Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΣΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝ ΑΥΛΩΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΙΕΤΑΙ!

Για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους μιας ακόμη σειράς κατάταξης στο ΚΕΝ Αυλώνα τα όσα συμβαίνουν με τα αδέσποτα σκυλιά της μονάδας είναι μια δραματική εμπειρία, καθώς καθημερινά δοκιμάζονται τόσο η υπομονή τους όσο και οι ευαισθησίες τους.
Ο Ταξίαρχος διοικητής της μονάδας, που και στο παρελθόν βρέθηκε στο μάτι της κριτικής φαντάρων-φιλοζωικών οργανώσεων-δημοσιογράφων, αφού όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έκανε τίποτε, τώρα και αφού πλήθος δυστυχισμένων τετράποδων συνοδεύουν την καθημερινότητα των στρατεύσιμων, ουσιαστικά εμποδίζει το τάισμα τους.

O ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην άνοδο των τζιχαντιστών Φρανκεστάιν

Σε ποιο βαθμό είναι η Σαουδική Αραβία συμμέτοχη στην επέκταση των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, καθώς και στην υποδαύλιση των κλιμακούμενων συγκρούσεων μεταξύ σιιτών και σουνιτών; Κάποια στιγμή πριν από την 9/11, ο πρίγκιπας  Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν, ο οποίος έχει διατελέσει πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον και επικεφαλής της Σαουδικής Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών, είχε μια συνομιλία με τον επικεφαλής της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, MI6, τον Σερ Ρήτσαρντ Ντήαρλαβ, στην οποία ο Μπαντάρ σημείωσε ότι: «έφτασε ο χρόνος στη Μέση Ανατολή, Ρήτσαρντ, ώστε ο Θεός να βοηθήσει τους σουνίτες να δράσουν. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο σουνίτες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους σιίτες. Ο θεός ας τους βοηθήσει.».Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια.

Tο «ξεχασμένο» αέριο της Γάζας

a1sx2_Thumbnail1_20140719-090025.jpg
 Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,  
τεύχος 1756 στις 18 Απριλίου 2013
Το υποθαλάσσιο κοίτασμα φυσικού αερίου ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας, όπως φαίνεται, μάλλον «περισσεύει» στους τρέχοντες σχεδιασμούς του στρατηγικού ενεργειακού χάρτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Κανείς δεν θέλει να θυμάται την ύπαρξή του.
Δεν πρόκειται για θεωρία συνωμοσίας. Η ιστορία είναι παλιά. Το φυσικό αέριο στα νερά της Γάζας έχει ανακαλυφθεί το 2000, εννέα χρόνια πριν από την ανακάλυψη του Ταμάρ (Ιανουάριος 2009), από όπου το Ισραήλ άρχισε παραγωγή στις 30 Μαρτίου, και δέκα χρόνια πριν από το κοίτασμα Λεβιάθαν (Δεκέμβριος 2010), από όπου το Ισραήλ προσφάτως ανακοίνωσε ότι θέλει να αρχίσει εξαγωγές έπειτα από τρία χρόνια.

Αποφυλακίζουν με νόμο τους εμπόρους ναρκωτικών

Με μια σκανδαλώδη διάταξη, την οποία πέρασε νύχτα, κατά το κοινώς λεγόμενο, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης φροντίζουν για την αποφυλάκιση μεγαλεμπόρσων ναρκωτικών οι οποίοι εκτείουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο αυτής.

Tο NBC News απομακρύνει δημοσιογράφο από τη Γάζα, επειδή ήταν μάρτυρας της δολοφονίας των 4 παιδιών

Ο Ayman Mohyeldin,  ανταποκριτής του NBC News, που υπήρξε ο ίδιος μάρτυρας της δολοφονίας από το Ισραήλ, των τεσσάρων παλαιστινίων αγοριών, που έπαιζαν στην παραλία της Γάζας και ο οποίος είχε δεχτεί πραγματικά πολλά θετικά σχόλια για την γενναία και ξεχωριστή του δημοσιογραφική κάλυψη, της επίθεσης που σκότωσε τα 4 παιδιά, έχει ενημερωθεί από στελέχη της NBC να εγκαταλείψει αμέσως τη Γάζα. Σύμφωνα με πηγή μέσα από το NBC, αναστατώθηκαν από το ρεπορτάζ του, ενώ τα στελέχη ισχυρίστηκαν, ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω  «θεμάτων ασφάλειας», καθώς  το Ισραήλ προετοιμάζει  χερσαία εισβολή, ένας ισχυρισμός που μου επανέλαβε κι ένας  από την διοίκηση του NBC. Αλλά αργά χθες, το NBC έστειλε στη Γάζα, έναν άλλο ανταποκριτή, το Richard Engel, μαζί με έναν Αμερικανό παραγωγό ο οποίος δεν ήταν ποτέ στη Γάζα και δεν μιλάει αραβικά, για να καλύψει την συνεχιζόμενη ισραηλινή επίθεση ( ο Mohyeldin και ο Engel μιλούν αραβικά). 

Αποκλεισμός της Σούδας και αποστολή πλοιαρίων στο Cape Ray από τους Κρητικούς

Με αποκλεισμό της βάσης του ΝΑΤΟ στη Σούδα το Σάββατο 19 Ιουλίου κορυφώνονται οι δεκαήμερες δράσεις και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας φορέων της Κρήτης για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.
Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα Χανιά από μέλη του συντονιστικού οργάνου που έχει συσταθεί, το πρώτο ραντεβού για όσους θέλουν να συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κινητοποίηση, που έχει χαρακτηριστεί παγκρήτια, είναι στις 10 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Τελείωσε η απεργία στη Cosco- Κέρδισαν οι απεργοί


Τελείωσε, το μεσημέρι του Σαββάτου,  η απεργία στην προβλήτα της Cosco μετά την δέσμευση της εργοδοσίας να ικανοποιήσει σημαντικά αιτήματα των εργαζόμενων.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες συμφωνήθηκε και διατυπώθηκε εγγράφως ότι:
•    Όσοι εργαζόμενοι έχουν την προβλεπόμενη πιστοποίηση θα αναγνωριστούν ως λιμενεργάτες και θα ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. Για τους υπόλοιπους συμφωνήθηκε  να παρακολουθήσουν, μέχρι τον Σεπτέμβριο, επιμορφωτικά σεμινάρια ώστε να πάρουν πιστοποίηση και να δηλωθούν και αυτοί ως λιμενεργάτες.

Κατασκευάζοντας ενόχους Η περίπτωση των Τούρκων πολιτικών προσφύγων

cropped-cropped-f-tipi-film-kare-2113Θέλω να σου μιλήσω, να σου πω δυο λόγια για τον Ερκάν, την Χάρικα, την Φαντίκ. 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ" ΣΤΟ Ράδιο Θήβα 97,5, το Σάββατο 11.10 το πρωί.

Image
To ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ θα τύχουν της φιλοξενίας του Νίκου Χατζηδούρου καθώς θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση στην εκπομπή "Ενεργός Πολίτης" στο ράδιο Θήβα 97,5, το Σάββατο 11.10 το πρωί.
Το θέμα της εκπομπής είναι "το ιδιωτικό καφέ στο στρατόπεδο της Θήβας" και οι γενικότερες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι φαντάροι στο ΚΕΠΒ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com
  

ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑTV ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ 15 ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ!

Παρέμβαση στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού MAKEΔΟΝΙΑTV πραγματοποίησε την Παρασκευή 18/7/2014, στις 18.00 μ.μ., ο εκπρόσωπος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ, Ν.Αργυρίου.

Για μια ακόμη φορά ο σταθμός έδειξε ενδιαφέρον για τα προβλήματα των στρατευμένων και μας επέτρεψε να αναδείξουμε τις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι φαντάροι σε ένα στρατόπεδο που το κατακαλόκαιρο δεν έχει νερό και το χειμώνα δεν έχει θέρμανση. Αυτή είναι η πραγματική χακί κατάσταση που βιώνουν οι στρατευμένοι πολύ μακριά από τις όποιες υποσχέσεις-δεσμεύσεις του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου για "αξιοπρεπή θητεία". Τα εκατοντάδες άχρηστα στρατόπεδα παραμένουν ανοικτά μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του πελατειακού κράτους και της ψηφοθηρίας.     
Για εμάς απαραίτητος όρος είναι η δημοσιοποίηση των αυθαιρεσιών και των αδιεξόδων, η μαχητική παρέμβαση των γονιών και η αμφισβήτηση των φαντάρων. 
Θυμίζουμε την σχετική ανακοίνωση μας: 

Η «ΝΑΥΜΑΧΙΑ» ΣΤΟΝ ΥΗΣ ΣΦΗΚΙΑΣ -1988 /Νίκος Δινόπουλος


 Όταν οι εργάτες στη ΔΕΗ δεν ήταν 120 κιλά αλλά είχαν 120 κιλά.........!



Το ’88, στα αιτήματα της ΓΕΝΟΠ για ΕΣΣΕ που θα αναπληρώνει μέρος από τις απώλειες στο εισόδημα των εργαζομένων, η διοίκηση απαιτεί την αποδοχή νέου μισθολογίου που θα προβλέπει τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα που θα δίνει και τις αυξήσεις. Ένα σύστημα αμοιβών –«μέριτ σύστεμ»- που στη πράξη συνέδεε την αμοιβή με την ατομική απόδοση. Από τις αρχές του Μάη ξεκινούν επαναλαμβανόμενες απεργίες. Μιλώντας ανοιχτά στους εργαζόμενους πως όντως δίνουν αυξήσεις, αναδείξαμε πειστικά τις συνέπειες στο νέο σύστημα αμοιβών.
Η συμμετοχή στην απεργία ξεπερνάει το 90% στο λεκανοπέδιο και ο σχεδιασμός για την έξοδο μονάδων από 
το δίκτυο υλοποιείται, παρ’ ότι οι εργασιακοί χώροι αστυνομοκρατούνται από τα ΜΑΤ. Σ’ αυτή την απεργία έχοντας ξεπεράσει τα προβλήματα στη συμμετοχή και την «αγωνιστική απεργοσπασία» της ΠΑΣΚΕ, και με καλό σχεδιασμό σε εναλλακτικές μορφές πάλης μέσα στις πόλεις, έπρεπε να βρούμε λύσεις για την ένταση της πίεσης στη διοίκηση και την Κυβέρνηση. Ανοίγει η συζήτηση για κατάληψη στα φράγματα του Αλιάκμονα με τους τρεις ΥΗΣ, Πολυφύτου, Σφηκιάς και Ασωμάτων.

Ανταπόκριση: Γενοκτονία στη Γάζα

Στην αρχή έσβησαν τα φώτα. Το Ισραήλ έκοψε το ρεύμα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Μετά ήρθαν τα ισραηλινά τανκς, ακολουθούμενα από μονάδες πεζικού περνώντας μέσα από τον κατεστραμμένο παλαιστινιακό θύλακα. Ο ουρανός πάνω από τη Γάζα φλεγόταν.
Του Boštjan Videmšek (DELO), Γάζα

"Όταν οι κυρίες υπουργών κουβαλούσαν ψυγεία και αντίκες με C 130" - Αληθινές ιστορίες!


ImageΤου Κων. Φράγκου
Οι Έλληνες πληρώνουν τα λάθη ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος όχι μιας ή δύο κυβερνήσεων.
Ζαν Κλωντ Γιούνκερ
Οι παλιοί φίλοι του κινηματογράφου, σινεφίλ τους λένε τώρα, πιθανότατα θα θυμούνται το φιλμ του μεγάλου Ιάπωνα σκηνοθέτη Κουροσάβα με τίτλο της επικεφαλίδας του σημερινού μου σχολίου. Περιέγραφε τον περίγυρο και τις συνήθειες μιας τρυφερής πεταλουδίτσας του έρωτα στην Οσάκα. 
Ίσως να διερωτηθήκατε πού το πάω, από τον τίτλο και την πρώτη παράγραφο. Απλά επειδή έχει αρχίσει ήδη η θερινή ραστώνη και απραξία (λίγοι γνωρίζουν το τι μας περιμένει τον Σεπτέμβριο) προτίμησα να κλείσω την δημοσιογραφική περίοδο με ένα ελαφρύ θέμα για να σας χαλαρώσω, χωρίς ν’ απομακρυνθώ από το σύνηθες πλαίσιο των κειμένων μου. Να ηρεμήσω κυρίως τους αξιωματικούς Ε.Ε. και ε.α. που τρέφουν ακόμη μάταιες ελπίδες ότι η δικαίωσή τους από τα δικαστήρια θα συγκινήσει τους Αντωνομπένηδες για να προβούν σε επιστροφή των κλαπέντων. 

Εκπληκτικό ψηφιακό ΒΙΝΤΕΟ… Αρχαία Αθήνα και Ακρόπολη

Η ομάδα τριδιάστατων γραφικών Whiskytree δημιούργησε ένα εντυπωσιακό ΒΙΝΤΕΟ που παρουσιάζει την Αρχαία Αθήνα, με επίκεντρο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης.
Το video παρουσιάστηκε στο συνέδριο νέων τεχνολογιών Siggraph 2013. Η εταιρεία έχει σαν σκοπό την γραφική αναπαράσταση αρχαίων χώρων και χρησιμοποίησε την Αρχαία Αθήνα σαν παράδειγμα των δυνατοτήτων της.

Κύπρος Αττίλας: Προδοσία, ηλιθιότητα, δειλία και δουλοπρέπεια


Γράφει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ

ImageΟ αποκαλούμενος ΄΄φάκελος της Κύπρου΄΄ κλείστηκε με απόφαση της Βουλής, δηλαδή της πλειοψηφίας, τη στιγμή που η εξεταστική επιτροπή συμπληρώνοντας το έργο της και βγάζοντας τα συμπεράσματά της, θα άνοιγε από εκεί και μετά το δρόμο για τη δικαστική διερεύνηση και τις ανάλογες διώξεις. 
Είναι σχεδόν όλα γνωστά. Έμενα και εκκρεμεί ακόμα η κάθαρση, που την σταμάτησε ο μηχανισμός προστασίας, (όχι των οργάνων που συνήργησαν στην προδοσία, αλλά) των σχέσεων με Αμερικανούς και Βρετανούς.
Ο ίδιος μηχανισμός που προστατεύει και την υστεροφημία Ελλήνων πολιτικών (Καραμανλή και Αβέρωφ κυρίως) για τους οποίους και πλανάται η εντύπωση και για πολλούς η βεβαιότητα, πως και αυτοί συνήργησαν, ανέχτηκαν, έμμεσα υποβοήθησαν στις εξελίξεις του Κυπριακού. Είτε για να ακολουθήσει ελεγχόμενη η αλλαγή της εξουσίας στην Ελλάδα (μεταπολίτευση προαναγγελθείσα από τον Κίσινγκερ), ή για να δοθεί (έστω και αυτή που δόθηκε) τελικά μια λύση στο Κυπριακό. Που θα έβαζε την Κύπρο από το παράθυρο στο ΝΑΤΟ, θα διατηρούσε τις βάσεις των Βρετανών και των Αμερικανών άθικτες και κυρίαρχες, θα εξουδετέρωνε έτσι ή αλλιώς τον Μακάριο και τον ριζοσπαστικό και στην ουσία αντιαμερικανικό, αντινατοϊκό ρόλο του. 

Γάζα: Δραματική η αύξηση των νεκρών τις τελευταίες ώρες – Το 80% γυναίκες και παιδιά

Γάζα: Δραματική η αύξηση των νεκρών τις τελευταίες ώρες – Το 80% γυναίκες και παιδιάΟι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο την στρατιωτική πίεση εντείνοντας τη χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι παλαιστίνιοι μαχητές φυλάσσουν τις ρουκέτες που εκτοξεύουν βαθιά στην καρδιά του Ισραήλ

Τις τελευταίες ώρες έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των θυμάτων με τις παλαιστινιακές πηγές να ανεβάζουν τους νεκρούς σε πάνω από 300 στις περίπου δύο εβδομάδες των συγκρούσεων.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι 65 άνθρωποι εκ των οποίων τουλάχιστον 15 ήταν κάτω από την ηλικία των 18 ετών, σκοτώθηκαν από την έναρξη των ισραηλινών χερσαίων επιχειρήσεων στην Λωρίδα της Γάζας τις βραδινές ώρες της Πέμπτης. Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Γάζα, το 80% των θυμάτων είναι άμαχοι και ανάμεσά τους πολλά παιδιά και γυναίκες. Τουλάχιστον 2.200 παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από την έναρξη των συγκρούσεων στις 8 Ιουλίου.

Δήλωση του Στέφανου Πράσσου για το δυστύχημα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου

Ακούστε τι δήλωσε για το δυστύχημα που έγινε χθες το απόγευμα στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου, ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΗ "Εργατική Αλληλεγγύη" Στέφανος Πράσσος.

Νεκρός 42χρονος εργαζόμενος στο ορυχείο Νοτίου Πεδίου της ΔΕΗ την ώρα που η πολιτεία καταργεί την επιθεώρηση μεταλλείων Βορείου Ελλάδος







ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ Οι νέοι «φίλοι» του Ισραήλ


ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ  1. / 2.   


Ξεχάστε όσα ξέρατε για την ευρωπαϊκή ακροδεξιά. Ενας μετά τον άλλον οι πολιτικοί της εκπρόσωποι σπεύδουν να δηλώσουν εμπράκτως τα φιλοϊσραηλινά τους αισθήματα. Ο αντισημιτισμός δεν είναι πλέον της μόδας. Πρόκειται άραγε για δομική μεταστροφή ή για συγκυριακό φαινόμενο;
 


Η επέτειος μνήμης του Ολοκαυτώματος έγινε αφορμή για να ξανάρθει στην επικαιρότητα το ζήτημα του αντισημιτισμού (και) στη χώρα μας. Εσπευσαν βέβαια όλοι να βγάλουν την ουρά τους απέξω και να «τιμήσουν το Ολοκαύτωμα», ήσυχοι που έχουν οριστικά θάψει το αντισημιτικό παρελθόν των κακών ναζιστών. Αφιερώματα σε έντυπα και τηλεοράσεις για τη φρίκη της «τελικής λύσης» και προβολή όσων βοήθησαν τους διωκόμενους Εβραίους. 

Στα τέλη του 2004, όταν είχε δημοσιευτεί η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η οποία κατέγραφε κρούσματα αντισημιτισμού και στην Ελλάδα, ξεσηκώθηκε και πάλι η γνωστή γκρίνια: γιατί μας κατηγορούν, αφού δεν υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα; Από τις ποικίλες αντιδράσεις εκείνη που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν του Γιώργου Καρατζαφέρη. Σε δελτίο Τύπου ο αρχηγός του ΛΑΟΣ κάλεσε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ «να παύσει επιτέλους να συγχέει τον Σιωνισμό με τον Σημιτισμό» (σ.σ. προφανώς εννοεί τον αντισιωνισμό με τον αντισημιτισμό) και πρόβαλε ένα σοβαρό επιχείρημα εναντίον όσων μιλούν για τις αντισημιτικές θέσεις του κόμματός του: «Μόλις πριν ένα μήνα ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός συμμετείχε διά του Αναπληρωτή Προέδρου, Πρέσβη κ. Γ. Γεωργίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις Χανουκά των Εβραίων της Ελλάδος, την αντίστοιχη εορτή των Φώτων για τη δική τους θρησκεία, κατηγορούμενος απ' τους ακροδεξιούς για την ενέργεια αυτή».

ΞΑΦΝΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣΗΜΙΤΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ Οι νέοι «φίλοι» του Ισραήλ


ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ   1. / 2.   



Ο βράχος που κλονίστηκε 

Μόλις πριν τρία χρόνια, ο ίδιος πολιτικός που τίμησε το γιορτασμό της εβραϊκής Χανουκά στην Αθήνα έδινε ρεσιτάλ αντισημιτισμού παρέα με έναν στενό του συνεργάτη παίρνοντας αφορμή ακριβώς την ίδια γιορτή! Ηταν 5 Οκτωβρίου 2001 όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης υποδεχόταν τον Πλεύρη στο «Τηλε-Αστυ» και ζητούσε τα φώτα του:

«Κώστα Πλεύρη, υπάρχει μία γιορτή, η οποία γίνεται και στο Ισραήλ και στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά, δεν θυμάμαι πώς τη λένε, από Χ αρχίζει, Χαάνα κάπως τη λένε- που γιορτάζουνε την απελευθέρωση των Ισραηλινών από τους Ελληνες. Εχουν γιορτή εναντίον μας».

Αν θέλετε να βοηθήστε τα παιδιά της Παλαιστίνης μπορείτε!

gaza761290Έκκληση της προέδρου του Ελληνικο-Αραβικού συλλόγου «Στοργή για το παιδί», Fadila Monzer, μέσω της προσωπικής της σελίδας στο facebook ώστε να βρεθούν φάρμακα για τα παιδιά της Παλαιστίνης.
  Την παρούσα κατάσταση στην Παλαιστίνη όλοι λίγο πολύ τη γνωρίζουμε. Αυτό που ίσως δε γνωρίζουμε είναι λόγω των συνεχόμενων βομβαρδισμών, με θύματα πολλά παιδιά, η ανάγκη για φάρμακα να είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα.

Nαόμι Κλάιν : Αρκετά. Είναι καιρός για μποϊκοτάζ στο Ισραήλ.

 Το αρθρο που ακολουθεί το ειχε γράψει η Ναόμι Κλάιν το 2009, μετά την αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα το 2008, σήμερα 5 χρόνια μετά φαντάζει σα να χει γραφτεί τώρα. Δυστυχώς η γενοκτονία των Παλαιστινίων συνεχίζεται μια νέα προκλητική επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και το Ισραήλ συνεχίζει να αντιμετωπίζεται διεθνώς, όπως έλεγε και τότε η Ναόμι Κλάιν, με το γάντι. 
Ναόμι Κλάιν :  "Αρκετά. Ήρθε η ώρα για μποϊκοτάζ 

Gaza: Israel's $4 billion gas grab

Israeli tanks massing on the Gaza border ... but do the soldiers know what they're really fighting for? Photo: Amir Farshad Ebrahimi via Flickr.
Israeli tanks massing on the Gaza border ... but do the soldiers know what they're really fighting for? Photo: Amir Farshad Ebrahimi via Flickr.

Never mind the 'war on terror' rhetoric, writes Nafeez Ahmed. The purpose of Israel's escalating assault on Gaza is to control the Territory's 1.4 trillion cubic feet of gas - and so keep Palestine poor and weak, gain massive export revenues, and avert its own domestic energy crisis.

If Palestinians develop their own gas resources, the resulting economic transformation could in turn fundamentally increase Palestinian clout.
Israel's defence minister is on record confirming that military plans to uproot Hamas' are about securing control of Gaza's gas reserves

"Γαλλία: Ενα χρονο φυλακη,15.000 ευρω προστιμο για οποιον σπασει την απαγορευση για φιλοπαλαιστινιακες διαδηλωσεις"

Outrage as France become first country in world to ban pro-Palestine demos

  • Move follows violence at protests in Paris last weekend
  • Interior Minister Bernard Cazeneuve said there was a 'threat to public order'
  • Thousands across France were set to march again this weekend
  • Anyone who breaks the ban faces a year in prison and a 15,000 euro fine.
  • If they hide their faces the sentence can be increased to three years jail, and a 45,000 euro fine
Pro-Palestinian demonstrators take to the streets of Paris on Sunday. France's socialist government has sparked uproar after it banned protests against Israeli action in Palestine




France's Socialist government provoked outrage today by becoming the first in the world to ban protests against Israeli action in Palestine.

Οργιάζει η μαύρη εργασία στον τουρισμό


Σε ξενοδοχείο στην Εύβοια, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι έπεφταν στη θάλασσα για να μην τους εντοπίσουν οι επιθεωρητές εργασίας. Το περιστατικό αναφέρθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕΕ-ΥΤΕ
Μύκονος όπως Μανωλάδα; Για τους εργαζόμενους στη βαριά βιομηχανία του τουρισμού μικρή διαφορά υπάρχει. Σύμφωνα με τις καταγγελίες που φτάνουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ), οι κορυφαίοι τουριστικοί προορισμοί των Κυκλάδων πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας....

Κα Χάρις Αλεξίου, οι Παλαιστίνιοι σας ζητάμε συγνώμη, αλλά δε μας αφήνουν να έρθουμε στη συναυλία σας

Αγαπητή κα Χάρις Αλεξίου,
(ή επιτρέψτε μας) Χαρούλα μας,
Με χαρά μάθαμε όλοι/ες οι Παλαιστίνιοι/ες ότι, παρά το κάλεσμα μιας κάποιας αυτοαποκαλούμενης παλαιστινιακής κοινωνίας των πολιτών αλλά και κάποιωνΙσραηλινών ακτιβιστών για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του ισραηλινού απαρτχάιντ μέχρι να σταματήσει τα εγκλήματα και να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, εσείς δε θα ακολουθήσετε το παράδειγμα άλλων καλλιτεχνών (όπως οι Ρότζερ ΓουότερςΝατάσσα ΆτλαςΈλβις Κοστέλο κ.α.) και θα έρθετε να τραγουδήσετε στην ιστορική Παλαιστίνη – συγνώμη, στο Ισραήλ.
Γνωρίζουμε ότι και εσείς όπως και άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες ( Γιάννης ΚότσιραςΝτέμης Ρούσος, Γιώργος Νταλάρας, Γλυκερία κ.α.) δεν μπλέκετε την πολιτική με την τέχνη και έρχεστε να τραγουδήσετε για την ειρήνη και για όλους τους λαούς της περιοχής, που άλλωστε έχουν κοινές πολιτιστικές ρίζες.