Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Συρία: Ξεπέρασαν τους 170.000 οι νεκροί στον πόλεμο που διαρκεί 3 χρόνια


ImageΠερισσότεροι από 170.000 άνθρωποι, εκ των οποίων το ένα τρίτο είναι πολίτες, έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο στη Συρία, που διαρκεί τρία χρόνια, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δημοσιεύθηκε σήμερα.
«Από το πρώτο θύμα της συριακής επανάστασης που καταγράφηκε στις 18 Μαρτίου 2011 στην επαρχία Ντεράα, έχουν αναφερθεί οι θάνατοι 171.509 ανθρώπων», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.
Μεταξύ των νεκρών είναι 56.495 πολίτες, εκ των οποίων 9.092 παιδιά, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στον οποίο περιλαμβάνονται τα θύματα που είχαν καταγραφεί ως τις 8 Ιουλίου φέτος.

Cape Ray: Κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή των χημικών

Image
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η διαδικασία καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου στην Ανατολική Μεσόγειο, η οποία πραγματοποιείται στο πολεμικό πλοίο Cape Ray με μυστικότητα, αλλά υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι βρίσκεται επί του παρόντος σε διεθνή ύδατα δυτικά της Κρήτης. Το MV Cape Ray συνοδεύουν πολεμικά πλοία και υποβρύχια από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κίνα και τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία. Είναι αδιευκρίνιστο αν η διαδικασία υδρόλυσης έχει ξεκινήσει, βάση χρονοδιαγράμματος όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα 60 ημερών.


Όπως δημοσιεύει ο αρμόδιος οργανισμός ΟΑΧΟ ο οποίος συμπράττει με τα Ηνωμένα Έθνησε αυτήν την επιχείρηση εξουδετέρωσης του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, στο πολεμικό Cape Ray έχουν τοποθετηθεί δύο συστήματα υδρόλυσης Field Deployable Hydrolysis Systems (FDHS) που θα επεξεργαστούν 600τόνους χημικών ουσιών μέγιστης επικινδυνότητας. Όπως ανακοίνωσε ο OPCW, οι χημικές ουσίες θα εξουδετερωθούν πάνω στο πλοίο, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τα απόβλητα της διαδικασίας θα αποθηκευθούν με ασφάλεια από εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό. Μόλις ολοκληρωθεί η εξουδετέρωση, το προκύπτον απόβλητο θα μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις στη Φινλανδία και στη Γερμανία. Δείτε το σχέδιο όπως δημοσιεύθηκε από τον ΟΑΧΟ ΕΔΩ

ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ: ΛΕΝΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΕΡΑΚΙ ΚΑΘΩΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΨΜ

Οταν ο ελληνικός στρατός βάζει πλάτη στον ιδιώτη για να κονομήσει εις βάρος των φαντάρων και των οικογενειών τους.

ΠΑΛΙ ΡΕΖΙΛΙ ΤΟ DEFENCENET.GR-ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΤΣΕΝΙΑ...

Θυμήθηκαν την Ουκρανία τα χρυσαβγίτικα ΜΜΕ

defencenet
Σε διάσπαση στους κόλπους των νεοναζιστικών μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα παραπέμπει πρόσφατο άρθρο του defencenet.gr, σύμφωνα με το οποίο «Ουκρανοί με συνεργούς δυτικούς γιατρούς έσφαζαν ρωσόφωνους για να πουλήσουν όργανα τους».

Η Αίγυπτος άνοιξε τα σύνορά της με τη Γάζα για παλαιστίνιους τραυματίες


ImageΗ Αίγυπτος άνοιξε σήμερα το σημείο διέλευσης της Ράφα για να δεχθεί Παλαιστίνιους που έχουν τραυματισθεί κατά την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα, δήλωσε ένας αξιωματούχος στα σύνορα.
Τα νοσοκομεία στο βόρειο Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισράηλ, είναι έτοιμα να υποδεχθουν παλαιστίνιους τραυματίες, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA.
Ο μεθοριακός τερματικός σταθμός της Ράφα είναι η μοναδική πρόσβαση στο παλαιστινιακό έδαφος που δεν ελέγχεται από το Ισραήλ. Μετά την καθαίρεση του αιγύπτιου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο του 2013, το Κάιρο κλείνει πολύ τακτικά το πέρασμα και δεν το ανοίγει παρά περιστασιακά, κυρίως για να διέλθουν αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια.

60 δικογραφίες δένουν την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”

Η δίωξη της Χρυσης Αυγής είναι, όπως έχουμε πει πολλές φορές, δίωξη εγκληματικών πράξεων. Το ενδιαφέρον για την εθνικοσιαλιστική ιδεολογία, όπου εκδηλώνεται στη δικογραφία, έχει να κάνει αποκλειστικά με τα κίνητρα των δραστών και όχι με οποιαδήποτε δίωξη ιδεών. Η δικογραφία είναι γεμάτη από τέτοιου είδους πράξεις.
Στο ξεκίνημα αυτής της δίωξης, πολύς λόγος έγινε για τις “32 δικογραφίες Δένδια”. Ωστόσο, αυτή η φράση ήταν λαθεμένη. Ο κατάλογος Δένδια περιείχε “32 περιστατικά”, μάλιστα κάποια από αυτά αρκετά σκόρπια. Σήμερα, μετά την ανακριτική διαδικασία, έχουμε μια πολύ πληρέστερη εικόνα της εγκληματικής δραστηριότητας της συμμορίας.

Ένας ναζιστής εκπαιδευτής φονιάδων, ο Ηλίας Κασιδιάρης, οδηγείται στην φυλακή

Kasidiaris8

ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΦΕΔΡΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Yesh Gvul


Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε στην διάθεση μας, δεκάδες είναι οι αρνητές στράτευσης που έχουν δηλώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην τρέχουσα στρατιωτική επιχείρηση. Τουλάχιστον ένας έφεδρος στρατιώτης έχει καταδικαστεί σε 20ήμερη φυλάκιση (έρχοντας να προστεθεί στον ίδη φυλακισμένο αρνητή Uriel Ferrera). Ένας ακόμα αρνητής στάλθηκε σπίτι του από την στιγμή που αρνήθηκε να συμμετάσχει. Ενώ δύο αρνητές, στρατιωτικοί ιατροί, εγκατέλειψαν την βάση τους. Οι πληροφορίες για τους υπόλοιπους είναι ακόμα συγκεχυμένες. Τουλάχιστον 30 έφεδροι έχουν επικοινωνησει με το δίκτυο New Profile μέσω του τηλεφωνικής του γραμμής που προσφέρει υποστήριξη σε όλους αυτούς που επιθυμούν να απέχουν από το να συμπεριληφθούν στην λίστα της έκτακτης επιστράτευσης. 

ΑΗΔΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΑΓΕΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΕΝΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!


Image

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΙΣΡΑΗΛ


Ενώ ο λαός μας συγκλονισμένος παρακολουθεί το σερί των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από τους βομβαρδισμούς του Κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ κατά των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών και απαιτεί τη διακοπή όλων των σχέσεων με το Φονιά αμάχων, η συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ διανύει την καλύτερη περίοδο στην ιστορία και των δύο χωρών.  
Οργή και αηδία προκαλούν οι φωτογραφίες από την επίσκεψη του Αρχηγού Ναυτικού του Ισραήλ, Αντιναύαρχου Ram Rutberg, που απλά επιβεβαιώνουν δια της εικόνας την εξαιρετική σχέση που περιγράψαμε σε στρατιωτικό επίπεδο. 
Για παράδειγμα υπάρχει η πληροφορία που θέλει το ισραηλινό ναυτικό ενθουσιασμένο με τις πυραυλακάτους Super Vita. Και λέγεται ότι ανεπίσημα έχει τεθεί το θέμα από το Ισραήλ στην λογική “αν έχετε οποιοδήποτε πρόβλημα στην ολοκλήρωση του προγράμματος Super Vita, ενδιαφερόμαστε”. 
Ουσιαστικά πρόκειται για σημαντική πολιτική στήριξη που προσφέρει το ελληνικό κράτος στο κράτος Τρομοκράτη, καθώς η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ευθυγραμμίζεται πλήρως  με τους ιμπεριαλιστές της Δύσης, ΗΠΑ-Ε.Ε. που καλύπτουν και στηρίζουν τα τεράστια εγκλήματα. Στο πλαίσιο μάλιστα μιας ναζιστικής πολιτικής "συλλογικής ευθύνης" από έναν υπερεξοπλισμένο στρατό που βάλλει κατά αμάχων και  υποδομών, καθώς η "ισραηλινή αυτοάμυνα" στοχεύει στην κάμψη του ηθικού και στην υποταγή ενός υπερήφανου λαού, διαιωνίζοντας την Κατοχή!

Αυτό είναι το έγγραφο "αξιολόγησης" που φέρνει απολύσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Image

Η αξιολόγηση θα φέρει όπως και να ΄χει απολύσεις στο ΥΠΕΘΑ και στα Γενικά Επιτελεία. Διαβάζοντας το έγγραφο που έχει φθάσει σ΄ όλες τις αρμόδιες διευθύνσεις γίνεται κατανοητό ότι η αξιολόγηση γίνεται με πρωταρχικό στόχο την απομάκρυνση όσο το δυνατόν περισσότερων υπαλλήλων.

Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα 160 επιδρομές στη Γάζα


Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε τη νύχτα 160 επιδρομές στη Γάζα
Η ισραηλινή αεροπορία πραγματοποίησε 160 επιδρομές εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τη χθεσινή νύχτα, απαντώντας στη συνέχιση της ρίψης ρουκετών κατά του Ισραήλ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού. Σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, το ισραηλινό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας αναχαίτισε δυο παλαιστινιακές ρουκέτες πάνω από το Τελ Αβίβ. 
“Πραγματοποιήθηκαν 160 επιδρομές τη νύχτα, αυξάνοντας σε 430 τον αριθμό των αεροπορικών επιδρομών από την έναρξη της στρατιωτικής μας επιχείρησης Protective Edge”, δήλωσε ο εκπρόσωπος, στρατηγός Μότι Αλμοζ στο ραδιόφωνο του στρατού αναφέροντας ότι στόχος των επιδρομών ήταν 120 εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων, 10 θέσεις διοίκησης της Χαμάς και “πολλές υπόγειες σήραγγες”.

Ο ΄΄Φάκελος Κύπρου΄΄ και οι ευθύνες της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων


ImageΓράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

Η ηγεσία της χούντας, οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων και οι πάτρωνές τους κατά το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και την εισβολή των Τούρκων που ακολούθησε, φέρουν την ευθύνη για ότι έγινε εκείνο το καλοκαίρι. 
Να θυμόμαστε πως οι Αμερικανοί, οι Άγγλοι και οι Τούρκοι, εγκλημάτησαν κατά της Κύπρου, ευθύνονται ως εκ τούτου σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο, απέναντι των λαών τους όμως ενήργησαν για τα συμφέροντα των δικών τους κυρίαρχων τάξεων. Με τη βοήθεια των εδώ ανθρώπων τους. Ας δούμε τους τελευταίους.
Η δικαστική έρευνα και δίωξη των υπευθύνων, αποκλείστηκε με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (αριθ.ΠΥΣ 45/7-3-75) από το πρώτο διάστημα της μεταπολίτευσης. Πριν ακόμα παρθεί η απόφαση αυτή, μέσα στις ΕΔ είχαν αρχίσει τα μέτρα για συγκέντρωση όλου του υλικού που αφορούσε « το δημιουργηθέν αρχείον εις τας αιθούσας Επιχειρήσεων κατά την διάρκειαν της Ελληνοτουρκικής-Κυπριακής κρίσεως τους έτους 1974 …» Επιτροπές αξιωματικών συγκέντρωσαν όλο το αρχείο από όλες τις υπηρεσίες που είχαν σχέση με το Κυπριακό, το σφράγισαν με ειδική σφραγίδα που γράφει ΄΄Αρχείον Ελληνοτουρκικής Κρίσεως 1974΄΄ και το παρέδωσαν μέχρι 15 Μαρτίου 1975. Η διαταγή ήταν του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Αβέρωφ. Μαζί με όλο το αρχείο που συγκέντρωσε αργότερα η Επιτροπή της Βουλής για την Κυπριακή υπόθεση, σφραγίσθηκε σε κιβώτια και φυλάσσεται σε αποθήκη της Βουλής. Αυτό είναι και το υλικό που συνθέτει τον αποκαλούμενο ΦΑΚΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ. Εκφράζονται επιφυλάξεις για το εάν κάποτε, που θα ανοιχτούν τα κιβώτια, θα περιέχουν και το αυθεντικό υλικό. 

Πλοίο-φάντασμα το CAPE RAY με τα χημικά της Συρίας


Πηγή φωτογραφίας: Το Κουτί της ΠανδώραςΑπενεργοποιημένα όλα τα μέσα εντοπισμού και επικοινωνίας έχει το πλοίο CAPE RAY, μέσα στο οποίο γίνεται η υδρόλυση των χημικών της Συρίας, όπως αναφέρει το Κουτί της Πανδώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα πλοία που το συνοδεύουν μαρτυρούν το στίγμα του το οποίο εντοπίζεται στη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.Πηγή φωτογραφίας: Το Κουτί της Πανδώρας

ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ

Ο χρήστης ‎تلفزيون فلسطين Palestine tv‎ πρόσθεσε 2 νέες φωτογραφίες.

5 ΑΓΓΕΛΟΥΔΙΑ ΝΕΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ...

Αυστραλία: 12 μητέρες επιχείρησαν να αυτοκτονήσουν για να μείνουν τα παιδιά τους στη χώρα

Screen Shot 2014-07-09 at 8.33.18 PM
Δώδεκα μητέρες που ζητούν να τους δοθεί πολιτικό άσυλο από την Αυστραλία αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν με την ελπίδα να γίνουν δεκτά τα παιδιά τους από τις αρχές ως ορφανά, αναφέρει δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδας. Κατά την Sydney Morning Herald, οι γυναίκες κρατούνταν στο κέντρο υποδοχής της Νήσου των Χριστουγέννων, που ανήκει στην Αυστραλία και προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν έμαθαν ότι θα μεταφερθούν σε άλλά κέντρα υποδοχής, στη νήσο Ναουρού ή στην Παπούα Νέα Γουινέα.

Latest Snowden Leaks: FBI Targeted Muslim-American Lawyers

FRANCE-US-EU-SURVEILLANCE-SNOWDEN
 Frederick Florin/AFP/Getty ImagesAt least five Muslim-Americans, including prominent lawyers, a civil rights leader and academics, were targeted for years-long surveillance by the FBI and the National Security Agency. This is according to new revelations contained in documents leaked by NSA whistleblower Edward Snowden. Among the targets were the executive director of the Council on American-Islamic Relations—the top Muslim-American civil rights organization in the United States—and a former Bush Administration official who worked for the Department of Homeland Security and held a top-secret security clearance during the time he was under surveillance

“Για να φοβηθείτε και να μην ανεβαίνετε”… Η δικαστική εξουσία σε καιρούς “έκτακτης ανάγκης”, Μέρος Α’

04-620x300
“Για να φοβηθείτε και να μην ανεβαίνετε”… Με αυτή τη φράση δικαιολόγησε η ανακρίτρια την επιβολή περιοριστικών όρων στους κατηγορούμενους που απολογήθηκαν σήμερα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής για την υπόθεση “Λάκκος Καρατζά” στις Σκουριές αφήνοντάς τους ελεύθερους με περιοριστικούς όρους.

Η «συλλογική τιμωρία» της Παλαιστίνης

Τα ξημερώματα της 1ης Ιούλη, ελάχιστες ώρες αφότου οι τρεις Ισραηλινοί έφηβοι έποικοι είχαν βρεθεί 
νεκροί, η ισραηλινή αεροπορία έριχνε βόμβες σε δεκάδες σημεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Συγκλονίζει ο Ηρακλειώτης καθηγητής με τον αποχαιρετισμό στους μαθητές του

Τα σχολεία έκλεισαν. Μαθητές και καθηγητές ξεκουράζονται απολαμβάνοντας τις θερινές διακοπές τους. Κάποιοι από τους εκπαιδευτικούς όμως δεν θα ξαναδούν τους μαθητές τους καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να συνταξιοδοτηθούν.

Κρήτη : 11 – 21/07, Παγκρήτιο κάλεσμα σε 10ήμερη πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στα χημικά του πολέμου

XHMIKA-POSTER