Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΠΟΛΕΜΟ! ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ...

Ολοκλήρωση 2ου ΒΣΧΜΧ/ΠΕΝΕΦΥΟ

"Το δε την πόλιν σοι δούναι ούτ' εμόν εστίν ούτ' άλλου των κατοικούντων εν αυτή, κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών".      Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος, Αυτοκράτωρ Νέας Ρώμης
 

τ’ άπλυτα της ελληνικής ιστορίας και η λογοτεχνική τους μπουγάδα

Η κατασκευή της ηρωικής εικόνας του Μακεδονικού Αγώνα από την Πηνελόπη Δέλτα φωτίζεται με την έρευνα του Σπύρου Καράβα 
Αντώνης Λιάκος 
Με φρίκη τα διεθνή Μ.Μ.Ε. αναφέρονται στις ομαδικές εκτελέσεις αιχμαλώτων από φανατικούς εξτρεμιστές του Ισλάμ, στο Ιράκ, τις μέρες αυτές, ή στη Συρία, τους προηγούμενους μήνες. Ακόμη μεγαλύτερη φρίκη όταν πρόκειται για αμάχους. Μια παρόμοια ιστορία είναι η ακόλουθη: μια ομάδα ενόπλων, συναντά στο δάσος καμιά εκατοσταριά άοπλους υλοτόμους, τους συλλαμβάνει, τους δένει πισθάγκωνα, τους παίρνει μαζί της και όταν φτάνει σε μεγάλο και βαθύ ποταμό τούς ρίχνει στο νερό. Λίγο αργότερα, δεκάδες πτώματα ξεβράζοναι στις όχθες. Την ιστορία αυτή τη γνώριζε η Πηνελόπη Δέλτα και τη βρίσκουμε στο αρχείο της. Είναι μια καταγραμμένη συζήτηση που είχε με τον επικεφαλής της ένοπλης ομάδας, τον Σπύρο Σπυρομήλιο που συμμετείχε στον Μακεδονικό Αγώνα ως καπετάν Μπούας. Το ποτάμι είναι ο Αλιάκμονας. Ο Σπυρομήλιος δεν δικάστηκε για εγκλήματα κατά αμάχων. Προβιβάστηκε σε στρατηγό της Χωροφυλακής και θεωρείται ήρωας του βορειοηπειρωτικού αγώνα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-Θάσος: Καταδικάστηκαν ναυτεργάτες επειδή απήργησαν (ΦΩΤΟ)

Σε 8 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκαν στη Θάσο 28 ναυτεργάτες (20 εν ενεργεία και 8 συνταξιούχοι) με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών», επειδή συμμετείχαν στις πανελλαδικές πανεργατικές απεργίες στις 11 Μάρτη 2010 και στις 14 Ιούνη 2012. Οι ναυτεργάτες άσκησαν έφεση.
Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια στο Λιμένα πραγματοποίησε από το πρωί τοΠΑΜΕ. Στο πλευρό των ναυτεργατών βρέθηκαν ως μάρτυρες ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος,ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Σάββας Τσιμπόγλου πρόεδρος της ΠΕΜΕΝ. Νωρίτερα οι ναυτεργάτες κρίθηκαν αθώοι από την πρώτη κατηγορία η οποία αφορά στο ότι δεν επέτρεψαν τον απόπλου του πλοίου. http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/46182/thasos-katadikastikan-naytergates-epeidi-apirgisan-foto#/0

ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΡΑΤΟΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ!

Ανώνυμη καταγγελία για σχολείο του Πειραιά Του Χρήστου Σύλλα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΜΥΚΗΤΕΣ

Image

Συνάδελφοι, το κακό έχει παραγίνει. Η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας και του ΑΓΕΣ Μανωλά να μας χορηγεί μεταχειρισμένες αρβύλες, σε συνδυασμό με το ατελείωτο τρέξιμο, τις αγγαρείες, τις ασκήσεις και τις σκοπίες, προκαλεί πλήθος κινδύνων για την υγεία μας.

Ένα από τα πιο συνυθισμένα προβλήματα, ιδιαίτερα  τους μήνες τους καλοκαιριού είναι οι μύκητες.
Πήραμε τη πρωτοβουλία να αναδημοσιεύσουμε το σχετικό κείμενο που ακολουθεί θέλοντας να συμβάλλουμε στην ενημάρωση σας και να αναδείξουμε κάποιους τρόπους αντιμετώπισης.
Κουράγιο συνάδελφοι. 
Ας δυναμώσουμε την τάση αμφισβήτησης και συλλογικής διεκδίκησης και μέσα στον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Αντιμετωπίστε εναλλακτικά τους μύκητες των ποδιών!

Δημόσια Δήλωση Ολικής Άρνησης Στράτευσης Κ.Σακκά-Δ.Μανίτσα

Εν μέσω επαναλαμβανόμενων διώξεων, αυτοφώρωνστρατοδικείων και διοικητικών προστίμωνακόμα 2 αντιμιλιταριστές σύντροφοι δηλώνουν δημόσια την πρόθεση τους να αρνηθούν ολικά τον στρατό. Η κίνηση τους αυτή έρχεται 2 μόλις μέρες πριν τη δίκη του ολικού αρνητή στράτευσης Χαρ. Ρίτσιου, που δικάζεται στο Ρουφ την τετάρτη 25-06-2014. Κανένας μόνος του απέναντι στους χακί εκβιασμούς. Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών.

η δήλωση σε pdf εδώ

dilosi olikis arnisis stratefsis - sakkas-manitsas - 06-2014 - frontdilosi olikis arnisis stratefsis - sakkas-manitsas - 06-2014 - back













Ξεκινάει η υδρόλυση των χημικών όπλων στη Μεσόγειο

Το τελευταίο φορτίο των χημικών όπλων που είχε δηλώσει η Δαμασκός απομακρύνθηκε από τη Συρία.
Το τελευταίο φορτίο των χημικών όπλων που είχε δηλώσει η Δαμασκός στη διεθνή κοινότητα απομακρύνθηκε από τη Συρία ενόψει της καταστροφής του στη θάλασσα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) από τη Χάγη.
«Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω το πλοίο, το δανέζικο Ark Futura, το οποίο μεταφέρει τα χημικά όπλα, αποπλέει από το λιμάνι της Λαττάκειας», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του ΟΑΧΟ Αχμέτ Ουζουμτζού σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Τα φρικιαστικά πειράματα στο Άουσβιτς: Ποιες ήταν οι γυναίκες του διαβόητου "Μπλοκ 10"

Το Μπλοκ 10 ήταν ένα κτίριο στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, όπου γίνονταν ιατρικά πειράματα σε γυναίκες από εγκληματίες γιατρούς
Στα αποτρόπαια και εγκληματικά ιατρικά πειράματα στα οποία υπέβαλαν γιατροί ναζί τις κρατούμενες εβραίες στο διαβόητο «Μπλοκ 10» του στρατοπέδου 'Αουσβιτς αναφέρθηκε στη διάλεξη του ο καθηγητής Χανς-Γιοάχιμ Λανγκ, συγγραφέας του ομώνυμου βιβλίου που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 2011, σε αίθουσα του Goethe-Institut.

Πολεμικό Στόλο στέλνει το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα - Κατέπλευσε ήδη στην Κωνσταντινούπολη!


Πολεμικά πλοία του NATO της 2ης Μόνιμης Ομάδας (Standing NATO Maritime Group 2) έχουν καταπλεύσει στην Κωνσταντινούπολη και εκτιμάται ότι αποστολή τους είναι η Μαύρη Θάλασσα και η θαλάσσια απαγόρευση σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση της έντασης.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένας σημαντικός στολίσκος ΝΑΤΟϊκών σκαφών επιφανείας, ετοιμάζεται να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η άψιξη και άλλων δύο ΝΑΤΟϊκών σκαφών, ενός βρετανικού και ενός ιταλικού.
Σύμφωνα με turkishnavy.net, Cem Devrim Yaylali, τα πλοία επί του παρόντος είναι:

Ωπα μάγκες… Καίγεται η ΑΕΚ για την ιδιωτικοποίηση του Άλσους;

alsos-e1333059987947
Διαβάζω σε άλλο site που εμπορεύεται ΑΕΚοσύνη ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ΑΕΚ να περάσει το άρθρο 18 και 19 του ρυθμιστικού… Και επισημαίνει μάλιστα το σχετικό ρεπορτάζ πως αφού δεν μπορεί να αξιοποιήσει ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας το Άλσος, είναι καλύτερα να περάσει σε άλλα χέρια, ιδιωτικά!!! Ο κόσμος της ΑΕΚ ξέρει τι παίζεται τελικά; Αυτό είναι καινούργιο κόλπο, δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι… Τι σχέση έχει η ΑΕΚ και τι συμφέροντα μπορεί να έχει από τα άρθρα 18 και 19… Ξέρετε τι λένε αυτά τα άρθρα; Ότι το Άλσος πρέπει να περάσει στη διαχείριση του Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής. Δηλαδή η ΑΕΚ τι σχέση έχει με αυτή την ιστορία και γιατί αγωνιά αν θα περάσουν τα συγκεκριμένα άρθρα; Πίσω από τη διαχείριση αυτού του «Φορέα Ανάπλασης και Διαχείρισης Μητροπολιτικών και Υπερτοπικών Πάρκων Αττικής», υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα και ανάθεση του έργου σε εταιρίες ιδιωτικών συμφερόντων;;;

Παλαιστίνη: Ησυχία, δολοφονούμε!

Israeli soldiers arrest a young Palestinian boy following clashes in Hebron, on June 20, 2014
Israeli soldiers arrest a young Palestinian boy following clashes in Hebron, on June 20, 2014

Το 1821 χωρίς δάφνες και στεφάνια

270572_199940150052235_4902004_nΈνα από τα βασικά ιδεολογήματα που προβάλει η εκσυγχρονιστική αστική άποψη για το 1821 είναι ότι τελικά οι «ξένοι» έφεραν την απελευθέρωση στην Ελλάδα (και κυρίως βέβαια οι Δυτικοί, παρά τη συμμετοχή της τότε Ρωσίας). Το ιδεολόγημα αποσκοπεί στην επαναβεβαίωση του «ανήκουμε στη Δύση» και σε αυτήν εντάσσεται το ντοκιμαντέρ του Σκάι -όπως ασφαλώς και η επαναβεβαίωση ότι κάθε επανάσταση από τα κάτω, από τους λαούς, είναι αδύνατη. Πράγματι, η απόβαση του αιγυπτιακού στρατού στην Πελοπόννησο, το 1825 υπό τον Ιμπραήμ είχε οδηγήσει την επανάσταση στο χείλος της συντριβής. Και είναι επίσης αληθές ότι η ναυμαχία του Ναβαρίνου (Οκτώβριος του 1827) σήμανε την αρχή της αναγνώρισης του ελληνικού κράτους.
Ωστόσο τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα από μια σχηματική ανάγνωση που επιζητεί να βάλει τις τότε «μεγάλες δυνάμεις» σε ρόλο απελευθερωτή.

Προαλείφουν την… μετεξέλιξη της «ΤΔΒΚ» σε συνιστών κράτος!

Προαλείφουν την… μετεξέλιξη της «ΤΔΒΚ» σε συνιστών κράτος!
Με βασικό άξονα, τη μετεξέλιξη του ψευδοκράτους σε συνιστών τ/κ κρατίδιο, η τουρκική πλευρά επιχειρεί να κερδίσει χρόνο και πόντους στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις. Οι θέσεις που καταθέτει η τουρκική πλευρά εξουδετερώνουν τις δυνατότητες συνεννόησης και διπλωματικές πηγές θεωρούν πως στρατηγικός στόχος των Τούρκων είναι να οδηγηθεί η διαδικασία σε αδιέξοδο. Με βάση τις θέσεις που έχει καταθέσει η τουρκική πλευρά, είναι ενδεικτικές και οι προθέσεις της. Μεταξύ άλλων, η τουρκική πλευρά θέτει θέμα διεθνούς εκπροσώπησης. Στη διάρκεια της συζήτησης των εξωτερικών σχέσεων, ζητούν όπως υπάρχει εναλλαγή στις θέσεις των πρεσβευτών σε δώδεκα μεγάλες διπλωματικές αποστολές και η κατανομή τους 50-50.

Κίνδυνος στρατιωτικής εμπλοκής του Ισραήλ στη Συρία

Ένα άρθρο – ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στον ιστοχώρο ισραηλινής εφημερίδας, αποκαλύπτονται άγνωστες πτυχές της σύγκρουσης στη Συρία και καθίσταται σαφές ότι το ενδεχόμενο ισραηλινής στρατιωτικής εμπλοκής στον εμφύλιο, είναι δυστυχώς, πιθανότατο…
ΠΗΓΗ: Του Τζόναθαν Σπάιερ, «Behind the Lines: A most discreet Israeli intervention in Syria», The Jerusalem Post, 31 Μαΐου 2014, (url:http://www.jpost.com/Features/Front-Lines/Behind-the-Lines-A-most-discreet-Israeli-intervention-in-Syria-354848ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΨΑΧΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ-ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο θάνατος εφήβου Ισραηλινού, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε βλήμα όλμου προερχόμενο από τη συριακή πλευρά των συνόρων, οδήγησε σε σκληρά αντίποινα από τους Ισραηλινούς.

Χρεώνοντας το χτύπημα με συνοπτικές διαδικασίες στη συριακή κυβέρνηση του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αφού συχνά-πυκνά πέφτουν «αδέσποτα» βλήματα στο Ισραήλ,δόθηκε εντολή και η ισραηλινή Αεροπορίαισοπέδωσε κυριολεκτικά στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε διάφορα σημεία στον νότιο Λίβανο.
Στις αρχές οι Ισραηλινοί έβρισκαν και από μόνοι τους δικαιολογίες, λέγοντας ότι επρόκειτο για βλήματα που από λάθος έπεσαν στο έδαφός τους με διάφορες αφορμές, τη σύγκρουση των κυβερνητικών δυνάμεων και της Χεζμπολάχ με ισλαμιστές αντάρτες, ή τους πανηγυρισμούς για την επανεκλογή του Άσαντ.http://www.defence-point.gr/news/?p=105283

Στο στόχαστρο του ΥΠΟΙΚ οι παροχές σε είδος που λαμβάνουν οι ένστολοι

ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΕ ΚΑΑΥ-ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.
ΤΑ ΚΑΑΥ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΘΡΕΨΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!

Πιθανή η στρατιωτική εμπλοκή της Δύσης σε Ιράκ και Ουκρανία - Ανάλυση


Του Χρήστου Α. Καπούτση
ImageΠυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ. Στο Λουξεμβούργο, συνεδρίασαν υπό Ελληνική Προεδρία, οι 28 Υπουργοί Εξωτερικών της Ε.Ε., ενώ ακολουθεί διήμερη Σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλες. Στις συνεδριάσεις μετείχαν και εκπρόσωποι των Αραβικών κρατών και της Ουκρανίας.
Ευρωπαίοι και αμερικανοί αξιωματούχοι δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους, για τις συνέπειες όσων διαδραματίζονται στην ανατολική γειτονιά της Ευρώπης και στη Μέση Ανατολή. 

Επικίνδυνοι άνθρωποι ή επικίνδυνος νόμος;

Παρά τις αντιδράσεις, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη για τη δημιουργία μιας ειδικής κατηγορίας κρατουμένων, για τους οποίους δεν θα ισχύουν οι μέχρι σήμερα ρυθμίσεις του Σωφρονιστικού Κώδικα.
kagkela-filakiΤο φιτίλι που ονομάζεται συνθήκες κράτησης στην Ελλάδα αποφάσισε να ανάψει ο υπουργός Δικαιοσύνης, προτάσσοντας πριν από κάθε άλλο πρόβλημα στις φυλακές τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ’ ή επί το λαϊκότερο Γκουαντάναμο. Μάζεψε ο υπουργός κάποια σκόρπια ανώδυνα θετικά μέτρα για αρρώστους και κρατουμένους που μπορούν να αφεθούν με όρους, πρόσθεσε και κάποιες δικονομικές εκκρεμότητες και δημιούργησε ένα υπερνομοσχέδιο για το πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής, με κύριο στόχο τη σύσταση ειδικών φυλακών απόλυτης απομόνωσης. 

Οι κούρδοι του Ιράκ ανακοινώνουν ανεξάρτητο Κουρδιστάν στο CNN

0,,15671864_303,00
του Χρυσόστομου Λουκά

Τα κανάλια ζητούν σκλάβους για τα ξενοδοχεία

sacer_terre_mes_march
Κείμενα και ρεπορτάζ προς όφελος συγκεκριμένων ξενοδόχων της Κέρκυρας κυκλοφορούν από την Κυριακή σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμού της χώρας.
Αφορμή αποτέλεσαν οδηγίες που απέστειλαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ξενοδοχουπαλλήλων για την προστασία των εργαζομένων ύστερα από περιστατικά λιποθυμιών αλλά και ανθρώπων που έφτασαν στο νοσοκομείο από τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας.
Στις οδηγίες των συνδικαλιστών, ζητείται από τους εργαζόμενους να τηρούν τα νόμιμα ωράρια εργασίας και να αναφέρουν περιστατικά παράνομων υπερωριών και απάνθρωπων συνθηκών εργασίας.