Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Donetsk: miners give Kiev 48h ultimatum “stop war or we will take up arms”


AP Photo/Evgeniy Maloletka
Yesterday we reported about the anti-war demonstration by miners in Donetsk. Further information puts the number of miners taking place at several thousand. The miners gave Kiev a two-day ultimatum to stop the war or else they would take up arms “to defend their land, wives and children”

Oι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν παράνομα αυτόχθονες του Εκουαδόρ για επιστημονικές έρευνες

 Πηγή: cubadebate.cu

Oπως κατήγγειλε ο Rene Ramirez, επικεφαλής της Εθνικής Γραμματείας Ανώτερης Εκπαίδευσης, Επιστημών και Τεχνολογίας (Senescyt)   του Εκουαδόρ, βορειοαμερικανοί επιστήμονες διενήργησαν  3.500 αιμοληψίες για λογαριασμό της πετρελαϊκής εταιρείας “Μaxus” σε 600  Ινδιάνους της φυλής  “Waorani”  χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
 Ο Εκουαδοριάνος  αξιωματούχος δήλωσε ότι «είναι γνωστό ότι έγινε η πώληση" αυτών  των δειγμάτων για  επιστημονική έρευνα,  «ενάντια σε κάθε  ηθική και δεοντολογική διαδικασία υπεύθυνης έρευνας" σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσίευσε το πρακτορείο ειδήσεων  ANDES.

37 βυτιοφόρα του NATO τινάχτηκαν στον αέρα!


ImageΤρεις αντάρτες Ταλιμπάν σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις αμέσως μετα από επίθεση σε σταθμό όπου ανατινάχτηκαν 37 βυτιοφόρα καυσίμων του ΝΑΤΟ  στην πολιτεία Νανγερχαρ στα σύνορα -Αφγανιστάν -Πακιστάν.
 Τα φορτηγά ανεφοδιασμού δέχθηκαν την επίθεση των ανταρτών Ταλιμπαν στο χώρο του πάρκινγκ εντός της συνοριακής πύλης Αφγανιστάν-Πακιστάν.Κάηκαν ολοσχερώς και τα 37 φορτηγά ανεφοδιασμού. 
Τα φορτηγά  που μεταφέρουν καύσιμα και τρόφιμα στους στρατιώτες του ΝΑΤΟ δια μέσου του Πακιστάν αποτελούν συχνά στόχο στις επιθέσεις των Ταλιμπαν . 

18 ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας-Πρόγραμμα‏

1865_kjhsgf
18ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας
4, 5 και 6 Ιουλίου 2014 στην Πανεπιστημιούπολη των Ιλισίων
ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ - ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΒΟ - ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΥΛΑΚΗ. Η επίθεση που δέχεται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία από τους κυρίαρχους φαντάζει πιο άγρια από ποτέ. Οι πολιτικές επιλογές των μνημονίων και του αυταρχισμού οδηγούν τους ντόπιους και μετανάστες εργαζόμενους και εργαζόμενες από κοινού με τη νεολαία στην εξαθλίωση. Απολύσεις, φτώχεια, ανεργία και τρομοκρατία είναι συνήθεις εικόνες που συνθέτουν την πραγματικότητά μας, φόβος, ανασφάλεια και ματαίωση είναι τα κοινά αισθήματα που βιώνουμε όλο και συχνότερα εμείς «οι από τα κάτω». Οι επιθέσεις των φασιστών σε οποιονδήποτε διαφέρει από τους ίδιους και τα νοσηρά τους πρότυπα σε χρώμα, γλώσσα, ιδεολογία, ταυτότητα φύλου και σεξουαλικό προσανατολισμό συμπληρώνουν το φόντο της αντικοινωνικής κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει τις ζωές μας.

Λαϊκό κίνημα και ιμπεριαλισμοί

Αναδημοσιεύουμε την απόφαση της 7ης Ιουνίου 2014.του Γραφείου 4ης Διεθνούς σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Η βασική νομίζουμε παρατήρηση, της ανολοκλήρωτης εθνικής - κρατικής συγκρότησης δεν μπορεί παρά να βρίσκεται στο κέντρο κάθε ανάλυσης που εγείρει φιλοδοξίες σοβαρότητας. Το λάθος του να αφεθεί το εθνικό ζήτημα στα χέρια των εθνικιστών οποιασδήποτε απόχρωσης δεν είναι πλέον συγγνωστό
Μετάφραση:  Παραναγνώστης

Η πολύ βαθιά πολιτική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία από το Νοέμβριο του 2013 απέχει πολύ από το τέρμα της. Στη χώρα αυτή, μετά από μια πολύ μακράεθνική καταπίεση (κυρίως από την Πολωνία και τη Ρωσία) η διαδικασία της εθνικής συγκρότησης δεν έχει ολοκληρωθεί, το έθνος-κράτος εξακολουθεί να είναι εύθραυστοΌλο και περισσότερο η χώρα μπαίνει σε κατάσταση ομηρίας μεταξύ της ρωσικής ιμπεριαλιστικής πίεσης και εκείνης των ευρω-ατλαντικών δυνάμεων, και υφίσταται τις συνέπειες του κοινωνικού κατακερματισμού που φέρνει ονεοφιλελευθερισμός.

Τα περίεργα παιχνίδια που καθήλωσαν τα Καναντέρ – Ποιος ο ρόλος του Άκη Τσοχατζόπουλου


Τα περίεργα παιχνίδια που καθήλωσαν τα Καναντέρ – Ποιος ο ρόλος του Άκη Τσοχατζόπουλου
Από έλλειψη ανταλλακτικών καθηλώθηκε στο έδαφος ο μισός στόλος των πυροσβεστικών αεροσκαφών που διαθέτει η χώρα μας, καθώς η κατασκευάστρια εταιρία επέβαλε στην Ελλάδα εμπάργκο, επειδή απαιτήσαμε την υλοποίηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ενημέρωση από τη συλλογικότητα Against the current

http://yadi.sk/d/tmfMzLh-Sk4p6 The same but Youtube limited its viewing http://www.youtube.com/watch?v=7maMp-9wkiM#t=25 English speaking site which translates some materials from Russian. http://truthinukraine.wordpress.com/ Video for agitation http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tOj5DbEKnN0 Some documental materials on Odessa

Συναγερμός espresso στο ΥΠΕΘΑ - Καφέ περιείχε το ύποπτο δέμα


ImageΚαφέ περιείχε το ύποπτο δέμα που “μπλοκαρίστηκε” στην πύλη του ΥΠΕΘΑ και προκάλεσε συναγερμό με πυροτεχνουργούς και σκυλιά.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΣ το δέμα προοριζόταν τελικά για στρατιωτικό που υπηρετεί στοΥΠΕΘΑ και περιείχε…καφέ με αποστολέα συγγενή του.
Όταν έφθασε το δέμα στην κεντρική πύλη του ΥΠΕΘΑ κάποιος από τους άνδρες ασφαλείας το θεώρησε ύποπτο . Οι υποψίες έγιναν ακόμη πιο έντονες όταν ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος αντέδρασε στην οσμή του καφέ.
Τελικά διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για καφεδάκι και η πύλη άνοιξε… Το δέμα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες ήταν "διερχομενο" από Σάμο για Κύπρο.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ, ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΠΛΟΙΑ ΤΟΥΣ
Οι τελευταίες ασκήσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-ΗΠΑ φυσικά δεν αποτελούν το αντίπαλο δέος στην Τουρκία του Ερντογάν, που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να μείνει εκτός της μοιρασιάς από την λεηλασία του ενεργειακού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου (ήδη προωθείται νέο σχέδιο Ανάν στην Κύπρο και έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου, με κυρίαρχο τον ρόλο των αμερικανικών εταιρειών). Καθώς τα συμβόλαια μοιράζονται, τα τρυπάνια ενεργειακών μεγαθηρίων έχουν αναλάβει δράση, νέοι δρόμοι ενέργειας χαράσσονται και οι Έλληνες εφοπλιστές δίνουν δυναμικό παρόν, έχουμε τη δυνατότητα να εκτιμήσουμε ότι:

ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ 3ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ: ΣΙΓΗ ΓΕΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ

Το ΓΕΣ και το Υπουργείο Άμυνας δεν παίρνει θέση. Ο Υποστράτηγος Φαραντάτος αναλώνεται σε συσκέψεις και η τακτική «άστο να περάσει..» κυριαρχεί.
Όμως δεκάδες μπλογκ, η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΤΚΤΩΝ με τον Κώστα Ζαφειρόπουλο, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές ανέδειξαν το ζήτημα.

Θυμίζουμε την παρέμβαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ   στο κανάλι Έψιλον, στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη (ΤΩΡΑ... Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ) την Τετάρτη 18/6, στο δελτίο ειδήσεων του ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, αλλά και στον ραδιοσταθμό ΑΘΗΝΑ 9.84.
Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, Νίκος Αργυρίου, μιλώντας στον Athina 984, δήλωσε ότι επί δύο χρόνια μετά το περιστατικό οι γονείς του παιδιού αντιμετωπίζουν εχθρική συμπεριφορά από τους ανωτέρους τους, δυσμενείς αποσπάσεις και απειλές απόλυσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε το δημοσίευμα του onalert.gr που αναπαράγει  το κείμενο τυ Κώστα Ζαφειρόπουλου από την  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ.

“Κι εσύ λαέ βασανισμένε πλήρωνε πάλι στολές”…Αλλά μεταχειρισμένα ρούχα-άρβυλα στους φαντάρους!

“Κι εσύ λαέ βασανισμένε πλήρωνε πάλι στολές”…
Να γελάνε ή να κλαίνε δεν ξέρουν τι να κάνουν στο ΓΕΣ με τις εμμονές του ΓΕΕΘΑ με τις στολές! Το κακό έχει παραγίνει και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στο ΓΕΣ είναι η επιμονή του ΓΕΕΘΑ να ορκιστούν οι νέοι ανθυπολοχαγοί με στολές μπλε που παραπέμπουν που αλλού στους Βαλκανικούς Πολέμους! Έχει…θέμα το ΓΕΕΘΑ με την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο.

EUROSUR: Επιτήρηση και απώθηση των «παρείσακτων»

του Παναγιώτη Γαβάνα

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 με το ψήφισμά της 55/76 καθιέρωσε την 20η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ένας λόγος που επιλέχτηκε αυτή η ημερομηνία ήταν ότι είχε ήδη καθιερωθεί σε κάποιες χώρες ως Ημέρα Προσφύγων της Αφρικής. Τα ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες γενικότερα είναι πολλά. Στο κείμενο που ακολουθεί –λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός- επικεντρώσαμε την ανάλυση στο νέο κατασκεύασμα-έκτρωμα της ΕΕ, το EUROSUR, αλλά, πολύ συνοπτικά, και στις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα των προσφύγων.

Ίδρυση και προβαλλόμενοι στόχοι του EUROSUR

ISIL: ‘Γκουρού’ της …τεχνολογίας οι ισλαμιστές εγκληματίες

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Λεβαντίνης είναι μια οργάνωση φανατικών σουνιτών μουσουλμάνων. Αυτό είναι απολύτως γνωστό. Αυτό όμως που ήταν άγνωστο, μέχρι σήμερα, σε όσους αρνούνταν να το δουν είναι το πώς η οργάνωση αυτή εκμεταλλεύεται τις νέες τεχνολογίες και την ελίσσεται στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
Η οργάνωση, εδώ και πολύ καιρό, δρα ανενόχλητη μέσα στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, διαφημίζοντας ουσιαστικά τη δράση της και στρατολογώντας οπαδούς, σε βαθμό τόσο απροκάλυπτο που είναι να απορεί κανείς για τις ικανότητες των εντεταλμένων με την παρακολούθηση των κοινωνικών δικτύων οργάνων και μυστικών υπηρεσιών.

Ιράκ: Κουρδικό κράτος αναδύεται μέσα στη βία και το αίμα…

H εξέλιξη της κατάστασης στο Ιράκ, έχει προκαλέσει την επιπλέον εξασθένιση της κεντρικής κυβέρνησης της Βαγδάτης και έχει ενεργοποιήσει όλες τις φυγόκεντρες δυνάμεις στη χώρα. Το πολιτικό κενό, στο βόρειο Ιράκ, έχει επιτρέψει στους Κούρδους να επεκτείνουν τις διεκδικήσεις τους και να πιέσουν τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μαλίκι, να αποδεχτεί την ενεργειακή συμφωνία που έχουν υπογράψει με την Τουρκία.
Της Denise Natali, «Iraqi Kurds maneuver between Maliki and Mosul» ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/ 

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Μιτροβίτσα: Οι Σέρβοι άνοιξαν τη γέφυρα στον Ίμπαρ…

Πέφτουν οι τόνοι κατά τα φαινόμενα μεταξύ Σέρβων και Αλβανών στην εθνικά διαιρεμένη και ενίοτε πολύ ταραγμένη πόλη Μιτροβίτσα στο βόρειο Κοσυφφοπέδιο, αφού όπως έγινε γνωστό, οι Σέρβοι άνοιξαν τη γέφυρα στον ποταμό Ίμπαρ.

Η γέφυρα ήταν κλειστή για τρία χρόνια. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες Σέρβων ναεργάζονται χθες τη νύχτα με τη βοήθεια μπουλντόζας για να καθαρίσουν τη γέφυρα από το φράγμα που είχε υψωθεί…
Πιθανότατα έχει υπάρξει κάποια πολιτική διευθέτηση ανάμεσα στις δυο πλευρές, στο πλαίσιο της μεσολαβητικής προσπάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αναίρεσε τους λόγους που είχαν οδηγήσει το 2011 στο κλείσιμο της γέφυρας. Τότε οι Σέρβοι είχαν αρνηθεί να υπαχθούν υπό αλβανική διοίκηση και είχαν προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.
http://www.defence-point.gr/news/?p=104969

Πρώην υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής "καίει" το νεοναζιστικό κόμμα.

Νέα κατάθεση φωτιά πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής, που δίνει στοιχεία για τον τρόπο λειτουργίας και δράσης της οργάνωσης έχουν πλέον στα χέρια τους οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου που χειρίζονται την υπόθεση. 

Ukraine's Land Agency give land to soldiers in the east for free


Ukrainian "anti-terrorist operation" (ATO) forces pose for a photograph in the restive east of the country, where they have been fighting armed separatists since April.
Land parcels will be given out for free to the servicemen of the Ukrainian Armed Forces and other military formations, as well as to the employees of Interior Ministry and the Security Service of Ukraine that are defending territorial integrity and sovereignty of the country in eastern and southeastern regions of Ukraine.
http://www.kyivpost.com/content/ukraine/ukraines-land-agency-give-land-to-soldiers-in-the-east-for-free-352100.html

Χίλιοι ανθρακωρύχοι από 16 διαφορετικά ορυχεία έκαναν σήμερα (18 Ιούνη) πορεία μαζί με συγγενείς τους στο Ντονέτσκ. Αίτημά τους να σταματήσει η "αντιτρομοκρατική επιχείρηση" και να απομακρυνθεί ο ουκρανικός στρατός από το Ντονμπάς.


Miners march in Donetsk against “anti terrorist operation”

donetskredflag

According to a report in Novosti Donetska, “more than a thousand Donetsk miners and their wives took part in anti-war rally” from the monument to the victims of fascism to Lenin’s square.
There were representatives from 16 different mines from Donetsk, Snezhnogo, Kirova, Shakhterska, Makeeevka and other cities. They raised placards with the names of their mines: “Mine Chelyuskincev name”, “Yuzhnodonbasskaya number 3″, etc. There were people with anti-war posters: “withdrawal”, “Gorlivka against fascism!”

Το Συντονιστι​κό Κατοίκων Ν.Φιλαδέλφ​ειας-Ν.Χαλ​κηδόνας καταγγέλει την αντισυγκέν​τρωση της Origina


Διαβάσαμε το πρωί της Τρίτης 17 Ιούνη την ανακοίνωση-κάλεσμα των οργανωμένων οπαδών της ΑΕΚ που καλεί σε "ανοιχτή και ΕΙΡΗΝΙΚΗ συγκέντρωση στην Πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, την Πέμπτη 19/6 και ώρα 18.00 με θέμα φυσικά το γήπεδό μας στα χώματά μας...". Για όσους δεν κατάλαβαν, τα δυο απειλητικά υστερόγραφα του καλέσματός τους, απευθύνονται στο Συντονιστικό Κατοίκων Ν.Φιλαδέλφειας-Ν.Χαλκηδόνας, το οποίο έχει, από την προηγούμενη Πέμπτη 12/6, καλέσει ανοιχτή συζήτηση για το νέο ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας-Αττικής (ΡΣΑ) στον ίδιο χώρο, την ίδια μέρα και μια ώρα αργότερα. Αυτό, σε απλά ελληνικά, σημαίνει ότι η "ειρηνική συγκέντρωση" των οπαδών είναι μια αντισυγκέντρωση που επιδιώκει να θεσπίσει το νέο παρακράτος και θυμίζει έντονα την οργάνωση "Καρφίτσα", η οποία δολοφόνησε πριν πενήντα χρόνια τον βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη.

Καταστροφικό το σχέδιο Μελισσανίδη

Καταστροφικό το σχέδιο Μελισσανίδη


THE ROVING EYE The geopolitics of the World Cup By Pepe Escobar

SAO PAULO - One of the defining images of the World Cup - so far - has been the sight of the Mannschaft - aka the German team - fraternizing with Pataxo Indians a few hundred meters away from the spot where Brazil was "discovered" in 1500. Call it a European re-discovery of the exotic tropics.

Then there's the English Team frolicking by the seaside, inside a military base, with the Sugarloaf as gorgeous backdrop, backed up by a scientific expert in humidity and industrial ventilators



aplenty (after all there's the Rumble in the Jungle against Italy this Saturday "deep in the Amazon rainforest", as British tabloids tell it.)

The World Cup - the greatest show on earth - kicks off just as a relentless Made in the West (client states included) anti-Chinese and anti-Russian propaganda/downright vilification shatters all known hysteria levels