στην αυτονόμηση των Σιιτών, Σουνιτών και Κούρδων οι Ιρακινοί θα είναι τυχεροί.  
Το χάος που αναμένεται στην περιοχή θα είμαι μεγαλύτερο της Λιβύης. Όπως ακριβώς υπήρχαν πόλεις-κράτη στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία το ίδιο προδικάζεται να συμβεί και στο Ιράκ. Ενδέχεται να μιλάμε σε λίγο καιρό για κράτος Βαγδάτης, Μοσούλης, Κερμπέλα κλπ.

Ευθεία επίθεση στη Σαουδική Αραβία ο πρωθυπ/γός του Ιράκ!

Τη Σαουδική Αραβία κατηγόρησε ανοικτά ως υποκινήτρια των όλων εξελίξεων στο Ιράκ ο πρωθυπουργός της χώρας Νούρι αλ Μαλίκι. «Τους θεωρούμε υπευθύνους για την υποστήριξη που παρέχουν στις ομάδες αυτές, ηθικά και οικονομικά και για τα εγκλήματα που οι ομάδες αυτές διαπράττουν, που θεωρούμε ότι αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας. Χύνουν το ιρακινό αίμα, καταστρέφουν το ιρακινό κράτος, τους ιστορικούς και θρησκευτικούς του τόπους», είπε ο Μαλίκι αναφερόμενος στο βασίλειο των Σαούντ.

Στοιχεία-ενδείξεις για τη διαπραγμάτευση των Κούρδων

Βλέποντας οι Κούρδοι ότι η ισλαμιστική εγκληματική – τρομοκρατική οργάνωση ISIL προελαύνει στο Ιράκ, αντιλήφθηκαν ταχύτατα, ότι η διαπραγματευτική τους ισχύ έχει μεγιστοποιηθεί. Δεν θεωρούν κατά τα φαινόμενα ότι θα μπορέσουν να κηρύξουν την ανεξαρτησία τους κι αν αυτό συμβεί, θα πρέπει να είναι μια φυσική κατάληξη, ώστε να μη χρεωθούν τη διάλυση του Ιράκ.

Κρίνοντας πιθανό, ότι θα υπάρξει κάποιου είδους διεθνής επέμβαση, με τις ενδιαφερόμενες χώρες, για διαφορετικούς λόγους καθεμία, να είναι οι ΗΠΑ, η Τουρκία και το Ιράν, τουλάχιστον, φροντίζουν για την περαιτέρω ενίσχυση της θέσεώς τους στο πλαίσιο ενός Ιράκ, που πιθανόν θα εξελιχθεί σε συνομοσπονδία, δεδομένης της αδυναμίας της κεντρικής αρχής της Βαγδάτης, εάν τελικά η χώρα μείνει ενωμένη.