Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ‏-"Η δικαιοσύνη δικαιοσύνη εις τον αιώνα..." των εκδόσεων ΠΑΠΑΖΗΣΗ.


ImageΚυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΠΑΖΗΣΗ το  βιβλίο του Αντώνη Κακαρά  με τίτλο Η δικαιοσύνη σου δικαιοσύνη εις τον αιώνα και υπότιτλο Ένας αισιόδοξος πολίτης . 
Όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας “κάποιος με  καλή πρόθεση θα μπορούσε να το προβάλει με λίγα λόγια όπως παρακάτω:
«Το κακό αλωνίζει στο μυθιστόρημα αυτό, και εξοργίζει. Και τούτο γιατί η ταλαίπωρη Δικαιοσύνη καθυστερεί στην απονομή της καθηλωμένη από την πολυνομοθεσία και πελαγοδρομώντας στη δικομανία που μας διέπει. Παράλληλα, η δημόσια διοίκηση νοσεί, όσο δεν αποκόπτεται ο λώρος της από τα κυβερνώντα Κόμματα. 

Υπογράφουμε ενάντια στο ελληνικό Γκουαντάναμο

filakiΤο νέο σχέδιο νόμου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας εισάγει ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων σε τρεις τύπους (Α, Β, Γ). Στην ειδική κατηγορία τύπου Γ θα ανήκουν όλοι οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για ληστεία ή εκβίαση στα πλαίσια εγκληματικής οργάνωσης (αρθρο 187 ΠΚ), οι πολιτικοί κρατούμενοι (άρθρο 187Α ΠΚ – τρομονόμος), όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι για την ασφάλεια της χώρας ή της δημόσιας τάξης καθώς και όσοι στασιάζουν στις φυλακές, προερχόμενοι από φυλακές τύπου Α και Β, κατόπιν της αποκλειστικής κρίσης ενός μόνου εισαγγελικού λειτουργού.

Οι χάρτες, ο κατακερματισμός και η τραγωδία της αραβικής Μέσης Ανατολής

Οι χάρτες, ο κατακερματισμός και η τραγωδία της αραβικής Μέσης Ανατολής
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ, http://www.philenews.comhttp://www.mignatiou.com

Φυλακές τύπου Γ: Εξοντώνοντας τον εσωτερικό εχθρό

fulaki
Στα ψηλά τείχη, που υψώνονται, στο σκοταδισμό, που βρίσκεται ante portas, κάθε συλλογικότητα, πολιτική ή συνδικαλιστική, κάθε άνθρωπος με στοιχειώδη ευθύνη και ευαισθησία, πρέπει να πάρει θέση. Οι καιροί δεν αντέχουν τη σιωπή και την αδιαφορία.

Η αόρατη από τα ΜΜΕ απεργία πείνας 4.400 κρατουμένων σε όλη την Ελλάδα

apergiapeinaskratoumenwn

Μια εξαιρετικά ενοχλητική επέτειος

ου Πέτρου Παπακωνσταντίνου*

Η στρογγυλή επέτειος της αποφράδας 28ης Ιουνίου του 1914 από την έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου πέρασε μάλλον στα ψιλά. Παρά το γεγονός ότι αφάνισε 14 εκατομμύρια ανθρώπους και γκρέμισε τέσσερις αυτοκρατορίες.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ



Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ηλιούπολης σας προσκαλεί σε κουβέντα με θέμα τα γεγονότα στην Ουκρανία.


Ομιλητές: Κώστας Ράπτης (δημοσιογράφος), Μανώλης Αρκολάκης (ιστορικός), Νίκος Χαραλαμπόπουλος (Αντιπολεμική Διεθνιστική Κίνηση)

Κυριακή 29/6, στις 20.00 στο Ειδικό Σχολείο Ηλιούπολης (απέναντι από το Δημοτικό Άλσος "Δημήτρης Κιντής")

ΑΝΑΙΤΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ – ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ

Η ταλαιπωρία της διαδικασίας για την αναβολή κατάταξης είναι τουλάχιστον ακραία. Ενώ το προσωπικό στο φρουραρχείο είναι ευγενικό, όσοι επιθυμούν αναβολή κατάταξης δοκιμάζουν τις αντοχές τους.
·         Το φρουραρχείο λειτουργεί προς αυτό το σκοπό μόνο για 5 εργάσιμες συνολικά, πρωινές ώρες (7.00-13.00).
·         Στο φρουραρχείο βρίσκονται ο φρούραρχος (συνταγματάρχης), ένας λοχαγός, ένας αξιωματικός γιατρός, 1 ή 2 άτομα στη γραμματεία και όσοι φαντάροι είναι εύκαιροι για να βοηθήσουν. Το παραμικρό να συμβεί και κάποιος να μη δουλεύει οι ουρές διογκώνονται άμεσα.

ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΓΙΑ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Image
Σύμφωνα με ανάρτηση του onalert.gr "σε μία ταβέρνα της Πεντέλης έγινε το ραντεβού του Τάκη Μπαλτάκου, πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά και του Φραγκούλη Φράγκου πρώην Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ. Το ραντεβού κανονιζόταν εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά πάντα κάτι το οδηγούσε σε αναβολή. Το θέμα της συζήτησης πολιτικό και φυσικά είχε να κάνει με την φημολογία για την δημιουργία νέου κόμματος που ετοιμάζει ο κ. Μπαλτάκος.

"Τσεκούρι" στους Ανώτατους με έγγραφο εντολή Κωσταράκου - Πόσοι και πότε φεύγουν



Image“Τσεκούρι” στους ανώτατους αξιωματικούς. 58 θέσεις ανωτάτων αξιωματικών καταργούνται “στο πλαίσιο των περικοπών” . Με έγγραφό του προς τα Γενικά Επιτελεία, ο Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος ζητά την μείωση των ανωτάτων αξιωματικών σε ποσοστό 20%! 
Στο έγγραφο o Α/ΓΕΕΘΑ ζητά να διαμορφωθεί ο αριθμός των Ανωτάτων Αξιωματικών με την ολοκλήρωση των κρίσεων έτους 2015 σύμφωνα με τη Δομή Δυνάμεων των ΕΔ 2013-2027 στους παρακάτω αριθμούς:
•Στρατός Ξηράς : 158 
•Πολεμικό Ναυτικό 41
•Πολεμική Αεροπορία : 58
•Κοινά Σώματα :4
ΣΥΝΟΛΟ :261                   Συνεπώς 58 λιγότεροι ανώτατοι.

STRATFOR για Γερμανία: ‘Συνέρχεται’ και πληρώνει ή πάμε στα προ του 1914

Το 1878, στο Συνέδριο του Βερολίνου, ο Πρώσος πρωθυπουργός Ότο φον Μπίσμαρκ είχε προειδοποιήσει τις άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις ότι υπήρχε πιθανότητα ολόκληρη η Ευρωπαϊκή ήπειρος να καταστραφεί «από κάποια ανοησία στα Βαλκάνια». Αυτό που δεν είπε τότε ο Μπίσμαρκ, ήταν ότι η ειρήνη στην Ευρώπη απειλούνταν όχι από την προοπτική της διάλυσης της ετοιμοθάνατης, τότε, Οθωμανικής αυτοκρατορίας, αλλά από αυτή καθαυτή την ύπαρξη της Γερμανίας, ως μεγάλης δύναμης.
ΠΗΓΗ: STRATFOR, GEOPOLITICAL DIARY, «From Sarajevo in 1914 to an EU in Crisis», 26 Ιουνίου 2014   ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Σοβαρές απώλειες του ιρακινού στόλου ελικοπτέρων (BINTEO)

Έξι ιρακινά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν από τις 1 Ιανουαρίου ως τις 31 Μαΐου 2014 σύμφωνα με δημοσίευμα των «New York Times» που επικαλείται δηλώσεις μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου των ΗΠΑ. Όμως ακόμη πιο εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των ιρακινών ελικοπτέρων που υπέστησαν ζημίες μάχης και ο οποίος, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, ανέρχεται σε 60!
Λεπτομέρειες για τον τύπο των ελικοπτέρων που καταρρίφθηκαν αλλά και για τα όπλα με τα οποία προσβλήθηκαν δεν αποδεσμεύθηκαν από τον αξιωματούχο αλλά είναι αναμφισβήτητο ότι οι ζημιές από εχθρικά πυρά αφορούν σημαντικό ποσοστό του ιρακινού στόλου ελικοπτέρων.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΟΡΔΑΝΙΑΣ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΜΑΧΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ

Συνεκπαίδευση 71 Α/Μ ΤΑΞ με Στρατιωτικό Προσωπικό από την Ιορδανία

Τουρκία: Παρείσακτη και σε σουνιτικές και σε σιιτικές χώρες

Οι συνεχείς αβελτηρίες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έχουν κατορθώσει να την αποξενώσουν από πολλές αραβικές χώρες. Τελευταίο παράδειγμα είναι η Λιβύη, όπου η τουρκική υποστήριξη προς τον ισλαμιστή πρωθυπουργό Αχμέτ Μαϊτέεκ, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και του οποίου η εκλογή ακυρώθηκε από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας.

Του Semih Idiz ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/
ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

ΕΝΩΣΗ ΑΚΡΑΙΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΩΝ ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ ΚΑΙ ISIL

Μια νέα, άκρως ανησυχητική, εξέλιξη έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη Μέση Ανατολή. Μονάδα μαχητών της αλ Κάιντα η οποία πολεμά κατά του καθεστώτος Άσαντ στην Συρία, ανακήρυξε την ένωσή της με τα τμήματα του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Λεβαντίνης (ΙSIL). Η εν λόγω εξέλιξη σηματοδοτεί την ενοποίηση των δύο κύριων πολεμικών μετώπων στην περιοχή και επισήμως, με το ISIS να αναδεικνύεται η κυρίαρχη δύναμη σε Ιράκ και Συρία. 

Τα χημικά της Συρίας έτοιμα για καταστροφή ανοιχτά της Κρήτης -


 Ολοκληρώνεται σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) η διαδικασία μεταφοράς των χημικών όπλων της Συρίας σε λιμάνι της Ιταλίας. Από εκεί θα μεταφορτωθούν στο αμερικανικό πλοίο Cape Ray πάνω στο οποίο θα γίνει η καταστροφή τους εν πλω στα ανοιχτά της Κρήτης και των Κυθήρων.   Σύμφωνα με επικοινωνία που είχε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας “Αρχιπέλαγος” με τον OPCW εχθές το απόγευμα (25/6), το δανέζικο φορτηγό πλοίο Ark Futura μεταφέρει αυτή τη στιγμή 700 τόνους χημικών Προτεραιότητας 1 προς το λιμάνι Gioia Tauro της Ιταλίας. Εκεί 560 τόνοι θα μεταφορτωθούν στο Cape Ray για να ξεκινήσει αμέσως η διαδικασία της υδρόλυσης σε διεθνή ύδατα και σε σημείο δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό.

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ “ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ” – ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ – Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙ ΑΛΛΑ ΤΥΡΒΑΖΕΙ


noso

Το ότι το πηγάδι της κυβερνητικής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας δεν έχει πάτο, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. Εκείνο που ωστόσο δεν είναι γνωστό, (“ακόμη”), είναι το σημείο “μηδέν” στο οποίο η χύτρα μιας κοινωνίας που εδώ και έξι χρόνια βράζει θα πετάξει το καπάκι, με…  ”αποτελέσματα” που θα είναι πλέον ανεξέλεγκτα “από κάθε άποψη”…
Και η σημερινή αποκάλυψη του “Makeleio” ίσως να φέρνει το “σημείο” αυτό πολύ πιο κοντά, καθώς, το διακύβευμα πλέον είναι κάτι πολύ περισσότερο και από τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων: είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός.  Ένας πολιτισμός αξιών που τούτη η μικρή γωνιά του πλανήτη συνέλαβε, κωδικοποίησε, θεμελίωσε και διατύπωσε ως τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ζωής και τη μοίρασε ως αξιακό φως σε όλη την υφήλιο. Και τώρα, τούτο το φως, “το δικό μας” φως, σιγοσβήνει και την ίδια στιγμή εμείς,  το μόνο για το οποίο (τελικά) ανησυχούμε, είναι το “τι θα κάνει η Ελλάδα με την… Κόστα Ρίκα. (…)

Ο Παππάς της Χρυσής Αυγής και τα παιδιά του χαιρετούν ναζιστικά. Έστελνε ευχετήριες κάρτες με την σβάστικα και έγραφε “Χάιλ Χίτλερ”...

pappas-childrens 1
Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δημοσιεύει εικόνες που εμφανίζουν τον Χρήστο Παππά να ντύνεται με τη σβάστικα, αλλά και να χαιρετά ναζιστικά μαζί με τα τα παιδιά του. 

Σοκαριστικό: Περίπου 20.000 γυναίκες είναι «σκλάβες» στην Ελλάδα -Ανάμεσά τους ακόμα και 13χρονες!

Ιστορίες γυναικών από όλο τον κόσμο που βίωσαν τον πόνο, ενώ τους υποσχέθηκαν δουλειά. Ιστορίες γυναικών που για αλλού ξεκίνησαν και κατέληξαν να εκδίδονται για ένα κομμάτι ψωμί, να δουν υπό καθεστώς... κράτησης από τους σωματέμπορους και να απειλείται ακόμα και η ζωή τους.
Σοκαριστικό: Περίπου 20.000 γυναίκες είναι «σκλάβες» στην Ελλάδα -Ανάμεσά τους ακόμα και 13χρονες! Τρεις από αυτές φέρνουν στο φως της δημοσιότητας τα Νέα, σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άλλες παρόμοιες, αναδεικνύοντας το θέμα του trafficking και της εμπορίας λευκής σαρκός στην Ελλάδα, αλλά και παγκοσμίως.
Σύμφωνα με τα στοιχεία εκτιμάται ότι 27 εκατομμύρια άνθρωποι είναι σήμερα θύματα εμπορίας και εκμετάλλευσης, παγκοσμίως. Στην Ελλάδα, περίπου 20.000 γυναίκες είναι θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Το ακόμα πιο σκληρό είναι ότι από αυτές τις 20.000, περίπου 1000 είναι κορίτσια μεταξύ 13-16 ετών!

Πολυτεχνείο 1980 – Ανέκδοτες Φωτογραφίες

Η απαγορευμένη αντιαμερικανική πορεία