Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Η φωτογραφία που συγκλόνισε όλο τον πλανήτη

Πριν από 27 χρόνια

UPDATE Νέα Φιλαδέλφεια : Επίθεση των ΑΕΚτζήδων οπαδών στους κατοίκους και επίθεση στην κατάληψη Στρούγκα

Συγκεντρωτική ενημέρωση από ΚΟΝΤΡΑ :

ΑΣΟΒΑΡΟΙ: ΒΡΗΚΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΜΙΑ ΔΙΜΟΙΡΙΑ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ

gr
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ
ΤΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΤΗ ΔΩΣΟΥΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ;
ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
ΦΟΡΤΩΣΑΝ 10 ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΟΥΟΤΑ ΚΑΙ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΖΗΤΗΜΑ 

Μωρέ χέστηκαν οι (τουρκόφυλλάδες) απο τους Εθνοφύλακες της Κομοτηνής!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ: http://anti-neotaxites.blogspot.gr/2014/06/blog-post_3683.html#ixzz35ClJ99iW



ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ...

Liberation: «Η Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Ελληνες στον άνεμο»
Liberation: «Η Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Ελληνες στον άνεμο»
Με δισέλιδο αφιέρωμα, η εφημερίδα «Liberation» αναφέρεται στις προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεων στην Ελλάδα, «κάτω από τις πιέσεις της τρόικας» και την «αγανάκτηση του πληθυσμού».

«Η Ελλάδα πωλεί ό,τι μπορεί, προκειμένου να ελαφρώσει το χρέος, εξαιτίας των αναρίθμητων απαιτήσεων των πιστωτών της» υπογραμμίζει η Ναταλί Ντιμπουά, που υπογράφει το άρθρο με τίτλο «H Ελλάδα πουλά τα πάντα, οι Έλληνες στον άνεμο» και εκτιμά ότι «το πρόγραμμα δεν προχωράει προς το παρόν, εξαιτίας καθυστερήσεων ή αποτυχιών, ενώ παράλληλα φουσκώνει η αντίδραση του κοινού».

Ουκρανία: Ειρηνευτικό σχέδιο 14 σημείων παρουσίασε ο Ποροσένκο


ImageΟ νέος πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο αποκάλυψε σήμερα ένα ειρηνευτικό σχέδιο από 14 σημεία για τον τερματισμό της φιλορωσικής αυτονομιστικής εξέγερσης στην ανατολική Ουκρανία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Inter TV.
Το σχέδιο περιλαμβάνει "αφοπλισμό" των ένοπλων ομάδων,"εγγυήσεις για τη δημιουργία ενός διαδρόμου για τους ρώσους και ουκρανούς μισθοφόρους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη χώρα", "την αποκέντρωση της εξουσίας και την προστασία της ρωσικής γλώσσας μέσω τροποποίησης του Συντάγματος", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού δικτύου.
Μεταξύ των υπολοίπων σημείων περιλαμβάνεται "η απελευθέρωση των ομήρων", "η δημιουργία μίας ουδέτερης ζώνης πλάτους 10 χιλιομέτρων στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία", "η αμνήστευση όσων έχουν καταθέσει τα όπλα και δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα" και "ο τερματισμός της παράνομης κατοχής κυβερνητικών κτιρίων στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ", που τελούν υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών.

Η ζωή μέσα από τα μάτια ενός φωτογράφου πολέμου


«Ο κόσμος έχει απηυδήσει πια με τους Παλαιστίνιους»

"Κάποιος πρέπει να τους σταματήσει!
Ο κόσμος έχει απηυδήσει με τους Παλαιστίνιους
από τον  SAM BAHOUR*

Έχω βαρεθεί αυτούς τους Παλαιστίνιους. Νομίζω ότι ο κόσμος σε γενικές γραμμές έχει επίσης βαρεθεί τους Παλαιστινίους. Έχουν προχωρήσει πολύ με την δαιμονοποίηση των Ισραηλινών και αυτό πρέπει να σταματήσει. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να δράσει τώρα, πριν να είναι πολύ αργά και το Ισραήλ σβηστεί από τον χάρτη και μια δεύτερη τραγωδία ιστορικών διαστάσεων επηρεάσει ένα σημαντικό τμήμα του παγκόσμιου εβραϊκού πληθυσμού.

Το βίωμα μιας φασιστικής επίθεσης, από την πλευρά της μητέρας

maxairwma725Δεν θα περάσει ο φασισμός στη γειτονιά και τα σχολειά μας!
Η δίκη τέλειωσε και ήρθε η ώρα του απολογισμού. Μερικές σκέψεις από τη μητέρα του θύματος, αποτυπώνονται στο κείμενό της, που δημοσιεύουμε παρακάτω:
Κάθειρξη 10 ετών και 6 μηνών είναι η ποινή που επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών στον άνθρωπο που μαχαίρωσε τον 17χρονο μαθητή της Β΄ Λυκείου του 3ου Γενικού Λυκείου Π. Φαλήρου, τον Ιανουάριο του 2013, σκορπώντας ταυτόχρονα τον φόβο και τον τρόμο στις γειτονιές και τα σχολεία του Π. Φαλήρου.
Άλλαξε η ζωή μας… Ζούμε παρέα με τον φόβο… Έχουμε τα μάτια στην πλάτη και ένα τεράστιο ΓΙΑΤΙ να μας βασανίζει… ΓΙΑΤΙ το δικό μου το παιδί;

Τι έγινε όταν οι Ναζί δεσμοφύλακες έπεσαν στα χέρια των κρατούμενων που απελευθερώθηκαν από τους Συμμάχους;...


evraios vs nazi
Οι φωτογραφίες της απελευθέρωσης χιλιάδων κρατούμενων από τα ναζιστικά στρατόπεδα αποτελούν ένα ξεχωριστό κομμάτι της φρικιαστικής ιστορίας του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και καταγράφουν την οργή και το θυμό των βασανισμένων κατά των δεσμοφυλάκων τους στα κολαστήρια των Ναζί. Νταχάου, Γερμανία 1945. Μετά την απελευθέρωση των αιχμαλώτων, Αμερικανοί στρατιώτες ανασύρουν από την τάφρο γύρω από το στρατόπεδο πτώματα Γερμανών φρουρών που λυντσαρίστηκαν και δολοφονήθηκαν από τους πρώην κρατουμένους. Ρώσος αιχμάλωτος υποδεικνύει τον βασανιστή του. Στρατόπεδο Buchenwald, Thuringia, Γερμανία Νταχάου, 1945. Δολοφονημένος Γερμανός πρώην δεσμοφύλακας. Εβραίος αιχμάλωτος βρίσκει ευκαιρία να εκδικηθεί τον δεσμοφύλακά του. Ο Αμερικανός στρατιώτης δεν επεμβαίνει. Φύλακες του στρατοπέδου Buchenwald που κακοποιήθηκαν από εξαγριωμένους πρώην αιχμαλώτους. Buchenwald. Φύλακας που κακοποιήθηκε αλλά γλίτωσε τον θάνατο όταν συνελήφθη από Αμερικανούς στρατιώτες. Απρίλιος 1945, Ohrdrut. Λυντσαρισμένος Γ... 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ Ή ΟΧΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ-ΓΕΜΑΤΑ ΑΠΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ABRAMS;

Μιλιταριστές προλειάνουν το έδαφος για απόκτηση πλήθους μεταχειρισμένων αμερικανικών-ρωσικών όπλων
Η ανάγνωση των πρόσφατων άρθρων στα μιλιταριστικά έντυπα και σάιτ για τη προμήθεια των αμερικανικών τεθωρακισμένων ABRAMS αδυνατεί να ξεκαθαρίσει το αν θα γίνει τελικά η προμήθεια (κάποιοι την οριοθετούν χρονικά τον Σεπτέμβριο), αλλά αποκαλύπτει σε όλους το πραγματικά τεράστιο κόστος των πολεμικών αυτών μέσων που η κυβέρνηση, το στρατιωτικό κατεστημένο και γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι παρουσίασαν ως δωρεά του αμερικανικού στρατού.
Για αυτό και ήδη έχουν αρχίσει να πλασάρουν δικαιολογίες.
Αφενός, τονίζουν την προπαγανδιστική εκστρατεία της κυβέρνησης που τώρα τελευταία παρουσιάζεται αποφασισμένη να ξεμπλοκάρει εξοπλιστικά προγράμματα που κρίνονται απαραίτητα για την αναβαθμισμένη θέση που διεκδικεί το ελληνικό κεφάλαιο στην Ανατολική Μεσόγειο. Γράφουν λοιπόν: «Ο Αβραμόπουλος ελπίζει και πιστεύει ότι η άφιξη των Abrams στην Ελλάδα θα συνδυαστεί και με την υπόθεση των υποβρυχίων 214, το πρώτο από τα οποία γίνεται προσπάθεια να “πέσει” στο νερό επίσης τον Σεπτέμβριο.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ...Υπασπιστής κρεμάστρα στα σκαλάκια…

Υπασπιστής κρεμάστρα στα σκαλάκια…Δεν σχολιάστηκε ευμενώς η παρουσία του Α/ΓΕΝ στο Ηρώδειο για την συναυλία του Μάριου Φραγκούλη. Όχι για τις αγκαλιές και τα φιλιά με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αφού είναι γνωστές οι “κρητικές” σχέσεις που έχει ο αρχηγός με την οικογένεια και δεν είναι και μεμπτό αυτό.Σχολιάστηκε αρνητικά ότι πηγαίνοντας με την μεγάλη τη στολή “έσερνε” μαζί και τον υπασπιστή του τον οποίο μη έχοντας που να τον βάλει , αναγκάστηκε να καθήσει στα σκαλάκια για να του κρατάει και το καπέλο. Τουλάχιστον βγάλτε του ένα εισιτήριο του ανθρώπου…

Με drone θα ψεκάζουν τους απεργούς

Το αεροσκάφος της καταστολής
Θα ψεκάζει χημικά και θα εκτοξεύει πλαστικές σφαίρες κατά απεργών. Πρόκειται για το πρώτο αεροσκάφος καταστολής, που ήδη παρήγγειλε μεταλλευτική εταιρεία για χρήση στα ματωμένα ορυχεία της Νότιας Αφρικής
Το ιπτάμενο ρομπότ Skunk («ασβός») φέρεται να είναι το πρώτο στο είδος του. Αναπτύχθηκε από τη νοτιοαφρικανική Desert Wolf και παρουσιάστηκε τον Μάιο σε έκθεση αμυντικών προϊόντων ως «αεροσκάφος καταστολής διαδηλώσεων».
Εκπρόσωπος της Desert Wolf δήλωσε στο BBC ότι έχει εξασφαλίσει παραγγελίες για 25 μονάδες από μεταλλευτική εταιρεία την οποία αρνήθηκε να κατονομάσει. «Επίσης είμαστε απασχολημένοι με την οριστικοποίηση των παραγγελιών από άλλους πελάτες» πρόσθεσε.

ΡΕ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...ΑΘΛΙΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

ΕΡΩΤΗΜΑ: ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΩΘΟΥΝ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ;

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ-ΤΟ ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ....

Ουσιοεξαρτήσεις: Μια πραγματική απειλή για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Στις ΕΔ προέχει η διατήρηση και η ενίσχυση της φυσικής κατάστασης, της μαχητικότητας και της επιχειρησιακής ετοιμότητας του στρατιωτικού προσωπικού με σκοπό την εκπλήρωση της αποστολής τους. Το προσωπικό καλείται να εκτελέσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων που ενέχουν υψηλό κίνδυνο τόσο για τους ίδιους όσο και για τα λοιπά μέλη οποιασδήποτε ομάδας τους. Τέτοιες δραστηριότητες είναι η χρήση οπλικών συστημάτων, μεταφορές προσωπικού, μεταφορές βαρέων υλικών και δραστηριότητες που απαιτούν προσαρμογή σε ακραίες καταστάσεις εδάφους και καιρού.

Πετρέους: "Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να μετατραπούν σε αεροπορική δύναμη των σιιτικών πολιτοφυλακών"


ImageΟ πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ στρατηγός Ντέιβιντ Πετρέους δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να μετατραπούν "σε αεροπορική δύναμη των σιιτικών πολιτοφυλακών".
Ο αμερικανός στρατηγός προχώρησε στις δηλώσεις αυτές αφού η σιιτικής πλειοψηφίας κυβέρνηση του Νούρι αλ Μάλικι ζήτησε επισήμως από τις Ηνωμένες Πολιτείες να πραγματοποιήσουν αεροπορικά πλήγματα κατά των σουνιτών τζιχαντιστών που από τις 9 Ιουνίου έχουν καταλάβει μεγάλες περιοχές του βορείου Ιράκ και προελαύνουν προς τη Βαγδάτη.
"Εάν πρέπει να υποστηρίξουμε το Ιράκ, αυτή η στήριξη πρέπει να δοθεί σε μία κυβέρνηση, μία κυβέρνηση όλου του λαού, η οποία εκπροσωπεί όλες τις συνιστώσες του Ιράκ", δήλωσε κατά τη διάρκεια διάσκεψης στο Λονδίνο.

Γεωπολιτικά παιχνίδια στο Ιράκ - Η μυστική συνάντηση Πούτιν και ο ρόλος της Τουρκίας

Image
Πηγή: Stratfor 
Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert

Τα πρόσφατα γεγονότα στο Ιράκ αποκρυσταλλώνονται, με τον καλύτερο ίσως τρόπο, μέσα από μια σειρά φωτογραφιών που απαθανάτισε μια ομάδα τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για το Ιράκ και την Λεβάντε (ΙΚΙΛ). Η σειρά αυτή τιτλοφορήθηκε ως “Η Καταστροφή της Συμφωνίας Σάικς-Πίκοτ” (Sykes-Picot Agreement) και επιβεβαιώνει την πρόθεση της ομάδας ΙΚΙΛ να αναστρέψει τις σφαίρες επιρροής της Μέσης Ανατολής, όπως αυτές είχαν παγιωθεί εδώ και έναν αιώνα. 

Θρησκευτικός εμφύλιος στο Ιράκ και πιθανές επιπτώσεις


Image
Γράφει ο  Βασίλης Γιαννακόπουλος* γεωστρατηγικός αναλυτής www.geostrategy.gr


geostrategical@yahoo.gr

Η «φρίκη του Ελλαντάναμο»

assets_LARGE_t_420_956967Mε αφορμή την παγκόσμια μέρα του πρόσφυγα μία έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2007, χωρίς όμως να έχει αλλάξει κάτι έως σήμερα.
Η «φρίκη του Ελλαντάναμο» είδε το φως της δημοσιότητας στις 30 Οκτώβρη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Τις φρικιαστικές μαρτυρίες πάνω από 100 μεταναστών αποκάλυψαν η γερμανική οργάνωση PRO ASYL και η ελληνική «Ομάδα Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών».
Οι μαρτυρίες της φρίκης
«Οι Λιμενικοί χτύπησαν το κεφάλι μου πολλές φορές σ’ ένα κάγκελο. Μετά έφεραν έναν πλαστικό κουβά με νερό. Από πίσω μού κρατούσαν τα χέρια. Ένας άλλος κράτησε το κεφάλι μου από το λαιμό και το έσπρωξε στο νερό. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω». Πρόσφυγας, Χίος.
«Μου έδεσαν τα μάτια και ακούμπησαν ένα κρύο μέταλλο, υπέθεσα την κάννη του όπλου, στον κρόταφο. Το όπλο εκπυρσοκρότησε, αλλά στον αέρα. Νόμισα ότι πέθανα». Πρόσφυγας, Χίος.

Την ενοχή του χρυσαυγίτη για τη δολοφονία της Φαίης ζήτησε η εισαγγελέας

18642836______________________.limghandler
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΛΩΡΟΥ: 
με τον Θανάση Πλεύρη δικηγόρο ο ναζί δολοφόνος (ξέρω ξέρω "είναι δημοκρατικό δικαίωμα η νομική υπεράσπιση " κλπ κλπ)
Την ενοχή του Βαγγέλη Στεφανάκη για τα θανάσιμα χτυπήματα σε βάρος της 23χρονης Φαίης Μπλάχα, στις 6 Απριλίου 2013 στη Νέα Μάκρη, πρότεινε η εισαγγελέας έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η οποία ζήτησε από τακτικούς δικαστές και ενόρκους να μην αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό στον 26χρονο.
Η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικάσει τον 26χρονο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και να μην ενδώσει στη θέση της υπεράσπισής του, που ζητά να κριθεί ένοχος για θανατηφόρα σωματική βλάβη.

Οι νεαροί υπερασπιστές του Λένινγκραντ, που άντεξε μετά από 900 μέρες πολιορκίας και σφοδρούς βομβαρδισμούς...


x_446aad2feed3b740c804fc1562b0d6bcΤο 1937 ο φωτογραφικός φακός του Viktor Bulla απαθανάτισε στο Λένινγκραντ εκατοντάδες παιδιά με αντιασφυξιογόνες μάσκες στο πρόσωπο, στολές και σημαίες στα χέρια. Η φωτογραφία απεικονίζει μια άσκηση προετοιμασίας των «Πρωτοπόρων της Άμυνας», ένα είδος πολιτικής άμυνας λίγο πριν από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Πιθανότατα, αποτέλεσε μέρος της σοβιετικής προπαγάνδας. Δύο χρόνια μετά τη φωτογραφία, ο Χίτλερ, παραβιάζοντας το «Σύμφωνο μη επίθεσης» γνωστό και ως «Μολότωφ – Ρίμπεντροπ», έθεσε σε εφαρμογή την επιχείρηση Μπαρμπαρόσα και εφόρμησε στην ΕΣΣΔ. Άγνωστο παραμένει πόσα από τα παιδιά της φωτογραφίας κατάφεραν να επιζήσουν της πολιορκίας του Λένινγκραντ το 1941, που υπήρξε η μεγαλύτερη σε διάρκεια πολιορκία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι Γερμανοί πίστευαν ότι η πόλη του Λένιν είχε τρόφιμα για δύο μήνες, άρα, σε ένα λίγο μεγαλύτερο διάστημα θα έπρεπε να παραδοθεί. Αλλιώς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα πέθαιναν όλοι από ασιτία, αρρώστιες και τους καθημερινούς βομβαρδισμούς. Τελικ... 

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...Στέλεχος της Εθνικής αγοράζει αρχοντικό αξίας 10,5 εκατ. ευρώ στο Λονδίνο, Πόρσε και Μπέντλεϊ


Λίγοι χρηματιστές στο Λονδίνο επιθυμούν να δουλέψουν για λογαριασμό μιας ελληνικής κρατικής τράπεζας. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, μία ματιά στη Bentley ή το αρχοντικό του Παύλου Στελλάκη στην αριστοκρατική συνοικία Belgravia μπορεί να τους κάνει να αλλάξουν γνώμη.
Για περισσότερο από μία δεκαετία, ο Στελλάκης προήδρευε μιας private-equity θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Κι ενώ η τράπεζα και η οικονομία της χώρας όδευαν προς την κατάρρευσης, αυτός ευημερούσε. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει χαρακτηριστικά στο ρεπορτάζ του ότι το 2009, την εποχή που η Εθνική Τράπεζα λάμβανε την πρώτη δόση κρατικής βοήθειας, ο Στελλάκης κέρδιζε μπόνους ύψους 2,805 εκατομμύρια ευρώ ( 3,8 εκατομμύρια δολάρια) για τα επόμενα τρία χρόνια, εκτός από το βασικό μισθό των 492.111 ευρώ (501.197 στερλίνες).