Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Έφυγε από το λιμάνι της Ρότα και οδεύει προς την Ιταλία το MV Cape Ray για να παραλάβει τα χημικά της Συρίας

cape-ray-new-ramp_custom-e4d2a1944e81645c410cff44b176b1daa637e899-s6-c30
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press, το αμερικάνικο MV Cape Ray έφυγε από το λιμάνι της Ρότα στην Ισπανία την Τρίτη και ήδη κατευθύνεται προς την Ιταλία όπου θα παραληφθούν οι ποσότητες των χημικών που πρέπει να καταστραφούν.
Το Πεντάγωνο πάντως αναφέρει ότι το Cape Ray θα φτάσει στο λιμάνι Gioia Tauro σε αρκετές ημέρες.

Τα επικίνδυνα χημικά θα μεταφορτωθούν στο Cape Ray από ένα δανέζικο πλοίο που τα μετέφερε από τη Συρία, δήλωσε ο αξιωματούχος. Η διαδικασία αυτή είναι πιθανό να κρατήσει δύο μέρες.

Πορεία ενάντια στα επιχειρηματικά συμφερόντα και τα δολοφονικά πογκρόμ

Πορεία ενάντια στα επιχειρηματικά  συμφερόντα και τα δολοφονκά πογκρόμΚάλεσμα από το συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας για Συγκέντρωση-Πορεία την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00
Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.

Σύγχρονα «δουλεμπορικά» στον κλάδο του τουρισμού

ergasia83Διαφημίζουν την πραμάτεια τους με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης»
Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους όρους απασχόλησης των «πρακτικάριων» στα ξενοδοχεία δίνει ιστοσελίδα εταιρείας που τους προωθεί σε ξενοδοχειακές μονάδες
Μια αποκαλυπτική εικόνα για τον τρόπο που γίνεται η μετακίνηση χιλιάδων σπουδαστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να απασχοληθούν σε ξενοδοχειακές μονάδες, με το μανδύα της «πρακτικής άσκησης», δίνει ο ιστότοπος μιας εταιρείας που παίζει το ρόλο του «διαμεσολαβητή» και απευθύνεται σε επιχειρηματίες του Τουρισμού.

ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ: ΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ..

Το τελευταίο περιστατικό με την παραλίγο τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην παραλία του Παλαιοχωρίου όταν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν λουόμενοι, βλήμα αεροσκάφους καρφώθηκε σε απόσταση μικρότερη των δεκαπέντε μέτρων από την καντίνα που υπάρχει στην ακτή, δικαιώνει πλήρως τους πολύχρονους αγώνες των κατοίκων που ζητούν να κλείσει.
Τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, στο άρθρο με τίτλο "ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ" της "Ελευθεροτυπίας¨, διαβάζουμε:
"Την άμεση κατάργηση του πεδίου βολής της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή του Παλαιοχωρίου ζητεί με επιστολή του προς τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτη, ο νομάρχης και η ΤΕΔΚ Ηλείας.

«Λωρίδα της Γάζας» το Παλαιοχώρι, από βομβαρδισμό της Π.Α. (ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με το patrisnews "παραλίγο τραγωδία το βράδυ της Τετάρτης στην παραλία του Παλαιοχωρίου όταν, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν λουόμενοι, βλήμα αεροσκάφους καρφώθηκε σε απόσταση μικρότερη των δεκαπέντε μέτρων από την καντίνα που υπάρχει στην ακτή.
Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς σε κοντινή απόσταση από το σημείο έπαιζαν παιδιά, ενώ το κυλικείο ήταν γεμάτο κόσμο. Οι περίοικοι εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς φαίνεται να πρόκειται για το δεύτερο βλήμα που «χάνει» τον στόχο του μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας, όπως αποκάλυψε χθες η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Η ΕΕ υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τον Μόλδοβα


ImageH Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε σήμερα τη συμφωνία σύνδεσης με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τον Μόλδοβα, τρεις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες που θέλουν την προσέγγιση με τη δυτική Ευρώπη παρά τις πιέσεις της Ρωσίας.
"Είναι μια μεγάλη ημέρα για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση στέκεται στο πλευρό σας, σήμερα περισσότερο από ποτέ", δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η συμφωνία υπογράφηκε επίσημα στις Βρυξέλλες από τους 28 αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο και τους πρωθυπουργούς της Γεωργίας Ιρακλί Γκαριμπασβίλι και του Μόλδοβα Γιούρι Λεάνκα.

Αμερική & Ιράν Μπορούν να Σώσουν το Ιράκ


του MOHAMMAD ALI SHABANI
ImageΤο Ιράν, έχοντας ως στόχο να σώσει το Ιράκ από τους Σουνίτες εξτρεμιστές, έχει ενεργοποιήσει όσες συμμαχίες έχει εντός Ιράκ και προωθεί την συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης του Ιράκ και της Συρίας. Εν τω μεταξύ η Ουάσιγκτον έχει αποστείλει στρατιωτικούς συμβούλους στη Βαγδάτη. Μεμονωμένα, αυτές οι προσπάθειες είναι γενναίες, αλλά δίχως συντονισμό δεν αναμένεται να δώσουν καρπούς.
Το Ιράκ μέχρι πρόσφατα ήταν ένα πεδίο διαμάχης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών. Κατ' επανάληψη Αμερικανοί στρατιωτικοί διοικητές προσπαθούσαν να κερδίσουν στο πεδίο της επιρροής τον Στρατηγό Κασίμ Σουλεϊμάνι, αρχηγό των ξένων επιχειρήσεων της Ιρανικής Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς. Στην κορύφωση της αμερικανικής κατοχής όμως, μια χούφτα Ιρανών είχε καταφέρει να ασκεί περισσότερη επιρροή από ότι οι 150.000 αμερικανικές δυνάμεις που υπηρετούσαν στο Ιράκ. 

Το κυνήγι μαγισσών του αντισημιτισμού

αντισημιτισμόςΥπάρχει κάτι που θα μπορούσε να «ενώσει» την Κου Κλουξ Κλαν με αριστερές οργανώσεις, τους φασίστες της Ουκρανίας ή της Ελλάδας με ένα αμερικανικό συνδικάτο και ορισμένους ορκισμένους ρατσιστές με ακαδημαϊκούς όπως ο Νόαμ Τσόμσκι; Οι μόνοι που φαίνεται να τα καταφέρνουν είναι μια σειρά οργανώσεων, με διασυνδέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, που υποτίθεται ότι μάχονται ενάντια στον αντισημιτισμό.
Λειτουργώντας, τις περισσότερες φορές, σε στενή συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση και το ισραηλινό λόμπι των ΗΠΑ, οι οργανώσεις αυτές ρίχνουν όλο και συχνότερα τη ρετσινιά του «αντισημίτη» σε όσους τολμούν να ασκούν κριτική στην πολιτική των ισραηλινών απέναντι στους παλαιστίνιους. Όλο και περισσότεροι αναλυτές, όμως, συμφωνούν ότι το πραγματικό θύμα αυτής της πρακτικής είναι πρώτα και κύρια οι εβραϊκές κοινότητες σε όλο τον κόσμο και βασικός ωφελημένος οι πραγματικοί και επικίνδυνοι αντισημίτες.

Το ευρασιατικό σχέδιο ολοκλήρωσης

Το μεγαλόπνοο σχέδιο της Ευρασιατικής «ΕΟΚ»Το κείμενο που ακολουθεί εξετάζει το ζήτημα της ευρασιατικής ολοκλήρωσης, λαμβάνοντας υπόψη τη νέα Σύμβαση που υπογράφηκε πρόσφατα και θα τεθεί σε ισχύ την 1 Ιανουαρίου 2015. Παρά τις επιφυλάξεις που είχαμε σε ό,τι αφορά την τελευταία παράγραφο, εντούτοις το δημοσιεύουμε, όχι μόνο λόγω του ότι το θέμα αφορά και τη χώρα μας, αλλά και επειδή, απ΄ όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, δεν δόθηκε στη δημοσιότητα κάποιο αξιόλογο κείμενο στο συγκεκριμένο ζήτημα από τον χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς.

του Hubert Thielicke

Ενόσω οι ΗΠΑ και η ΕΕ απειλούν τη Ρωσία με παραπέρα κυρώσεις, η ΕΕ δεν ξεπέρασε ακόμη την κρίση της και στις Βρυξέλλες τα παζάρια για τις θέσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, στα τέλη Μαΐου στο κέντρο της Ευρασίας έγινε ένα αξιοσημείωτο βήμα. Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, του Καζαχστάν και της Ρωσίας υπέγραψαν στην καζαχική πρωτεύουσα Αστάνα την Σύμβαση για την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση.

Η Άεκ σαν προλετάρια έχοντας τάσεις μικροαστικές.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ
18721745_STEL0030.limghandler
Μελετώντας τα του ποδοσφαίρου και αντιμετωπίζοντας τις κινήσεις των φανατισμένων και σαν απόρροια ιστορικών διαδικασιών μέσα στην ποδοσφαιρική ιστορία του τόπου όπως και αποφάσεων  στα του ποδοσφαίρου μπορούμε να συνεισφέρουμε στον λεγόμενο δημόσιο διάλογο γράφοντας 5-6 αλήθειες απλά και κατανοητά(που δεν έχουν γραφτεί) για να αντιληφθούμε το μέρος στο οποίο βρίσκεται το έργο του ποδοσφαίρου.Εκείνο το σημείο που δεν το γνωρίζουν οι μη φίλαθλοι και δεν έχουν όλα τα δεδομένα ,μπροστά τους .
Η Αεκ λοιπόν δεν είναι τίποτα άλλο στον ποδοσφαρικό χάρτη παρά μια σφαγμένη από τις κομπίνες και τα πισώπλατα μαχαιρώματα  σε υπόγειες διαδρομές του χρήματος και αποφάσεων.

Φέρτε το Σκαρμούτσο να “μαγειρέψει” και τις μεταθέσεις! Ιούλιος μπήκε


Φέρτε το Σκαρμούτσο να “μαγειρέψει” και τις μεταθέσεις! Ιούλιος μπήκε
Πάει και ο Ιούνιος, έφθασε Ιούλιος και ακόμη οι μεταθέσεις και στα τρία Γενικά Επιτελεία δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί! Το τι “καντήλι” πέφτει από αξιωματικούς που περιμένουν κάθε μέρα να μάθουν που θα είναι η επόμενη μετάθεση για να κανονίσουν τα σχετικά δεν μπορεί να μεταφερθεί. Κανείς δεν αμφιβάλει ότι αιτία είναι το “πατροπαράδοτο μαγείρεμα” το οποίο όμως και φέτος όπως και πέρσι αργεί χαρακτηριστικά. Φέρτε το Σκαρμούτσο το σεφ που την έκανε λούφα και παραλλαγή να σας “μαγειρέψει” και τις μεταθέσεις να τελειώνουμε…

“Έβρασαν” οι ανθυπολοχαγοί με τις νέες στολές “βράζουν” οι απόστρατοι κατά Α/ΓΕΕΘΑ


“Έβρασαν” οι ανθυπολοχαγοί με τις νέες στολές “βράζουν” οι απόστρατοι κατά Α/ΓΕΕΘΑ
Τελείωσε το ύφασμα; Δεν είχαμε άλλα λεφτά; Ότι κι αν έγινε οι νέοι ανθυπολοχαγοί μας ορκίστηκαν με τις νέες στολές που ντε και καλά ήθελε το ΓΕΕΘΑ φορώντας…χειμωνιάτικο παντελόνι και χιτώνιο ανοιξιάτικο. Με τον ήλιο να έχει πυρώσει για τα καλά το προαύλιο της Σχολής Ευελπίδων και το θερμόμετρο να είναι σταθερά στους 40 βαθμούς Κελσίου,η επιμονή του ΓΕΕΘΑ ικανοποιήθηκε, αλλά πλέον ο κόσμος -και ειδικά οι απόστρατοι- έχουν αρχίσει να “βράζουν” κατά του Α/ΓΕΕΘΑ που όλο και συχνότερα λειτουργεί με ανεξήγητο πείσμα . Οι στολές είναι το τελευταίο. Στα πηγαδάκια των απόστρατων στην Ευελπίδων οι μουρμουρες για την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΦ ήταν πάρα πολλές. Αντί για τον καθολικά αποδεκτό Νακόπουλο επελέγη ο Μπατσιακούλης που δεν έχει σε καμία περίπτωση τις περγαμηνές του πρώτου. Οι τελευταίοι μήνες του Α/ΓΕΕΘΑ αναμένονται εκρηκτικοί και η αποχώρησή του προβλέπουν κάποιοι θα είναι θορυβώδης.http://armynews.gr/?p=23153

The Far Right Forces in Ukraine

STRATFOR: Κοινό μέτωπο Συρίας και Ιράκ με επιπτώσεις

Οι συγκρούσεις στην Συρία και το Ιράκ αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Σύνορα πλέον δεν υπάρχουν μεταξύ των δύο χωρών και η εξελισσόμενη κρίση στο Ιράκ έχει άμεσες συνέπειες στον πόλεμο της Συρίας. Ωστόσο, ούτε το συριακό καθεστώς, ούτε οι αντάρτες που το αντιμάχονται, θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν κάτι θετικό από την επιτυχία του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ISIL). Όπως έχουν τώρα τα πράγματα, ο μόνος κερδισμένος είναι το ΙSIL και μόνο.ΠΗΓΗ: STRATFORΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Ιράκ: Έκπληξη του Μάλικι με μαχητικά από Ρωσία και Λευκορωσία!

Σε μερικές μόλις ημέρες θα είναι διαθέσιμα μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη, ρωσικής κατασκευής, τα οποία ζήτησε και αγόρασε με διαδικασίες εξπρές η ιρακινή κυβέρνηση από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία. Αυτό αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι Αλ Μάλικι, μιλώντας στο αραβικό BBC, χωρίς να αναφέρει ούτε τους τύπους των αεροσκαφών που εξασφάλισε (Su-27, MiG-29,  παλαιότερους τύπους, όλα προσφέρονται για συμπεράσματα), ούτε τον αριθμό…
Του Μιχαήλ Βασιλείου

Οι σιίτες ανατρέπουν τον Μάλικι, πτήσεις οπλισμένων Predator

Δύο είναι οι πιο σημαντικές εξελίξεις στο Ιράκ τις τελευταίες ώρες, η μία εντάσσεται στο πολιτικό και η άλλη στο στρατιωτικό επίπεδο.

Ξεκινώντας από την πολιτική εξέλιξη, το σιιτικό μπλοκ στο Ιράκ που αποτελεί την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο, δείχνει να έχει αντιληφθεί, ότι κυβέρνηση εθνικής ενότητας χωρίς την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Νούρι Αλ Μάλικι, δεν είναι εφικτός στόχος και πως κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη να αποτύχει.
Ο Μάλικι κατηγορείται για τη διχαστική πολιτική που ακολούθησε, η οποία και απομάκρυνε τους Κούρδους και τους σουνίτες της χώρας, με αποτέλεσμα ο σχηματισμός κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ίσως αποδειχθεί ότι είναι προσπάθεια καταδικασμένη πριν καν ξεκινήσει.

ΕΡΕΙΠΙΑ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΠΑ



Image
ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ...
Επιδιώκει κλιμάκωση η Ουάσινγκτον στην Συρία; Ο πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από το Κονγκρέσο να εξουσιοδοτήσει τον αμερικανικό στρατό για την παροχή εκπαίδευσης και εξοπλισμού στους αντικαθεστωτικούς της Συρίας.
Όπως αναφέρει η Washinton Post αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει κλιμάκωση με αμερικανική εμπλοκή στην περιοχή.
Αν το Κονγκρέσο εγκρίνει το αίτημα τότε θα πρόκειται για την πρώτη “καθαρή” αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στην Συρία. Η παροχή εκπαίδευσης μπορεί να γίνει στην Ιορδανία και χρήματα θα αντληθούν από σχετικό κονδύλι της CIA.
Και ενώ οι ΗΠΑ θα χρηματοδοτούν-εκπαιδεύουν τους μουσουλμάνους αντάρτες στην Συρία, την ίδια στιγμή βάζουν την Ιορδανία να τους βομβαρδίζει στο Ιράκ!

14χρονος Τούρκος βαριά τραυματισμένος στο Ιράκ - Η ιστορία του


ImageΕπιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Ένας 14χρονος νεαρός Τούρκος, που είχε προσχωρήσει ως μαχητής στην ακραία ισλαμιστική οργάνωση << Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε>> ΙSIL (ή ISID) μετα από στρατολόγηση μέσω Ιντερνέτ, παραδόθηκε βαριά τραυματισμένος από όλμο σε Τούρκους στρατιώτες στο συνοριακό σταθμό Akcakale, στην νοτιοανατολική επαρχία Σανλιούρφα. στα σύνορα με τη Συρία.
 Ο νεαρός Τούρκος, το όνομα του οποίου είναι  Taylan  Ö.Y., φέρεται να έφυγε από το σπίτι του στην Άγκυρα για τη Συρία με άλλους 5 φίλους του πριν από 45 ημέρες.Αμέσως μετά την παράδοση στις 22 Ιουνίου μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής , όπου υποβλήθηκε σε επέμβαση οκτώ ωρών. 

«Ο φασισμός είναι δίπλα μας»

Δημήτρης Μηλάκας
 
Στη χουντική Ελλάδα τον Μάιο του 1974, κατά την διάρκεια της Χούντας των Συνταγματαρχών, συνελήφθη στην Αθήνα ο Γερμανός δημοσιογράφος Γκύντερ Βάλραφ αφού πριν είχε δεθεί με αλυσίδες στην πλατεία Συντάγματος και μοίρασε φέιγ βολάν σε περαστικούς, δηλώνοντας έτσι την αλληλεγγύη προς τους Έλληνες πολιτικούς κρατουμένους. Κατόπιν βασανισμού καταδικάστηκε σε δεκατετράμηνη φυλάκιση. Απολύθηκε τελικά με την πτώση της χούντας. Το 1975 δημοσίευσε τις εμπειρίες του στο βιβλίο «Ο φασισμός δίπλα μας. H Ελλάδα του χθες - Ένα δίδαγμα για το αύριο» 

Η κρυφή ιστορία μιας φωτογραφίας

Η κρυφή ιστορία μιας φωτογραφίας Στον "Ινδικό στρατό", που ως γνωστόν πολέμησε ως βρετανικός στρατός, υπηρετούσαν πάνω από 400.000 Πακιστανοί μουσουλμάνοι. 

250,000 People Forcibly Removed From Their Homes For World Cup in Brazil

Image: Police in Robocop suits battle protesters and homeless workers outside of the World Cup games in Brazil Credit: WikiMediaAn estimated 250,000 people were evicted from their homes to make way for the World Cup games in Brazil.
In recent years, government subsidized sporting events like the Olympics and the World Cup have drawn a great deal of criticism, due to the horrible treatment of workers, and the negative impact that is sustained by local communities.
This week it was reported by The Washington Times that an estimated 250,000 people were evicted from their homes to make way for the World Cup games in Brazil.  Unfortunately, Brazil is one of the many places on Earth where an individual’s right to own and keep property can be overruled by the government at any time.

Πορεία ενάντια στον τραμπουκισμό…και τους οπαδούς του

Κάλεσμα από το συντονιστικό κατοίκων Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδώνας για την Πέμπτη 3 Ιουλίου, στις 19:00
μελισσανίδης
Από τις 29 Μάη 2014 οι δημόσιες συναθροίσεις στην περιοχή της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με σκοπό τη συζήτηση για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αττικής ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ. Το εν λόγω νομοσχέδιο κατατέθηκε στις 9 Μάη στη Βουλή και τις επόμενες μέρες θα τεθεί σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος του κράτους. Η οποιαδήποτε απόπειρα εκδήλωσης μέχρι σήμερα τιμωρείται με απειλές κατά της ζωής, στοχοποιήσεις προσώπων, προπηλακισμούς, τραμπούκικες επιθέσεις, διάλυση συγκεντρώσεων, αντισυγκεντρώσεις, δολοφονικά πογκρόμ.