Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σε κατάσταση συναγερμού οι Ρωσικές ΕΔ


ImageΣε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έθεσε ο Πούτιν τις ένοπλες δυνάμεις της κεντρικής Ρωσίας, λόγες ώρες αφότου η Μόσχα επιβεβαίωσε ότι έχει ενισχύσει τη στρατιωτική παρουσία της στα σύνορά της με την Ουκρανία.
"Σύμφωνα με την εντολή του (Ρώσου προέδρου) από τις 11.00 ώρα Μόσχας οι δυνάμεις της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιφέρειας καθώς και οι στρατιωτικές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή αυτή τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού", ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τι συμβαίνει στο Ιράκ;

Abdulqadir Ar-Rassam2
Του Καπυμπάρα
Το Ιράκ αυτή τη στιγμή φαίνεται να βρίσκεται μπροστά στην πιθανότητα ενός γενικευμένου εμφυλίου πολέμου, που φέρει τα χαρακτηριστικά μιας διακοινοτικής σύγκρουσης ανάμεσα στις κύριες κοινότητες της χώρας, δομημένες είτε σε εθνική βάση, όπως οι Κούρδοι, είτε με επίκεντρο την ένταξη στα διαφορετικά ισλαμικά δόγματα, όπως οι σουνίτες και οι σιίτες.
Το δυτικό Ιράκ έχει πέσει στα χέρια των σουνιτών ανταρτών, που βρίσκονται υπό την στρατιωτική ηγεμονία του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στο Λεβάντε, μιας διάσπασης της Αλ-Κάιντα στην περιοχή και μοιάζει να απειλείται ακόμα και η Βαγδάτη.

Φόβος και δουλεμπόριο – Νταχάου έκανε τον Πειραιά η Cosco – Απολύουν όποιον διαμαρτύρεται! (Πριν, 2 Ιουνίου 2013)

Mpatsoulis Cosco
Στην περίπτωση της Coscoστον Πειραιά η κινεζοποίηση των εργασιακών σχέσεων δεν είναι σχήμα λόγου. Είναι καθημερινή πραγματικότητα για εκατοντάδες εργαζόμενους που προσλαμβάνονται μέσω εργολάβων – δουλέμπορων κι απολύονται με την μεγαλύτερη ευκολία αν διαμαρτυρηθούν για τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας. Μάρτυρας ο Δημήτρης Μπατσούλης που απολύθηκε επειδή διεκδίκησε τα δικαιώματα του: να δουλεύει σε ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Έκτοτε έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της εργοδοσίας.

-       Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στην Cosco;

Το παιχνίδι του Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια και ο ρόλος των οπαδών της ΑΕΚ

του Πάρη Μακρίδη
Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόναςΗ ατμόσφαιρα στη Νέα Φιλαδέλφεια μυρίζει μπαρούτι. Τις τελευταίες είκοσι μέρες εκτυλίσσεται ένας άγριος πόλεμος γύρω από το θέμα της κατασκευής του γηπέδου της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης μαζί με τους οργανωμένους οπαδούς της ομάδας, δείχνουν ότι δεν αστειεύονται: το γήπεδο θα χτιστεί και οποιοσδήποτε αντιστέκεται στους σκανδαλώδεις όρους κατασκευής του και στην παραχώρηση στρεμμάτων από το Άλσος για το σκοπό αυτό, θα παραμεριστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Ιδιωτικός στρατός εναντίον κατοίκων: πράξη 1η

Ντοκουμέντο: Βρετανός μισθοφόρος μεθυσμένος στο Κίεβο

Ντοκουμέντο: Βρετανός μισθοφόρος μεθυσμένος στο Κίεβο
Πριν περίπου δυο ημέρες, ένα τυχαίο περιστατικό που διαδραματίστηκε στην συνοικία Obolon του Κιέβου, έμελλε να αποκαλύψει την άμεση εμπλοκή Βρετανών στρατιωτικών στο αιματοκύλισμα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με το ιστολόγιο dimpenews, από όπου κι αναδημοσιεύουμε την είδηση, Βρετανός που ανήκε στις ειδικές δυνάμεις της Special Air Service (SAS), βρέθηκε σε μισολιπόθυμη κατάσταση υπό την επήρεια πλήρους μέθης.
Ένας πολίτης αιφνιδιάστηκε όταν εντόπισε τον Βρετανό στρατιωτικό να πεσμένο ανάσκελα στο έδαφος.
Τον πλησίασε, επιβεβαίωσε ότι αναπνέει και τον ρώτησε αν χρειάζεται κάποια βοήθεια. Ο στρατιωτικός ψέλλισε στα ρωσικά ένα «όχι» (niet) και ξαναβυθίστηκε σε λήθαργο.

ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ (2 ΔΙΣ ΕΥΡΩ) ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ABRAMS ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ!


Μετά τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες των τζιχαντιστών στο Ιράκ, η σύσσωμη κοινή γνώμη ήθελε τα κυβερνητικά στρατεύματα που υπακούν στις εντολές της Βαγδάτης να μην αγωνίζονται κατά του ολιγάριθμου εχθρού και να αυτομολούν, ή να τρέπονται σε φυγή σε μεγάλους αριθμούς. 

Παρά την χρεοκοπία, το πάρτι των εξοπλισμών αναζητά τρόπους να συνεχιστεί!

Μόλις χθες ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ επεσήμαινε το τεράστιο κόστος των δωρεάν αμερικανικών τεθωρακισμένων, την σύγκρουση των ξένων πολεμικών βιομηχανιών για την ελληνική αρματική αγορά, το ρόλο της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου, αλλά και την παρέμβαση των μιλιταριστικών ΜΜΕ.
Όλες αυτές τις επισημάνσεις μας ισχυροποιεί το άρθρο που αναδημοσιεύουμε από το ειδησεογραφικό σάιτ   imerodromos.gr . που μεταξύ άλλων αναφέρεται όχι μόνο στον παραλογισμό της συγκεκριμένης επιλογής αλλά και στην συνολική εξοπλιστική ατζέντα, κυρίως του Πολεμικού Ναυτικού , αποκαλύπτοντας την πραγματική ουσία της εθνικιστικής ρητορείας. Γιατί αν την προηγούμενη περίοδο οι «εθνικοί κίνδυνοι» και οι «ανάγκες της εθνικής άμυνας» χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογηθεί η αγορά όπλων κολοσσιαίων μεγεθών, αλλά και οι μίζες αστών πολιτικών-ανώτατων στρατιωτικών. Τώρα αποδεικνύεται ότι ουσιαστικά σημειώνονται ευρύτερες πολιτικές συμφωνίες με όρους συμβιβασμού και συνδιαλλαγής, με εμπλοκή και των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με επίδικο τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου, οι οποίες καθορίζουν και τις αγορές όπλων. 

Τζιχαντιστές, Τατάροι και Ουκρανοί νεοναζί σχεδιάζουν να βάλουν «φωτιά» στην Κριμαία και να την κάνουν… Ιράκ

tjihad
Τζιχαντιστές, Τατάροι και Ουκρανοί νεοναζί ενώνουν τις δυνάμεις τους και ετοιμάζονται να μετατρέψουν την Κριμαία σε Συρία ή Ιράκ με σχέδιο μαζικών εκτελέσεων άμαχων ρωσόφωνων. Το σχέδιο τους μάλιστα αυτό, φαίνεται να είναι σε γνώση των ΗΠΑ, αφού δημοσιεύματα αναφέρουν πως υπήρξε επικοινωνία μεταξύ του επικεφαλής των Ουκρανών στην πόλη Ντνεπροπετρόφσκ και της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόριας Νούλαντ.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να μην συσχετισθεί με τη δράση των ισλαμιστών του ISIL στο Ιράκ, ούτε βέβαια με αυτά που συνέβησαν στη Συρία από τους ισλαμιστές αντάρτες. Όλα έχουν ως κοινό παρονομαστή την Τουρκία και τις ΗΠΑ που εξοπλίζουν τους ισλαμιστές που έχουν βάλει φωτιά στην ευρύτερη περιοχή.

29Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

Κάθε Σαββάτο στις 18.05 μ.μ.

Θέμα: 
"Τελικά βασανιστήρια δε γίνονται μόνο στα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. του Ν.Δένδια, αλλά και στον Στρατιωτικό Παιδικό Σταθμό Φερών  Έβρου,  της 31ης Ταξιαρχίας"

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.gr

37 φωτογραφίες που δείχνουν την άλλη πλευρά του Παγκόσμιου Κυπέλλου

37 φωτογραφίες που δείχνουν την άλλη πλευρά του Παγκόσμιου ΚυπέλλουΣτην Βραζιλία διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου. Στους δρόμους της όμως διεξάγεται ένα άλλος είδος αγώνα.

“πουθενά αλλού, τουλάχιστον στην Ευρώπη, η ιστορική αλήθεια δεν υποφέρει τόσο πολύ όσο στο ελληνικό σχολείο…”

“Ο φιλοπουτινισμός της ΧΑ έχει βαθύτερες και πιο απλωμένες πολιτισμικές ρίζες από αυτόν των ακροδεξιών κομμάτων της Δυτικής Ευρώπης. Ούτε ο αντισημιτισμός της φύτρωσε σε κανένα θερμοκήπιό της. Για εκατομμύρια Ελληνες οι Εβραίοι είναι, μαζί με τους Δυτικούς (με τους οποίους άλλωστε συνεργούν), ο προαιώνιος εχθρός του Ελληνισμού.”
κάθε παιδί και μία γαλανόλευκη με το σταυρό στο κοντάρι...
παιδί και μία γαλανόλευκη, κάθε γαλανόλευκη πάντα, με το σταυρό στο κοντάρι…

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΡΒΥΛΑ...


ImageΤα ψέματα που πλασάρουν οι λεγόμενες πηγές ΓΕΣ για να καλύψουν τον ΑΓΕΣ Μανωλά έχουν αλλάξει επίπεδο και είναι ανάλογης ποιότητας με το επίπεδο του.
Αρχικά καταγγείλαμε ότι μοιράζουν στους φαντάρους μεταχειρισμένες αρβύλες και μας έλεγαν οι πηγές ΓΕΣ ότι ο ΑΓΕΣ Μανωλάς έχει δώσει οδηγία να μοιραστούν μόνο καινούργια είδη στους νεοσύλλεκτους. Όμως στο ΚΕΝ Αυλώνα και αλλού μοιράστηκαν ξανά μεταχειρισμένες αρβύλες. Σιγή από το ΓΕΣ και τις ανώνυμες πηγές του...   
Τώρα,  μέγα ζήτημα προέκυψε με το θέμα που δημοσίευσε το Onalert για τα άρβυλα που έχει επιλέξει να φορά ο Α/ΓΕΣ. 

ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ: ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ "ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ"

Επίσκεψη του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου και των αρχηγών ΓΕΕΘΑ-ΓΕΣ-ΑΣΔΕΝ πραγματοποιήθηκε στον Αη Στράτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 22 χρόνων από το θάνατο του πιλότου Ν. Σιαλμά. 
Σε κάποια στιγμή ένας φαντάρος που υπηρετούσε εκεί εντυπωσίασε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας με τις γνώσεις του στη φωτογραφία του. Ο Δ. Αβραμόπουλος του είπε ότι αφού υπηρετείς πέντε μήνες στη παραμεθόριο θα πάρεις μετάθεση για το υπουργείο καθώς σε χρειαζόμαστε εκεί.

Τους έδωσαν και τα… κλειδιά

grcino
Τα «κλειδιά» στρατηγικών υποδομών της Ελλάδας στα κινέζικα μονοπώλια, ετοιμάζεται να παραδώσει η κυβέρνηση εκποιώντας τη δημόσια περιουσία, ενώ την ίδια στιγμή διεκδικεί για λογαριασμό του εφοπλιστικού κεφαλαίου και εγχώριων μονοπωλιακών ομίλων συμφωνίες που θα μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία τους.

Μυστική αποστολή εισαγγελέα στη Σουηδία για τις μίζες των ιπτάμενων ραντάρ Erieye


ImageΈλληνας εισαγγελέας ταξίδεψε με απόλυτη μυστικότητα στην Σουηδία ,για να εξετάσει μάρτυρα που είχε να δώσει πληροφορίες για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ Erieye στην Ελληνική ΠΑ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα από τη Σουηδία, πριν από περίπου 10 ημέρες στην Ελληνική πρεσβεία της Στοκχόλμης “ένας ηλικιωμένος άνδρας κατέθεσε σε Έλληνα εισαγγελέα επί πέντε ώρες για την υπόθεση των ιπτάμενων ραντάρ”.
Το δημοσίευμα αναφέρει και το όνομα του άνδρα είναι Liss Olof Nenzell που κατέθεσε για μίζες εκατομμυρίων ευρώ και δόθηκαν σε πρόσωπα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μάρτυρας υποστήριξε ότι τα χρήματα μοιράστηκαν σε πολιτικούς, στρατιωτικούς και άλλους αξιωματούχους. Ο Nenzell είχε μιλήσει και στο Reuters γι΄ αυτό το θέμα.

Το θανάσιμο δίλημμα της Τουρκίας: ISIL ή Κούρδοι;

Το παράδειγμα της Τουρκικής εξωτερικής πολιτικής την περίοδο 2002-2014 θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια, τις διπλωματικές και στρατιωτικές σχολές όλου του πλανήτη, ως το χαρακτηριστικό δείγμα μίας αναθεωρητικής και αλαζονικής πολιτικής η οποία αντί της δόξας που ευαγγελιζόταν έφερε τον πόνο, τον πόλεμο, την ήττα, τελικά ίσως και τη διάλυση της χώρας που την υιοθέτησε.

Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην περιοχή του Λεβάντε (Συρίας) και Ιράκ πέραν των άμεσων αρνητικά επηρεασμένων από τα τεκταινόμενα, δηλαδή της Δαμασκού και της Βαγδάτης, οι οποίες όπως και να το πάρει κανείς ακόμα και εάν επιβιώσουν της αντιπαράθεσης θα έχουν βγει βαριά λαβωμένες από τη δοκιμασία, έχει έναν τεράστιο νικητή, έναν συγκλονιστικά μεγάλο ηττημένο και μία «wild card» της οποίας η τύχη θα εξαρτηθεί από τις γενικές ισορροπίες που θα δημιουργηθούν στην ευρύτερη περιοχή και στο κατά πόσο η σύγκρουση να εξελιχθεί σε έναν ευρύτερο διαμουσουλμανικό θρησκευτικό πόλεμο.

Οι Εσθονοί ζητούν ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα στο έδαφός τους…

Ο πρωθυπουργός της Εσθονίας, Τάαβι Ρόιβας, κάλεσε ανοιχτά το ΝΑΤΟ να σταθμεύσει μόνιμα στρατεύματά του στο έδαφος της χώρας του, ως απάντηση στις ρωσικές πράξεις στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας μάλιστα δεικτικές εκφράσεις για να περιγράψει τη ρωσική απειλή, του τύπου «ανοίξτε τα μάτια σας και μείνετε ξύπνιοι»!

Το ΝΑΤΟ έχει τριπλασιάσει τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών που σταθμεύει στη χώρα για τη διενέργεια περιπολιών για την εξασφάλιση του εναέριου χώρου των Βαλτικών Δημοκρατιών, ως αποτέλεσμα της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Απόρρητο το σχέδιο για τα ΕΑΣ αλλά μόνο για την Βουλή κι όχι για το ΔΝΤ!


Image“Απόρρητο” το σχέδιο αναδιαρθρωσης των ΕΑΣ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε η ΑΝΥΕΘΑ σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Θοδωρής Δρίτσας αναρωτιέται βέβαια πως αυτό το σχέδιο αν και απόρρητο παρουσιάστηκε σε στελέχη της της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Με αφορμή όλα αυτά κατέθεσαν νέα ερώτηση και αίτηση εγγράφων για να ενημερωθεί και η Βουλή.
Η ερώτηση:
Με την υπ' αριθμ. 741/2014 Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος (Αιτωλοακαρνανίας), Θοδωρής Δρίτσας (Α' Πειραιά και Νησιών), Αγνή Καλογερή (Σάμου), Βασίλης Χατζηλάμπρου (Αχαΐας) ζήτησαν από τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας να καταθέσει στη Βουλή

Κόσοβο: Έκλεισαν ξανά τη γέφυρα στη Μιροβίτσα οι Σέρβοι

Μία μόλις μέρα μετά την απομάκρυνση των υλικών που είχαν τοποθετηθεί στη γέφυρα του ποταμού Ίμπαρ που χωρίζει το σερβικό από το αλβανικό τμήμα της πόλης Μιτροβίτσα στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, Σέρβοι την απέκλεισαν ξανά…

Η ενέργεια προκάλεσε την αντίδραση του Χασίμ Θάτσι, που απείλησε με σύλληψη και παραπομπή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων.
Η ενέργεια δείχνει ότι υπάρχει διχασμός ανάμεσα στους Σέρβους για το αν θα έπρεπε να ανοίξει η γέφυρα ή όχι, με τον Σέρβο δήμαρχο να δηλώνει, ότι σκόπευε να μετατρέψει την ιστορική πλέον γέφυρα, σε πάρκο ειρήνης… Τα σχέδια μάλλον θα πρέπει να περιμένουν και δηλώσεις όπως αυτές του Θάτσι, δεν συνεισφέρουν στην κατεύθυνση να ηρεμήσουν κάποια στιγμή τα πνεύματα, αφού τα γεγονότα του βρόμικου πολέμου, είναι ακόμα ζωντανά στις μνήμες των Σέρβων.

Σαφές μήνυμα… το Ισραήλ αγόρασε κουρδικό πετρέλαιο

Οι Ισραηλινοί προβαίνουν στην πρώτη μεγάλη τους προμήθεια κουρδικού πετρελαίου (έχουν στο παρελθόν προμηθευτεί μικρότερες ποσότητες), στέλνοντας έμμεσο αλλά σαφές μήνυμα περί της υποστήριξης της φιλοδοξίας τους να αποκτήσουν το δικό τους εθνικό «σπίτι», με την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους.

Το πετρελαιοφόρο πλοίο SCF Altai έχει «δέσει» από το πρωί στο λιμάνι της πόλης Άσκελον και αναμένεται να ξεφορτώσει το πετρέλαιο αύριο το πρωί. Ενδιαφέρον έχει επίσης, το ότι η όλη συναλλαγή προχωρά με τουρκική διευκόλυνση, αν και θα ήταν εξαιρετικά πρώιμο να συμπεράνει κανείς ότι το γεγονός αυτό σχετίζεται με τις προβληματικές σχέσεις ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Τούρκους. Αδιευκρίνιστο είναι το μέλλον του πρώτου φορτίου κουρδικού πετρελαίου, αφού η φημολογία περί του προορισμού του δεν επιβεβαιώθηκε, με το πλοίο που το μετέφερε να έχει ελλιμενιστεί στο Μαρόκο, αναμένοντας την εξεύρεση πελάτη, αφού οι τοπικές αρχές δεν έχουν επιτρέψει την εκφόρτωση στο διυλιστήριο «Μεχαμέντια».http://www.defence-point.gr/news/?p=105125

«Μορφωμένοι Γερμανοί αξιωματικοί αποφάσισαν και εξετέλεσαν κλοπή»

acropoli-nazi
Δημητρα ΜυριλλαΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ• 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014,  • 


10.600 σπαράγματα αρχαίων αντικειμένων που εκλάπησαν στην Κατοχή από τους Γερμανούς ναζί επιστρέφουν στην Ελλάδα. Εκατοντάδες χιλιάδες αγνοούνται….

Γιατί οι Κινέζοι «αγάπησαν» την Ελλάδα…

cosco
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΧΟΛΕΒΑΣ• 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, 21:51 • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



H γαλλική εφημερίδα Le Monde εκτιμά πως, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Κινέζου πρωθυπουργού στην Αθήνα, θα «κλειστούν» επενδύσεις 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.

The death of a great American city: why does anyone still live in Detroit?

A vacant and blighted home on Detroit's east side
A vacant and blighted home on Detroit's east side. Photograph: Reuters
The city’s social contract was shredded long ago and everyone knows time is running out – but some Detroiters have hope

ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

صورة من الطائرة ......................
Εικόνα από το αεροπλάνο..................... (Μεταφράστηκε από: Bing)

Οταν δεχεσαι συγχαρητήρια απο τους Ναζι, μια χαρα τα κατάφερε ο Μελισσανίδης

καλησπέρα, καληνύχτα και καλή τύχη

Η μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο αριθμός των εκτοπισμένων που εγκαταλείπουν τις εστίες τους σ’ όλο τον κόσμο εξαιτίας συγκρούσεων και κρίσεων ξεπέρασε το όριο των 50 εκατομμυρίων, για πρώτη φορά από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο - Δείτε το εξαιρετικό βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Μη γίνεις μπάτσος, μήτε ασφαλίτης,μη δηλώσεις αστυνομικές σχολές!

 Μη γίνεις μπάτσος, μήτε ασφαλίτης,μη δηλώσεις αστυνομικές σχολές!Ανοιχτή επιστολή στα παιδιά που μεγάλωσα και τώρα έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις:
Μη γίνεις μπάτσος, μήτε ασφαλίτης, μη δηλώσεις αστυνομικές σχολές!
Γνώρισα και μεγάλωσα περισσότερα από χίλια παιδιά στα 30 χρόνια που δούλεψα στους παιδικούς σταθμούς. Είδα παιδιά που ήταν υπέροχα μικρά, να είναι μεγαλώνοντας απέναντί μας στις διαδηλώσεις οπλισμένα σαν αστακοί και θύμωσα. Είδα παιδιά να είναι απεργοί, διαδηλωτές και τα καμάρωσα. Είδα ασφαλίτη, πατέρα παιδιών που μεγάλωνα, να παριστάνει στη πορεία τον διαδηλωτή. Δεν πρόλαβα να πλησιάσω και εξαφανίστηκε, πήγε στους άλλους που δεν τον ήξεραν.

The Lack of Major Wars May Be Hurting Economic Growth


The continuing slowness of economic growth in high-income economies has prompted soul-searching among economists. They have looked to weak demand, rising inequality, Chinese competition, over-regulation, inadequate infrastructure and an exhaustion of new technological ideas as possible culprits.
An additional explanation of slow growth is now receiving attention, however. It is the persistence and expectation of peace.
The world just hasn’t had that much warfare lately, at least not by historical standards. Some of the recent headlines about Iraq or South Sudan make our world sound like a very bloody place, but today’s casualties pale in light of the tens of millions of people killed in the two world wars in the first half of the 20th century. Even the Vietnam War had many more deaths than any recent war involving an affluent country.