Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΕΝΟΣ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ Π.Ν.

ΟΛΟΣΕΛΙΔΗ ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ  ΑΝΑΜΑΣΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-Ε.Ε.
ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΤΡΑΓΙΚΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΕΙ ΦΥΛΑΚΗ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥΣ
₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪  ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ! ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪ ₪
Σε πολύ δύσκολη θέση φέρνει για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την πολιτική-στρατιωτική ηγεσία των Ε.Δ. καθώς  το δημοσίευμα με τίτλο «ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ  ΚΑΝΟΝΙΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ», που ουσιαστικά αποτελεί μια αναπαραγωγή της καθεστωτικής  προπαγάνδας και δικαιολόγηση της  άθλιας και εξίσου βάρβαρης μεταχείρισης των μεταναστών από το ελληνικό κράτος και την Ε.Ε.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 6000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΥΠΟΤΑΞΙΑ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ-ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΤΟΥΝ ΘΕΜΑ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΣΤΑ 18 ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

•Ανυπότακτοι: Οι ανυπότακτοι θα μπορούν να διακόπτουν την ανυποταξία τους σε οποιαδήποτε στρατιωτική αρχή και όχι μόνο στις Στρατολογικές Υπηρεσίες και στις Στρατιωτικές Δικαστικές Αρχές, όπως ισχύει σήμερα. Η τροποποίηση της διάταξης κρίθηκε απαραίτητη μετά τη συγχώνευση των Στρατολογικών Υπηρεσιών και με δεδομένη την ύπαρξη Στρατιωτικών Δικαστηρίων σε ελάχιστές πόλεις. Επιπλέον, εναρμονίζεται η στρατολογική νομοθεσία με την νομολογιακή πρακτική που ακολουθείται από τα στρατιωτικά δικαστήρια να θεωρούν την επίδοση του κλητηρίου θεσπίσματος ως διακοπή της ανυποταξίας.

"Αναρμόδιος ο Α/ΓΕΕΘΑ για τις διώξεις κατά στρατιωτικών"! Τι αποφάσισε ο Εισαγγελέας


 
ImageΣτις  6 Ιουνίου 2013 ο τότε Πρόεδρος και Γεν. Γραμματέας του ΣΥΣΜΕΔ Αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης και Αρχικελευστής Αναστάσιος Τσάκαλος, αντίστοιχα, υπέβαλαν μήνυση – έγκληση σε βάρος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωσταράκου, για υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας, που είχε να κάνει με 10ήμερη φυλάκιση που τους είχε επιβάλλει, αναρμοδίως, όπως οι ίδιοι είχαν αναφέρει στην έγκλησή τους.
 
Ένα (1) χρόνο μετά, ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 10/28-5-2014 διάταξή του δέχεται την αναρμοδιότητα του Α/ΓΕΕΘΑ και αναφέρει:

Κηροζίνη από την Τουρκία έχουν τα ισραηλινά μαχητικά στη Γάζα!

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη δημοσιεύει ο τουρκικός Τύπος, εάν φυσικά επαληθευθεί, αφού τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη που επιχειρούν στη Γάζα, φέρονται να χρησιμοποιούν αεροπορικό καύσιμο που έχει εισαχθεί από τη χώρα του Ερντογάν, η οποία παριστάνει την προστάτιδα της Χαμάς…

Το καύσιμο φτάνει στο Ισραήλ με πλοία που ξεκινούν από τους διεθνείς λιμένες της Αλεξανδρέττας (Ισκεντερούν) και της Μερσίνας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα (Aydınlık), το πιο… δραστήριο τάνκερ που έχει μεταφέρει επί εφτά συνεχόμενες μέρες το σχετικό φορτίο στο Ισραήλ είναι ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το «MARINER A» με σημαία Μάλτας, το οποίο ανήκει στην εταιρία ελληνικών συμφερόντων, Angora Investment Trust INC.

Ντόνετσκ: Σφοδρές συγκρούσεις και άλλοι 500.000 εκτοπισμένοι

Μετά το Σλαβιάνσκ επίκεντρο πλέον των μαχών στην ανατολική Ουκρανία είναι το Ντονέτσκ. Στην πόλη αυτή έχουν υποχωρήσει προς ανασύνταξη και οι ηττημένες στο Σλαβιάνσκ φιλορωσικές δυνάμεις. Οι ουκρανικές δυνάμεις, με την σειρά τους, επιχειρούν να περικυκλώσουν την πόλη, έχοντας κατορθώσει να καταλάβουν το αεροδρόμιο της πόλης.

Παράλληλα, ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε και την πόλη Σιβέρσκ, που κρατούσαν από τον Απρίλιο οι φιλωρώσοι αυτονομιστές. Ο ηγέτης των αυτονομιστών δυνάμεωνΙγκόρ Στρελκόφ, ορκίστηκε να υπερασπίσει το Ντονέτσκ και να αποτρέψει το αποκλεισμό του από ανατολικά-νοτιοανατολικά, τον οποίο επιχειρούν οι Ουκρανοί, ώστε να αποκόψουν την οδό ανεφοδιασμού των δυνάμεών του από τη Ρωσία.

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ

Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο ΝτονέτσκΜάχες μαίνονται και βομβαρδισμοί βαρέος πυροβολικού καταγράφονται σήμερα στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ, προπυργίου των αυτονομιστών που πρόσκεινται στη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους για την κήρυξη εκεχειρίας δεν πληρούνται. Παράλληλα, «τουλάχιστον 30» κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λουχάνσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ.

Οι Ταλιμπάν αποκηρύσσουν τον εξτρεμισμό του ΙΚΙΛ

Οι Ταλιμπάν αποκηρύσσουν τον εξτρεμισμό του ΙΚΙΛΟι Ταλιμπάν του Αφγανιστάν κάλεσαν τους μουσουλμάνους σε όλον τον κόσμο να αποφεύγουν τις εξτρεμιστικές ενέργειες και να παραμείνουν ενωμένοι, σε ένα μήνυμά τους που προφανώς έχει ως στόχο το Ισλαμικό Κράτος (πρώην ΙΚΙΛ), το οποίο πρόσφατα ανακοίνωσε την ίδρυση “χαλιφάτου” στα εδάφη που έχει υπό τον έλεγχό του στο Ιράκ και τη Συρία.
Το μήνυμα, που αναρτήθηκε την Πέμπτη σε έναν ιστότοπο των Ταλιμπάν και μεταφράστηκε από την ομάδα SITE η οποία παρακολουθεί τις ισλαμιστικές ιστοσελίδες, απευθύνεται στους μαχητές του ΙΚ στο Ιράκ και τη Συρία. Η ίδρυση του “χαλιφάτου”, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, συνιστά ευθεία πρόκληση για την κυριαρχία της Αλ Κάιντα στο ισλαμιστικό κίνημα παγκοσμίως.

Κύπρος πραξικόπημα - Αττίλας : Πως συμπεριφέρθηκαν Έλληνες στρατιωτικοί ποιοι έφυγαν τρέχοντας


Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

Image
Θα αναφερθούμε σε συμπεριφορές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων στο πραξικόπημα κατά του Μακαρίου και στην επακολουθήσασα εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο-Αύγουστο 1974. 

Στα γεγονότα αυτά αποκαλύφθηκε όλο σχεδόν το εύρος των ανθρώπινων χαρακτήρων. Δεν υπήρξε ομοιομορφία αντιδράσεων τέτοια, ώστε να βγει το συμπέρασμα, πως αυτό ήταν αποτέλεσμα κοινής εκπαίδευσης και κουλτούρας. Ειδικά του πολεμικού ναυτικού. Αντίθετα στις συμπεριφορές των στελεχών του στρατού αυτό παρατηρήθηκε, εάν εξαιρέσουμε την απαίτηση δύο αξιωματικών να τους δοθεί στο πραξικόπημα γραπτή εντολή του Α/ΓΕΣ. 

Η απίστευτη ιστορία των Παρισινών ΤΑΧΙ που άλλαξε τη ροή του Α παγκοσμίου πολέμου

Image
Ο Ρισάρ Μαρσέλ ίσιωσε και έφτιαξε τον καθρέπτη του αυτοκινήτου του. Κοίταξε μέσα, το είδωλο του. Πέρασε την παλάμη του από το αξύριστο του πρόσωπο και χαμογέλασε στον εαυτό του. Ο ήλιος έπεφτε γλυκά και η αγαπημένη του πόλη λουζόταν με ένα υπέροχο φως. Ήταν ευχαριστημένος. Οι κούρσες που είχε πάρει σήμερα ήταν αρκετές.

Παραλίγο τραγωδία στα ναυπηγεία της Ελευσίνας

Παραλίγο τραγωδία στα ναυπηγεία της Ελευσίνας
Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία στο  planet-greece πριν λίγο, απλήρωτος συνάδελφός τους προσπάθησε να αυτοκτονήσει!

Τελευταία στιγμή κατάφεραν να τον σώσουν εργαζόμενοι που αντιλήφθηκαν τι σκόπευε να κάνει. Όπως χαρακτηριστικά είπε ένας άλλος εργαζόμενος ο συνάδελφός του μόλις αντίκρισε τις κάμερες που πήγανε να τραβήξουν πλάνα για ένα διαφημιστικό , θόλωσε, πήρε ένα σχοινί και πήγε να κρεμαστεί. Τον σώσανε τελευταία στιγμή οι συνάδελφοί του .
Πηγή: http://planet-greece.blogspot.com/

Μέση Ανατολή: Μια μάταιη, αν και προβλέψιμη, αιματοχυσία


Του Κώστα Ράπτη
ImageΟι εικόνες αιματοχυσίας από τη Λωρίδα της Γάζας οπωσδήποτε συγκλονίζουν – τουλάχιστον όσους δεν έχουν συνηθίσει πια να στρέφουν αλλού το βλέμμα. Ωστόσο, στη νέα αναζωπύρωση της βίας στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση υπάρχει κάτι ακόμη πιο αποκρουστικό: ο “στρατηγικά αβαθής”, εργαλειακός (και ωστόσο απολύτως προβλέψιμος) τρόπος με τον οποίο αξιοποιείται η στρατιωτική κλιμάκωση.

Το ενάμιση εκατομμύριο των εγκλείστων κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αποτελούν για άλλη μία φορά τον εύκαιρο “σάκο του μποξ” προκειμένου να εξασφαλισθεί ένας στόχος ολότελα διαφορετικός από τον διακηρυγμένο: η αποτροπή οποιασδήποτε “απειλής” επίλυσης του προβλήματος στην κατεύθυνση της “λύσης δύο κρατών”.

Ιράκ: Οι τζιχαντιστές με βαριοπούλες εναντίον των μνημείων

Η καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς του Ιράκ, συνεχίζεται. Πρόκειται για μία τεράστια καταστροφή καθώς η πολιτιστική κληρονομιά του Ιράκ, είναι αυτής της Μεσοποταμίας, από την αρχαιότητα μέχρι και τη δημιουργία του σύγχρονου κράτους του Ιράκ σε ένα ξενοδοχείο του Καΐρου από τον τότε βρετανό υπουργό Αποικιών Ουίνστον Τσόρτσιλ την αρχαιολόγο Γερτρούδη Μπελ και τον Τ.Ε Λώρενς (Λώρενς της Αραβίας),

Μια σύντομη ιστορική αναδρομή στη σύγχρονη ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος



Παλαιστίνη, ο δύσκολος δρόμος (ιστορική αναδρομή, 1917 - 2001)
από ειδική συντακτική επιτροπή

Η αγορασμένη σιωπή των ΜΜΕ

Του Πέτρου Κατσάκου
Με νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή και το Σάββατο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει ο όμιλος Φουρλή, ενώ την Παρασκευή, στις 9 το πρωί, εκδικάζεται και η αίτηση της επιχείρησης για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Πρόκειται για μια ακόμη απεργία που «θάβεται» από τα συστημικά ΜΜΕ ελέω διαφήμισης και έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των «απαγορευμένων» ειδήσεων.