Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Από το σχολείο, στην αστυνομία και στο στρατό

Του Χρήστου Σύλλα
Θάλασσα μπάτσων
Έχουν περάσει 81 χρόνια από τότε ο Βίλχελμ Ράιχ στην «Μαζική Ψυχολογία του Φασισμού» (1933) εξηγούσε τη συμπεριφορά των μικροαστικών στρωμάτων (υπαλλήλων, μικροεπιχειρηματιών) τα οποία προτιμούσαν την ψυχολογική και υλική ασφάλεια που παρείχε η πατριαρχική οικογένεια και η «κοινωνία του έθνους».
Η αναπαραγωγή εξουσιαστικών στερεοτύπων και η αδυναμία αντίδρασης σε ηγέτες, εργοδότες και καθοδηγητές διατηρεί το σημερινό ανάλογό της στον ελληνικό χώρο, σε άλλα κατά περίπτωση συγκείμενα, όμως πάνω στον ίδιο πυρήνα της μικροαστικής νοοτροπίας: από μικρή ηλικία τα παιδιά μαθαίνουν να μιμούνται και να βιώνουν το ρόλο του στρατιώτη, του μπάτσου, του υπηρέτη-υπαλλήλου του έθνους και της πατρίδας. Μέσα από το σχολικό περιβάλλον, επιλέγουν την ασφάλεια της επαγγελματικής αποκατάστασης στον στενό πυρήνα του κράτους.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙ-ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΑΛΛΗΛΟΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ-Απολογία Αλεξόπουλου: Βλάκες & ονειροπαρμένοι οι χρυσαυγίτες -Κασιδιάρης, Παναγιώταρος μπήκαν γρήγορα στη διαφθορά

Την πλήρη άγνοιά του για τις εγκληματικές πράξεις των μελών Χρυσής Αυγής εξέφρασε στην απολογία του ο ήδη αποχωρήσας Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, καταδικάζοντας μάλιστα τους πύρινους λόγους των πρώην συναγωνιστών το
Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής προχώρησε επιπλέον σε μία σειρά απαξιωτικών χαρακτηρισμών σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής, κάνοντας λόγο για «βλάκες» και «ονειροπαρμένους», ενώ στηλίτευσε τις στρατιωτικού τύπου κατασκηνώσεις και ενδυμασία, των υποστηριχτών και μελών του κόμματος.
«Δείχνει άτομα που έχουν απωθημένα από το στρατό. Τι να πω; Βλακώδες τουλάχιστον. Δεν ξέρω αν η ηγεσία γνώριζε όλα αυτά...Αν κάποιος ήθελε να εξασκεί σκοποβολή...θα μπορούσε να γραφεί σε σκοπευτικό όμιλο...δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών...πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν εαυτό ψεύτικο».

Οι Ισραηλινοί καλλιεργούν στά Παλαιστινιακά εδάφη "νέα γενιά Εβραίων"(φώτο)

Εδώ και δυο δεκαετίες ο στρατός του σιωνισμού και το κράτος του προσπαθούν μεθοδικά και συστηματικά να καλλιεργούν στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη "νέα γενιά Εβραίων" τάγματα εφόδου δηλαδή, που θα έχει την δυνατότητα να πολεμήσει στο πλευρό του κάθε φορά που εκδηλώνεται εξέγερση και επανάσταση στα κατεχόμενα εδάφη. 
Του Νασίμ Αλάτρα
Εκπαιδεύεται να προκαλεί και να δημιουργεί τις κατάλληλες αιτίες και συνθήκες για να ξεσπάσουν ταραχές και συγκρούσεις στα κατεχόμενα έτσι δίνεται μετά η αφορμή στο στρατό να παρέμβει πάντα υπέρ των Ισραηλινών πολιτών που ζουν στα παλαιστινιακά εδάφη, γιατί είναι πολίτες του Ισραήλ άρα έχουν δικαίωμα στην προστασία και ανήκει στο δόγμα ασφάλειας του Ισραήλ. 
Ο στρατός αυτός στις εβραϊκές αποικίες και όχι οικισμούς εκπαιδεύσει θρησκευτικά, στρατιωτικά και τεχνολογικά την "νέα γενιά Εβραίων" με χρήματα που στέλνονται από εβραϊκές οργανώσεις και εμπορικές πολυεθνικές εταιρίες σε όλο τον κόσμο και από χρήματα που δίνουν πολίτες των ΗΠΑ και ΕΕ. 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΗ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑΣ

ImageΤεράστια ανησυχία έχουν προκαλέσει τα δύο κρούσματα μηνιγγίτιδας στο στρατό μέσα σε ελάχιστες μέρες. Το πρωτόγνωρο αυτό γεγονός εντείνει τα ερωτηματικά που απασχολούν πλέον το σύνολο του προσωπικού των Ε.Δ. καθώς  στα τέλη Μαρτίου είχαμε ένα ακόμη κρούσμα μηνιγγίτιδας. Θυμίζουμε τα περιστατικά μέσα από τις σχετικές ανακοινώσεις του ΓΕΣ:
Υποψήφιος Έφεδρος Αξιωματικός, ο οποίος υπηρετεί στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο Αττικής, διακομίστηκε χτες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού και κεφαλαλγίας. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη βακτηριακή μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή και βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Από το ΓΕΣ, βεβαιώνουν ότι στη μονάδα εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα.

ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ-ΕΚΤΑΚΤΟ: σφαγή 100 αμάχων στα χωριά του Λουγκάνσκ - Εικόνες κόλασης

ΗΠΑ και ΕΕ στηρίζουν τα εγκλήματα της ναζιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας που δολοφονεί αμάχους.
10423721_10152914932933496_725875570722769001_n
 Ο Ουκρανικός στρατός ανέλαβε χτές το πρωί δραστική επιχείρηση εκκαθάρισης (εθνοκάθαρσης). Ιδιωτικές κατοικίες βομβαρδίστηκαν και οι οικογένειες έζησαν τη τραγωδία στη θέα των διαμελισμένων πτωμάτων των ανθρώπων τους , διάσπαρτα σε χωματόδρομους και κήπους. 

Θέρετρο Πολεμικού Ναυτικού: ιστορία ρουσφετιού, ανισοτήτων και στυγνής εργασιακής εκμετάλλευσης ναυτών!

Όλο το μείγμα σαπίλας του αστικού κόσμου το συναντά κανείς στο Θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού. Καθώς οι διακοπές είναι πανάκριβο εμπόρευμα για λίγους, το πολιτικό και στρατιωτικό κατεστημένο βρήκε τον τρόπο να εξασφαλίσει τα συμφέροντα του με όρους πελατειακού κράτους, χυδαίας συνδιαλλαγής, εμβάθυνσης των κοινωνικών ανισοτήτων, πάντα στην πλάτη των ναυτών που δουλεύουνε τσάμπα. Δίπλα φυσικά στα βύσματα της ΟΝΝΕΔ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, στους γόνους πλουσίων και στις καρικατούρες του life style, που έχουν μάθει να επιβιώνουν παντού και να διαφυλάττουν άβρεκτο το τομάρι τους…

ΑρχικήΥΠΕΘΑ ΕξοπλιστικάΕνέργειαΔιπλωματίαΑναλύσειςΣτρατηγικήΙστορίαΕλλάδαΕπικοινωνία Σφαγή ετοιμάζουν στο ΓΕΝ για χάρη “γαλάζιων παιδιών”


Σφαγή ετοιμάζουν στο ΓΕΝ για χάρη “γαλάζιων παιδιών”
Οι Φαραώ του Πολεμικού Ναυτικού έχουν βγάλει πάλι τα μαχαίρια από τα θηκάρια και ετοιμάζονται να κάνουν ….εκκαθαρίσεις στον Β΄κλάδο του ΓΕΝ. Θέλουν να πάρουν κεφάλια θεωρώντας ότι έτσι θα σταματήσουν οι ενοχλητικές διαρροές και τα δημοσιεύατα για τον κακό χαμό που γίνεται με τις μεταθέσεις . Θα απογοητευθούν οικτρά και θα διαπιστώσουν σύντομα ότι τα κεφάλια που θέλουν να πάρουν τσάμπα θα πάνε…

Βέβαια όπως φαίνεται η πραγματική αιτία είναι η επιστροφή γνήσιων “γαλάζιων παιδιών” της εποχής Μεϊμαράκη – Καραμαλίκη . Το ερώτημα είναι γιατί ο αρχηγός τους , ο Αποστολάκης τα ανέχεται όλα αυτά.http://armynews.gr/?p=23369

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΒΑΡΑΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ Ο ΥΕΘΑ Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ; Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι …ανίκητοι


Οι στρατιωτικοί γιατροί είναι …ανίκητοι
Τους γιατρούς στο στρατό δεν μπορεί να τους αγγίξει κανείς. Ούτε καν ο πολύς Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος. Στον αναθεωρημένο νόμο για τους στρατιωτικους είχαν προβλέψει να μην επιτρέπεται πια στους στρατιωτικούς γιατρούς να διατηρούν νόμιμα και ιατρεία εκτός της υπηρεσίας τους. Η …επανάσταση πνίγηκε στο αίμα από τα νυστέρια που έχουν τον τρόπο να πιέσουν . Κι έτσι άρον άρον ο σε άλλες περιπτώσεις “άγριος” Α/ΓΕΕΘΑ τα μάζεψε και άφησε τα πράγματα ως έχουν για τους ιατρούς.

Σιγά μην έσπαγε τέτοιο ταμπού.http://armynews.gr/?p=23371

To κρυμμένο μήνυμα Βλ. Πούτιν στον Ομπάμα με την αποπομπή (;) Ντούγκιν

Το βάθος της γεωπολιτικής σκέψης και στρατηγικής ικανότητας του Βλαδίμηρου Πούτιν ουδείς το αμφισβητεί επί της ουσίας, κάτι το οποίο μπορεί να αποδειχθεί και από μία λίγο βαθύτερη ανάλυση του τι ακριβώς σηματοδοτεί η παύση του γνωστού γεωπολιτικού διανοητή, Αλεξάντερ Ντούγκιν, από την καθηγητική του έδρα στο πανεπιστήμιο της Μόσχας.
Του Δρ. Γεωργίου Κ. Φίλη
Πριν επιχειρήσουμε να αναλύσουμε το τι θα μπορούσε να συμβαίνει στη Μόσχα αναφορικά με τον Α. Ντούγκιν να διευκρινίσουμε για ακόμα μία φορά κάποια θέματα τα οποία διάφοροι «στρατηγιστές» και όψιμοι γεωπολιτικοί αναλυτές φαίνεται και να μην γνωρίζουν, αλλά και να παρεξηγούν:

ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 12 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ!!!

Αναδείχθηκαν τελικά οι «φιναλίστ» στον διαγωνισμό της Πολωνίας για τα συστήματα που θα αποτελέσουν την αντιαεροπορική – αντιβαλλιστική άμυνα της χώρας, ένα πραγματικά χρυσοφόρο συμβόλαιο που θα ανέλθει σε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει περιθώρια σε βάθος χρόνου να ξεπεράσει τα 12 δισεκατομμύρια δολάρια.
Οι Πολωνοί απέρριψαν τις προσφορές που είχαν κατατεθεί η κοινοπραξία της αμερικανικής Lockheed Martin με το πρόγραμμα MEADS (Medium Extended Air Defense System) και των Ισραηλινών που είχαν προτείνει το David’s Sling.

Δύναμη 30.000 Σαουδαράβων στα σύνορα με το Ιράκ-ΒΙΝΤΕΟ


Image
Η Σαουδική Αραβία ανέπτυξε δύναμη 30.000 στρατιωτών στα σύνορα με το Ιράκ, αφού οι ιρακινοί στρατιώτες αποσύρθηκαν από τη μεθόριο, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya.

Το τηλεοπτικό δίκτυο μέτεδωσε ότι έχει στην κατοχή του ένα βίντεο που δείχνει δύναμη 2.500 ιρακινών στρατιωτών συγκεντρωμένων σε περιοχή της ερήμου ανατολικά της πολής Κερμπάλα, αφού έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, έχοντας αφήσει αφύλακτη τη μεθόριο του Ιράκ με τη Συρία και τη Σαουδική Αραβία.

Ισραηλινά μαχητικά πραγματοποίησαν επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας




ImageΙσραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης πολλαπλές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσαν αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες, μετά την εκτόξευση πυραύλων από Παλαιστινίους προς το νότιο Ισραήλ.
Τουλάχιστον 10 άμαχοι τραυματίστηκαν στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ μία γυναίκα διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, αυτόπτες μάρτυρες άκουσαν πολλαπλές εκρήξεις στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και στην πόλη της Γάζας.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ της Τετάρτης μεταξύ των ισραηλινών αστυνομικών αρχών και Παλαιστινίων, με αφορμή την απαγωγή και τη δολοφονία ενός εφήβου κοντά στην Ιερουσαλήμ, δύο ημέρες αφότου ανακαλύφθηκαν οι σοροί τριών νεαρών Ισραηλινών.
Το κίνημα του «Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ.

Αντιδράσεις ενάντια στην άσκηση «Καμπέρος 2014»

Φορείς και κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν τη χρήση ραδιενεργών υλικών και απαιτούν τη ματαίωση της άσκησης και το κλείσιμο του Πεδίου Βολής Κρανιάς
Μεγάλες αντιδράσεις κατοίκων και φορέων της περιοχής προκαλεί η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας με πραγματικά πυρά με την επωνυμία«Καμπέρος 2014», που έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο, Πέμπτη, στο Πεδίο Βολής Κρανέας Ελασσόνας.
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, «σκοπός της άσκησης είναι η επιχειρησιακή εκπαίδευση του προσωπικού των Πολεμικών Μοιρών, Ιπταμένων και Τεχνικών, καθώς επίσης και ο έλεγχος της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των οπλικών συστημάτων και όπλων. Η άσκηση θα περιλαμβάνει την εκτέλεση όλων των αεροπορικών αποστολών από το σύνολο των Πολεμικών Μοιρών της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ θα συμμετάσχουν και επιθετικά ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς» (ελικόπτερα «Απάτσι», ΑΗ-64A/D, με βολές βλημάτων Hellfire).

O Παναγούλης ζει!


Ο Αλέξανδρος Παναγούλης γεννήθηκε στη Γλυφάδα το 1939. Ηταν ο δεύτερος στη σειρά γιος του αξιωματικού του στρατού ξηράς Βασιλείου Παναγούλη και της μητέρας του Αθηνάς. Μεγάλωσε στη Λευκάδα και στην Αθήνα, ενώ ήδη ως το 1961, την εποχή της κορύφωσης του αγώνα για το 1-1-4 και για το 15%, σπούδαζε στη Σχολή Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων του Πολυτεχνείου. Εντάχθηκε στην Οργάνωση της Νεολαίας της Ενωσης Κέντρου (ΟΝΕΚ και έπειτα ΕΔΗΝ) του Γεωργίου Παπανδρέου. «Ηταν εξαιρετικά δραστήριος, πρωτοστατούσε στους αγώνες και είχε δημιουργήσει ένα πλέγμα ανθρώπων γύρω του» εξηγεί ο κ. Ν. Νικολαΐδης, πρόεδρος της ΕΔΗΝ από το 1965 ως την επιβολή του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Ο συναγωνιστής του Κώστας Ανδρουτσόπουλος έχει δηλώσει: «Την εποχή εκείνη, το να γράφεις στους τοίχους 1-1-4 ήταν τολμηρή πράξη. Το να σηκώνεις σημαία με το 1-1-4 ήταν επικίνδυνη. Και το να σχηματίζεις με στουπιά το 1-1-4 ήταν περίπου επαναστατική πράξη. Μια ομάδα υπό τον Αλέκο τα έκανε όλα αυτά. Εκινείτο στο περιθώριο του νόμου». Συχνά, ο τότε πρόεδρος της ΟΝΕΚ Λ. Βερυβάκης μεσολαβούσε στην αστυνομία πόλεων προκειμένου να απελευθερωθεί ο Παναγούλης.

ΕΕΕΕΚ Θήβας: Όλοι οι μαθητές στην ίδια τάξη ή "Τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" του Ηλία Τραμπάκουλου

http://thivarealnews.blogspot.gr/
 Το άκουσα και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Όλοι οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Θήβας, στο Λουτουφί, έμειναν στην ίδια τάξη επειδή δεν παρακολούθησαν τις ώρες διδασκαλίας που ορίζει ο νόμος για κάθε διδακτικό αντικείμενο. Η απόφαση είναι του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας και ο λόγος είναι ότι το Υπουργείο δεν τοποθέτησε τους απαιτούμενους εκπαιδευτικούς προκειμένου να λειτουργήσουν τα τμήματα και να αναπτυχθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπως ορίζει ο νόμος.   Θα ήθελα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στους εκπ/κούς του ΕΕΕΕΚΘήβας που τόλμησαν και εφάρμοσαν το νόμο και να θέσουν την Πολιτεία προ των ευθυνών της και των συνταγματικών της υποχρεώσεων. Φυσικά, το ζητούμενο δεν είναι η κίνηση των εκπ/κών αλλά η αδιαφορία του υπουργείου για μια κατηγορία μαθητών με ιδιαίτερα προβλήματα.