Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Εκδικητικές ολονύχτιες επιθέσεις στη Γάζα για τον θανάτο των τριών Ισραηλινών (ενημερώνεται)

Πριν δυο μέρες ο υπουργός εξωτερικών του Ισραήλ, Λίμπερμαν, μιλούσε για ανακατάληψη της Γάζας και πλήρη κατοχή της. Οι τελευταίες εξελίξεις με την εύρεση των πτωμάτων των τριών Ισραηλινών, δίνoυν στο Ισραήλ όλως παραδόξως την ευκαιρία για πραγματοποίηση αυτών των σχεδίων.

ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ «ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ»

ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΤΙΚΟ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΥΣ
φυλακές
Οι φυλακές απομόνωσης αποτελούν ακόμη έναν εκσυγχρονισμό της ελληνικής «δημοκρατίας». Η γενική κατακραυγή μιλά για ελληνικό Γκουαντανάμο. Για να είμαστε όμως δίκαιοι, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ο «ευρωπαϊκός νομικός πολιτισμός»  έχει προηγηθεί, επιδεικνύοντας «λευκά» κελιά ήδη από τη δεκαετία του ’70,  στη Γερμανία,  στη Γαλλία, στην Ισπανία και αλλού, μέχρι σήμερα που εμφανίζεται μια τάση γενίκευσής τους σε όλο το χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης..  

Για σένα απεργούν οι κρατούμενοι… ηλίθιε

Καθώς η απεργία πείνας 4.500 κρατουμένων συνεχίζεται, υπό την εκκωφαντική σιωπή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τίθεται το ερώτημα: έχεις καταλάβει τι είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας;
1055Μήπως σε έπεισαν τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, ότι αφορούν μόνο κάτι τεράστιους μουστακαλήδες, οι οποίοι αφού σκότωσαν καμιά δεκαριά συνανθρώπους τους άρχισαν να τραμπουκίζουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους;
Στις ΗΠΑ, όπου γυρίζονται αυτά τα ντοκιμαντέρ (με την άδεια και την ενθάρρυνση των διευθυντών των φυλακών), έχουν έτοιμο ένα τέτοιο κελί για τον Έντουαρντ Σνόουντεν, τον άνθρωπο που αποκάλυψε το παγκόσμιο δίκτυο παρακολουθήσεων της NSA και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ


Το Ποτάμι υιοθετεί την πιο επικίνδυνη θέση, που μέχρι τώρα δεν τόλμησαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, να ξεστομίσουν.. Οι Φαντάροι μας, λένε οι Ποταμίσιοι, να συμμετέχουν σε "ειρηνευτικές" αποστολές του ΟΗΕ, σαν αυτές της Σομαλίας, και σε άλλες χώρες, όπου οι δυτικοί έκαναν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε ξένες χώρες, πνίγοντας στο αίμα λαούς και λαούς.
Και οι τελευταίες μάσκες έπεσαν. Το ΠΟΤΑΜΙ, αυτό το πραγματικό ΠΛΟΚΑΜΙ της Διαπλοκής, το κόμμα φερέφωνο των Μεγάλων Καναλιών και των εργολάβων-εφοπλιστών-τραπεζιτών έβγαλε επιτέλους θέσεις, αφού πρώτα άφησε να περάσουν οι εκλογές.
Γιατί διαφορετικά ο κάφρος του νεοφιλελευθερισμού Θεοδωράκης δε θα έβρισκε ούτε την ψήφο των εκδοτών που έστησαν αυτή την αντιδραστική γκρούπα που λέει και ξελέει, αλλά ποτέ δεν επικρίνει την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τα Μνημόνια και τις τράπεζες.
Αφού λοιπόν το ΠΟΤΑΜΙ και ο βεσπάκιας Αρχηγός του Θεοδωράκης τόσο καιρό που η κυβέρνηση έχει κάνει όργια ενάντια στους φαντάρους και τις λαικές οικογένειες δε βρήκε να πει μια κουβέντα -ενώ ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος μοιράζει μεταχειρισμένα ρούχα-αρβύλες, καταργεί τα εισιτήρια των αδειούχων που υπηρετούν στη παραμεθόριο, ιδιωτικοποιεί τα ΚΨΜ και μας χρεώνει τετραπλάσιες τιμές για να κερδίζει ο ιδιώτης, πραγματοποιώντας παράλληλα πανάκριβες παρελάσεις και ασκήσεις με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

 Ιαπωνία: Την αλλαγή του στρατιωτικού δόγματος από αμυντικό σε επιθετικό αποφάσισε η Βουλή

Ο χρήστης Revolution News πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
Tokyo: Yesterday at around 1-2pm a man sat on the girders above a pedestrian footbridge near Shinjuku Station’s busy South Exit area with a megaphone and two bottles containing dark liquid. He wore a suit and sat on a small mat. He spoke into the megaphone for some time, announcing that he was going to kill himself in protest at the government’s push to involve Japan more in war.
Tokyo 40,000 Rise Up Against Fascism: “The War AGAINST War”
http://revolution-news.com/tokyo-rises-fascism-people-everywhere-live-blog/

Το «σχέδιο Νέα Φιλαδέλφεια» απαιτεί κοινή απάντηση του Θ. Σκαμνάκη

  Την πραγματικότητα δεν μπορείς να κάνεις πως δεν την βλέπεις. Κάποιοι αυτό το λένε στρουθοκαμηλισμό, αλλά εκείνοι που ξέρουν λένε πως είναι μύθος ότι τα όμορφα αυτά πτηνά χώνουν το κεφάλι τους στο έδαφος όταν αντιλαμβάνονται κίνδυνο, αντίθετα, λένε, εγείρονται και πολεμούν. Η κατάσταση εδώ και καιρό έχει σημάνει κίνδυνο, αλλά είναι πολλοί εκείνοι που χώνουν το κεφάλι τους σε ποικίλα χώματα, θεωρίες, λέξεις, ιδεολογικά σχήματα προκειμένου να διαφύγουν όσο γίνεται από την πραγματικότητα. Αλλά δεν μπορείς για πολύ καιρό να αποφεύγεις ατιμώρητα τις απαντήσεις στα ερωτήματα.

Και δεύτερο κρούσμα μηνιγγίτιδας στις Ένοπλες Δυνάμεις



Η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι γνωστή. Ο συνδυασμός οδυνηρών περικοπών που έχουν ως αποτέλεσμα τους τις άθλιες συνθήκες υγιεινής, η οικτρή κατάσταση του Υγειονομικού, η απάνθρωπη καταπόνηση των φαντάρων που υφίστανται τεράστια εργασιακή εκμετάλλευση και διατάζονται να υπερβάλλουν για να καλύψουν τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων που προκαλεί η ρουσφετολογική εξάπλωση εκατοντάδων άχρηστων στρατοπέδων και η μεταφορά χιλιάδων στρατευμένων ως υπηρετών σε Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις και Λέσχες Αξιωματικών, είναι εκρηκτικός. Και τα εφιαλτικά αποτελέσματα της πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας και του ΓΕΣ υφίστανται τα μόνιμα θύματα, οι συνάδελφοι φαντάροι.

ΣΤΟ 289 Τ.Π. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ ΤΟ ΥΨΙΣΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ «ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΑΚΙΑ Ο ΚΑΦΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ» ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ…

Εξοργισμένο είναι όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα οι συνάδελφοι φαντάροι με τον υποδιοικητή Ταγματάρχη Πεζικού Αντων.
Όλοι χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά του «περίεργη», καθώς η αντιμετώπιση των υφισταμένων συμπεριλαμβάνει  φωνές, ειρωνεία και αλαζονεία. Χωρίς να έχει καμιά συναίσθηση για τις σπουδές τους, την εργασιακή τους εμπειρία, των προβλημάτων και αδιεξόδων που αντιμετωπίζουν, προσβάλει και μειώνει συστηματικά, με όρους που κανονικά θα έπρεπε να προκαλέσουν το ενδιαφέρον και τη φροντίδα των εξειδικευμένων επιστημόνων του Υγειονομικού. 
Ιδιαίτερα επιθετική είναι η στάση του στους φαντάρους που εκτελούν υπηρεσία στο ΚΨΜ καθώς ασκεί έντονη ψυχολογική πίεση.  Καταρχήν, θεωρείται αυτονόητο από τον ίδιο ότι οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν “τι καφέ πίνει” ώστε να μην κουράζεται να τον παραγγείλει. Τουλάχιστον έγκλημα θεωρείται “να μην έχει παγάκια ο καφές του”…

Αυτοκίνητο και οδηγός για αξιωματούχο του Πενταγώνου και τη σύζυγο στην Άνδρο

Αυτοκίνητο και οδηγός για αξιωματούχο του Πενταγώνου και τη σύζυγο στην Άνδρο
Ποια κρίση, ποια οικονομία και συμμάζεμα. Τίποτα δεν άλλαξε ,τίποτα δεν αλλάζει. Τουλάχιστον στο Πεντάγωνο που παρακολουθούμε. Αξιωματούχος υψηλόβαθμος του Πενταγώνου παρακαλώ, πήρε τη σύζυγο για ένα 48ωρο χαλάρωσης στην Άνδρο. Κοντά είναι ,ωραίο νησί είναι να πάει ο άνθρωπος και η γυναίκα του ποιος μπορεί να τον κατηγορήσει. Έλα όμως που η ρημάδα η Άνδρος είναι και μεγάλη. Και ο κ.αξιωματούχος αν και πανέξυπνος και επιτυχημένος δεν κατόρθωσε ποτέ να πάρει δίπλωμα οδήγησης. Ε, τώρα είναι δυνατόν ολόκληρος αξιωματούχος του Πενταγώνου να κυκλοφορεί με ταξί στο κυκλαδονήσι; Τι είμαστε …Ευρωπαίοι ξενέρωτοι;

Οι αλβανοί συνεργάτες των ναζί με τα φέσια που χρόνια μετά φόρεσε και ο Παππάς - Φωτό

Image

Φέσι αλβανικό με το σύμβολο του ναζισμού καρφωμένο επάνω του, φόρεσε ο Χρήστος Παππάς. Ο οποίος φαίνεται πως οτιδήποτε είχε σχέση ή παρέπεμπε στο ναζιστικό καθεστώς το υιοθετούσε χωρίς περιστροφές.

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΔΙΚΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Ο χρήστης Haaretz.com πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.
IDF reportedly demolishes home of suspected killer of Israeli teens; Israel Air Force strikes in Gaza http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.602189

Με αιματοχυσία, συγκρούσεις και τηλεφωνήματα ηγετών εκπνέει η εκεχειρία στην Ουκρανία


Με αιματοχυσία, συγκρούσεις και τηλεφωνήματα ηγετών εκπνέει η εκεχειρία στην Ουκρανία
Με συνομιλίες του ουκρανού προέδρου Ποροσένκο με Πούτιν, Μέρκελ και Ολάντ πλησιάζει η εκπνοή της παράτασης που έδωσε το Κίεβο στην εκεχειρία στα ανατολικά μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, η οποία έχει στιγματιστεί από συνεχιζόμενες συγκρούσεις στο Ντονέτσκ αλλά και τον θάνατο ενός εικονολήπτη ρωσικού καναλιού.
Στο ίδιο το Κίεβο, η εκεχειρία φαίνεται να προκαλεί αντιδράσεις.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, συγκρούσεις μεταξύ στρατού και φιλορώσων ενόπλων σημειώθηκαν παρά την εκεχειρία. Οι δυνάμεις της εθνοφρουράς ανέφεραν ότι χρησιμοποίησαν όλμους για να πλήξουν σημείο ελέγχου στο Σλαβιάνσκ. 

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΝΕΟ ΜΑΖΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ "ΓΙΑ ΕΚΔΙΚΗΣΗ"...


Image
Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για τον θάνατο των τριών Εβραίων εφήβων οι οποίοι απήχθησαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα και θα «πληρώσει», δήλωσε απόψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
«Απήχθησαν και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από ανθρωπόμορφα κτήνη», δήλωσε ο Νετανιάχου, σύμφωνα με το γραφείο του. «Η Χαμάς είναι υπεύθυνη και η Χαμάς θα πληρώσει», πρόσθεσε.

Ο Νετανιάχου προεδρεύει του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας του Ισραήλ το οποίο συγκάλεσε εκτάκτως νωρίτερα για να εξεταστεί η αντίδραση της κυβέρνησής του.



Η κρίση του Ιράκ "επιστρέφει" στη Συρία



Του Κώστα Ράπτη

Κρίση στο Ιράκ: Τι είναι το χαλιφάτο;

Πηγή: The Independent Μετάφραση/Επιμέλεια: OnAlert
Image
Χθες η οργάνωση ΙΚΙΛ διακήρυξε κατεχόμενα εδάφη του ως ένα νέο κράτος, αφαιρώντας απο την ονομασία τους τις λέξεις Ιράκ και Λεβάντε και ανακοινωνοντας την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού χαλιφάτου.

Η σημασία που μπορεί να έχουν οι λέξεις "ισλαμικό χαλιφάτο" πολυ πιθανό να μην εχει καμία σημασία για εμάς στην δύση καθώς με μοναδική εξαιρεση την Ισλαμιστική αίρεση Αχμαντίγια, εχει να υπάρξει χαλιφάτο απο την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 
Η ανακήρυξη ενός «χαλιφάτου» είναι μια κίνηση που έχει τεράστια ιδεολογική και θεολογική σημασία. Αυτο που νοείται ειναι οτι «η κυβέρνηση ειναι υπο την κυριαρχία του χαλίφη», αυτό σημαίνει οτι το ΙΚΙΛ, τώρα απλά το "Ισλαμικό Κράτος", εχει ορίσει ως πνευματικό ηγέτη ολόκληρου του Ισλάμ τον Abu Bakr al-Baghdadi. 

Το ΙΚΙΛ ανακοίνωσε την εγκαθίδρυση ενός "ισλαμικού χαλιφάτου"


Image
Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που συνεχίζουν να πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσαν χθές την ίδρυση του χαλιφάτου, του ισλαμικού πολιτικού καθεστώτος που έχει εκλείψει σχεδόν έναν αιώνα, και απειλούν ότι θα διαρρήξουν και άλλα, πέραν της Συρίας, σύνορα, του Ιράκ, της Ιορδανίας και του Λιβάνου.
Σε βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω και που ανέβηκε σήμερα στο Ιντερνετ, με τίτλο "Τέλος της Σάικς-Πικό" (The End Of Sykes - Picot - γαλλο-βρετανική συμφωνία του 1916 για τον καταμερισμό των ζωνών επιρροής στη Μέση Ανατολή μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας), εκπρόσωπος του ΙΚΙΛ δηλώνει μπροστά σε συνοριακό πέρασμα στη συρο-ιρακινή μεθόριο, υποσχόμενος και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης: "Αυτά δεν είναι τα μόνα σύνορα που θα διαρρήξουμε, θα διαρρήξουμε και άλλα σύνορα" .

Πόσο ισχυρή θα είναι η εμπλοκή της Ρωσίας στο Ιράκ;

Έως τώρα οι εξελίξεις στο Ιράκ δεν φάνηκε να απασχολούν ιδιαίτερα τη Μόσχα. Η Ρωσία, εδώ και καιρό, ασχολείται με την ουκρανική κρίση. Ο πρόεδρος Πούτιν περιορίστηκε να εκφράσει την «πλήρη υποστήριξή του» στον πρωθυπουργό Μάλικι, στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές.

ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας

Έδιωξαν… μισό εκατ. κατοίκους στο Πακιστάν για να κυνηγήσουν τους Ταλιμπάν!

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στον κόσμο που ζούμε, ενώ το κυνήγι των εξτρεμιστών ισλαμιστών μαχητών δεν περιορίζεται μόνο στο Ιράκ, αφού εξαπλώνεται φαίνεται σαν… επιδημία!

Όπως μεταδίδεται από τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πακιστανικές ένοπλες δυνάμεις, προχώρησαν στην εκκένωση εκτεταμένης περιοχής στα σύνορα με το Αφγανιστάν με 500.000 κατοίκους (!) για να ξεκινήσουν χερσαία επιχείρηση εναντίον των Ταλιμπάν!

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές Χαρκα Κιζίλκαγια και Φαδίκ Αντιγιαμαν (Ερκάν)


Το τελευταίο διάστημα ξεδιπλώνεται νέα επίθεση της κυβέρνησης και των κρατικών μηχανισμών απέναντι στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πολιτικούς Πρόσφυγες & Αγωνιστές από την Τουρκία και το Κουρδιστάν. Με πρόσχημα ότι δήθεν αποτελούν μέλη εγκληματικής οργάνωσης και τελούν δραστηριότητες για αυτήν εφαρμόζουν μια πτυχή του εκτρώματος του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα και απειλούν τους αγωνιστές με φυλακίσεις. Ο Ερκάν και η Χαρκα είναι πολιτικοί πρόσφυγες και κοινωνικοί αγωνιστές από Τουρκία, που έχουν παλέψει τον φασισμό αδιάκοπα μέσα από τάξεις του κινήματος. Η κίνηση αυτή έχει και συμβολικό χαρακτήρα γιατί η μακρόχρονη πολιτική τους δραστηριότητα στο ζήτημα των δικαιωμάτων στους πρόσφυγες τους έχουν καταστήσει γνωστούς σε εκατοντάδες ανθρώπους και αποτελούν παράδειγμα για την στάση τους. Το κράτος θέλει να καταστήσει σαφές στοχευοντάς τους οτι η ταξική αλληλεγγύη απαγορεύεται. Η μεθόδευση αυτή είναι η συνέχεια σε μια σειρά γεγονότων βάναυσης συμπεριφοράς προς τους πρόσφυγες, η ίδια η Χαρκα είχε καταγγείλει βασανισμό από τους αστυνομικούς το 2013, ενώ νωπή είναι η μνήμη της μαφιόζικης απαγωγής του Βulut Yayla.  Θεωρούμε ότι όσοι είναι υπεύθυνοι για την σημερινή κατάσταση της ανεργίας, της καταστολής και της κρίσης σε Ελλάδα και Τουρκία δεν ανέχονται άλλες φωνές άλλη δράση και ποινικοποιούν τους αγωνιστές.
Αυτή η δίωξη δεν πρέπει, και δεν πρόκειται να περάσει
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ