Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

ΓΕΝ: Πρόσκληση Στρατευσίμων 2014 Δ΄ΕΣΣΟ


ImageΜε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2014 Δ΄/ΕΣΣΟ, στις 14 Ιουνίου 2014 και 15 Ιουλίου, οι παρακάτω:
α. Από την Κλάση 2016 (γεννηθέντες το έτος 1995) τους στρατεύσιμους που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα Μητρώα Αρρένων αρμοδιότητας των Στρατολογικών Υπηρεσιών (ΣΥ) Νοτίου Αιγαίου, Ηπείρου, Θεσσαλονίκης και Δυτικής Αττικής.
β. Από τις Κλάσεις 1991 μέχρι και 2015 (γεννηθέντες από το έτος 1970μέχρι και το έτος 1994) από όλους τους Νομούς του Κράτους και από την κλάση 2016 των Νομών που κλήθηκαν μέχρι σήμερα,ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, εφόσον οι λόγοι της υποχρέωσης τους για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1 Μαρτίου 2014 μέχρι και 30 Απριλίου 2014.

Δουλεύοντας μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσής μας

Η ιστορία ενός φρουρού. (Παρουσίαση μιας μαρτυρίας με σκίτσα)

42
Επιμέλεια - μετάφραση: Γιώργος Μιχαηλίδης - Φωτο-Booth - 24/06/2014  #Η ιστορία που ακολουθεί πρωτοδημοσιεύτηκε στο αυστραλιανό site The Global Mail”και αποτελεί την παρουσίαση με σκίτσα μιας μαρτυρίας ανθρώπου που εργάστηκε σε αυστραλιανό κέντρο κράτησης μεταναστών. 

ΗΣΥΧΙΑ, ΗΡΘΕ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΚΕΡΚΥΡΑ!...Ξενοδοχείον… η κόλαση !!!

Ύστερα από την επίθεση που δέχθηκαν από τους εργοδότες τους αλλά και ορισμένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας απαντούν αποκαλύπτοντας τις εφιαλτικές συνθήκες εργασίας που έχουν επιβληθεί στο νησί.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Οι μεγάλες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις έχουν... γεμίσει τουρίστες, τα ταμεία τους έχουν ξεχειλίσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Την ίδια ώρα λόγω all inclusive και κατευθυνόμενου τουρισμού , οι τουρίστες αυτοί δεν φαίνονται στους δρόμους της Κέρκυρας.

ΕΛΚΕΘΕ: 4.000 ΦΟΡΕΣ ΠΑΝΩ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΚΑΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Υψηλότατες συγκεντρώσεις αρσενικού και ραδίου εντοπίστηκαν στο λιμάνι Στρατωνίου, οι οποίες σχετίζονται άμεσα με τη μεταλλευτική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, σύμφωνα με έρευνα του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Οι Γερμανοί δεν θέλουν βάσεις του NATO στην Ανατολική Ευρώπη


ImageΣχεδόν τα τρία τέταρτα των Γερμανών αντιτίθενται στις στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη, κάτι που επιθυμούν η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής εξαιτίας της απειλής, όπως την αντιλαμβάνονται, από τη Ρωσία, σύμφωνα με μία νέα δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η Πολωνία, η Εσθονία, η Λιθουανία και η Λετονία –όλες χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ– είναι από αυτές που υποστηρίζουν ένθερμα την επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας κι έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα δικά τους σύνορα.

Ιράκ-Συρία: Σύμπραξη Αλ-Κάιντα και ΙΚΙΛ


ImageΟι δύο αντίπαλες εξτρεμιστικές ισλαμικές ένοπλες οργανώσεις, τοΙσλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) και το Μέτωπο Αλ-Νόσρα, η συριακή πτέρυγα της Αλ-Κάιντα, αποφάσισαν να συμπράξουν στο Αμπου Κάμαλ, τη μεγαλύτερη πόλη της συρο-ιρακινής μεθορίου, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Η δήλωση πίστης προς το ΙΚΙΛ έγινε σε μία ατμόσφαιρα έντασης ανάμεσα στην αλ-Κάιντα και τις τοπικές ισλαμιστικές ανταρτικές ομάδες.
Τον Απρίλιο, το Μέτωπο αλ-Νόσρα απώθησε επίθεση του ΙΚΙΛ στην πόλη Αμπού Κάμαλ. Περί τους εκατό σκοτώθηκαν κατά τις συγκρούσεις αυτές. Στις αρχές του Ιανουαρίου, μπροστά στην ωμότητα και την ηγεμονική διάθεση του ΙΚΙΛ, οι "μετριοπαθείς" ισλαμιστές αντάρτες και το Μέτωπο αν-Νόσρα έστρεψαν τα όπλα τους κατά των πρώην συμμάχων τους στον πόλεμο κατά του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Ασαντ, στις ζώνες που τελούν υπό τον έλεγχό τους. 

Αμερικανική επίθεση στο Ιράκ με uav

ImageΤο τηλεοπτικό δίκτυο El Cezire  με κέντρο το Κατάρ, παρουσιάζοντας ως πηγή την κρατική τηλεόραση του Ιράκ, μετέδωσε ότι μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα του αμερικανικού στρατού πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον στοιχείων του ISID-ISIL στη συνοριακή είσοδο Kaim μεταξύ Ιράκ και Συρίας. Την ίδια είδηση ανάρτησε η ιστοσελίδα του NTV της Τουρκίας με πηγή τηνεπίσημη τηλεόραση του Ιράκ, El-Irakiye.Όμως, το Πεντάγωνο στις ΗΠΑδιέψευσε τους ισχυρισμούς.

Τα μνημόνια κρίνονται αντισυνταγματικά ΜΟΝΟ για τους δικαστικούς


Τα μνημόνια κρίνονται αντισυνταγματικά ΜΟΝΟ για τους δικαστικούς

Σοβαρά ερωτηματικά για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης γεννά η τροπολογία που κατατέθηκε την Τρίτη στη Βουλή, και η οποία προβλέπει την αύξηση των μισθών των δικαστικών στα επίπεδα που βρίσκονταν το 2012, την ίδια στιγμή που κοινωνικές ομάδες που διεκδικούν δικαστικά την ανατροπή των εξοντωτικών περικοπών οι οποίες τους έχουν επιβληθεί βλέπουν τη Δικαιοσύνη να τους γυρίζει την πλάτη και να απορρίπτει τα αιτήματά τους.

«Κυνηγοί Κεφαλών» της Χρυσής Αυγής κατά Ομογενών

Από τη σελίδα της Χρυσής Αυγής στις ΗΠΑ κοινοποιήθηκαν όλα τα προσωπικά στοιχεία Ελλήνων της Διασποράς, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑ, δημοσιογράφος του Εθνικού Κήρυκα, πανεπιστημιακοί και ένας ιερωμένος. Απειλητικά τηλεφωνήματα από αμερικάνικα ακροδεξιά στοιχεία δέχονται όσοι στοχοποιήθηκαν.
Της Λαμπρινή Χ. Θωμά

«Κυνήγι μαγισσών» κατά Ομογενών πανεπιστημιακών, κορυφαίων μορφών και ακτιβιστών της αμερικάνικης αριστεράς αλλά και κορυφαίων στελεχών της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας με ..μη-μαρξιστικό πρότερο βίο έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή της Νέας Υόρκης. Σε μιά πράξη αντεκδίκησης, όπως αναφέρουν οι ίδιοι, και με «κατηγορητήριο» ένα μείγμα ιδεοληψιών με μπόλικο λαϊκισμό, οι ελληνοαμερικάνοι χρυσαυγίτες δημοσιοποίησαν προσωπικά στοιχεία, τηλέφωνα και διευθύνσεις όσων έθεσαν στο στόχαστρό τους.

ΒΙΝΤΕΟ: Επέτειος ιστορική για τους στρατιώτες - Κατάργηση κουρέματος με τη "ψιλή"

Image

Ήταν ενας πραγματικός εφιάλτης για πολλές γενιές κατατασσόμενων στο στρατό. Το κούρεμα...γουλί! Ειδικά όταν το μακρύ μαλλί ήταν μόδα στις δεκαετίες του 60 και του 70.

Τουρκία: Η αμαρτωλή ΜΙΤ διώκει στρατιώτες για κατασκοπεία!

Στις 19 Ιανουαρίου ένα κονβόι φορτηγών αυτοκινήτων επιχείρησε να περάσει από την Τουρκία στην Συρία, από συνοριακό φυλάκιο στην περιοχή των Αδάνων. Το κονβόι ακινητοποιήθηκε από τους στρατιώτες του φυλακίου, 13 τον αριθμό, οι οποίοι ενήργησαν υπό την εποπτεία Τούρκου εισαγγελέα.

Τώρα, οι στρατιώτες αυτοί δικάζονται με την κατηγορία της κατασκοπείας, διότι σταμάτησαν τα γεμάτα όπλα φορτηγά που προορίζονταν για τους ισλαμιστές αντάρτες που δρούσαν και δρουν στην Συρία. Τα φορτηγά ανήκαν στη ΜΙΤ, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ουδείς είχε το δικαίωμα να τα σταματήσει.

Τιμωρούν την πανέμορφη πυροτεχνουργό επειδή μίλησε!


Image
Εγκαλούν την πυροτεχνουργό του Ελληνικού Στρατού επειδή μίλησε για την επικινδυνότητα της δουλειάς της για την οποία δεν πληρώνεται κιόλας. Η όμορφη Σερραία Μαρία Κολτσάκη …τόλμησε να μιλήσει για την λατρεία που έχει για τη δουλειά της και στο τέλος της συνέντευξης της στην εφημερίδα της Θράκης Χρόνος είπε οτι την στεναχωρεί “το γεγονός ότι δεν παίρνουμε επίδομα επικινδυνότητας, επίδομα ανθυγιεινής εργασίας ενώ είμαστε μέσα στα χημικά, δεν μας αναγνωρίζονται τα πλασματικά χρόνια… Οι πυροτεχνουργοί δεν ελάμβαναν και ούτε λαμβάνουν μέχρι τώρα κανένα επίδομα επικίνδυνης εργασίας, παρά μία ημερησία αποζημίωση του ποσού 13 ευρώ περίπου…».  
Γι΄ αυτές της τις δηλώσεις απειλείται με τιμωρία!!!

Οι ναύτες επιστρέφουν στον Πόρο - Η σειρά του Ιουλίου θα παρουσιαστεί εκεί


ImageΑνοίγει πάλι ο Πόρος για την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων του ΠΝ. Η κόντρα του ΓΕΕΘΑ ,πέρασε μόνο στο σκέλος του Σκαραμαγκά, αφού τέθηκε το δίλημμα “Τρίπολη ή Πόρος”. Από το ΠΝ ήταν τόσο αποφασισμένοι να δώσουν τέλος στην φαρσοκωμωδία -όπως εξελίχθηκε- της “διακλαδικής κατάταξης” στην Τρίπολη που δεν έκαναν πίσω .
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Όπως το Onalert είχε γράψει η εκπαίδευση για τους ναύτες στην Τρίπολη ήταν ακριβότερη. Συνεπώς δεν υπηρχε κανένας λόγος ούτε καν να συζητηθεί το θέμα. Αργήσαμε κιόλας και δεν καταλαβαίνουμε το γιατί.
Επιπλέον από τη στιγμή που η απόφαση να επιστρέψουν στρατεύσιμοι ναύτες στα πολεμικά πλοία, είναι απαραίτητο να εκπαιδεύονται γι΄ αυτό που θα κληθούν να κάνουν και να αντιμετωπίσουν κι όχι να σπαταλάνε ώρες στις ασκήσεις ακριβείας.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα και δεν μπορεί να υπερισχύουν της κοινής λογικής , “πείσματα” και προσωπικές εμμονές.http://www.onalert.gr/stories/oi-naytes-epistrefoun-ston-poro-i-seira-tou-ioulioy-tha-parousiastei-ekei

‘Αερομαχίες’ Ρώσων και Ευρωπαίων στη Βαλτική (ΦΩΤΟ)

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την αναχαίτιση άνωθεν της Βαλτικής πολλαπλών ρωσικών αεροσκαφών από μαχητικά Typhoon FGR4 της Βασιλικής Αεροπορίας (RAF) αποδεσμεύθηκαν από το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας.

Τα μαχητικά Typhoon FGR4 ανήκουν στην 3η Μοίρα Μαχητικών [3 (Fighter) Squadron] της RAF και απογειώθηκαν για να αναγνωρίσουν και αναχαιτίσουν τέσσερις σχηματισμούς ρωσικών αεροσκαφών που εντοπίστηκαν από το σύστημα αεράμυνας του NATO να ίπτανται στον διεθνή εναέριο χώρο υπεράνω της Βαλτικής αλλά πλησίον των Βαλτικών δημοκρατιών.

Ουκρανία: Ανατίναξαν αγωγό, η ΕΕ τρέμει, η Γερμανία αδιαφορεί

Η φλόγα που υψώθηκε σε ύψος 200 μέτρων στον αγωγό φυσικού αερίου που ανατινάχθηκε, στην ανατολική Ουκρανία, σε μια τρομοκρατική επίθεση την προηγούμενη εβδομάδα, προκάλεσε διπλή ανησυχία στην Ευρώπη. Αν και τέθηκε το ερώτημα ποιος ήταν πίσω από τη δολιοφθορά, το σημαντικότερο ζήτημα ήταν το πώς θα αντιδράσει η ΕΕ σε τυχόν ρωσικό ενεργειακό αποκλεισμό. Η κρίση της Ουκρανίας έχει καταστήσει τον ενεργειακό εφοδιασμό της Ευρώπης επικίνδυνη υπόθεση.

Η Ρωσία, μια μέρα πριν την ανατίναξη του αγωγού, ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με φυσικό αέριο μόνο αν προπληρώνεται τοις μετρητοίς. Το ήμισυ όμως του ρωσικού φυσικού αερίου που φτάνει στην Ουκρανία, καταλήγει, τελικά, στην Ευρώπη.

Κατέρριψαν ε/π Mi-8 οι Ρωσόφωνοι στην Ουκρανία

Εννιά στρατιώτες των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους, όταν το ελικόπτερο τύπου Mil Mi-8 κατέπεσε και συνετρίβη, έχοντας δεχθεί πυρά από φορητό αντιαεροπορικό πύραυλο που εξαπέλυσαν Ρωσόφωνοι από το έδαφος.
Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, αφού πριν 24 ώρες, οι Ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν κατάπαυση πυρός μέχρι την Παρασκευή, μετά από συνομιλίες που είχαν με Ουκρανούς και Ρώσους αξιωματούχους, καθώς επίσης και με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE).

Πέρασαν τους 1.000 οι νεκροί στο Ιράκ σε 17 ημέρες…

Άφθονο κυλάει το αίμα στο πολύπαθο Ιράκ και προς το παρόν δεν βλέπει κανείς πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αναστραφεί και η αιματοχυσία να σταματήσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, από τις 5 Ιουνίου και για τις επόμενες 17 μέρες (μέχρι τις 22 Ιουνίου), οι απώλειες έχουν ξεπεράσει τα 1.000 άτομα (1.075 καταγεγραμμένοι θάνατοι). Ο φόρος αίματος είναι το αποτέλεσμα της δράσης της διαβόητης τρομοκρατικής – εγκληματικής σουνιτικής οργάνωσης ISIL που καταλαμβάνει περιοχές του κεντρικού κυρίως Ιράκ, οδηγώντας σχεδόν νομοτελειακά τη χώρα σε διάσπαση, ένα κουρδικό, ένα σιιτικό και ένα εξτρεμιστικό ισλαμιστικό κράτος.

Ένα άκρως επίκαιρο βίβλιο από τον Αντώνη Κακαρά περί δικαιοσύνης και εξουσιών


ImageΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ το  βιβλίο του Αντώνη Κακαρά  με τίτλο Η δικαιοσύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα και υπότιτλο Ένας αισιόδοξος πολίτης . 
Όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας “κάποιος με  καλή πρόθεση θα μπορούσε να το προβάλει με λίγα λόγια όπως παρακάτω:
«Το κακό αλωνίζει στο μυθιστόρημα αυτό, και εξοργίζει. Και τούτο γιατί η ταλαίπωρη Δικαιοσύνη καθυστερεί στην απονομή της καθηλωμένη από την πολυνομοθεσία και πελαγοδρομώντας στη δικομανία που μας διέπει. Παράλληλα, η δημόσια διοίκηση νοσεί, όσο δεν αποκόπτεται ο λώρος της από τα κυβερνώντα Κόμματα. 

Η DARPA σχεδιάζει έναν πτυσσόμενο αλεξίσφαιρο τοίχο που θα χωράει σε μία κονσέρβα! Πηγή: http://www.logiosermis.net/2014/06/darpa_25.html#ixzz35cfjLBSQ


Η υπηρεσία Defense Advanced Research Projects Agency ή αλλιώς DARPA, έχει οραματιστεί κατά καιρούς ορισμένα περίεργα και εξωφρενικά projects, από ρομποτικούς εξωσκελετούς, εγκεφαλικά εμφυτεύματα και πυραύλους με λιωμένο μέταλλο στο εσωτερικό έως υποβρύχια που μπορούν να πετάξουν. Τώρα, οραματίζεται ένα… αδιαπέραστο τοίχο, που θα μπορεί να επεκταθεί ενώ βρίσκεται μέσα σε μία... κονσέρβα (περίπου δηλαδή).

Πάνω από 3000 κρατούμενοι σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περισσότεροι από 3000 κρατούμενοι προχώρησαν στη μαζική απεργία πείνας κατά των φυλακών τύπου Γ από την πρώτη ημέρα. Συμμετέχουν κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού, Κέρκυρας, Αυλώνα, Νιγρίτας, Δομοκού, Γρεβενών, Μαλανδρίνου, Πατρών, Τρικάλων, Ναυπλίου.

Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους ναζί - Η ιστορία του Franz Peter Weixler Από Palmografos.com: Palmografos.com - Δείτε καρέ - καρέ τη σφαγή στο Κοντομαρί Χανίων από τους ναζί - Η ιστορία του Franz Peter Weixler

Γράφει η Χριστιάννα Λούπα
imageΒ΄Παγκόσμιος Πόλεμος.
Η Μάχη της Κρήτης είναι γνωστή σε όλους.
Μετά την κατάληψη του νησιού από τους ναζί ωστόσο, άρχισαν τα αντίποινα.
Στις 2 Ιουνίου 1941, στο χωριό Κοντομαρί Χανίων, οι Γερμανοί εκτέλεσαν 23 (;) άνδρες, ως αντίποινα για τις εκτελέσεις και τη σφαγή πολλών Γερμανών αλεξιπτωτιστών, που είχαν πέσει μέσα στους θάμνους. Πτώματα Γερμανών είχαν εντοπιστεί κοντά στο χωριό. Οι Γερμανοί όρμησαν στα σπίτια, έβγαλαν όλο τον κόσμο έξω, ξεχώρισαν τους άνδρες και τους εκτέλεσαν σε παρακείμενο ελαιώνα.
Η εκτέλεση έγινε από ομάδα αλεξιπτωτιστών υπό την ηγεσία του ανθυπολοχαγού της Luftwaffe, Horst Trebes και τη διαταγή του στρατηγού Kurt Student και ήταν η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Franz Peter Weixler
ήταν ο πολεμικός ανταποκριτής της Βέρμαχτ, (ανταποκριτής προπαγάνδας), που φωτογράφισε την εκτέλεση και κράτησε τα αρνητικά, τα οποία με κάποιο τρόπο κατάφερε να διοχετεύσει σε έναν φίλο του στην Αθήνα,  παρ' όλο που το φιλμ κατασχέθηκε από τους ανωτέρους του και αναγκάστηκε να υπογράψει μία δήλωση σύμφωνα με την οποία δεν είχε κρατήσει αντίγραφα.